marzek2 24.04.06, 21:27 Właśnie czytajmy, dziewczyny bardzo lubią, szczególnie starsza, bo historie długie i szczegółowe. Super lektura, raczej dla lat 5 i powyżej. W linku dokładna recenzja. www.tolle.pl/rec/106?pp=10 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_ann Re: Teofil Ćwirek i tajemnica tuptaków - polecam! 25.04.06, 09:04 Dzięki, opis bardzo mnie kusi Dla młodszej byłoby jak znalazł. Teraz czytamy na dobranoc "Księgę Biblii" (tak, tak, z tej samej serii, co "Księga lasu", "Księga ciała" itp) - fajne, ale właściwie pozbawione ciągłości narracyjnej, dość komiksowe. Zatem rozważę poważnie tego "Ćwirka". Odpowiedz Link
marzek2 Re: Teofil Ćwirek i tajemnica tuptaków - polecam! 25.04.06, 12:25 "Ćwirek ma ciągłość narracyjną, zgodną z chronologią biblijną. Na razie siedzimy jeszcze w Starym Testamencie, wczoraj mąż się ubawił, czytając o ośle, który był przekonany, że to osły wybrały Saula na króla Hmmmm jakaś cząstka prawdy w tym jest )) Opowiadania są jednak długie, moja 4 latka nie zawsze może usiedzieć na całość. Ale to już chyba bardziej zależy od temperamentu, niż od książki, no i zawsze można jeden rozdział czytać na parę razy. Jest fajnie napisana, oprócz unikalnych relacji historii biblijnych dziecko znacznie wzbogaca swoją wiedzę nt różnych zwierząt. Książka nie jest zbyt tania, ale moim zdaniem warta swojej ceny. Odpowiedz Link
sion2 Re: Teofil Ćwirek i tajemnica tuptaków - polecam! 25.04.06, 12:41 Och KURCZE )))) jak wybierałam dla Emi dodatkowa ksiązkę na prezent do poczytania ze mną to się baaardzo zastanawiałam nad tą pozycją i w końcu wybrałam coś innego bo nie znałam nikogo kto by czytał juz ta pozycję Marzena czy tak na jesieni nie pożyczyłabys nam...??? ksiązka tylko u mnie by była oczywiście Odpowiedz Link
marzek2 Re: Teofil Ćwirek i tajemnica tuptaków - polecam! 25.04.06, 12:56 Kasia, nie ma sprawy, już parę razy dokonywałam pożyczek forumowych. O właśnie mie przypominasz że muszę się zabrać za książkę od Mary_ann. Na pewno do jesieni to skończymy, to będzie gotowa do pożyczenia. Odpowiedz Link
mary_ann marzek OT 25.04.06, 20:59 marzek2 napisała: O właśnie > mie przypominasz że muszę się zabrać za książkę od Mary_ann. Nie musisz, nie musisz... Ja już czytałam, więc zachowaj spokój Odpowiedz Link