Dodaj do ulubionych

Polecam lekturę

13.06.06, 13:04
www.goscniedzielny.wiara.pl/index.php?grupa=6&art=1149765691&dzi=1104781054&idnumeru=1149682540

Miłość zwycięża, wszystko zwycięża.
smile)
Obserwuj wątek
    • mama_kasia Re: Polecam lekturę 13.06.06, 13:19
      Dzięki smile Wzruszyłam się...

A to szczególnie mnie zastanowiło:

"– Tak, pierwszy moment przebaczenia to nie przebaczenie komuś, ale sobie! Przebaczenie, że kiedyś doświadczyłem tak strasznych chwil. Gdy to uczynimy, stajemy się przyjaciółmi naszej pamięci. Wiele chorób psychicznych bierze się stąd, że nie potrafimy żyć ze swą przeszłością. Najpierw musimy przebaczyć sobie, bo cierpienie zaczyna coraz głębiej w nas wnikać, coraz bardziej nas pochłania. Osoby skrzywdzone są przerażone, że może ono wrócić. I zamykają się w sobie. Ale zamykają się razem ze swoim cierpieniem. I to je blokuje, staje się jakimś fatum."
    • pawlinka Re: Polecam lekturę 13.06.06, 14:04
      Ten artykuł to zapis wywiadu, jaki usłyszałam w radiu eM kilka dni temu. Do tej
      pory jestem pod wrażeniem. Mądry człowiek, a ten uśmiech-smile
    • samboraga Re: Polecam lekturę 13.06.06, 15:03
      takie historie są niesamowite, kiedyś czytałam "Krzyż i sztylet", też o
      nawróceniu, i trudno mi było uwierzyć, że to prawda
    • nordynka1 Re: Polecam lekturę 13.06.06, 15:28
      mnie takie historie powalają na kolana - dosłownie, do modlitwy uwielbienia i
      dziękczynienia

czy jakaś terapia by mu pomogła? jakieś seanse psychologiczne na kozetce?
      wątpię..
      a on jest cały uleczony, ma rodzinę, jest ojcem
      • pawlinka Re: Polecam lekturę 13.06.06, 16:35
        Z tego co wiem, były w tym przypadku elementy terapii. Pracował i mieszkał we
        wspólnocie Arka. Wywiad radiowy był nieco dłuższy. Tim Guénard opowiadał, że
        nie bez znaczenia dla jego nawrócenia miała owa praca z ludżmi Arki. Rózne są
        drogi prowadzące do Bogasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka