Dodaj do ulubionych

AVON W..................

08.03.05, 07:43
Witam Was wszystkich, zapraszam do lektury i reklamy NASZEGO WSPANIAŁEGO
AVONU tym razem w POLITYCE wyd z dnia 07-03-2005 R.
Miłej lektury
Obserwuj wątek
    • biba46 Re: AVON W.................. 08.03.05, 08:17
      polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1217836&MP=5
    • ankaxl Re: AVON W.................. 09.03.05, 22:53
      O masakra- co za artykul, do tej pory nie wiedzialam ze ten Avon to taka sekta. Dobrze, ze jestem tylko zwykłą konsultantką, bo z tego co przeczytalam OKS-ki mają przerąbane. Pozdrowienia i wytrwania życzęsmilesmile
    • sister52 Re: AVON W... 10.03.05, 00:35
      No niestety, szczera prawda... Wszystko co tam napisali to prawda, zgadzam się
      z tym. Tak zwana "góra" ciśnie na wyniki, na to, żeby było coraz lepiej,
      większa sprzedaż i więcej nowych konsultantek. Ale my już nie potrzebujemy
      nowych konsultantek. My potrzebujemy odpowiedniego wsparcia, motywacji,
      zaplecza i przeszkolenia dla tych, które już są. U nas w Warszawie konsultantka
      na konsultantce siedzi i konsultantką pogania - a i tak okręg musi się
      rozrastać, koordynatorzy muszą wynajdywać nowe konsultantki (najlepiej takie,
      które będą składały wielkie zamówienia). A warunki straszne... kto się będzie w
      to "bawił" za te marne 15%? I jeszcze z dopłatą 10zł w sklepie? Kobiety
      zniesmaczone zmianami w firmie, nieustającymi brakami i innymi tego typu
      sprawami rezygnują i to wcale nie jest tak, że jak konsultantka rezygnuje to
      zaczyna np. kupować u innej konsultantki. Ona już nie kupuje Avonu tylko idzie
      do Rossmana czy w półki z kremami w supermarkecie. Mamy takie nasycenie rynku
      kosmetykami, że kłody jakie rzuca kobietom pod nogi Avon wcale ich nie
      motywują - kobiety nie mocują się z tymi kłodami. One wybierają inną drogę,
      taką bez kłód.
      No a w drugim kwartale zobaczycie - posypią się głowy koordynatorów i OKSek,
      które nie wykonały planów (sprzedaży/mianowań). Elena zapowiada, że nie będzie
      miała litości - wyrzuci każdego, kto nie wykona planu. No chyba że zmieni
      zdanie (na co bym nie liczyła). Smutne to.
      • asiek501 Re: AVON W... 10.03.05, 08:45
        nie wygląda to najlepiej... uncertain

ale przecież w końcu muszą się zorientować, że te ich działania nie przynoszą
        pozytywnych efektów. Ze konsultantek coraz mniej i sprzedaż leci na łeb.
        • justa_79 Re: AVON W... 10.03.05, 12:39
          o ile faktycznie tak jest.... bo możliwe, że aż tak dużo konsultantek nie
          zrezygnowało... niektóre znalazły sobie możliwość zamawiania z większym nawet
          upustem niż miały do tej pory, u osób z większą sprzedażą. a to się opłaca i
          jednym, i drugim.
          • sister52 Re: AVON W... 10.03.05, 14:03
            Tak też jest - konsultantki zaczynają się łączyć w grupy, np. kilka koleżanek
            konsultantek zaczyna zamawiać na konto tylko jednej z nich. W ten sposób mają
            większy upust.
            A z perspektywy firmy Avon ma mniejszy zysk, bo np. 4 konsultantkom z
            zamóieniami po 150zł przyznałby po 15% upustu a tak tej jednej z zamóieniem na
            600zł musi przyznać 25% upustu - ma w plecy 60zł. A sprzedaż/obrót się nie
            zmienia.
            • justa_79 Re: AVON W... 14.03.05, 13:41
              ale oszczędności też będą mieli: mniej pracy dla kurierów, osób pakujących,
              mniej materiałów wkładanych do paczek... wink
    • midsummer Na szczęście 14.03.05, 00:29
      Na szczęście przepisałem się do Oriflame zanim wyszła prawda o Avonie! I nie
      żałuję tej decyzji, bo zarabiam tu dużo więcej!!! Czasem tylko zamówię coś z
      Avonu u ciotki, a tak Oriflame mi wystarcza! Was też do tego namawiam!!! Teraz
      w marcu jest wpisowe za 1zł!!! Piszcie, bo warto!!!

gg: 3290083
      midsummer@gazeta.pl
      • xia4 Re: Na szczęście 14.03.05, 15:32
        Witam! ja w avonie jestem od kilku lat ale ze względu na niskie zarobki
        zapisalam się do oriflame . I wam drogie dziewczyny również polecam abyście
        spróbowały bo róznice między tymi dwoma firmami sa naprawde duze. Zapraszam do
        rozmowy gg2010190 xia4@o2.pl mam spore doswiadczenie jesli chodzi o avon takze
        jesli ktoras z was sie zastanawia , ktorą firme wybrac albo po prostu chce
        wptapic do klubu to czekam smile pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka