Prosze sie niepotrzebnie nie ekscytowac, ja nie za inwalidztwem sematycznym, tylko w sprawie Pszczyny
Dawno mnie nic tak nie ruszylo. Glupot i kandydatur do Dzbana Roku w tej nieszczesnej krainie nie brakuje, ale ta jest szczegolna: symbolizuje wojne kulturowa, miedzy Polska a marksizmem.
Ja tam zawsze ladowalam z ksiazeczka od szkoly za pasek, nie widzialam tez, zeby jakies dziecko sie wieszalo w rezultacie braku paska, ale pasek symbolizowal zwyciestwo i byl pozadany. Niosl nagrody i nimb.
Poki sie nie zmutujemy, nasze spoleczenstwa opieraja sie na rywalizacji, warunkuje wrecz ich rozwoj, a os czasu to nic innego jak nastepstwa czynow, czyli kary i nagrody. Dopiero na glebszym poziomie duchowo-intelektualnym idzie sie zorientowac, ze w tej grze nie o kary i nagrody chodzi, tylko o nasza reakcje na nie. Niemniej kara i nagroda sa immanentna czescia zycia, a osoba rzecznicza probuje ten elementarny fakt wykastrowac.
Chodzi jej (przynajmniej na pozimie deklaracji) o to, zeby kazdemu bylo zawsze milo i chyba nie lapie, ze to tworzy rzeczywistosc horroru. Dzieciom powinno byc przykro, ze maja slabe wyniki na koniec roku, bo jak im bedzie wesolo, lepszych nie bedzie. Swiat, w ktorym kilkulatkow nie oceniamy, nie wykreowal dotad nic ewidentnie lepszego.
Dlatego apeluje do parlamentu, z miejsca, z ktorego nikt tego oczywiscie nie przeczyta, a jakby przeczytal, to i tak by sie nie przejal, zeby sie zajal krytycznie dzialalnoscia tej nimfy, bo jesli Agora zdecydowala sie po kilku dniach ruszyc temat, to znaczy, ze swad siega juz daleko.
Swoja szosa zabawna sprawa. Normalny czlowiek by przeprosil i podwinal ogon. Osoba rzecznicza: "to hejt i manipulacja". Manipulacja jest publikacja jej wlasnego pisma, a hejt = krytyka, w swiecie marksistow, tak ze w sumie wszystko sie zgadza. Drobne roznice semantyczne miedzy normalnymi ludzmi a nienormalnymi ludzmi.
Dziekuje za przeczytanie, jak to pisuje Szakira
www.edziecko.pl/starsze_dziecko/7,79351,32836028,mialy-byc-lody-za-pasek-zrobila-sie-afera-podrecznikowy.html