11.09.12, 10:14
witam proszę o informacje na teat aparatu głębokokanałowego. Moje dziecko ma 5 lat po badaniu ABR wyszło że ma niedosłuch umiarkowany. To było dla mnie koszmarem. Teraz czekamy na badania genetyczne i oczywiście aparaty słuchowe.Tragedia. Czytałam o aparatach głębokokanałowych. Które są praktycznie niewidoczna. Czy ktos słyszał o zastosowniu takiego aparatu u dzieci. Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • eelenaa Re: witam 11.09.12, 18:38
      Witamwink
      Aparaty wewnątrzuszne są dla osób,którym nie rosną już uszy,a gdybyście je założyli dziecku,musielibyście zmieniać aparaty tak często,jak wkładki przy aparatach zausznych.Najlepiej poradzić się jakiegoś protetyka,ale pewnie powie Wam to samowink
      Pozdrawiam
      • Gość: Mama Re: witam IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.12, 21:57
        Jeśli to dziewczynka to może aparaty zasłonić włosami. Niektórzy chłopcy też noszą długie włosy smile
        • Gość: olga Re: witam IP: *.play-internet.pl 11.09.12, 22:52
          Takich rodzicow powinno się izolować. To Twoje dziecko nie Ty ma niedosłuch i musi z tym żyć!!!!! a Ty jesteś od tego żeby mu w życiu było jak najlepiej!!!
          Jak małe dziecko ma się nie wstydzić noszenia aparatów jak Ty się ich wstydzisz!!!!! Porażka!
          a jakby miało okulary to też byś mu w wieku 5 lat pchała soczewki w oczy? - to też upośledenie zmysłu!!!
          Mój syn nosi błękitne aparaty - bo to nie stygmat i uwierz mi połowa dzieci w przedszkolu ..."też by chciała takie"...
          IDŹ ZE SOBĄ DO PSYCHOLOGA - BO DZIECIAKA ZMARNUJESZ!!!
          • dorci741 Re: witam 12.09.12, 06:25
            Trochę za ostra jest ta reakcja. Zapewne rodzice jeszcze się nie oswoili z myślą, że dziecko ma niedosłuch. Jak znam życie, to nie mają pojęcia gdzie się udać po pomoc. Bo pomoc to nie tylko aparaty, ale też rehabilitacja dla dziecka i wsparcie dla rodziców. Polecam jak najszybciej zacząć szukać jakiegoś dobrego ośrodka w pobliżu.
            • gojapio Re: witam 12.09.12, 08:30
              No i umowmy sie każde z nas przynajmniej raz przeszła przez głowę myśl - jak byłoby fajnie, zeby - dla jego dobra, bo rówieśnicy bywają bezlitosni - nasze dzieci były w 50 centylu wagi wzrostu wzroku słuchu....

Ale prawda ze jak najszybsza zmiana optyki z "moja tragedia" na "wyzwanie dla dziecka które musze teraz wspierać podwójnie" jest jak najbardziej wskazana smile

Bedzie dobrze, umiarkowany niedosluch to nie koniec swiata

Napisz z jakiego miasta jestes - moze coś doradzimy praktycznie smile
              • Gość: mama ewy Re: witam IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.12, 15:25
                moja córka ma 9 lat na propozycję zmiany wkładki na korek powiedziała kategorycznie nie

nigdy się nie wstydziła nosiła kucyki

jest małą strojnisią aparaty zawsze nazywaliśmy kolczykami i tak zostało są niebieskie
                zmieniamy naklejki np kwiatki (ozdoby na paznokcie) traktujemy jak biżuterię

to chyba ja mam gorszy problem niż ona ale tego nie okazuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka