Dodaj do ulubionych

z procesorem w szkole

21.01.13, 14:27
Witam
Trochę szperałam w wątkach, ale nie mogłam znaleźć interesującego mnie tematu.
Zocha rozpoczęła od września zerówkę w szkole, zaczęła więc już uczestniczyć w różnych uroczystościach, spotkaniach, balach, koncertach itp, itd, które odbywają sie nie tylko w wąskim gronie w małej salce, ale również w towarzystwie innych klas i na sali gimnastycznej, zaczęły się wyjścia do kina, muzeum, gdzie przychodzi jej słuchać np osoby prowadzącej jakiś "wykład", w otoczeniu wielu dźwięków. Na sali wręcz zatyka uszy bo muzyka z głośników, czy przemowy animatorów przez mikrofon są za głośne.
Reasaumując pytanie do rodziców dzieci starszych zaimplantowanych - kiedy i jak technicznie można zmienić ustawienia procesora mowy, żeby przejść z tych ustawień automatycznych, do możliwości samodzielnego przestawiania programów w zależności od sytuacji.
Zamierzam skontakować się z zakładem implantów w Kajetanach, ale chciałabym "usłyszeć" opinie i doświadczenia rodziców w tej kwestii smile Jak dotąd to forum było zawsze pomocne, a jestem od początku naszej "implantowej" dorgi smile)

Pozdrawiam
Ola
Obserwuj wątek
    • sylwia11022000 Re: z procesorem w szkole 21.01.13, 18:46
      Moja córka ma procesory medela - jest przy nich pilot, więc może sama sobie regulować glośność na danym programie, lub zmieniać sam program.
      Ale nie robi tego często. Czasami wyłącza sobie jeden z procesorów.
      Nawiasem mówiąc od kiedy jest " stereo" ma zdecydowanie mniej problemów z hałasem.
      Łatwiej wychwytuje dźwięki i " zakłócenia" mniej jej przeszkadzają.
      • sylwia11022000 Re: z procesorem w szkole 21.01.13, 18:49
        Pisząc zmienić program mam namyśli zmianę ustawień na 1 z dwoch innych które były wcześniej wgrane w instytucie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka