Dodaj do ulubionych

Suplement diety

12.05.13, 23:29
Witajcie, czy ktos z Was stosuje u Waszych pociech jakies suplementy diety typu tran, kwasy OMEGA3 itp itd. Czy moze takiemu dziecku z implantem warto byloby podac taki suplement nie wiem sama, troszke czytalam na forum OPOZNIENIE MOWY ale nie wiem co o tym sadzic. Prosze o pomoc i rady smile
Obserwuj wątek
    • gojapio Re: Suplement diety 13.05.13, 09:03
      Hej,
      Jestem skłonna uwierzyć ze eye q coś daje. Mamy na SI starszego wcześniaka, który sie "odkorkowal" z mowa (pewnie połączenie SI i eye q - ale efekt bardzo zauważalny). Z kolei moj (8 latek) znacząco poprawil koncentrację, skończyło sie pisanie z błędem na błędzie, jakiś jest taki bardziej zwarty i "samosterowny". Nie zaszkodzi spróbować smile
      • wiola.kliszewska Re: Suplement diety 13.05.13, 13:37
        A jak to podawac gdzie to kupic ? Co to takiego dokladnie jest ?
        • gojapio Re: Suplement diety 13.05.13, 15:02
          jakiś taki wypasiony tran, niby sprawdzony w różnych dysfunkcjach (ADHD, dysleksja, opóźnienie mowy właśnie). Słyszałam wcześniej, ale traktowałam jako kolejny cudowny sposób na wyciągnięcie kasy przez marketingowe oprawienie zwykłego tranu. Ale poleciła nam wychowawczyni, taka dobra dusza, która wiele w życiu widziała - i rzeczywiście widzę poprawę (u starszego - słyszący, zdrowy, tylko koncentracja kuleje, nadwrażliwy emocjonalnie, dysleksja się czai, itp). Są w formie syropu, tabletek, żelków - szukaj po internetowych aptekach (nam się ostatnio udało kupić w ziko 360 kapsułek - to na półroczną kurację - za 136 zł).
    • pestka_w_pestce Re: Suplement diety 13.05.13, 20:40
      Kochane podobno Eye Q to nie jest najlepszy preparat, są lepsze. Mąż mojej przyjaciółki sprowadza te suplementy z USA dla ich dziecka z zespołem Downa, wychodzi taniej, a jego zdaniu o jakości preparatów ufam. Szczegóły, które mi przekazali mogę podać poza forum, obie wiecie gdzie mnie szukać smile
      W najbliższym czasie będziemy testować omegę więc za jakiś czas będę się mogła podzielić wrażeniami.
    • pestka_w_pestce Re: Suplement diety 13.05.13, 22:21
      w telegraficznym skrócie:

www.zespoldowna.info/omegi-strasznie-intrygujaca-substancja.html
      • gojapio Re: Suplement diety 13.05.13, 22:27
        Pestunia,
        Przez najbliższe pol roku będziemy przejadac zapasy eye q, ale drąż temat! smile
        • pestka_w_pestce Re: Suplement diety 14.05.13, 13:34
          Gośku ja czekam na jakąś kawę kochana, żeby sobie poplotkować nie tylko o suplementach big_grin
          • gojapio Re: Suplement diety 14.05.13, 16:37
            a wiesz że myślałam o Tobie w weekend, bo niespodziewanie wybraliśmy się nad Świder? następnym razem nie tylko pomyślę, ale i Ci wyślę telefoniczny sygnał dobra smile
            • pestka_w_pestce Re: Suplement diety 14.05.13, 21:41
              oczekuję tego sygnału dobra... tylko niech on nie brzmi inaczej niż "za godzinę wpadnę na kawę" wink
    • pestka_w_pestce Re: Suplement diety 15.05.13, 14:17
      Gosia a powiedz mi po jakim czasie mniej więcej zauważyłaś jakiekolwiek zmiany?
      • gojapio Re: Suplement diety 15.05.13, 19:54
        Zaczęliśmy drugi miesiąc dopiero. Tydzień temu mnie wychowawczyni wzięła na stronę i spytała co mu robimy, ze sie tak zmienił (większa koncentracja, decyzyjnosc, etc) - ani chybi to (równolegle ma tez terapie SI z nutą psychologiczna, więc moze suma działań. Ale jestem skłonna przychylić sie do tezy, ze placebo to nie jest)
        • pestka_w_pestce Re: Suplement diety 15.05.13, 20:28
          SI to rozumiem w ramach przedszkola?
          • wiola.kliszewska Re: Suplement diety 16.05.13, 16:03
            No dobrze a od jakiego czasu mozna taki suplement podawac? Pytalam dzis w 2 aptekach o EYA Q i nic nie wiedza ;/ Az dziwne
            • gojapio Re: Suplement diety 16.05.13, 18:50
              chyba nie ma ograniczeń wiekowych - pytanie w jakiej postaci, pewnie dla malucha płyn najlepszy. Ale mamy również kapsułki przekuwają i sam olej podają na łyżce
              ja kupowałam w ziko 360 kapsułek po 136 zl.

Pestka - szkoła a SI prywatnie (bo to wszystko starszaka dotyczy, który ma problemy rozmaite, Filo sam sobie sterem i okrętem)
              • pestka_w_pestce Re: Suplement diety 16.05.13, 20:15
                ja podaję od 2 dni coś co się nazywa ProOmega CoQ10 Nordic Naturals 1 kapsułkę na dobę. A że to wielgachne kapsuły to je przekłuwam i wylewam zawartość na łyżeczkę.
                Dostałam od wspominanego wyżej znajomego - ponoć cena przy sprowadzaniu przez niego z USA to ok 88zł za 60 kapsułek.
    • Gość: Karat Re: Suplement diety - po co IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.13, 15:25
      Witam, mnie to dziwi trochę takie nadużywanie tych specyfików. Suplementy diety to moim zdaniem nie koniecznie coś, co jest dla małych dzieci. Rozumiem przy ćwiczeniach, jak już organizm jest wykształcony... ale małe dzieci? Nie oszukujmy się, suplementy to tak naprawdę chemia.
    • naturalnapomoc Re: Suplement diety 16.07.13, 23:37
      Witam,
      proponuje suplementy naturalne o wysokiej jakości
      zapotrzebowanie na NNKT będzie zaspokojone po systematycznym podawaniu minimum przez rok 2x dziennie z jedzeniem oleju z czarnego kminku firmy Natura Vitalis, Holandia
      Kwas alfa-liponowy (ALA)50mg Swanson, USA to bardzo skuteczny antyoksydant wspierający naturalne mechanizmy obronne komórek człowieka stosować ok 5 m-cy 2xdziennie z jedzeniem
      a do masarzu okolicy uszu apibil firmy elixir,Ukraina przez 5 m-cy 2xdziennie
      zapraszam do zapoznania się z tymi suplementami i właczenia ich do diety dziecka
    • Gość: karolina Re: Suplement diety IP: *.play-internet.pl 11.11.13, 23:12
      Witam jeżeli nadal Pani szuka dobrego suplementu dla dziecka . proszę o kontakt karolina.sokalska@interia.pl
      • wrobeleczek1 Re: Suplement diety 12.11.13, 10:15
        Dziewczyny zastanówcie się zanim podacie dzieciom suplementy diety. Z racji wykonywanego zawodu wiem że większość suplementów w Polsce i UE produkowanych jest bez żadnego nadzoru / na pewno nie farmaceutycznego bo to nie środki które leczą a jako takie często są reklamowane/. Producent bada pierwszą partie /w bardzo wąskim zakresie tzn. jeden rodzaj bakterii i dwa metale ciężkie/ i wprowadza ją na rynek i przez kolejne kilka lat bez specjalnego nadzoru. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie metale /i inne dziadostwo/ mogą tam jeszcze siedzieć. Ostatnio dowiedziałam się, że żywność /i suplementy diety/ trafiająca do Polski drogą morską jest napromieniana żeby nie pleśniała na statkach i później w obrocie.
        Ja bym się mocno zastanowiła - jeżeli coś naprawdę ma działanie lecznicze to NAPEWNO jakaś firma farmaceutyczna by się tym zainteresowała i wprowadzała na rynek jako lek!!!
        A tak to wszystko może być suplementem diety nawet skondensowana sałatawink)) tylko po co podawać coś dzieciom czego się nie bada długotrwale??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka