Dodaj do ulubionych

IFiPS czy AM

27.09.06, 14:18
Zastanawiamy się gdzie zrbić Gabrysiowi operację wszczepienia implantu w
Kajetanach (gdzie podobno nie ma się wpływu na rodzaj implantu oraz gdzie
zostaje większa blizna po operacji ale za to lepiej ustawiają proceor) czy AM
(gdzie cięcie jest mniej widoczne wiadomo od początku jaki będzie implant ale
podobno ustawienie procesora jest na trochę niższym poziomie)
Czy ktoś był z was lub waszych dzieci operowany w Kajetanach lub w AM w
ostatnim czasie.
Jeżeli tak to poprosiłabym o wasze spostrzeżenia. Może być na maila
gazetowego.
Obserwuj wątek
    • rachelka3 Re: IFiPS czy AM 27.09.06, 14:55
      Cześć, to ja, Marta, mama Filipka. Nie wiem jaką macie podjąć decyzję. Filipa
      operowali w Kajetanach ( już dawno, w grudniu zeszłego roku). Podejrzewam, że
      obydwie placówki robią to na podobnym poziomie. A co do blizny, to u Filipa jej
      wogóle nie widać ( mogę zrobić foto i Ci przesłać). Jak już odrosną włoski nie
      ma prawie śladu po zabiegu. Pozdrawiam serdecznie i daj znać co u Was. Czekam na
      maila.
      • agapolak Re: IFiPS czy AM 28.09.06, 13:23
        Hej,
        Nie odzywam się bo nam dysk padł i nie mamy kompa, ale już dzisiaj najpóźniej
        jutro mamy mieć znowu kontakt ze światem, więc jak możesz to wyślij zdjęcie to
        zboaczymy, a jak ja już będę miała dostęp do kompa to się odezwę.
        • rachelka3 Re: IFiPS czy AM 29.09.06, 19:36
          Hej, jak mi się uda to Ci wyślę fotki ( muszę złapać Filipa na chwilę aby jego
          profil pozował do zdjęciasmile. Ale tak jak pisze Adam i isska blizna jest najmniej
          ważna w tym całym wydarzeniu. I to jak wygląda zależy od organizmu. Pozdrawiam
    • e-tron Re: IFiPS czy AM 29.09.06, 08:28
      Według mnie blizna to najmniejszy problem. Zarasta po prostu włosami i jej nie
      widać. Nie wiem zreszta skąd takie plotki o wielkości blizny. Widziałem kilka
      osób operowanych w Kajetanach i rozmiar blizn był różny, były zupełnie małe i
      bardzo duże, pewnie wszystko zależy od konkretnego przypadku i budowy.
      Jeśli nie płacisz za implant to nie masz wpływu na to jaki typ bedzie
      wszczepiony i to bez wzgledu na to, czy są to Kajetany, czy inny osrodek. Chyba,
      ze używają w nim tylko jednego typu implantów.
      Teoretycznie po kwalifikacji powinni powiedzieć jaki implant bedzie dziecku
      wszczepiony, ale praktycznie dowiadujesz się o tym na badaniu przed samą
      operacją. A jaki bedzie wszczepiony ostatecznie decyduje lekarz, który ma włożyć
      elektrodę, po otwarciu głowy. Tak nam mówiono. Nam powiedziano, że bedzie medel,
      a wszczepiono nucleusa.
      • isska12 Re: IFiPS czy AM 29.09.06, 12:17
        witaj. Moja córczka była operowana w kajetanach. Ma bliznę wielkości ok 10 cm.
        Jak dla nas to niewiele zreszta i tak zarasta włosami. Blizna naprawdę nie jest
        w tym wszystkim najawżniejsza. Znam dzieci operowane zarówno w Kajetanach jak i
        Na Banacha czy w Poznaniu. Wszędzie profesorowie i ich zespoły robią kawał
        dobrej roboty.
        • agapolak Re: IFiPS czy AM 02.10.06, 14:14
          dzięki wam wszystki za informacje,
          oczywiście macie rację blizna to najmniej ważna rzecz w całym implancie, ale
          sami dobrze wiecie, że to jest tak że jak już mamy wszczepić dziecku implant to
          chciałoby się żeby wszystko zostało zrobione jak najlepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka