Dodaj do ulubionych

Kalendarze 2011

11.10.10, 08:54
Myslicie juz o tym jaki zakupic na przyszły rok, ja po dwóch latach z Pettsonem i Findusem zastanawiam sie na Mikołajkiem:
www.badet.pl/go/_info/?id=44008&idc=
Nie ma jeszcze zdjęć ze środka, ale czekam do premiery i na pewno będą :)
Obserwuj wątek
    • tattarak Re: Kalendarze 2011 11.10.10, 09:41
      Ja zamierzam powtórzyć zestaw tegoroczny: do kuchni wydzierany Taro Gomi, dla dziecka Pan Kuleczka, dla mnie do torby najchętniej identyczny prywatnik Hokusowo-Pokusowy, dla męża kieszonkowy Moleskine. Tak zwany zestaw "idealny" :)

• alistar1 Re: Kalendarze 2011 11.10.10, 12:27
        U nas też Pan Kuleczka, obowiązkowo, najmilszy kalendarz do naszej kuchni:)
        • zf71 Re: Kalendarze 2011 11.10.10, 13:21
          Też myślałam o Panu Kuleczce,
          ale w marzeniach jest jakiś koci kalendarz albo z innymi zwierzętami -"wiesz, taki prawdziwy".
          A kiedy się dowie, że jest w tym roku kalendarz kota Simona to sama nie wiem czym się to zakończy :)
    • gopio1 Re: Kalendarze 2011 21.10.10, 19:39
      W tym roku moje dzieci najbardziej ucieszy Kot Simona ;-)
      merlin.pl/Kot-Simona-kalendarz-2011_Simon-Tofield/browse/product/1,813772.html
      • abepe Re: Kalendarze 2011 21.10.10, 23:10
        Możecie napisać coś więcej o Simonie? Moje dzieci bardzo ucieszyłyby się z kota!
        • beataj02 Re: Kalendarze 2011 22.10.10, 11:49
          U nas na jednym MUSZĄ być żaglowce; drugi już jest - przywieziony z Bornholmu. Czyli to pewniaki.
          A z upragnionych, to Młodego kusi Kot Simona oraz Bitwa pod Grunwaldem (merlin.pl/Kalendarz-2011-Bitwa-Pod-Grunwaldem_Bialy-Kruk/browse/product/1,789630.html), a z racji posiadania - Szczury (merlin.pl/Kalendarz-scienny-2011-Szczury_Avonside/browse/product/1,807405.html). Starszy chce jakieś smoki lub wodę (wodospady, wybrzeża, dzika Irlandia...) albo z przeciwnego bieguna - myśliwce, szybkie samochody.
          Dobrze, że mamy dużo ścian ;-)
    • bea-sjf Re: Kalendarze 2011 28.10.10, 19:40
      Pikinini oferuje kalendarz z Muminkami:)) tralala:))
      pikinini.pl/zabawy_z_literatura/muminki_kalendarz_2011_z_ilustracjami_tove_jansson
      Kalandarz Kuleczkowy kupię bez wątpliwości, z wierności:)
      Taro Gomi też będzie, jeśli myk z amazonem mi się uda;)
      • abepe Re: Kalendarze 2011 28.10.10, 19:52
        bea-sjf napisała:

> Pikinini oferuje kalendarz z Muminkami:)) tralala:))

Ja też tralala!:)

• blankaz Re: Kalendarze 2011 28.10.10, 20:39
      My już mamy jeden - z parowozami :) Bo moi synowie są pasjonatami tychże.
      A poza tym to jeszcze nie wiem.
    • fabryka.ntka Re: Kalendarze 2011 09.11.10, 14:27
      Podczas targów uśmiechnął się do nas Pan Kuleczka. W poprzednim roku mieliśmy przerwę - na ścianei u chłopców wisiał kalendarz własnej produkcji... A teraz powrót kuleczkowy ;-)

Na mojej tablicy jeszcze nie wiem co zawiśnie... Na razie drukuje na każdy miesiąc kartkę z wielkimi kratkami, bo mam wiecznie coś do zanotowania w kalendarzu ;-)
      • abepe Re: Kalendarze 2011 09.11.10, 14:50
        U nas też z niewiadomych względów była przerwa w kalendarzu Kuleczkowym. W tym roku musi być u dzieci kalendarz w polskimi napisami, bo starszy zainteresował się kalendarzem, datami, świętami itd. (młodszy kojarzy tylko - poniedziałek? jedziemy na trening?:), więc pewnie będzie Pan Kuleczka.

Ja się zastanawiam nad torebkowym terminarzem. Miałam już Findusa i Mikołajka. Ostatnio nie potrzebuję już takiego wielkiego, bo zmniejszyła mi się ilość niezbędnych tygodniowych notatek, do tego mam zawsze ciężką torbę. Czy spotkaliście się z ciekawymi kalendarzami,w formacie mniejszym niż A5? I najlepiej miękką okładką?
        • fabryka.ntka Re: Kalendarze 2011 09.11.10, 15:30
          Do torebki, celem spisywania notatek przestałam używać kalendarza-terminarza.
          Mam nieregularność w ilości 'ważnych spraw' zatem inwestuje w notesy - niewielki format, zamykane na gumkę.
          Zatem nie pomogę, ale chętnie prześledzę propozycje innych, może na 2011 rok nabędę terminarz :-)
          • abepe Re: Kalendarze 2011 09.11.10, 15:36
            A ja, niestety, terminarz mieć muszę, na szczęście od kilku miesięcy już nie potrzebuję aż tak obszernego, bo za mnie inni zapisują pewne rzeczy:))
            Ale kalendarze ścienne "ogólnorodzinne" nie spełniają u nas innej roli, poza estetyczną:) (najczęściej mamy coś z "malarskich" TeNeues albo Taschena).
            • tutam2 Re: Kalendarze 2011 09.11.10, 16:44
              Małe, zgrabne i ładne kalendarzyki do damskich torebek pojawiły się w Marks&Spencer (w Klifie). Można też znależć ciekawe na ścianę.
            • fabryka.ntka Re: Kalendarze 2011 09.11.10, 17:47
              Ja dlatego w torebce mam notes do notowania, a kalendarz typu slim (wąski, cienki, z tygodniem na stronie) do notowania hasła co-kiedy...
              Ale to już czyni dwie rzeczy do noszenia obok całej masy innych... :-) ;-)
              • bramina Re: Kalendarze 2011 09.11.10, 19:59
                Na nadchodzący rok do torebki (torby?) kupiłam Kota Simona na każdy dzień:
                merlin.pl/Kot-Simona-na-kazdy-dzien-2011_Simon-Tofield/browse/product/1,813749.html
                Już nigdy nie kupię zwykłego kalendarza!
                Faktycznie twarda okładka jest trochę niepraktyczna, ale zawartość to rekompensuje.

• uccello Kalendarz wieczny 10.11.10, 08:30
                  Dla tych co lubią się bawiuńkać:
                  www.vandashop.com/product.php?xProd=4953&xSec=13&navlock=1
                  Niestety w moim kompie nie mogę wklejać zdjęć ( na wpisywanie nowości "znaku" z okładkami wyprawiam się do biblioteki) Jakby jakaś litościwa duszyczka wkleiła trzy fotki tego klockowego kalendarza było by super!
                  • fabryka.ntka Re: Kalendarz wieczny - foto 10.11.10, 08:37
                    https://www.vandashop.com/shopimages/products/normal/100806a.jpg
                    https://www.vandashop.com/shopimages/products/extras/100806b.jpg
                    https://www.vandashop.com/shopimages/products/extras/100806c.jpg

Fajna rzecz :)
                    • uccello Re: Kalendarz wieczny - foto 10.11.10, 09:06
                      Dzięki Fabryka.ntko :)
    • bea-sjf Re: Kalendarze 2011 27.11.10, 16:07

Mikołajkowy kalendarz by się podobał 7-latkowi, przygody Mikołajka to jego obecna lektura wieczorna.
      A ja sobie wybrałam kalendarz do sypialni:

www.ilustris.pl/sklep/index.php?c=165&pid=3849
    • sinceramente Re: Kalendarze 2011 27.11.10, 19:31
      A ja jeszcze nie wiem. W tym roku mamy w kuchni kuleczkowy, a w sypialni "mężowski" - z kwiatem polskiej motoryzacji.

Zgodnie z aktualnymi i największymi miłościami Trolla opcje są dwie:
      https://ecx.images-amazon.com/images/I/61m267bo75L._SL500_AA300_.jpg

i

https://www.teneues.com/shop-int/images/product_images/info_images/74422_C.jpg

A co z sypialnią, to koncepcji brak.
      • ilonsa Re: Kalendarze 2011 28.11.10, 17:05
        Gdzie można kupić taki tygryskowy kalendarz?
        • sinceramente Re: Kalendarze 2011 28.11.10, 17:41
          Na amazonie i ebayu. Nie sprawdzałam, czy jest w ofercie jakiegoś polskiego sklepu :/
          • ilonsa Re: Kalendarze 2011 28.11.10, 18:25
            Dzięki, no właśnie w pl nie znalazłam
      • abepe Re: Kalendarze 2011 28.11.10, 18:35
        Takie głupie mam pytanie - po co Wam kalendarze w sypialni?:))
        Bea, jaki by do mojej pasował:)?

Do nas generalnie Hundertwasser:)
        • sinceramente Re: Kalendarze 2011 28.11.10, 19:08
          > Takie głupie mam pytanie - po co Wam kalendarze w sypialni?:))

Bo u mnie w sypialni stoi biurko i cały majdan z tym związany, więc siłą rzeczy i kalendarz się przydaje.
          • abepe Re: Kalendarze 2011 28.11.10, 19:15
            sinceramente napisała:

> Bo u mnie w sypialni stoi biurko i cały majdan z tym związany, więc siłą rzeczy
            > i kalendarz się przydaje.

Aaaaaa:)
        • bea-sjf Re: Kalendarze 2011 28.11.10, 19:39
          abepe napisała:

> Takie głupie mam pytanie - po co Wam kalendarze w sypialni?:))
          > Bea, jaki by do mojej pasował:)?
          To ja Ci odpowiem- TEN konkretnie kalendarz to rodzaj skoku w przeszłość - do dobrych czasów studenckich (wtedy poznałam się z autorami:)), a feerią barw pasuje mi do mojej oszczędnej w kolory sypialni.
          To spontaniczny pomysł, bo rzeczywiście do tej pory nie wieszałam w tym pokoju kalendarza.

H. zawsze i wszędzie Wam pasuje:)
    • gopio1 Zwariowane święta ;-) 14.01.11, 08:51
      Kalendarz z Kotem Simona jest nafaszerowany bardziej lub mniej absurdalnymi świętami, podam tylko parę przykładów:
      Dzień Sprzątania Biurka - 2 stycznia
      Dzień bez Toreb Foliowych - 23 stycznia
      Dzień Pizzy - 9 lutego
      Dzień Darwina - 12 lutego
      Światowy Dzień Kota (no tego, to nie mogło zabraknąć w tym kalendarzu) - 17 lutego
      Dzień Teściowej - 5 marca
      Światowy Dzień Mózgu - 18 marca
      Dzień bez Mięsa - 20 marca
      Dzień Dobrych Uczynków - 19 maja

Jest jeszcze Dzień Lasu, Wody, Ziemi, Wiatru, Muzyki, Czekolady, Ptaków, Liczby Pi, Dzień Przytulania, Dzień Czarnego Kota i wiele, wiele innych. Muszę przyznać, że dzieci mają z tego niemałą radochę ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka