Dodaj do ulubionych

Wyszukiwarka - sonda

09.02.11, 15:30
Wpisałam na górze hasło przypominające o istnieniu forumowej (bardzo sprawnej) wyszukiwarki. A teraz chciałabym zapytać Was, jak często z niej korzystacie.
Obserwuj wątek
    • ash3 Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 16:07
      nawet jeśli chcę o czymś napisać (o ile nie jest to nowość czy info bieżące), przeszukuję najpierw. Masa wątków jest zarchiwizowana. Do nich też fajnie jest wracać...
      • tymianek21 Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 16:58
        Zawsze zaglądam bo przeglądanie starych watków to kopalnia wiedzy!
    • fabryka.ntka Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 17:06
      Zawsze.
      Ale jeśli nie znajduję dość odpowiedzi, bądź ciekawa jestem co się od ostatniego postu zmienilo - pytam znowu - naturliś-jawol-absolimą. ;)
      • abepe Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 17:09
        abryka.ntka napisała:

> Zawsze.
        > Ale jeśli nie znajduję dość odpowiedzi, bądź ciekawa jestem co się od ostatnieg
        > o postu zmienilo - pytam znowu - naturliś-jawol-absolimą. ;)

Jestem za tym, żeby w takich wypadkach linkować w poście z pytaniem wątki, które się znalazło. Czasem warto wrócić do nich, popieram ash3:))

Super taka opcja sondy. Będę korzystać:))
      • iks54 Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 17:15
        fabryka.ntka napisała:

> Zawsze.
        > Ale jeśli nie znajduję dość odpowiedzi, bądź ciekawa jestem co się od ostatnieg
        > o postu zmienilo - pytam znowu - naturliś-jawol-absolimą. ;)

o, to, to

To forum to istna skarbnica :)
        • abepe Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 17:17
          Ktoś mnie nie lubi i właśnie zepsuł wyszukiwarkę!
          • abepe Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 17:30
            abepe napisała:

> Ktoś mnie nie lubi i właśnie zepsuł wyszukiwarkę!
            I naprawił:)
    • violik Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 17:34
      Często. Ale NIE bardzo często. Wyszukiwarka jest OK.
      • abepe Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 17:53
        violik napisała:

> Często. Ale NIE bardzo często.

Uznałam, że tylko często to już tylko sporadycznie:))
    • gopio1 Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 19:22
      Zawsze. Ale ze dwa razy zdarzyło mi się zdublować wątek, bo wyszukiwarka odmówiła wspópracy :-/
      • abepe Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 20:31
        Nie ukrywam - ten wątek ma na celu propagowanie używania wyszukiwarki. Czasem można tam znaleźć informacje, których na bieżąco się nie dostanie.
        • iks54 Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 22:39
          Jak dla mnie kultura pojawiania się na nowych forach w szczególności wymaga używania wyszukiwarki oraz zapoznania się z zazwyczaj przyszpilonymi wątkami o zasadach danego forum.
          W przeciwnym razie na niektórych forach można bardzo szybko zostać wymoderowanym, na innych zaś dosyć mocno obsztorcowanym.
          Zauważyłam natomiast, że jeśli przy pytaniu o jakiś temat pojawia się linkowanie już istniejących ale niewystarczająco obszernych wątków i prośba o rozwinięcie tematu, to wówczas ma się wieksze szanse na współpracę i odpowiedzi.
          • abepe Re: Wyszukiwarka - sonda 09.02.11, 22:51
            U nas zasady cały czas nie wiszą. Pocieszam się tym, że nigdy ich nie było a jakoś działało.

Pewnie, że linkowanie znalezisk robi dobre wrażenie i zachęca do dalszej współpracy. Przyznaję, denerwują mnie osoby, które wpadają, zadają pytanie, obrażają się, że nie ma odpowiedzi na wczoraj i potem nawet nie podziękują.
            • baronowa.szlochen Re: Wyszukiwarka - sonda 10.02.11, 09:22
              O, widzę, że obraza majestatu na całego. Przypominam, że nie ma obowiązku odpowiadania na pytania, jeśli nie ma się na to ochoty. Inne fora są jednak bardziej przyjazne, może dlatego, że nie ma na nich nauczycielek, czujących się w obowiązku pouczać innych na temat kultury lub jej braku. Jakoś przeszła mi ochota na zadawanie jakichkolwiek pytań na tym forum. Widzę, że tylko kilka osób ma tu monopol na wypowiadanie się. Żegnam więc Towarzystwo Wzajemnej Adoracji i przepraszam za zajęcie cennego czasu.
              • iks54 Re: Wyszukiwarka - sonda 10.02.11, 09:38
                Baronowa, Ty tak na serio?
                <przeciera oczy ze zdziwienia>
                Nie no, emotki zapomniałaś dodać, co?

Nie dopisałam jeszcze, że na tym forum to właśnie luz i dobra wola są silną stroną tego forum. I nawet jak kto od razu, od wejścia walnie pytaniem to najczęściej jest obsłużony, chyba że akurat nie trafi się, że ktoś kto zna odpowiedź to przeczyta i ma czas odpowiedzieć.
                Takie ostrte sztorcowanie i fruwające nożyczki to właśnie na innych forach panują.
              • anna_mrozi Re: Wyszukiwarka - sonda 10.02.11, 09:52
                Ech, szkoda słów...
                Czy to nie za łatwe "zrobić focha" i zabrać "swoją łopatkę z piaskownicy" ;)?
    • kaskahh Re: Wyszukiwarka - sonda 10.02.11, 09:33
      nieustannie
      ciagle czegos szukam
      szczegolnie przed wyjazdem do PL
      • abepe Czy szlachectwo nie zobowiązuje... 10.02.11, 09:38
        ...do znajomości netykiety?
    • rykam Re: Wyszukiwarka - sonda 08.11.13, 12:59
      Wyciągam na wierzch a co! ;)

Tak się zastanawiam, może przy dopytywaniu się, zwłaszcza z formułką "szukałam, ale nie znalazłam" warto byłoby dodać klucz wg którego się wyszukiwało? Chętnie służę korepetycjami z wyszukiwania, bo czasem dziwi mnie, jak można czegoś nie znaleźć - za mało precyzyjne zapytania?
      • kate.2 Re: Wyszukiwarka - sonda 08.11.13, 15:15
        bardzo często :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka