Dodaj do ulubionych

Pytanie o audiobooki

08.03.11, 08:15
Witajcie,

czy ktoś korzystał z audiobooków ze strony Magiczna Kraina?

Można kupić 10 za 19 zł i zastnawiam się, czy warto. Nic nie jest podane, kto to wykonuje, więc dziwnie to wygląda.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tymianek21 Re: Pytanie o audiobooki 08.03.11, 08:46
      Czy możesz zalinkować do ich strony? Mam w domu b. dużo audiobooków, ale nie wiem kto je nagrał. Jeśli rozpoznam okładkę to ci napiszę .
      • atzaga Re: Pytanie o audiobooki 08.03.11, 08:54
        magicznakraina.eu/
        • tymianek21 Re: Pytanie o audiobooki 08.03.11, 09:18
          O rety-ten krasnal będzie mi sie śnił po nocachT Jeśli nagrania są takie same jak te koszmarne ilustracje to nie kupiłabym ich nawet za 5 złotych. Wydaje mi się że to nie ma nic wspólnego z bajkami-grajkami. Pewnie czyta to jedna, dwie osoby. Szkoda pieniędzy. Czy znasz strone z bajkami-grajkami?
          www.bajki-grajki.pl/sklep/bajki-muzyczne/38/1-czerwony-kapturek
          Polecam ci też stronę audiobooki.pl.
          audioteka.pl/bajki-polskich-nagran,podkategoria.html
          Tam masz te same bajki co w bajkach-grajkach tylko dużo taniej. Niestety musisz mieć w domu nagrywarkę (najpierw dokonujesz opłaty a po chwili dostajesz link i nagrywasz na CD). Mają tam też Domisie-to nagrane w formie słuchowisk odcinki o Domisiach z piosenkami i całą fabułą która opowiada o jakimś problemie.
          audioteka.pl/domisie,podkategoria.html
          • atzaga Re: Pytanie o audiobooki 08.03.11, 09:23
            Dzięki.

Chyba masz racje - lepiej coś sprawdzonego i na poziomie dziecku podsuwać ;-)
          • tymianek21 Re: Pytanie o audiobooki 08.03.11, 09:25
            Polecam ci też bajki-muzyczne z wydawnictwa Siedmioróg. To te same co bajki-grajki, ale mają też inne ktorych nie ma tam np. O Małej syrence czy Królewnie Śnieżce.
            www.empik.com/krolewna-sniezka-sluchowisko-dla-dzieci-audiobook-grimm-wilhelm-grimm-jakub,prod57798943,ksiazka-p?utm_content=prod57798943&utm_source=dataforce
            W ramach oszczędności poszukaj na youtubie pod hasłem "bajki muzyczne lub bajki grajki".
            I oczywiście polecam słuchanie w sobotę i niedziele o 19.30 słuchowisk w pr. 1 radiowym
            Tu jest program. W sobotę to słuchowiska a w niedziele to przeważnie baśń.Rewelacja.
            www2.polskieradio.pl/radiodzieciom/
    • sinceramente Re: Pytanie o audiobooki 08.03.11, 09:24
      Strona graficzna strony delikatnie mówiąc nie przypadła mi do gustu. Przesłuchałam też "próbki" słuchowisk, które są zamieszczone na stronie. Ja dałabym sobie spokój z takimi bajkami. Czyta to jeden pan i to niezbyt się angażując, więc chwilami można się pogubić w treści. Oferta słuchowisk i bajek audio na rynku jest na tyle szeroka, że można znaleźć wiele ciekawszych rzeczy.
      • tymianek21 Re: Pytanie o audiobooki 08.03.11, 09:36
        W merlinie mają bajki-samograjki. To są 4 bajki-grajki tylko o wiele taniej niż kupione osobno.
        merlin.pl/Bajki-samograjki-Czerwony-Kapturek-Kot-w-butach-Kopciuszek-Jas-i-Malgosia_Jan/browse/product/1,874972.html
        Może w twoim mieście biblioteki mają dział audiobooków (albo chociaż regał). Kiedyś kupowałam ciągle audiobooki, bajki-grajki, ale wiele "odziedziczyłam" po kuzynach synka. Teraz pożyczam też w bibliotekach (ostatnio Pippi i Dzieci z Bullerbyn czytane przez Jungowską, Akademie Pana Kleksa). Pzdr
    • sinceramente Re: Pytanie o audiobooki 08.03.11, 09:28
      Aaa.. Zastanawiałam się gdzie ta promocja, a teraz weszłam na pocztę i widzę, że promują się na grouponie www.groupon.pl/deals/cala-polska/magicznakraina-online/278377?nlp=&CID=PL_CRM_96_0_0_0&utm_source=Deal_general_newsletter&utm_medium=All_Cities&utm_content=Initial_Version&utm_campaign=Varies
      I ludzie kupują...
      • atzaga Re: Pytanie o audiobooki 08.03.11, 09:46
        Dziękuję.

No rzeczywiście - obrazki masakryczne.

Wybiore coś synowi z tego, co poleciłyście. Ostatnio marzył o Królowej Śniegu, bo w przedszkolu słuchali.
        • tymianek21 Re: Pytanie o audiobooki 08.03.11, 10:10
          Jeśli Królowa Sniegu to ten Siedmioróg ma Królową Śniegu (to nagranie jest w formie słuchowiska dialogi+piosenki)
          merlin.pl/Krolowa-sniegu-Sluchowisko-dla-dzieci_Siedmiorog/browse/product/1,874962.html
          A tu polecam ci trochę inną Królową Sniegu jako audiobook czytany przez Sthura+przepiękna książka. Właśnie pożyczyłam ją w bibliotece (może w twojej też będą)
          merlin.pl/Basnie-Krolowa-Sniegu_H-Ch-Andersen/browse/product/1,699768.html
          I na koniec -bajka z serii bajek-grajek "Królowa Zima" o Bolku i Lolku. Bolek zostaje porwany przez Królową Zimę. Rewelacyjne nagranie. U nas słuchane non-stop miesiącami. (jest też na youtubie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka