29.03.11, 13:35
Zmieniła barwy. ;-)
www.egmont.pl/pl/basia/o_serii/
Obserwuj wątek
    • kazia4 Re: Basia 29.03.11, 19:17
      A w znaczeniu matkę-wydawczynię?;) Faktycznie, już ash3 to zapowiadała:
      Link
      • steffa Re: Basia 29.03.11, 22:27
        Nie wiedziałam, że już można, a dzisiaj znalazłam na stronie Egmontu.
        Razem z Basiami przechodzi ekipa basiowa, więc może nie będzie 'aż tak źle'. ;-)
        • abepe Re: Basia 29.03.11, 22:32
          steffa napisała:

> Nie wiedziałam, że już można, a dzisiaj znalazłam na stronie Egmontu.
          > Razem z Basiami przechodzi ekipa basiowa, więc może nie będzie 'aż tak źle'. ;-
          > )

A jak miała Basia przejść bez ekipy? Ha! W sobotę basiowa mama będzie w Gdyni:) Tylko, że my żadnej Basi nie mamy własnej. Jedną kupiłam bratanicy, inne pożyczaliśmy z biblioteki.
          • steffa Re: Basia 29.03.11, 22:47
            Autorki - raczej jasne, ale koordynatorki już nie do końca, prawda? W każdym razie w naszej rzeczywistości.
    • aniam123 Re: Basia 29.03.11, 20:48
      coś mi się wydaje, że to koniec przyjaznej ceny za Basie :-(
      • bazia8 Re: Basia 30.03.11, 08:30
        a ja się obawiam, że rozpocznie się etap produkcji masowej...
        • sinceramente Re: Basia 30.03.11, 09:06
          W jakim sensie masowej?
          Że namnoży się liczba tytułów książek o Basi i ich poziom spadnie, czy że Basia jak Zygzak będzie wszędzie?

Bo jeśli chodzi o to pierwsze, to - być może naiwnie - pokładam wiarę w autorkach, że poziom książek pozostanie niezmienny.
          A jeśli mówimy o drugim wymiarze masowości, to wolę masowo Basię niż Barbie czy disneyowe potworki.

Na pewno czas pokaże, czy czytelnicy (i sama Basia) na tym skorzystają.
          • bazia8 Re: Basia 30.03.11, 12:49
            ja też wierzę w autorki, ale charakter wydawnictwa jakoś mi zgrzyta z Basią. Jednak bardziej boję się spadku poziomu książek niż wszechobecności.
    • matrusza Re: Basia 03.04.11, 07:27
      Alez psy wieszacie na tym Egmoncie.
      My mamy troche wartosciowych ksiazek z tego wydawnictwa.
      A Pieski Pana Kieszonki, Nawet nie wiesz jak bardzo Cie kocham, Ola i Olek... kto wydal?
      Mysle, ze jedynie moze sie to odbic na cenie.
      • steffa Re: Basia 03.04.11, 22:59
        Egmont wydał wiele wartościowych książek. Ostatnio tylko przycichło u nich w dziale dziecięcym.
        "Arystoteles"
        "Szuszu z buszu"
        "Jeż"
        "Odsłos, jaki wydaje ktoś,kto stara się nie wydawać żadnych odgłosów"
        "Książka o smutku"
        Tyle pamiętam z marszu.
    • matrusza Re: Basia 04.04.11, 06:46
      Zagadki od Sasa do Lasa - tez byly egmontowskie...
      O jakosc naprawde bym sie nie martwila.
      Cena podskoczy pewnie do 19,99 czy nawet 24,99 - jak to u nich czesto bywa.
    • jo-asiunka Re: Basia 01.05.11, 21:48
      Wg wydawcy powinny już być dwie nowe części (jedna to chyba zeszyt ćwiczeń, druga to Basia i kolega z Haiti), ale nigdzie ich nie widać, wiecie coś?
      www.egmont.pl/pl/basia/o_serii/
      • kuczynska78 Re: Basia 04.05.11, 14:02
        Wg Empiku dostępne będą od 16 maja:
        www.empik.com/basia-i-kolega-z-haiti-stanecka-zofia-oklejak-marianna,prod61061335,ksiazka-p
        W sam raz na Dzień Dziecka :)

Aga
      • lunatica Basia i kolega z Haiti 05.05.11, 11:26
        trochę tutaj --> www.polskailustracjadladzieci.pl/2011/04/zapowiedz-basia-i-kolega-z-haiti.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka