Dodaj do ulubionych

Mama Mu na rowerze

27.04.11, 12:13
Czyli gratka dla rowerowych maniaków:)))
www.zakamarki.pl/show_object.php?id=35
Obserwuj wątek
    • abepe Re: Mama Mu na rowerze 27.04.11, 12:24
      O! Pięknie:)
      Czytaliśmy dzisiaj "Cynamona i Trusię" i pomyślałam, że czas na jakieś zakupy zakamarkowe (inne niż Lasse i Maja:)
    • abepe Re: Mama Mu na rowerze 27.04.11, 12:27
      Oj, patrzę teraz, że to linkowana przez Tattarak gruba Mama Mu. A to gratka! Rozumiem, że to nowe opowiadania? Cena jakaś wybitnie atrakcyjna!
      • ciociacesia 128 stron :) 27.04.11, 12:37
        12 nowych opowadan
        dla mnie czad, nawet jesli ilustracji bedzie mniej ( a bedzie)
        • metis1 Re: 128 stron :) 27.04.11, 13:13
          Nareszcie!
          Ostatnio z tęsknotą zaglądałam do zakamarkowych zapowiedzi, licząc po cichu na Mamę Mu, ale oprócz kolejnych Detektywów nic tam nie było...
          Fajnie, że będą to nowe opowiadania :)
    • goracy_lod Re: Mama Mu na rowerze 27.04.11, 20:21
      Świetna informacja :)
    • alistar1 Re: Mama Mu na rowerze 27.04.11, 21:32
      To zabawne, bo moje dzieci przez cały wieczór (od momentu podzielenia się wiadomością o nowej Mamie Mu) upierały się, że Mama Mu na rowerze już była... Teraz sobie skojarzyłam, że chodziło im o hjelmowe puzzle i rower z "Mamy Mu na huśtawce" (huśtawka jechała zwinięta na bagażniku) :))
      • zo_79 Re: Mama Mu na rowerze 27.04.11, 22:06
        U mnie identyczna reakcja!
        A swoją drogą, już tak zaczęłam się zastanawiać, czy przypadkiem nie kroi się nowa część, po tym jak pojawiły się zakamarkowe zapowiedzi dotyczące spotkań w empiku, przy okazji światowego tygodnia książki. Tam była mowa o "nowych przygodach Mamy Mu". Miałam nosa :).
    • atama Re: Mama Mu na rowerze 28.04.11, 10:44
      Dopiero 19 maja... Próba cierpliwości.
      Cena świetna, jak na 12 opowiadań :)
      • metis1 Re: Mama Mu na rowerze 29.04.11, 12:29
        Będzie piękny prezent na Dzień Dziecka :)
    • labeg Re: Mama Mu na rowerze 30.04.11, 23:06
      o rany! Moze wreszcie młody da się namówić na cos innego niż Frankliny - już mi nosem wychodzi...
      • czukczynska Re: Mama Mu na rowerze 01.05.11, 11:28
        Już się cieszę :)
    • bbkk Re: Mama Mu na rowerze 07.06.11, 09:00
      W końcu do mnie dotarła.
      Z jednej strony fajnie że jest aż 12 opowiadań - z drugiej - brak ilustracji jest dużą stratą. Moje dzieci co chwila chciały zobaczyć to o czym czytam a tu zonk. Jednak obrazowe Mamy Mu są bardzo klimatyczne.
      • steffa Re: Mama Mu na rowerze 29.05.12, 13:44
        Ostatnio wyciągnęliśmy i jednak trudno nie przyznać, że część sukcesu Mamy Mu leży w ilustracjach. Bardzo ich brak w tej książce.
        • rzezucha.ma Re: Mama Mu na rowerze 29.05.12, 14:30
          Masz rację. U nas też stoi coraz bardziej w kącie, mimo prób reanimacji na różnych wyjazdach (bo wygodniejsza w zabieraniu).
    • pepperann Re: Mama Mu na rowerze 07.06.11, 11:40
      Ja też już mam!

Starsza chętnie słucha, młodszej trochę ograniczona liczba obrazków przeszkadza.

Na razie przeczytałyśmy trzy opowiadania. Każde z nich przebiło (moim zdaniem) "Mamę Mu na sankach", a żadne nie dorosło do "Mama Mu nabija sobie guza" (to nasza ulubiona).

Teraz, kiedy opowiadań jet więcej, tym wyraźniej widać schemat relacji między Mamą Mu i Panem Wroną ;-) Wiele razy powtarza się ta sama w sumie historia - Mama Mu ma szalone pomysły, a Pan Wrona dostaje pióropleksji, a potem "nie słyszy, bo już dawno jest we Wronim Lesie".
      • chaber69 Re: Mama Mu na rowerze 07.06.11, 13:40
        Ja czekam na przesyłkę. Ostatnio przestałam udawać sam przed sobą, że książki dla dzieci to kupuję tylko do biblioteki i dokonałam zakupu tylko i wyłącznie z literatury dziecięcej dla siebie. Zamówiłam więc m.in "Mamę Mu na rowerze". Wstyd się przyznać, ale nie kupiłam jeszcze ani jednej do swojej biblioteki - nadrobię to niezadługo, a tymczasem czekam na Mamę mu prywatnie.
        • abepe Re: Mama Mu na rowerze 07.06.11, 13:45
          Czytam ostatnio tę książkę czterolatkowi na dobranoc a prawie ośmiolatek zerka znad swojej lektury i chichocze.
          • ciociacesia czekajm az bibluioteka kupi 07.06.11, 15:39
            albo empik promocje jakas wysmaruje. rachunek mi za zimowe dogrzewanie kaloryferem przyszedl i placze ach placze
            • chaber69 Re: czekajm az bibluioteka kupi 15.06.11, 08:30
              Mama Mu to był strzał w dziesiątkę. Jeszcze w czerwcu kupię dla biblioteki, a swój egzemplarz już dostałam. Przeczytałam szybko, żeby sprawdzić czy się do biblioteki nada i już wiem, że w sierpniu będą u nas "Wakacje z Mamą Mu" - zajęcia dla przedszkolaków. Książka jest w sam raz dla nich i na pewno będzie się podobać - a jak doda się do tego scenariusz okołotekstowy to będzie hit.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka