alistar1 27.04.11, 12:13 Czyli gratka dla rowerowych maniaków:))) www.zakamarki.pl/show_object.php?id=35 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: Mama Mu na rowerze 27.04.11, 12:24 O! Pięknie:) Czytaliśmy dzisiaj "Cynamona i Trusię" i pomyślałam, że czas na jakieś zakupy zakamarkowe (inne niż Lasse i Maja:) Odpowiedz Link
abepe Re: Mama Mu na rowerze 27.04.11, 12:27 Oj, patrzę teraz, że to linkowana przez Tattarak gruba Mama Mu. A to gratka! Rozumiem, że to nowe opowiadania? Cena jakaś wybitnie atrakcyjna! Odpowiedz Link
ciociacesia 128 stron :) 27.04.11, 12:37 12 nowych opowadan dla mnie czad, nawet jesli ilustracji bedzie mniej ( a bedzie) Odpowiedz Link
metis1 Re: 128 stron :) 27.04.11, 13:13 Nareszcie! Ostatnio z tęsknotą zaglądałam do zakamarkowych zapowiedzi, licząc po cichu na Mamę Mu, ale oprócz kolejnych Detektywów nic tam nie było... Fajnie, że będą to nowe opowiadania :) Odpowiedz Link
alistar1 Re: Mama Mu na rowerze 27.04.11, 21:32 To zabawne, bo moje dzieci przez cały wieczór (od momentu podzielenia się wiadomością o nowej Mamie Mu) upierały się, że Mama Mu na rowerze już była... Teraz sobie skojarzyłam, że chodziło im o hjelmowe puzzle i rower z "Mamy Mu na huśtawce" (huśtawka jechała zwinięta na bagażniku) :)) Odpowiedz Link
zo_79 Re: Mama Mu na rowerze 27.04.11, 22:06 U mnie identyczna reakcja! A swoją drogą, już tak zaczęłam się zastanawiać, czy przypadkiem nie kroi się nowa część, po tym jak pojawiły się zakamarkowe zapowiedzi dotyczące spotkań w empiku, przy okazji światowego tygodnia książki. Tam była mowa o "nowych przygodach Mamy Mu". Miałam nosa :). Odpowiedz Link
atama Re: Mama Mu na rowerze 28.04.11, 10:44 Dopiero 19 maja... Próba cierpliwości. Cena świetna, jak na 12 opowiadań :) Odpowiedz Link
metis1 Re: Mama Mu na rowerze 29.04.11, 12:29 Będzie piękny prezent na Dzień Dziecka :) Odpowiedz Link
labeg Re: Mama Mu na rowerze 30.04.11, 23:06 o rany! Moze wreszcie młody da się namówić na cos innego niż Frankliny - już mi nosem wychodzi... Odpowiedz Link
bbkk Re: Mama Mu na rowerze 07.06.11, 09:00 W końcu do mnie dotarła. Z jednej strony fajnie że jest aż 12 opowiadań - z drugiej - brak ilustracji jest dużą stratą. Moje dzieci co chwila chciały zobaczyć to o czym czytam a tu zonk. Jednak obrazowe Mamy Mu są bardzo klimatyczne. Odpowiedz Link
steffa Re: Mama Mu na rowerze 29.05.12, 13:44 Ostatnio wyciągnęliśmy i jednak trudno nie przyznać, że część sukcesu Mamy Mu leży w ilustracjach. Bardzo ich brak w tej książce. Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: Mama Mu na rowerze 29.05.12, 14:30 Masz rację. U nas też stoi coraz bardziej w kącie, mimo prób reanimacji na różnych wyjazdach (bo wygodniejsza w zabieraniu). Odpowiedz Link
pepperann Re: Mama Mu na rowerze 07.06.11, 11:40 Ja też już mam! Starsza chętnie słucha, młodszej trochę ograniczona liczba obrazków przeszkadza. Na razie przeczytałyśmy trzy opowiadania. Każde z nich przebiło (moim zdaniem) "Mamę Mu na sankach", a żadne nie dorosło do "Mama Mu nabija sobie guza" (to nasza ulubiona). Teraz, kiedy opowiadań jet więcej, tym wyraźniej widać schemat relacji między Mamą Mu i Panem Wroną ;-) Wiele razy powtarza się ta sama w sumie historia - Mama Mu ma szalone pomysły, a Pan Wrona dostaje pióropleksji, a potem "nie słyszy, bo już dawno jest we Wronim Lesie". Odpowiedz Link
chaber69 Re: Mama Mu na rowerze 07.06.11, 13:40 Ja czekam na przesyłkę. Ostatnio przestałam udawać sam przed sobą, że książki dla dzieci to kupuję tylko do biblioteki i dokonałam zakupu tylko i wyłącznie z literatury dziecięcej dla siebie. Zamówiłam więc m.in "Mamę Mu na rowerze". Wstyd się przyznać, ale nie kupiłam jeszcze ani jednej do swojej biblioteki - nadrobię to niezadługo, a tymczasem czekam na Mamę mu prywatnie. Odpowiedz Link
abepe Re: Mama Mu na rowerze 07.06.11, 13:45 Czytam ostatnio tę książkę czterolatkowi na dobranoc a prawie ośmiolatek zerka znad swojej lektury i chichocze. Odpowiedz Link
ciociacesia czekajm az bibluioteka kupi 07.06.11, 15:39 albo empik promocje jakas wysmaruje. rachunek mi za zimowe dogrzewanie kaloryferem przyszedl i placze ach placze Odpowiedz Link
chaber69 Re: czekajm az bibluioteka kupi 15.06.11, 08:30 Mama Mu to był strzał w dziesiątkę. Jeszcze w czerwcu kupię dla biblioteki, a swój egzemplarz już dostałam. Przeczytałam szybko, żeby sprawdzić czy się do biblioteki nada i już wiem, że w sierpniu będą u nas "Wakacje z Mamą Mu" - zajęcia dla przedszkolaków. Książka jest w sam raz dla nich i na pewno będzie się podobać - a jak doda się do tego scenariusz okołotekstowy to będzie hit. Odpowiedz Link