gagat100 23.05.04, 16:54 jaka kupic ksiazke moze byc droga okolo 50 zl dla kolezanki corki na roczek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sizi1 Re: ksiazka na ROCZEK 24.05.04, 08:58 siedmiorog.pl/?sid=581671d816&pg=ksiazka&idksiazka=930 Gwartantowana zabawa przez dobry rok! Może dziecko musi miec 13-14 miesięcy ale format i przepiękne wydanie na pewno bedą niespodzinką na urodziny! Odpowiedz Link
katarzynabobak Re: ksiazka na ROCZEK 28.05.04, 01:25 Ksiązki wydawnictwa Paweł Skokowski z seria:księga malucha np.:"dzień malucha" są w notabene w klifie, cena ok. 20zl. Pozdrawiam Kasia mama Misi(28.08.02) Odpowiedz Link
pia_ Re: ksiazka na ROCZEK 26.08.04, 13:56 1. "Kubuś Puchatek czyli nowe przygody wesołej gromadki" wyd. Egmont, pięknie wydana książka ze sztywnymi stronami, sporo tekstu i ilustracji, ma na grzbiecie plasikową rączkę do trzymania i noszenia, cena 39,90. 2. "Tęczowa Wróżka" Ellen Baxter, cena 19,90, przepiękna książka większych gabarytów, ze sztywnymi stronami i wspaniałymi kolorowymi, mieniącymi się ilustracjami. Cena za to cudo bardzo przyzwoita. Odpowiedz Link
huculeczka Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 09:10 Jakie książki na roczek polecacie? Myślałam o czymś takim: www.empik.com/w-dzungli-guettier-benedicte,p1062884339,ksiazka-p Bo na roczek jest też "specjalna" książka: allegro.pl/historyjki-na-1-roczek-poczytaj-mi-i3210712182.html ale jakoś mnie ona nie przekonuje. A może jakieś inne propozycje?:) Odpowiedz Link
rykam Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 09:27 Myślę, że większość z tego wątku: Klub Najmłodszego Czytelnika Część może mieć wprawdzie wyczerpane nakłady, więc może zacznij przeglądanie od końca ;) Moim zdaniem lepiej zrobić zestaw mniejszych niż kupować jedną dużą :) Na pewno Bardzo głodna gąsienica, może zestaw muchomorowych śpiewanek, jeśli mama, babcia, niania lubią śpiewać dziecku, może jakaś dużoformatowa wyszukiwanka, Pierwsze urodziny Prosiaczka, jeśli ma pasować tytułem ;) Ten mały teatr, który podlinkowałaś moim zdaniem fajny, bo inny. Z tego samego powodu może być też harmonijkowy Spacer a reszta to już chyba w zależności od tego, co się komu podoba :) Kurczę blade, Różnimisie? :) Odpowiedz Link
bruy-ere Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 10:51 Gdybym miała wybierać prezent na roczek (niedługo będę), to wybierałabym któryś z takich pakietów lub dla urozmaicenia jakiś miks z niżej wymienionych: Z wyd. Zakamarki (to mój typ nr 1): "Binta tańczy" "Lalo gra na bębnie" "Babo chce" Z wyd. Dwie Siostry: "Księga dźwięków" "Minibilbila w obrazkach" "Auto" / "Różnimisie" Z wyd. Zakamarki: "Ela na plaży" "Kwiaty od Eli" "Piłka Eli" "Ubranka Eli" Z wyd. Muchomor" "Tańcowały dwa Michały" "Gdzieżeś ty bywał, czarny baranie?" "Stary niedźwiedź" "Krakowiaczek jeden" Poza tym bardzo godne uwagi są: "Bardzo głodna gąsiennica" "Gałgankowy skarb" Odpowiedz Link
rykam Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 10:57 bruy-ere napisała: > Gdybym miała wybierać prezent na roczek (niedługo będę), to wybierałabym któryś > z takich pakietów lub dla urozmaicenia jakiś miks z niżej wymienionych: > > Z wyd. Zakamarki (to mój typ nr 1): > "Binta tańczy" > "Lalo gra na bębnie" > "Babo chce" > > Z wyd. Zakamarki: > "Ela na plaży" > "Kwiaty od Eli" > "Piłka Eli" > "Ubranka Eli" > > Poza tym bardzo godne uwagi są: > "Gałgankowy skarb" Oj tak, tak - zapomniałam o "Gałgankowym skarbie" - jak dla mnie pozycja obowiązkowa :) Jeśli chodzi o zakamarkowe zestawy, to również popieram, bo lubiane, z małą uwagą, że nie są kartonowe, więc jeśli dziecię energiczne i dosłownie rwie (się) do książek ;) to mogą być na chwilę później :) Jeżeli spokojnie siedzi na kolanach i ogląda to i Płaszcz Józefa będzie super :) Odpowiedz Link
rykam Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 11:21 A jak zestaw wydawniczy to może jeszcze od Zakamarków kartonówki Anny-Clary Tidholm? zwłaszcza Jest tam kto? - z drzwiami do pukania ;) Odpowiedz Link
bir.ke Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 12:43 patrzac po dwojce moich dzieci, absolutnymi hitami byly/sa: seria o Bincie, Lalo i Babo seria o Eli (wszystkie, poczawszy od kartonowych po jablonke Eli) Miasteczko Mamoko - to tak od poltora roku u nas sie sprawdzalo spiewany Muchomor Odpowiedz Link
huculeczka Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 15:34 Muchomorowe śpiewanki to jak rozumiem te wszystkie Krakowiaczki i czarne barany?:) bardzo dziękuję za podpowiedzi! Odpowiedz Link
rykam Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 20:11 Tak :) Jadą, jadą misie, Jedzie pociąg z daleka itd. Szkoda, że już nie ma Miała baba koguta. Odpowiedz Link
niebioska Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 21:17 Niezmiennie polecam "Zobacz, gdzie mieszka miś Bodo". Tekst kiepski, ale jest go niewiele i nie ma obowiązku czytania :). Karton, format ok A4, pełne szczegółów ilustracje i sporo okienek. Mój starszy syn "czytał" Misia w drugim roku życia codziennie, młodszy (14 m-cy) ma mniejszy zapał czytelniczy, ale Misia już chętnie czytuje. Odpowiedz Link
huculeczka Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 21:31 Kupiłam gąsienicę, gałganek i Różnimisie :) Binta mi się nie podoba, ale w sumie to nie mi się ma podobać tylko maluszkowi... Kilka następnych książek w przyszłym miesiącu :) Odpowiedz Link
bruy-ere Re: ksiazka na ROCZEK 07.05.13, 22:24 Binta ma przede wszystkim świetny tekst - dzieci uwielbiają powtarzać wyrazy dźwiękonaśladowcze, dodatkowo ćwiczą wymowę ucząc się mówić. Obrazki też moim zdaniem są fajne. Te książki nie nudzą mi się mimo 100-krotnego czytania ;-) Odpowiedz Link
rykam Re: ksiazka na ROCZEK 08.05.13, 07:26 :) Mnie też Binta nie zachęcała jakoś do kupna. Zaczęłam od Lalo gra na bębnie, bo chyba wtedy była jakaś faza na bębenek ;) Spodobało się, kupiłam Babo chce a na końcu Bintę ;) i wszystkie się przyjęły. Pamiętam tylko, że Babo chce trochę się wyróżniał, bo miałam wrażenie, że więcej się tam działo (i w tekście i w ilustracjach) czyli jakby wyższy poziom w stosunku do poprzednich dwóch. Trudniejsza do ogarnięcia była na początku, ale lubiana od razu :) W Bincie dziecko najbardziej polubiło moment "Gdzie jest Binta? O! Jaka Binta ładna" i pojawiała się w drzwiach :D Bardzo długo, dopóki córka jeździła wózkiem właściwie, używaliśmy często określenia "Wózek jedzie TURLI TURLI TUR TUR TUR" a do dziś zdarza mi się powiedzieć, że idziemy "Daleko, daleko DA DA!" :P (to z Babo chce). Mamy też króliczka jak Babo - to też pewnie miało jakieś tam znaczenie :) Odpowiedz Link
bir.ke Re: ksiazka na ROCZEK 08.05.13, 13:29 ja tam zakochalam sie w ilustracjach benjamina chaud, dlatego tez kupilam potem 'yeti' i dalej nie moge sie napatrzec:) a teksty miodzio: pimperi-pimperi-pim, daleko daleko da da itp. u nas w codziennym uzyciu:) Odpowiedz Link
gratituda Re: ksiazka na ROCZEK 08.05.13, 14:47 Gdy dostalam paczke z Binta (i reszta) to tez sie zdziwilam o co takie wielke halo.... Ale prawda jest, ze cala seria to ukochane ksiazeczki od daaawna mojej 2-latki, ciagle do nich wracamy... A Babo tylko niewiele pozniej pojawilo sie po "mama" i "tata" ;) Roznimisie to troche na wyrost chyba dla roczniaka i malo efektowne ;). U nas dopiero teraz sa hitem. Odpowiedz Link
huculeczka Re: ksiazka na ROCZEK 04.11.14, 16:17 Zuzka ma już półtora roku i chciałam Wam napisać, że jej ulubiona książka to "Zobacz gdzie mieszka Miś Bodo". "Binta tańczy" już była na topie, potem ze dwa miesiące królował "Lalo gra na bębnie" i zakamarkowe "A dlaczego?". A teraz chętnie wraca do harmonijkowych "Pora na spacer" i czarno na białym - oczami maluszka. "Księgi dźwięków" musiałam kupić drugi egzemplarz, bo pierwszy od czytania się... rozpadł :) Od kilku dni UWIELBIA koszatkę Bobo, zaczęła też przynosić do czytania "Gałgankowy skarb" i "Misia Bodo w przedszkolu". Muchomorowe śpiewanki też każe sobie codziennie śpiewać, najbardziej lubi Jedzie pociąg z daleka, Stary niedźwiedź i Krakowiaczka. "Kurczę blade" też super. Reasumując: wszystkie polecane książki u nas okazały się strzałem w 10 :D (nie przyjął się "Płaszcz Józefa" a z "Bardzo głodnej gąsienicy" liczy owoce, ale nie chce czytać całości:) A, i bardzo bardzo lubi "Auto". Od niedawna sięga po "Ela i Olek" - mamy jeżdżą i pływają, umie mówić "Ela", choć wcale nie czytaliśmy tych książek nie wiadomo jak często. Hmm trochę się tych tytułów nazbierało, a ja mam wrażenie, jakbyśmy ciągle czytali jedną książkę ;) Odpowiedz Link
abepe Re: ksiazka na ROCZEK 04.11.14, 21:03 Hmm trochę się tych tytułów nazbierało, a ja mam wrażenie, jak > byśmy ciągle czytali jedną książkę ;) Dlatego czasem, żeby nie mieć takiego wrażenia, warto sobie wypisać tytuły:) Niektórzy z tego powodu zakładają blogi;) Odpowiedz Link
huculeczka Re: ksiazka na ROCZEK 26.06.16, 21:58 Dorzucam dwa nowe tytuły z DS - "Moja mama" i "Mój tata". Nasza niespełna półtoraroczna druga córcia uwielbia! Poza tym bez zmian - tak jak jej starsza siostra, nadal "Gałgankowy skarb", "Auto", "Krakowiaczek jeden"... Odpowiedz Link
9agatka Re: ksiazka na ROCZEK 06.07.16, 13:19 A to ja polecam po prostu "Kubusia Puchatka". "Nasza Księgarnia" ma piękne wydanie wszystkich opowieści w twardej oprawie z tymi oryginalnymi rycinami. Odpowiedz Link