Dodaj do ulubionych

Na Mikołaja

13.11.11, 18:05
Witam,
Od zawsze podczytuję, a teraz mam zadanie - prezenty Mikołajkowe dla całej klasy (1 klasa szkoły muzycznej), 4 rodzaje książek, do 20 zł za egzemplarz. Jakieś pomysły od doświadczonych koleżanek?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cipcipkurka Re: Na Mikołaja 13.11.11, 18:36
      Ja bardzo będę promować te książki, bo kocham je miłością szczerą ;-)
      aros.pl/szukaj/majaluoma/0
      A akurat niedługo powinna być także 4 część.
      • romulka Re: Na Mikołaja 14.11.11, 00:29
        Dziękuję, bierzemy! Tylko jedno pytanie: Czy tak samo przemówi do obu płci?
        • cipcipkurka Re: Na Mikołaja 14.11.11, 09:35
          Trudno mi powiedzieć, bo nasze dziecko płci żeńskiej śmieje się raczej z tego, z czego rechocze reszta, więc opinia nie jest miarodajna. Ja bardzo lubię te książki, ale sama wiesz, że o gustach się nie dyskutuje, to, że mnie się podoba, nie znaczy, że innym też.
          Była kiedyś taka seria książeczek o doktorze Gurgulu, Znak wydał kilka tomów i zrezygnował, bo nie przemawiało. I tu była podobna sytuacja, my pokładaliśmy się ze śmiechu, a znajomi stukali się w głowę ;-)
          • bruy-ere Re: Na Mikołaja 14.11.11, 09:55
            myślę, że będzie OK dla dziewczynek - tam jest dużo humoru moim zdaniem "obupłciowego"

• lunatica Re: Na Mikołaja 14.11.11, 11:56
            cipcipkurka napisała:

> Była kiedyś taka seria książeczek o doktorze Gurgulu, Znak wydał kilka tomów i
            > zrezygnował, bo nie przemawiało. I tu była podobna sytuacja, my pokładaliśmy si
            > ę ze śmiechu, a znajomi stukali się w głowę ;-)

Była była... w "tamtych" czasach kupowałam ją chrześnicy, bez cienia nadziej na zakup dziś dla nas, ale na szczęście udało mi się upolować wszystkie części na Allegro - lubimy to i to bardzo! :-)))
            • tattarak Re: Na Mikołaja 14.11.11, 13:27
              lunatica napisała:
              > Była była... w "tamtych" czasach kupowałam ją chrześnicy, bez cienia nadziej na
              > zakup dziś dla nas, ale na szczęście udało mi się upolować wszystkie części na
              > Allegro - lubimy to i to bardzo! :-)))

A wszystkie to znaczy ile? Cztery?

Z dużym trudem znalazłam trzy części, na 'Księgę pogody' straciłam już resztki nadziei. Ale chyba znów zacznę szukać, bo bardzo by ucieszyła mikołajkowo.

Gdyby ktoś szukał, to nadal dwie części są w internetowym Matrasie - przynajmniej tak wskazuje system.
            • cipcipkurka Re: Na Mikołaja 14.11.11, 15:15
              Noooo, Luna, nie pokaze paluszkiem, kto nam dra Gurgula podsunal :)
              • sylwina76 Re: Na Mikołaja 14.11.11, 17:03
                A może nowe Tajemnice.... Zakamarków. W Merlinie są w przyjemnej cenie. Pojawił się też nowy Ulf Stark: merlin.pl/Magiczne-tenisowki-mojego-przyjaciela-Percy-ego_Ulf-Stark/browse/product/1,968005.html ale kosztuje powyżej 25 złotych.

• bruy-ere Re: Na Mikołaja 15.11.11, 09:40
                  "Tajemnice..." to świetny pomysł dla tej grupy wiekowej. I nie muszą być koniecznie nowe, z tej serii chyba z 8 tytułów. Poniżej 20 zł jest na taniaksiazka.pl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka