romulka 13.11.11, 18:05 Witam, Od zawsze podczytuję, a teraz mam zadanie - prezenty Mikołajkowe dla całej klasy (1 klasa szkoły muzycznej), 4 rodzaje książek, do 20 zł za egzemplarz. Jakieś pomysły od doświadczonych koleżanek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cipcipkurka Re: Na Mikołaja 13.11.11, 18:36 Ja bardzo będę promować te książki, bo kocham je miłością szczerą ;-) aros.pl/szukaj/majaluoma/0 A akurat niedługo powinna być także 4 część. Odpowiedz Link
romulka Re: Na Mikołaja 14.11.11, 00:29 Dziękuję, bierzemy! Tylko jedno pytanie: Czy tak samo przemówi do obu płci? Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: Na Mikołaja 14.11.11, 09:35 Trudno mi powiedzieć, bo nasze dziecko płci żeńskiej śmieje się raczej z tego, z czego rechocze reszta, więc opinia nie jest miarodajna. Ja bardzo lubię te książki, ale sama wiesz, że o gustach się nie dyskutuje, to, że mnie się podoba, nie znaczy, że innym też. Była kiedyś taka seria książeczek o doktorze Gurgulu, Znak wydał kilka tomów i zrezygnował, bo nie przemawiało. I tu była podobna sytuacja, my pokładaliśmy się ze śmiechu, a znajomi stukali się w głowę ;-) Odpowiedz Link
bruy-ere Re: Na Mikołaja 14.11.11, 09:55 myślę, że będzie OK dla dziewczynek - tam jest dużo humoru moim zdaniem "obupłciowego" Odpowiedz Link
lunatica Re: Na Mikołaja 14.11.11, 11:56 cipcipkurka napisała: > Była kiedyś taka seria książeczek o doktorze Gurgulu, Znak wydał kilka tomów i > zrezygnował, bo nie przemawiało. I tu była podobna sytuacja, my pokładaliśmy si > ę ze śmiechu, a znajomi stukali się w głowę ;-) Była była... w "tamtych" czasach kupowałam ją chrześnicy, bez cienia nadziej na zakup dziś dla nas, ale na szczęście udało mi się upolować wszystkie części na Allegro - lubimy to i to bardzo! :-))) Odpowiedz Link
tattarak Re: Na Mikołaja 14.11.11, 13:27 lunatica napisała: > Była była... w "tamtych" czasach kupowałam ją chrześnicy, bez cienia nadziej na > zakup dziś dla nas, ale na szczęście udało mi się upolować wszystkie części na > Allegro - lubimy to i to bardzo! :-))) A wszystkie to znaczy ile? Cztery? Z dużym trudem znalazłam trzy części, na 'Księgę pogody' straciłam już resztki nadziei. Ale chyba znów zacznę szukać, bo bardzo by ucieszyła mikołajkowo. Gdyby ktoś szukał, to nadal dwie części są w internetowym Matrasie - przynajmniej tak wskazuje system. Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: Na Mikołaja 14.11.11, 15:15 Noooo, Luna, nie pokaze paluszkiem, kto nam dra Gurgula podsunal :) Odpowiedz Link
sylwina76 Re: Na Mikołaja 14.11.11, 17:03 A może nowe Tajemnice.... Zakamarków. W Merlinie są w przyjemnej cenie. Pojawił się też nowy Ulf Stark: merlin.pl/Magiczne-tenisowki-mojego-przyjaciela-Percy-ego_Ulf-Stark/browse/product/1,968005.html ale kosztuje powyżej 25 złotych. Odpowiedz Link
bruy-ere Re: Na Mikołaja 15.11.11, 09:40 "Tajemnice..." to świetny pomysł dla tej grupy wiekowej. I nie muszą być koniecznie nowe, z tej serii chyba z 8 tytułów. Poniżej 20 zł jest na taniaksiazka.pl. Odpowiedz Link