01.02.12, 19:04
Czy komuś może wpadły w oko w nieporażającej cenie (patrz np. Allegro)?
Potrzebuję dwóch ostatnich tomów:
bonito.pl/k-1905517-fistaszki-zebrane-1957-1958
bonito.pl/k-1098886-fistaszki-zebrane-1959-1960
Zielone i białe, w uszkodzonych chyba się nie doczekam bo od ok. roku cisza...

Obserwuj wątek
    • abepe Re: Fistaszki 01.02.12, 19:11
      Ja mam tylko 2 pierwsze tomy. Trzeci bywał ostatnio w uszkodzonych najczęściej, ale zawsze mi znikał z koszyka zanim zdecydowałam się zamówić, zielony (czwarty?) raz chyba był w uszkodzonych. Ale krótko:(
      • katrio.na Re: Fistaszki 01.02.12, 19:39
        Trzy mamy, chodzi mi o czwarty i piąty.
        Trzeci był bardzo długo za 20zł w uszkodzonych. Teraz go już nie widzę.
        Musiałam przegapić zielony ;( Szkoda.
        Mam jeszcze trochę czasu do zakupu ale już chcę zrobić rozeznanie.

A tak na marginesie w Swiecie Ksiazki: Adas i Slon jesienny
        www.weltbild.pl/adas-i-slon_p90065525.html
        Szkoda, ze nie zimowy ;)

• abepe Re: Fistaszki 01.02.12, 20:01
          katrio.na napisał:

> Trzeci był bardzo długo za 20zł w uszkodzonych. Teraz go już nie widzę.

Był kilka razy, ale zawsze akurat wtedy gdy miałam akurat duże zamówienia w innych miejscach i nie miałam już sumienia wydawać więcej. Lądował w moim koszyku i czekał. Gdyby nie głupi zwyczaj, żeby kupować książki za cenę minimalną do darmowej wysyłki już bym go miała kilka razy, nawet z przesyłką wychodzi 20 zł taniej niż w innej księgarni;)

> Musiałam przegapić zielony ;( Szkoda.

Był bardzo krótko, kilka godzin.

> A tak na marginesie w Swiecie Ksiazki: Adas i Slon jesienny
          > rel="nofollow">www.weltbild.pl/adas-i-slon_p90065525.html
          > Szkoda, ze nie zimowy ;)

Mam wszystkie, ale co z tego, jak moi chłopcy ostatnio dziennie na czytanie mają po godzinie najwyżej? Bawią się i bawią jak szaleni. Dzisiaj stwierdziłam, że mogłam nie brać urlopu na tydzień ferii. Wystarczyłoby przygotować dzieciom kanapki i zdjąć z szafy pudła z zabawkami. Same by się sobą zajmowały cały dzień;) I też tak robiły! A ja cały dzień w sieci;)
          • katrio.na Re: Fistaszki 01.02.12, 20:12
            I to są te dobre strony posiadania większej ilości dzieci niż sztuk 1.
            Mi pozostaje się pocieszać, że już zostało mniej niż więcej lat czynnego wychowywania.

U nas plusem mrozów jest to, że siedzimy w domu i czytamy lub gramy ;)
            • sinceramente Re: Fistaszki 01.02.12, 20:30
              Nasze ferie też "grające". Tylko ja już szału dostaję, bo moje dziecko od tygodnia chce grać TYLKO w chińczyka. Jako podkład dźwiękowy służy nam płyta "kuleczkowa" i to dosłownie od rana do wieczora ustawiona z funkcją "repeat all". I jeszcze Troll pokrzykuje do mnie "ork, ork", bo kilka dni temu skończyłyśmy czytać Pana Poppera.
              A to dopiero pierwszy tydzień ferii...
            • abepe Re: Fistaszki 01.02.12, 22:36
              katrio.na napisał:

> I to są te dobre strony posiadania większej ilości dzieci niż sztuk 1.
              > Mi pozostaje się pocieszać, że już zostało mniej niż więcej lat czynnego wychow
              > ywania.

A do jakiego wieku planujesz?

> U nas plusem mrozów jest to, że siedzimy w domu i czytamy lub gramy ;)

O graniu zapomnijmy. Dzisiaj ostentacyjnie wyniosłam gry z pokoju dziennego do chłopaków na regał i nawet nie zauważyli. Dobrze, że mały przestał się drzeć, gdy starszy przystępuje do grania na gitarze;)
              Ale zrobiliśmy sobie duże czytanie wieczorne. Starszy czytał sobie do kolacji Calvina i Hobbesa, ja w tym czasie już z małym czytałam w wyrku- wybrał wprawdzie trzy książki, ale zasnął już przy pierwszej (długiej - Florianie Ogrodniku) Potem zaproponowałam starszemu, że mogę jeszcze jemu poczytać i do 22 czytaliśmy Andersena:) No! Tak to rozumiem;)
    • cibora Re: Fistaszki 01.02.12, 19:36
      katrio.na napisał:
      > Czy komuś może wpadły w oko w nieporażającej cenie (patrz np. Allegro)?

Nie wiem czy cena jest porażająca, ale w księgarni aros.pl są za 48,68zł.
      Może pomogłam.
      Pozdrawiam.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
    • sylwina76 Fistaszki - wersja kinowa 16.12.15, 10:03
      Premiera - 01.01.2016.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka