Dodaj do ulubionych

Pożyczalscy - Ghibli + Disney

05.03.12, 22:51
Znalazłam właśnie zwiastun i w ogóle informację o filmie Kari-gurashi no Arietti
www.imdb.com/title/tt1568921/
Film ukazał się już, 17 lutego (w Stanach).
Książek nie czytałam (chyba...), ale w ogóle wiem, ze takie są, to już coś. I jak każdego Ghibli jestem strasznie ciekawa, zwłaszcza, że scenariusz napisał Myiazaki.
Doczytałam, że w Japonii wyszedł już dwa lata temu, więc mariaż z Disneyem dotyczy w takim razie tylko angielskiej ścieżki językowej (uff).
Obserwuj wątek
    • ash3 Re: Pożyczalscy - Ghibli + Disney 06.03.12, 09:57
      Wdziałam film o Arieti w wersji jezykowej oryginalnej, ale to zupełnie nie przeszkadza:)
      Ogladałyśmy z córkami. Muzyka jest bardzo ładna (w tle).

Zabawna sprawa, ponieważ ja Pożyczalskich nie znałam, z tego postu dowiedziałam się, że fabuły podobne... a to własnie ostatnio pożyczałyśmy z biblioteki.
    • violik Re: Pożyczalscy - Ghibli + Disney 06.03.12, 10:02
      Książki Mary Norton są trochę... nie wiem jak to ująć... stare.
      Ja też spotkałam notę o nowej adaptacji "Pożyczalskich" - Studio Ghibli o malutkich ludziach mieszkających pod podłogą.
      Natomiast ta ostatnia wersja z 1997 roku Pożyczalskich jest bardzo fajna. A Hugh Laurie (Dr.House) jako policjant to bezcenny smaczek.
    • rzezucha.ma Re: Pożyczalscy - Ghibli + Disney 13.01.13, 23:47
      Tajemniczy świat Arietty będzie dostępny po 29. stycznia.
      Ale jeszcze lepszą wiadomością jest ta, że po tej dacie będą dostępne nowe 4paki Studia Ghibli. 4 różne (kiedyś były 3paki takie biało-czerwone, gdzieniegdzie jeszcze dostępne, ale w małym wyborze już). I wśród nich będzie Spitited Away. Cała reszta oczywiście też.
      • ash3 Re: Pożyczalscy - Ghibli + Disney 14.01.13, 12:49
        wreszcie! Spirited Away na DVD na allegro osiąga kosmiczne ceny. Dotad nie udało mi się tego filmu obejrzeć.
        Może młodsze dziecko dostanie na urodziny?
        • ciociacesia ha, moja córka dostała spririta 14.01.13, 15:38
          w niespodziewanym i nieoczekiwanym prezencie od mojego P. akurat kiedy miala angine. ogladałysmy ze 3 razy, choc wole Totoro - bardziej dla dzieci sie nadaje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka