Dodaj do ulubionych

Powieść dla 5 latka

23.10.12, 12:06
Chciałabym kupić powieść do czytania dla chłopca, gdzie bohaterem byłby chłopiec. Możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • rykam Re: Powieść dla 5 latka 23.10.12, 12:09
      Przygody Emila ze Smalandii
    • irima2 Re: Powieść dla 5 latka 23.10.12, 12:24
      Czarodziejskie przygody Franka
      Franek i Duch Drzewa
      Bodzio. Piłka nożna i magiczny puchar
      Mój 5 latek zakochał się teraz w serii "Magiczne drzewo" - ciężko powiedzieć, czy głównym bohaterem jest chłopiec czy rodzeństwo.
    • rzezucha.ma Re: Powieść dla 5 latka 23.10.12, 12:31
      Właśnie skończyliśmy czytać "Koniec świata i poziomki" Onichimowskiej.
      Świeżo upieczonemu 5latkowi (książkę dostał na urodziny zeszłym tygodniu) bardzo się podobało. Bohaterem jest chłopiec, choć jednak starszy niż 5, ale nie pamiętam czy jest gdzieś określony jego wiek. Jest tez młodszy brat. Cała książka jest b. rodzinna, bo opisuje przygody całej rodziny (2+2), która zmuszona jest do opuszczenia swojego domu, bo ktoś chce porwać Małego...

Teraz zaczęliśmy czytać "Małego wodnika" Preusslera i wygląda na to, że to właśnie książka o chłopcu. Który przy okazji jest wodnikiem ;)

Rozumiem, że Pluka z wieżyczki już znacie?
    • laemmchen79 Re: Powieść dla 5 latka 14.11.16, 06:02
      Stuart malutki, wyd. Literatura

https://www.wydawnictwoliterackie.pl/resources/5/White_Stuart%20Malutki1_m.jpg

Troszkę nietypowy chłopiec, bo o wzroście myszki (STuart taki się urodził i już nie urósł), co oczywiście determinuje przygody. Powieść pełna humoru, ciekawej akcji, ale i ciepła, rodzinnej miłości i przyjaźni - mój zaawansowany 5-latek (i ja) bardzo polecamy.
    • ania.n-82 Re: Powieść dla 5 latka 14.11.16, 09:48
      Mój pięciolatek bardzo lubi serię książek o Nudzimisiach. Bohaterem jest chłopiec, przedszkolak. To jest nasza pierwsza książka z gatunku fantastyki :) Tutaj możesz przeczytać dosyć długi fragment i zobaczyć czy to w waszym stylu:
      cyfroteka.pl/ebooki/Nudzimisie-ebook/p0301239i030

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka