Dodaj do ulubionych

Gdzie jest wydra?

30.11.12, 15:45
Wiedziałyście? Wygląda na to, że po cichu, przed świętami ukaże się jeszcze jedna książka z ilustracjami Mizielińskich. ryms.pl/ksiazka_szczegoly/1381/index.html
Pamiętam, że w zeszłym roku Dwie Siostry ogłosiły konkurs na książkę detektywistyczną, ale potem zapomniałam o sprawie. Już się cieszę. :)
Obserwuj wątek
    • rykam Re: Gdzie jest wydra? 30.11.12, 17:13
      Mhm. I Mizielińscy i Siostry to tytani pracy :) Sami już chyba za sobą nie nadążają, bo nie mają nawet czasu aktualizować stron ;)
      • sylwina76 Re: Gdzie jest wydra? 11.12.12, 21:50
        wydawnictwodwiesiostry.pl/tytuly/gdzie_jest_wydra/gdzie_jest_wydra.html - na stronie Dwóch Sióstr trochę więcej. A już myślałam, że w grudniu żadnej książki już nie kupię.
        • modrooczka Re: Gdzie jest wydra? 11.12.12, 23:10
          Pomysł mi się podoba, bo idzie w stronę ożywienia muzeów. Zresztą nie od dziś Wilanów jest w czołówce w tej sprawie. Chętnie potropię wydrę, ale nie wiem czy nie poczekamy, aż będzie wiosna.
          • zo_79 Re: Nagroda Literacka m. st. Warszawy 2013 01.05.13, 19:25
            Nagrodę w kategorii "Literatura dziecięca - tekst i ilustracje" otrzymali Dorota Sidor za tekst oraz Aleksandra i Daniel Mizielińscy za opracowanie graficzne do książki. Więcej tutaj.
    • abepe Re: Gdzie jest wydra? 14.06.13, 22:00
      W wątku wiosenny Sylwina pisała, że książka bardzo podobała się jej córce. Na razie innych głosów nie znalazłam.
      My wczoraj szukaliśmy wydry i 6latek oprotestował moją chęć przerwania i wysłania go do spania. Musieliśmy wydrę znaleźć! Już chciałam książkę pochwalić marudząc, że brakuje mi mapy wnętrza, ale właśnie znalazłam mapę:))
      Bardzo sprytnie wpleciono w tekst słówka z wytłumaczeniem. Najczęściej gdy są takie wstawki - niezręcznie przerywa się czytanie, przypisy na marginesach przeszkadzają w czytaniu. Tutaj użyto do wyjaśnienia na marginesach takich słów, że dziecko samo domaga się ich wytłumaczenia;) I sprawnie wraca się do właściwego tekstu.

• ma_mamagda Abepe 15.06.13, 20:38
        Jak sądzisz, czy rozgarnięty 4,5 latek poradzi sobie ze śledztwem? Nie chcę spalić tematu, zastanawiam się czy już kupić, czy poczekać jeszcze rok.
        • sylwina76 Re: Abepe 15.06.13, 22:48
          Ja myślę, że sobie poradzi. Ja czytałam Wydrę sześciolatce, ale prawie pięciolatek też da radę :)
        • abepe Re: Abepe 16.06.13, 09:28
          Tak, Sylwina ma rację. Możesz próbować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka