Dodaj do ulubionych

Kalendarz - planner

07.11.14, 08:11
Dziewczyny szukam SPRAWDZONEGO kalendarza wiszącego, w którym można by zapisać np. kiedy jest sprawdzian.
Musi być czytelny i może z jakimś fajnym obrazkiem chłopięcy lub neutralny :)

Syna jest w 4 klasie i widzę, że nie ogarnie Co? Gdzie? Kiedy?

Muszę mu kupić takie cudo, żeby wisiało u niego w pokoju i przypominało. Ja też chetnie tam zerknę.

Macie jakieś sprawdzone typy?
Obserwuj wątek
    • franula Re: Kalendarz - planner 07.11.14, 08:24
      nie podpowiem marki ale u nas działa wiszący kalendarz czterodzielny w kuchni, strona na miesiąc gdzie każdy członek rodziny na kolumnę, widać plany weekendowe, urodziny i takie tam

dodatkowo piątoklasistka ma kalendarz na biurko taki leżący z kartką na każdy tydzień i wpisuje tam nawet prace domowe na różne dni oczywiscie nie zawsze ale się stara
    • zo_79 Re: Kalendarz - planner 07.11.14, 09:48
      Miałam podobny problem z moją córką i też szukałam jakiegoś sensownego rozwiązania. W końcu stanęło na kalendarzu książkowym (jeden tydzień na dwóch stronach), który leżał otwarty w widocznym, ogólnodostępnym miejscu. Obok leżały różnokolorowe pisaki, żeby łatwo było wyróżniać różne kategorie informacji. Umówiłyśmy się, że codziennie po przyjściu ze szkoły będzie zapisywać wszystkie nowe zobowiązania w kalendarzu. Była też specjalna zakładka do "korespondencji", żeby nie było ciągle "no przecież Ci mówiłam, że potrzebuję blok na piątek". Kalendarz funkcjonował przez kilka miesięcy i fajnie się sprawdził. Dawał poczucie bezpieczeństwa i porządkował różne sprawy. Polecam.
      • steffa Re: Kalendarz - planner 09.11.14, 14:29
        Potem jeszcze nadzorcę do tego kalendarza trzeba kupić...
        <w moim przypadku>
        • anicaf Re: Kalendarz - planner 09.11.14, 22:12
          steffa napisała:

> Potem jeszcze nadzorcę do tego kalendarza trzeba kupić...
          > <w moim przypadku>
          >

W moim nie trzeba :)
    • anicaf Re: Kalendarz - planner 07.11.14, 10:47
      dzięki za odpowiedzi :)
      takie samo pytanie zamieściłam na Zakupach i oto efekt Kalendarz planer
    • solange1 Re: Kalendarz - planner 07.11.14, 22:30
      Gdyby ktoś jeszcze szukał, to w Marks&Spencer co roku są świetne rodzinne planery, np. takie:
      www.marksandspencer.com/family-organiser-2015/p/p22316572?mfPartNumber=T213540C&carousel=FUNV_RR
      U nas świetnie się sprawdził. Na każdej karcie jest jeden miesiąc i rubryczki przypisane dla każdej osoby z rodziny (widziałam takie na 4 i 5 osób). Do tego podpięty jest pisak. Polecam.
      • per-vers Re: Kalendarz - planner 10.11.14, 16:51
        A u nas, kiedy było nam coś takiego potrzebne, drukowałam sobie poszczególne miesiące z internetu. Bardzo czytelna wersja jest tutaj: www.kalendarzswiat.pl/kalendarz_wydruk/2014

Jest to o tyle fajne, że masz pojedynczą kartkę A4, w naszym przypadku leżała sobie pod przeźroczystą matą na biurku i świetnie służyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka