Dodaj do ulubionych

Nela - książki

07.12.16, 10:57
Lubią wasze dzieci? Zastanawiam się dla 7 latki na prezent.
Obserwuj wątek
    • ania.n-82 Re: Nela - książki 07.12.16, 11:03
      Mój pięciolatek bardzo lubi, ostatnio czytamy prawie codziennie. Czyta się przyjemnie, sporo ciekawych informacji, myślę że 7-latce powinny się spodobać.
      • maesstra Re: Nela - książki 07.12.16, 12:06
        dzięki a jakie macie części?
        • ania.n-82 Re: Nela - książki 07.12.16, 12:21
          Mamy pierwsze cztery. Syn najchętniej czyta (a raczej chce żeby mu czytać) czwartą część, bo można do niej oglądać krótkie filmiki na smartphonie i bardzo mu się to podoba. W kolejnych częściach też chyba tak jest, w pierwszych trzech nie.
          • maesstra Re: Nela - książki 07.12.16, 12:35
            o nie wiedziałam, rzadko ostatnio bywam w stacjonarnych księgarniach, kupuje książki przez neta i właśnie zastanawiałam się czy te książki są bardziej dla maluchów czy starszych, ale wygląda na to że będą ok
            • aggala Re: Nela - książki 07.12.16, 15:23
              Dla 7-latki powinny być ok. Moja przeszło 9-latka wpisała kolejne części do listu do ŚM, a ma już cztery pierwsze i wraca do nich, co u niej nie jest częste.
    • netfemme Re: Nela - książki 08.12.16, 08:49
      Nela i książki Martyny Wojciechowskiej (wyszły nowe zwierzaki) są pięknie wydane i moje dziewczyny (zwłaszcza młodsza 7-latka) chętnie czytają, przeglądają:-))
      Starsza już trochę z nich wyrosła ale twardo trzyma na swojej półce i młodszej do biblioteczki nie chce oddać :-)))
    • netfemme Re: Nela - książki 08.12.16, 08:51
      na prezent dla 7latki polecam też Manię czy Anię - jest nowe, piękne wydanie, może być w komplecie z audiobukiem (chociaż czyta Jungowska więc trzeba lubić jej styl). U nas 7 i 11 latce bardzo się spodobało!
    • maggdi2 Re: Nela - książki 12.12.16, 10:47
      U nas zachwytu nad Nelą nie było. Na jednej części się skończyło. O wiele ciekawsze i ładniejszym językiem pisane są ksiązki Martyny Wojciechowskiej i tu już zachwyt był przeogromny.
      • ania.n-82 Re: Nela - książki 12.12.16, 14:19
        Jak dla mnie książki Martyny Wojciechowskiej są za bardzo moralizatorskie. W książce "Dzieciaki świata" to aż tak nie razi, ale czytając "Zwierzaki świata" miałam często wrażenie że moralizowania jest za dużo i często jest robione na siłę.
    • zielonakrasnoludka Re: Nela - książki 14.12.16, 09:53
      Nie, zdecydowanie nie podeszły. Dzieci w wieku 6-9 lat.
    • ponuja Re: Nela - książki 21.12.16, 22:22
      Moja 6-latka (i tegoroczna pierwszoklasistka) była zachwycona, ale dla niej dodatkowo atrakcyjność książek podniosło to, że jej malutka siostra też ma na imię Nela :)
    • danaide Re: Nela - książki 21.12.16, 23:24
      Moja od niedawna siedmiolatka lubi - dostała jedną część na urodziny i spodobało jej się, na plus także to, że książka jest o zwierzakach. Mnie razi język (ale widząc zainteresowanie dziecka czytam dalej) i jeszcze parę innych kwestii, ale to już sprawa mojego widzimisię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka