pszczolamaja 13.12.17, 22:23 Dziewczyny, dla 3-latki książka z taką historyjką. Żeby była mama, tata, dzieci "zwierzątkowe". Coś Wam się pojawia? Mamy wymagających chrześniaków ;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 22:49 Coś takiego mi się skojarzyło, tylko nie wiem, jak z dostępnością: czytajki.blogspot.com/2012/05/zycie-dzikich-zwierzat-gepard-i-pingwin.html Odpowiedz Link
bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 23:12 Cała seria o Franklinie lubimyczytac.pl/cykl/8989/franklin Odpowiedz Link
ania.n-82 Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 08:49 Mój syn jak miał 3 lata to bardzo lubił serię o Franklinie. Tylko tutaj trzeba uważać, bo są: * "oryginalne Frankliny" (te gdzie na okładce są napisane nazwiska autorów: Paulette Bourgeois, Brenda Clark) - wszystkie które czytaliśmy, a czytaliśmy dużo, były dobre * książki na podstawie bajki z TV - tutaj poziom był różny, niektóre dorównywały oryginalnym ale niektóre były dużo słabsze * seria "Franklin i przyjaciele", też chyba na podstawie bajki z TV - totalna porażka, przynajmniej te części które widziałam. Od tej serii trzymałabym się z daleka :) Odpowiedz Link
bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 22:52 I jeszcze: www.mestro.pl/Zwierzeta-i-ich-dzieci,product307423.html Odpowiedz Link
bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 22:56 "Niebieska niedźwiedzica". lubimyczytac.pl/ksiazka/155845/niebieska-niedzwiedzica Odpowiedz Link
bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 23:05 "Przygody rodziny Mellopsów" lubimyczytac.pl/ksiazka/91622/przygody-rodziny-mellopsow Odpowiedz Link
pszczolamaja Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 23:44 Dzięki :-) Sprawdzam bezzwłocznie, czy mają :-) I proszę o jeszcze. Odpowiedz Link
abepe Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 00:10 Gwizdek, przygody tatrzańskiego świstaka Barbary Gawryluk. Odpowiedz Link
aggala Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 06:50 A jak "oczytane" jest dziecko? Dla najmłodszych polecam "Bobo" - niepozorna, ale przez moje dzieci zaczytana do rozpadnięcia. Jednak dla 3-latki może być już za dziecinny. Na stronie wydawnictwa są podglądy, jeśli nie znasz: www.hokus-pokus.pl/ksiazka/66/index.html Jest jeszcze "Tupcio Chrupcio", rodzice często zgrzytają zębami (ja również!), ale dzieci przeważnie lubią. Odpowiedz Link
ania.n-82 Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 09:01 U mnie syn uwielbiał Bobo, czytaliśmy obowiązkowo co wieczór przez jakieś pół roku. Córka lubiła ale nie było to już to samo :) Też polecam jeśli dziecko jest w okolicy trzecich urodzin. Jeśli jest już bliżej do 4 lat to bym odpuściła, będzie za proste. Odpowiedz Link
ania.n-82 Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 08:58 Dla dziewczynki polecam serię "Misia Marysia" o rodzinie misiów koala, moja 3-latka bardzo ją lubi. Występuje dziewczynka, młodszy brat, rodzice i chomik (jako coś pomiędzy zwierzątkiem domowym a kolegą). Jest jeszcze: * "Florka. Z pamiętnika ryjówki" (i kilka dalszych części) - bardzo przyjemne, ale na razie mojej córce za bardzo nie podeszło, będziemy próbować znowu za jakiś czas. Jest córka i rodzice. * "Wesoły ryjek" - seria o rodzinie świnek, bardzo przyjemna, krótkie śmieszne opowiadania. Dziecko jest jedno (chyba że coś się zmieniło w dalszych częściach serii :) ) * moja córka bardzo lubi książkę "Kamyki Astona", występuje piesek i rodzice. Odpowiedz Link
pszczolamaja Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 09:18 Wow, wow, wow. Dziękuję, jesteście wielkie. Odpowiedz Link
pszczolamaja Re: Zwierzątka - rodziny 15.12.17, 15:24 Kupiłam "Misię Marysię", ponieważ zasadniczo miał to być kierunek także do samodzielnego oglądania. Przy następnej okazji sięgnę po Frankliny, lub, jeśli nie mają - "Florkę". Dzięki! Odpowiedz Link
lulilu Re: Zwierzątka - rodziny 15.12.17, 12:12 > * "Florka. Z pamiętnika ryjówki" (i kilka dalszych części) - bardzo przyjemne, > ale na razie mojej córce za bardzo nie podeszło, będziemy próbować znowu za jak > iś czas. Jest córka i rodzice. UWAGA SPOILER ;) W kolejnych tomach pojawiają się jeszcze młodsi bracia Odpowiedz Link