Dodaj do ulubionych

Zwierzątka - rodziny

13.12.17, 22:23
Dziewczyny, dla 3-latki książka z taką historyjką. Żeby była mama, tata, dzieci "zwierzątkowe". Coś Wam się pojawia? Mamy wymagających chrześniaków ;-)
Obserwuj wątek
    • bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 22:49
      Coś takiego mi się skojarzyło, tylko nie wiem, jak z dostępnością:
      czytajki.blogspot.com/2012/05/zycie-dzikich-zwierzat-gepard-i-pingwin.html
      • bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 23:12
        Cała seria o Franklinie lubimyczytac.pl/cykl/8989/franklin
        • ania.n-82 Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 08:49
          Mój syn jak miał 3 lata to bardzo lubił serię o Franklinie. Tylko tutaj trzeba uważać, bo są:
          * "oryginalne Frankliny" (te gdzie na okładce są napisane nazwiska autorów: Paulette Bourgeois, Brenda Clark) - wszystkie które czytaliśmy, a czytaliśmy dużo, były dobre
          * książki na podstawie bajki z TV - tutaj poziom był różny, niektóre dorównywały oryginalnym ale niektóre były dużo słabsze
          * seria "Franklin i przyjaciele", też chyba na podstawie bajki z TV - totalna porażka, przynajmniej te części które widziałam. Od tej serii trzymałabym się z daleka :)
    • bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 22:52
      I jeszcze:
      www.mestro.pl/Zwierzeta-i-ich-dzieci,product307423.html
    • bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 22:56
      "Niebieska niedźwiedzica".
      lubimyczytac.pl/ksiazka/155845/niebieska-niedzwiedzica
    • bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 23:05
      "Przygody rodziny Mellopsów"
      lubimyczytac.pl/ksiazka/91622/przygody-rodziny-mellopsow
      • pszczolamaja Re: Zwierzątka - rodziny 13.12.17, 23:44
        Dzięki :-) Sprawdzam bezzwłocznie, czy mają :-) I proszę o jeszcze.
    • abepe Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 00:10
      Gwizdek, przygody tatrzańskiego świstaka Barbary Gawryluk.
    • aggala Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 06:50
      A jak "oczytane" jest dziecko? Dla najmłodszych polecam "Bobo" - niepozorna, ale przez moje dzieci zaczytana do rozpadnięcia. Jednak dla 3-latki może być już za dziecinny. Na stronie wydawnictwa są podglądy, jeśli nie znasz: www.hokus-pokus.pl/ksiazka/66/index.html
      Jest jeszcze "Tupcio Chrupcio", rodzice często zgrzytają zębami (ja również!), ale dzieci przeważnie lubią.
      • ania.n-82 Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 09:01
        U mnie syn uwielbiał Bobo, czytaliśmy obowiązkowo co wieczór przez jakieś pół roku. Córka lubiła ale nie było to już to samo :) Też polecam jeśli dziecko jest w okolicy trzecich urodzin. Jeśli jest już bliżej do 4 lat to bym odpuściła, będzie za proste.
    • ania.n-82 Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 08:58
      Dla dziewczynki polecam serię "Misia Marysia" o rodzinie misiów koala, moja 3-latka bardzo ją lubi. Występuje dziewczynka, młodszy brat, rodzice i chomik (jako coś pomiędzy zwierzątkiem domowym a kolegą).

Jest jeszcze:
      * "Florka. Z pamiętnika ryjówki" (i kilka dalszych części) - bardzo przyjemne, ale na razie mojej córce za bardzo nie podeszło, będziemy próbować znowu za jakiś czas. Jest córka i rodzice.
      * "Wesoły ryjek" - seria o rodzinie świnek, bardzo przyjemna, krótkie śmieszne opowiadania. Dziecko jest jedno (chyba że coś się zmieniło w dalszych częściach serii :) )
      * moja córka bardzo lubi książkę "Kamyki Astona", występuje piesek i rodzice.
      • pszczolamaja Re: Zwierzątka - rodziny 14.12.17, 09:18
        Wow, wow, wow. Dziękuję, jesteście wielkie.
        • bruy-ere Re: Zwierzątka - rodziny 15.12.17, 15:11
          Daj znać, co w końcu kupiłaś :-)
          • pszczolamaja Re: Zwierzątka - rodziny 15.12.17, 15:24
            Kupiłam "Misię Marysię", ponieważ zasadniczo miał to być kierunek także do samodzielnego oglądania. Przy następnej okazji sięgnę po Frankliny, lub, jeśli nie mają - "Florkę". Dzięki!
      • lulilu Re: Zwierzątka - rodziny 15.12.17, 12:12
        > * "Florka. Z pamiętnika ryjówki" (i kilka dalszych części) - bardzo przyjemne,
        > ale na razie mojej córce za bardzo nie podeszło, będziemy próbować znowu za jak
        > iś czas. Jest córka i rodzice.

UWAGA SPOILER ;)
        W kolejnych tomach pojawiają się jeszcze młodsi bracia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka