Dodaj do ulubionych

moze ktos skojarzy

14.01.06, 19:50
jako nastolatka czytalam ksiazke o trzech dziewczynach. Jedna byla z zamoznego domu, ale dosc samotna , druga opiekowala sie chorym ojcem, losow trzeciej nie pamietam. Chodzily do jednej szkoly. Kompletnie wylecialy mi z glowy i tytul i autorka ( raczej kobieta)a chetnie bym ja sobie przypomniala. Czy to Wam cos mowi ?
Obserwuj wątek
    • pszczolamaja Re: moze ktos skojarzy 15.01.06, 00:07
      Napisz coś więcej. Polska? Zagraniczna? Kiedy byłaś nastolatką? Czy książka w
      tamtym momencie była współczesna, czy historyczna? Na co był chory ojciec?
      Gdzie była ta szkoła? Czy to było np. liceum w Warszawie, czy pensja gdzieś na
      Zachodzie? Jak zaczniesz sobie przypominać, to ruszy, zobaczysz :)
      • to-wlasnie-ja Re: moze ktos skojarzy 15.01.06, 11:07
        No dobrze, ksiazka byla polska. Jakos tak w klimacie owczesnych powiesci Siesickiej.To byla chyba szkola w Warszawie, ale glowy nie dam. Ta osamotniona dziewczyna z bogatszej rodziny miala chyba na imie Ewa, tzn . jej rodziece byli dosc dobrze sytuowani, ale zajeci swoimi karierami. Tacy nowobogaccy . Oni sie chyba przeprowadzili i Ewa znalazla sie w tej nowej szkole i klasie. Trudno jej bylo sie zaaklimatyzowac. A ojciec tej drugiej lezal w lozku , kojarzy mi sie chyba jakis wylew, pamietam, ze ona musiala go karmic i czasem to ja przerastalo, miala mu za zle, ze jest taki slaby i chory a jednoczesnie bardzo go kochala. Nic wiecej nie umiem sobie przypomniec.
        • kolorko Ewa Ostrowska "Długa lekcja" 15.01.06, 15:13
          Szukaj w wypozyczalniach i na allegro, na 100% jest w naszej dzieciecej
          biblotece ( sama wypozyczałam jakis czas temu:) )
          • to-wlasnie-ja Re: Ewa Ostrowska "Długa lekcja" 15.01.06, 17:23
            Naprawde bardzo Ci dziekuje :). Gdzies mi sie kolatalo slowo "lekcja" , ale nie bylam pewna . Jutro zobacze czy jest w naszej bibliotece i na chwilke wroce do szkolnych czasow :)Dziekuje .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka