Dodaj do ulubionych

brombowa kartka:))

22.12.06, 15:56
Rozumiem, że wyszła pod pędzla nikkori:)) Uroczo wprowadza zimowy klimat,
którego nie ma, buuuuuu.
Ja bym zobiła odwrotnie - położyłabym się na książce i robiąc orła
sprowokowała opady śniegu:))
Nie ma to, jak wrócić po zimowym spacerze w mroźny świąteczny dzień do domu i
zasiąść do książki. W tym roku święta raczej wietrzne niż mroźne, przynajmniej
na północy.
Obserwuj wątek
    • i2h2 Re: brombowa kartka:)) 22.12.06, 16:00
      Przynajmniej na stronie śnieg pada ;-)
    • zuza_k Re: brombowa kartka:)) 28.12.06, 00:31
      A gdzie jest ta kartka? Bo na brombie.pl jej nie widzę... Może ze świątecznego
      przejedzenia...
      Zuza
      • nikkori Re: brombowa kartka:)) 28.12.06, 11:50
        bo juz swieta sie skonczyly, niestety...
        • abepe Re: brombowa kartka:)) 03.01.07, 21:19
          A nie mogłaby kartka jeszcze powisieć? Może by dzieciakom na ferie sprowokowała
          opady śniegu!!!
          Ja też bym się chętnie dała pociągnąć na sankach (chyba mnie jeszcze ktoś
          uciągnie:))
          • i2h2 Re: brombowa kartka:)) 03.01.07, 21:35
            Słyszę z boku głosy, że już po świętach ;-)
            Ale może jak będziesz odpowiednio długo wołać, to Nikkori zamiast "Pociągu do
            lektury" stworzy "Kulig do lektury" ;-)))Śnieg dołożymy (leży w bezpiecznym
            miejscu, różne rodzaje nawet).
            • nikkori Re: brombowa kartka:)) 03.01.07, 22:52
              musze wygospodarowac ciut czasu, zeby zrobic nowe, ew. na starej dokonac zmian
              textowych. i2h2 - czekam na sugestie... co lepiej, jak deficyty czasowe?
              • i2h2 Re: brombowa kartka:)) 05.01.07, 19:59
                nikkori napisała:
                > i2h2 - czekam na sugestie... co lepiej, jak deficyty czasowe?
                Jedyna sugestia to taka, że forumki śniegu chcą, więc zimowo ma być ;-)
                Jak masz ochotę się pobawić, to ja chętnie podwoje strony otwieram. Jakby inne
                Pawły czy Elle czy jeszcze inne takie, co to czytają a nie forumują chciały, to
                też jestem chętna. Byleby podpis był Wasz albo brombowy, żeby potem było
                wiadomo, skąd kradziona ;-)
                Śniegu wystarczy dla każdego, możemy nawet quizik zrobić na rozpoznawanie albo
                co ;-)
                • nikkori Re: brombowa kartka:)) 06.01.07, 16:25
                  Popieram pomysl o przekazaniu sztafety innym szamanom. Niechby sie zajeli
                  zaklinaniem zimy, skoro mnie sie nie udalo wywolac sniegu innego niz wirtualny...
                  ja poza tym na brombie "wisialam" juz dwukrotnie, dzieki uprzejmosci i2h2 :))))))
                  • abepe Re: brombowa kartka:)) 06.01.07, 19:28
                    Może konkurs dla młodocianych twórców - mamy już takie fajne pprofesjonalnych
                    grono jurorów:)) Grześ na razie z sensownych rzeczy namalował raz tęczę:)) To na
                    wiosnę:))
                  • i2h2 Re: brombowa kartka:)) 06.01.07, 19:52
                    nikkori napisała:
                    > Popieram pomysl o przekazaniu sztafety innym szamanom.

Tylko, że ja siem wstydzem do nich tak bezpośrednio... Liczę na to, że ktoś
                    przeczyta i się wieści same rozejdą.
    • i2h2 Re: brombowa kartka:)) 22.01.07, 22:28
      Pogadałam z pewnymi takimi trzema, obiecały śnieżne obrazki na stronę, a tu już
      na środę śnieg zapowiadają, a pod koniec tygodnia mrozy do -12 stopni.
      To się nazywa skuteczność...
      • abepe Re: brombowa kartka:)) 22.01.07, 22:41
        Jechałam dziś do pracy słupskim pociągiem. Nadjechał z maską (czy jak się nazywa
        przód pociągu) oklejoną śniegiem. Potem widziałam z pociągu jakieś opady w
        drodze do Gdyni. Na tym był koniec zimy. Nie wiem, czy usilnie jej pragnę -
        zaoszczędziłam w tym roku na butach, chodzę w trzewikach wiosennych:) I w kurtkę
        zimową już ledwo wchodzę:( I po co ta zima, gdy Grześ chory w domu siedzi? Żeby
        się sfrustrował na amen (już mu Dzień Babci i Dziadka i bal karnawałowy w
        przedszkolu przeszły koło nosa:(
        Narysujcie już może lepiej jakąś wiosnę:)
        • i2h2 Re: brombowa kartka:)) 22.01.07, 22:43
          Nie marudzić mi tu, tylko się zdecydować raz a dobrze!!! Kto to widział wiosnę
          w styczniu ???!!! A fuj!!!
          • abepe Re: brombowa kartka:)) 22.01.07, 22:58
            i2h2 napisała:

> Nie marudzić mi tu, tylko się zdecydować raz a dobrze!!! Kto to widział wiosnę
            > w styczniu ???!!! A fuj!!!

Jakto kto? Ja! Pisałam o baziach na wierzbie u sąsiadów? O muchach w kuchni?
            • abepe Re: brombowa kartka:)) 22.01.07, 23:53
              Melduję, że pada śnieg. No to sobie jutro pojeżdżę po śliskim w moich
              trzewiczkach. traperki wylądowały w śmietniku z pęknięta podeszwą. Czyżby
              czekały mnie jutro przyspieszone zakupy w obuwniczym?
              Ciekawe, czy Grześ zażąda jutro włączenia kolęd w związku ze śniegiem?:)
          • mama_kasia Re: brombowa kartka:)) 23.01.07, 10:32
            Śniegu, śniegu!!! - choćby sztucznego!
    • i2h2 Nowa brombowa kartka:)) 31.01.07, 23:23
      Oznajmiam radośnie, że na stronie zagościła właśnie nowa zimowa kartka. Tym
      razem w komplecie z zagadką !!!
      Jeśli ktoś domyśla się, kto ze znanych ilustratorów zbudował ten uroczy domek,
      niech do mnie pisze :-) Można zastanawiać się do niedzieli włącznie, a w
      poniedziałek odsłonimy podpis na kartce ;-)
      A jak ktoś ma pomysł na malutką historyjkę, do której ilustracją może być ten
      domek, niech też przysyła - nie może nam się wszak domek zmarnować ;-)))
      Czekam niecierpliwie !!!
      • jargolka Re: Nowa brombowa kartka:)) 04.02.07, 22:13
        ja obstawiam Małgorzatę Strzałkowską (tak po drzewku sądząc). jeszcze myślałam
        o krakowskiej parze ilustratorów Anicie Andrzewskiej i Andrzeju Pilichowskim-
        RAgno. chyba jednak obstawiam pierwszy typ
      • i2h2 Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 04.02.07, 23:23
        NIKT nie zgadł, ale przyznaję, że zagadka była bardzo trudna, a moja perfidia
        przeogromna...
        • mama_kasia Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 09:14
          A to nas szanowna ilustratorka wykiwała ;-)))))
          • i2h2 Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 10:39
            :-D
            • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 13:17
              Dalej nazwiska nie widzę:((
              A napięcie rośnie!!!
              • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 13:59
                Dojrzałam nazwisko:)) W gąszczu liter tych małych nie widziałam:))
                Grześ spytał czy to nasz dom. Nie nasz? Czyj?
                Aha, znowu chce domek:))Chcę popatrzeć na domek!!!!!!!!!
                Czyli - podoba się:))
                Dzięki uccEllu:))
        • jargolka Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 14:27
          mnie od rana łeb pęka, ale chyba nie z tego powodu nie widzę nazwiska twórcy
          kartki. jest to nazwisko, czy ja ma kłopoty ze wzrokiem?
          • jargolka Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 14:30
            czy to Ela W.?
            • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 14:53
              jargolka napisała:

> czy to Ela W.?

Małe literki na dole po lewej. Taże (czy jest rodzaj żeński od tenże?).
              • uccello Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 15:51
                Jam to nie chwaląc się uczynił :DDD( tu prosiłabym Szanownych Forumowiczów o
                podstawienie najulubieńszego wyobrażenia rechoczącego i bijącego się po udach
                Onufrego Zagłoby) Bardzo się cieszę, że nikt nie zgadł, a ci , którzy typowali
                tandem Andrzejewska- Pilichowski byli bardzo blisko, ONI właśnie zrobili
                zdjęcie.

A co się Was napodglądam przez to okienko...
                • mama_kasia Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 16:01
                  W życiu, w życiu bym się nie domyśliła. A miałam zawężony
                  wybór, bo i2h2 zdradziła się przede mną z trzema możliwymi nazwiskami.
                  To dopiero był fortel :-))) Gratulacje!
                  A czy to Twoje oryginalne oko?
                  • uccello Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 16:04
                    a i owszem, oryginalne , jedno z tych prawych:)
                • jargolka Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 16:37
                  ja typowałam! ależ jestem dumna z siebie!
                  • i2h2 Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 16:47
                    jargolka napisała:
                    > ja typowałam! ależ jestem dumna z siebie!
                    A gdzieżeś Ty, Robaczku, niejaką Ellę Wasiuczyńską typowała???!!! Bo ja widzę w
                    twoim poście zupełnie inne nazwiska ;-)
                    • jargolka Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 17:08
                      Robaczek jest dumny, bo typował duet z Krakowa. wiem, że Eli nie typowałam :(
                    • jargolka Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 17:09
                      ale czujne oko chwalić, chwalić :) porządek musi być. pozdrawiam
                • kolorko Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 17:41
                  Dla mnie zaskoczenie kompletne, ale kartka sliczna, tym bardziej sie cieszę, że
                  stworzyła ja moja ulubiona ilustratorka, i prosze nie myslec, ze sie
                  podlizuję:))
                  • uccello Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 11:02
                    dziękuję kolorko!:)
                    Bardzo jestem ciekawa co wysmarzą dla bromby inni ilustratorzy.
                • i2h2 Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 23:33
                  A ja się cały czas zastanawiam, jakąż to techniką było robione. Zapominam
                  spytać, a zdążyłam się nawet prawie pokłócić z moim "pl-em". Zdradzisz, ucEllu,
                  czy to tajemnica warsztatu?
                  • uccello Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 14:39
                    zwykłąż azaliż techniką było robione:
                    nożyczki + odbite na cz-białym ksero kartki z alfabetem, + wydruki szaleńcze,
                    które z upodobaniem wypluwa drukarka mojej przyjaciółki ( te na dachu i drzewku
                    np.)+ pudełko kartonowe pocięte na potrzebne kawałki + klej + dwie ramki, duża
                    na przód domku, mała ze szkłem na okienko, igła z nitką( książeczka i
                    przywieszenie lampki) piłeczka ping-pongowa , arkusz czarnego brystolu z
                    dziurą , za którym kucała ilustratorka + dwoje profesjonalnych fotografików z
                    oświetleniem, sprzętem za milion baniek, statywami, światłomierzami i tym
                    podobnymi bajerami.
                    śnieg i napis brombowy naniesione są w komputerze.
                    • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 14:46
                      uccello napisała:

> zwykłąż azaliż techniką było robione:
                      > nożyczki + odbite na cz-białym ksero kartki z alfabetem, + wydruki szaleńcze,
                      > które z upodobaniem wypluwa drukarka mojej przyjaciółki ( te na dachu i drzewku
                      >
                      > np.)+ pudełko kartonowe pocięte na potrzebne kawałki + klej + dwie ramki, duża
                      > na przód domku, mała ze szkłem na okienko, igła z nitką( książeczka i
                      > przywieszenie lampki) piłeczka ping-pongowa , arkusz czarnego brystolu z
                      > dziurą , za którym kucała ilustratorka + dwoje profesjonalnych fotografików z
                      > oświetleniem, sprzętem za milion baniek, statywami, światłomierzami i tym
                      > podobnymi bajerami.
                      > śnieg i napis brombowy naniesione są w komputerze.

Musze sprobowac:))))) (przepraszam, alt mi nie dziala czemus).
                    • jargolka Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 14:50
                      plus TALENT :)
                      • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 15:19
                        jargolka napisała:

> plus TALENT :)

Wlasnie,a propos talentu mam pytanie do Iwony - czy forumowiczom zabraklo checi
                        czy talentu? Konkursy fotograficzne bez rozstrzygniecia pozostaly. Nie bylo
                        zgloszen?
                        Nadal brak mi altu:( Kto wie, jak cholerstwo wlaczyc? W wordzie dziala.
                        • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 15:24
                          I Galeria Mlodych Czytelnikow nie ruszyla. Ruszmy sie:))
                          • i2h2 Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 15:27
                            abepe napisała:

> I Galeria Mlodych Czytelnikow nie ruszyla. Ruszmy sie:))
                            To gdzie te zdjęcia Grzesia nad lekturą ?? ;-)
                            • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 15:56
                              i2h2 napisała:

> To gdzie te zdjęcia Grzesia nad lekturą ?? ;-)

W pierś obfitą się biję. I gdzie te zdjęcia z Łeby, gdzie? Na filmie:((

Cóż, czeka mnie przegląd albumów grzesiowych i wieczór przy skanerze.
                              Ale ze mnie guła. Kupiłam sobie w wakacje potretowy obiektyw i nie wykorzystuję.

Może by tak na początek choć Piotrka i Krysię zamieścić?
                              • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 18.02.07, 23:15
                                Pragnę przeprosił autorkę kartki, że posądziłam Ją o nagłą zmianę stylu i
                                wprowadzanie czytelników w błąd. Gdzieś przypadkiem wyczytałam, że parała się
                                już robieniem makiet. A ja tylko znam kuleczkowe klimaty. Czy makiety można
                                gdzieś zobaczyć???
                                • uccello Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 19.02.07, 20:17
                                  Czy makiety można
                                  > gdzieś zobaczyć???
                                  razem z Anitą Andrzejewską i Tomkiem( bywającym Andrzejem:) Pilichowskim -Ragno
                                  robiliśmy podręcznik do zerówki. Bawiliśmy się świetnie majstrując domki z
                                  kartonu, całe miasteczka z wafli, ilustacje z włóczki , plasteliny, owoców i
                                  warzyw, papieru, liści i kółek zębatych. Były też ilustracje takie zupełnie
                                  tradycyjne -rysowane i malowane, wycinanki- słowem robiliśmy co w naszej mocy,
                                  żeby dzieci, które chwytają materiał szybciej niż inne, w chwili szkolnej nudy
                                  miały na czym oprzeć oko. Teksty m.innymi pisali: Małgorzata Strzałkowska( to
                                  sztuka i kawałek napisać tekst w którym można użyć tylko np.10, znanych
                                  dzieciom liter) i Wojciech Widłak. Talentu plastycznego użyczyli Agnieszka
                                  Żelewska(uwielbiam komiksy o psie Kokosie!)i Ignacy Czwartos, którego prace
                                  napewno kojarzą czytelnicy Świerszczyka.
                                  Się rozpisałam, no, no:)
                                  • i2h2 Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 19.02.07, 20:41
                                    uccello napisała:
                                    > razem z Anitą Andrzejewską i Tomkiem( bywającym Andrzejem:) Pilichowskim -
                                    >Ragno robiliśmy podręcznik do zerówki.
                                    W przedszkolu Młodszej zerówka "idzie" wg tego podręcznika, więc miałam okazję
                                    się z nim zapoznać :-) Super jest, a te wycinanki dla dzieciaków bardzo chwalą
                                    Panie Wychowawczynie.
                                    • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 20.02.07, 19:53
                                      A tytuł, albo wydawcę podręcznika można prosić?
                                      • i2h2 Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 20.02.07, 19:57
                                        "Już w szkole":
                                        sklep.nowaera.com.pl/Default.aspx?prod_id=1025
                        • i2h2 Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 15:25
                          abepe napisała:
                          > Wlasnie,a propos talentu mam pytanie do Iwony - czy forumowiczom zabraklo
                          checi
                          > czy talentu? Konkursy fotograficzne bez rozstrzygniecia pozostaly. Nie bylo
                          > zgloszen?
                          Jeśli o ilustracyjny(-torski?)idzie, to zgadłaś :-(
                          Galeria czytelników będzie, tylko formatkę testujemy :-)To tylko tak łatwno się
                          obsługuje na stronie - wstawia sie o wiele mniej przyjemnie ;-)
                          • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 15:53
                            i2h2 napisała:

> abepe napisała:
                            > > Wlasnie,a propos talentu mam pytanie do Iwony - czy forumowiczom zabraklo
                            >
                            > checi
                            > > czy talentu? Konkursy fotograficzne bez rozstrzygniecia pozostaly. Nie by
                            > lo
                            > > zgloszen?
                            > Jeśli o ilustracyjny(-torski?)idzie, to zgadłaś :-(

O, szkoda, szkoda, daj następną edycję z dłuuuuuuugim terminem. I listę
                            nagród:)) Może się ktoś skusi!!
                        • mama_kasia Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 15:29
                          > Nadal brak mi altu:( Kto wie, jak cholerstwo wlaczyc? W wordzie dziala.

Zamknij przeglądarkę i włącz na nowo. U mnie ostatnio zadziałało :-)
                          • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 15:52
                            mama_kasia napisała:

> > Nadal brak mi altu:( Kto wie, jak cholerstwo wlaczyc? W wordzie dziala.
                            >
                            > Zamknij przeglądarkę i włącz na nowo. U mnie ostatnio zadziałało :-)

Działa!!!!!!!!!!!!!!! Dzięki, Kasiu!!!!!!

Ale się wieloczynnościowa zrobiłam - zmywam, robię obiad, na pytania (dlaczego
                            nie powiesiłas tych kubków, przecież mają uszka?) odpowiadam, forum obskakuję.
                            Tylko z czkawką młodszego nie mogę sobie poradzić:))
                    • mama_kasia Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 06.02.07, 15:33
                      > zwykłąż azaliż techniką było robione:

Najzwyklejszą ;-))) !!! Toż to roboty całe mnóstwo.
                      Wiem, bo swego czasu makiety rożne na studiach robiłam.

Ale nie wyobrażałam sobie, że to taki duży model był.
                      Miałam wrażenie miniaturowości przedsięwzięcia :-)
              • i2h2 Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 16:53
                abepe napisała:
                >(czy jest rodzaj żeński od tenże?).
                Jest - "taż" :-)
                • abepe Re: Nooo iiiiiiiiiiiiiiiii odsłaniamy !!!!!!!!!! 05.02.07, 17:35
                  i2h2 napisała:

> abepe napisała:
                  > >(czy jest rodzaj żeński od tenże?).
                  > Jest - "taż" :-)

Aaaaaaaaaa. Dziękuję, wprowadzę do słownika swego:)

Cóż, moje typy były inne. A jeszcze wieczorem mailowałam do Iwony:))
                  Może by wprowadzić zakaz zmiany ogólnie znanego stylu, hę?
    • i2h2 Brombowa zima znowu na stronie n/txt 21.02.07, 14:27

• i2h2 Na stronę zajrzała wiosna... 23.02.07, 07:18
      A może nawet lato :-) W protescie wobec dzisiejszej nader mroźnej nocy.
      Zapraszam.
      • uccello Re: Na stronę zajrzała wiosna... 23.02.07, 12:10
        Bardzo mi się podoba ten wkład płazi w czytelnictwo polskie:)
        • wielki.nur Re: Na stronę zajrzała wiosna... 23.02.07, 20:38
          Bardzo ładna kartka. Żaby się budzą, idzie wiosna!
      • natalajj Re: Na stronę zajrzała wiosna... 26.02.07, 10:55
        świetna kartka, moje dziecko, które jest znanym powszechnie fanem żab (nawet w
        szkole czasem nazywają go żabką) oniemiało z zachwytu.
    • i2h2 Re: brombowa kartka:)) 05.03.07, 22:07
      A na stronie rozszalała się wiosna,
      i to niebylejaka, bo...
      wiosna Pawła Pawlaka :-))))
      • mama_kasia Re: brombowa kartka:)) 05.03.07, 22:32
        To nawet powiedziałabym pierwszy letni deszczyk.
        No chyba, że w tym roku będzie właśnie taaak ciepło wiosennie.
        Bardzo, bardzo radośnie jest na "brombie".
        • abepe dziękujemy pięknie za kartkową wiosnę 07.03.07, 18:17
          Byliśmy dziś na pierwszym po wielu tygodniach i na dodatek wiosennym spacerze.
          Zrobiliśmy pierwsze wiosenne zdjęcia - kaczki na rzece, kotki na wierzbie, ślady
          traktora na polnej drodze:))
          Do żab, ciepłych deszczyków i bosego chodzenia po trawie jeszcze trochę czasu
          ale wiosnę już się czuje naprawdę:))Proszę się nie śmiać z moich zachwytów, jak
          ostatnio wychodziłam z domu 1,5 tygodnia temu - musiałam uważać, żeby się na
          chodniku nie ślizgać:))
          • i2h2 Re: dziękujemy pięknie za kartkową wiosnę 08.03.07, 20:43
            A ja czekam na "zieloną mgłę" wokół koron drzew... Czuję ją już w powietrzu -
            teraz deszcz pada i cieplutko - może więc jutro...
            • abepe Re: dziękujemy pięknie za kartkową wiosnę 08.03.07, 21:37
              My dziś spacerowaliśmy w deszczu - każde pod swoim parasolem:)) Ale trochę szaro
              i buro było.
              • uccello jajko po fąfrowiczowsku 14.04.07, 15:15
                Piotr Fąfrowicz ma taką rzadką umiejętność stwarzania światów, w których
                chętnie człowiek by zamieszkał.Śliczna kartka!
                • uccello brombowa kartka - Ewy Poklewskiej -Koziełło 30.04.07, 20:50
                  Tak mniej więcej sobie RAJ wyobrażam.
                  Tylko jeszcze żeby psy były.
                  A insekty, żeby miały raj gdzieś osobno.

Podobno po tym poznaje się nałogowca- rozkoszuje się paloną fajką, a myśli już
                  o tym jak zapali następną. Je czekoladkę, a wyobraźni już memla następną. Tak i
                  ja -zachwycam się kartką Ewy, i zastanawiam się: kto następny nam tu karteczkę
                  przyśle. Nałóg najwyraźniej.
                  • i2h2 Re: brombowa kartka - Ewy Poklewskiej -Koziełło 06.05.07, 01:15
                    uccello napisała:
                    > A insekty, żeby miały raj gdzieś osobno.
                    Ooo, ta wizja to mi się baaardzo podoba;-)
                    Daj pożyć, Nałogowcze - dwie następne juz w kolejce, tylko muszę swą gawrę
                    opuścić i w miasto ruszyć ;-)))
                    • uccello Re: brombowa kartka Bohdana Butenko 23.05.07, 00:07
                      Serce rośnie, niczym kapelusz na nowej kartce brombowej, że Pan Butenko, chce
                      się tu bawić razem z nami.

-WielbiciElka od niepamiętnych czasów- Epoki Gucia i Cezara
                      • czytelniczka1975 Re: brombowa kartka Bohdana Butenko 31.05.07, 14:38
                        No własnie, gdzie sie podział pan BB? Kartka znikneła tak szybko, nie mogę jej też znaleźć w galerii, a chciałabym jeszcze oko pocieszyć! Choć rysunek Bogny P. też piękny!
                        • uccello Re: brombowa kartka Bogny Pniewskiej 31.05.07, 14:59
                          Taka świeżutka i soczysta jak zielony maj.
                          Bardzo lubię też ilustracje Bogny Pniewskiej do Alchemika, które można było
                          zobaczyć na wystawie Pro-Bolonia w galerii warszawskiego ZPAPu. Ciągle liczę na
                          to ,że je zobaczę w kolejnym wydaniu tej książki.
                        • i2h2 Re: brombowa kartka Bohdana Butenko 31.05.07, 15:05
                          Wróci, cierpliwości :-)
    • mama_kasia Re: brombowa kartka:)) 17.07.07, 07:47
      Jaka cudna ta gałgankowa kartka brombowa :-)))
      Cudeńko :-) Aż chce się poszperać w szmatkach, nitkach, koralikach...
      Bardzo dziękuję ;-)
      • uccello Re: brombowa kartka:)) 17.07.07, 17:29
        Nur w krainę literatur!
        Bardzo ładne, jak zresztą wszystko ,co spod ręki tej Krasnoludki Wrocławskiej
        wychodzi.
        • nikkori Re: brombowa kartka:)) 15.11.07, 23:32
          DOMAGAM SIE SWIEZEJ KRWI!!! od dawna nie bylo zmiany! i2h2 - dawaj to, co tam
          kitrasz w zanadrzu, i to szybciorkiem! Chcialam nadmienic, ze w galerii kartek
          brombowych jesien nie zostala zasygnalizowana, a przeciez oddech zimy juz czuc
          na karku!
          • i2h2 Re: brombowa kartka:)) 15.11.07, 23:36
            No żeszsz, właśnie siedzimy i dziergamy :-D
            Ale masz wyczucie!!!
            • mama_kasia Jest nowa kartka! :-) 27.11.07, 10:19
              Baaardzo inspirująca :-)))
              • uccello Re: Jest nowa kartka! :-) 27.11.07, 13:30
                A w jakich kolorach! Mniam, mniam!
              • nikkori Re: Jest nowa kartka! :-) 27.11.07, 18:00
                Tak sobie patrze dzis przez okno i mysle, ze niestety nie bardzo na temat...
                • uccello (-: Jest nowa kartka! :-) 10.12.07, 13:00
                  Na temat namalował Marcin Bruchnalski.
                  W sam raz, dla takich moli książkowych jak my.
                  • nikkori Re: (-: Jest nowa kartka! :-) 10.12.07, 14:45
                    Droga Ucello - jakbys czytala daty, tobys sie domyslila, ze moj
                    komentarz jest z czasow, gdy tuz przed Bruchnalskim wisiala
                    Zelewska. I dotyczyl kartki mocno jesiennej w wyrazie, podczas gdy
                    lisci na drzewach juz od dawna nie bylo :)
                    • i2h2 Re: (-: Jest nowa kartka! :-) 10.12.07, 14:48
                      Daty, daty - przy żadnej z kartek nie ma daty ;-)))
                      • uccello Re: (-: Jest nowa kartka! :-) 10.12.07, 15:14
                        Nikkori!
                        Ależ ja czytałam Twój komentarz do Agnieszkowej złoto -szarej kartki
                        we właściwym czasie.

U nas (na południu- w Krakowie) magnolie mają niepokojąco duże
                        pączki, i gdyby tak przed Bożym Narodzeniem zakwitły, to motyw
                        molowo- ponadczasowy się nie zdezaktualizuje . O to jedynie mi szło.

Pozdrowienia i liczne wyrazy!
                        • nikkori Re: (-: Jest nowa kartka! :-) 10.12.07, 18:09
                          1. Moj komentarz nie dotyczyl kartki Marcina

2. do i2h2- daty sa przy postach i je wlasnie mialam na mysli (co
                          prawda przy kartkach dat nie ma, ale Bruchnalski pojawil sie na
                          brombie 6.12 z odpowiednim komentarzem okolomikolajkowym na forum).

3. Gwoli scislosci - 27.11 pisalam o widoku za MOIM oknem, a nie
                          oknem krakowskim ani sopockim. Pod koniec listopada w okolicach
                          Warszawy byla juz zima, w Krakowie zaczela sie wiosna, byc moze na
                          Wybrzezu wciaz trwa Zlota Polska Jesien...

4. Pozdrawiam kolezanki i kolegow z roznych stref klimatycznych!
                          • i2h2 Re: (-: Jest nowa kartka! :-) 10.12.07, 18:11
                            No i się wszystkim oberwało ;-)
                            • abepe stop, stop, dziewczęta!!!!!!! 10.12.07, 18:17
                              Przyszedł mi do głowy konkurs na parafrazę znanego tytułu:
                              Pokłóciły się malarki...
                              Pokłóciły się graficzki...

Jakoś rymy odopwiednie nie przychodzą mi do głowy, może znajdzie
                              ktoś zdolniejszy?
                              • i2h2 Re: stop, stop, dziewczęta!!!!!!! 10.12.07, 18:24
                                Pokłóciły się graficzki
                                o kartkowe datowniczki
                                A malarki z pędzelkami
                                o widoczki za oknami

Wena mi uwiądła, niech następna dopisuje :-)
                                • i2h2 Re: stop, stop, dziewczęta!!!!!!! 10.12.07, 18:28
                                  Na klawiaturze adminka
                                  szuka zeźlona przecinka
                                  A forumki przerażone
                                  Pierzcha każda w inną stronę
                              • nikkori Re: stop, stop, dziewczęta!!!!!!! 10.12.07, 18:25
                                ha, znowu wyszla ze mnie zolza :D. Czy moge zwalic na dzisiejsze
                                niskie cisnienie? (przynajmniej takie jest w warszawie[chyba])
                                • i2h2 Re: stop, stop, dziewczęta!!!!!!! 10.12.07, 18:29
                                  A gdzie jesteś? Bo jeśli w domu ona z Ciebie wyszła, to ma blisko do
                                  mnie, a wtedy ratuj się kto może ;-)
                                • abepe Re: stop, stop, dziewczęta!!!!!!! 10.12.07, 18:37
                                  nikkori napisała:

> ha, znowu wyszla ze mnie zolza :D. Czy moge zwalic na dzisiejsze
                                  > niskie cisnienie? (przynajmniej takie jest w warszawie[chyba])

Nie zwalać, nie zwalać, dopisywać!!!

Pokłóciły się malarki o kalendarz i zegarki.
                                  Patrzy każda w inną stronę, takie obie rozeźlone.

Pokóciły się graficzki, jedna szalik, rękawiczki,
                                  druga czapkę i kalosze, podać ręce, szybko, proszę!!

Pokłóciły się malarki o żeleski i bruchnalki.
                                  Pokłóciły się graficzki o kurczaczki i króliczki (nie te święta).

Taaaaaaaa, to ja idę lepiej się dziećmi zająć:)))))
                                  • uccello Re: stop, stop, dziewczęta!!!!!!! 10.12.07, 19:10
                                    o matko, a ja nawet nie zauważyłam żeśmy się pokłóciły:)
                                    • abepe Re: stop, stop, dziewczęta!!!!!!! 11.12.07, 20:29
                                      uccello napisała:

> o matko, a ja nawet nie zauważyłam żeśmy się pokłóciły:)

Ach, no jasne, że "pokłóciły" to przesada. Tak tylko skojarzyło mi
                                      się z pewnym tomikiem wierszy:)) To była bardzo spokojna wymiana
                                      zdań na tematy kulturalno-meteorologiczne.
    • i2h2 Zaczytana dziewczynka ;-) 13.12.07, 23:18
      Ażeby kres położyć pogodowym waśniom, nowa kartka zawitała na
      stronę. Na mnie działa hipnotycznie z lekka :-)
      • abepe pytanie/propozycja 14.12.07, 01:00
        Czy jest szansa, żeby te kartki kiedys wyszły drukiem? Piękne byłyby
        z nich zakładki do książek:))
      • mama_kasia Re: Zaczytana dziewczynka ;-) 17.12.07, 08:48
        Dopiero teraz zauważyłam :-) ...A ja tak lubię bajkowy świat
        Elżbiety Krygowskiej-Butlewskiej :-)
        • uccello Nowa kartka 08.10.08, 21:24
          Urocza. Mam wrażenie ,że się co czas jakiś zamieniają ksiażkami.
          • lunatica Re: Nowa kartka 08.10.08, 23:10
            uccello napisała:

> Urocza. Mam wrażenie ,że się co czas jakiś zamieniają ksiażkami.

Cudna! Bardzo mi się podoba :-)
    • alistar1 A może głosowanie 14.12.07, 09:52
      na najładniejszą kartkę?
    • mama_kasia Marianna Jagoda - Mioduszewska 06.11.08, 17:20
      Zaczytana królewna :)
      ...Taka, jak powinna być - różowiasta i w złotej koronie :)
      I w dodatku w kolczykach ;-)
    • abepe Re: brombowa kartka:)) 06.11.08, 22:25
      A zauważyliście, że na kartkach zaczytane dziewczynki górą? Jako
      matka zaczytanych chłopców - proszę o równouprawnienie, parytet, czy
      jak to się tam nazywa:)
      • frania_z Re: brombowa kartka:)) 10.11.08, 12:18
        O, jaka ładna ta kartka! Ale wolałabym, żeby Królewna czytała na przykład Kopciuszka :-) Albo Jasia i Małgosię :-))) Bo historę Śnieżki to chyba zna, co nie?
        • mama_kasia Re: brombowa kartka:)) 10.11.08, 16:20
          >Bo historę Śnieżki to chyba zna, co nie?
          Albo zna i to jest jej najulubieńsza książka do zaczytania,
          albo nie zna (gdzie ona się uchowała??) i właśnie poznaje :)
    • mama_kasia cudny fioletowy ;-) 27.02.09, 15:49
      Widziałyście? :)
      • uccello de la Tour de Pologne 21.01.10, 15:44
        via
        polskailustracjadladzieci.blogspot.com/

zaglądam ci ja na
        obrazkiniewiadomopoco.blogspot.com/

a tam nowa, urocza kartka wiewiórowo-brombowa.
        Postulat Abepe co do czytających samczyków- spełniony wprost
        ODJAZDOWO.

• abepe Re: de la Tour de Pologne 22.01.10, 11:15
          uccello napisała:

> Postulat Abepe co do czytających samczyków- spełniony wprost
          > ODJAZDOWO.
          >
          >
          Patrz, własnego postulatu nie pamiętałam:)) Ale zerknęłam kilka
          postów wyżej i już wiem:))
          Podoba mi się ta kartka, ale czy jest na brombie też?
          • mama_kasia nowa jest :) 24.02.10, 22:00
            > Podoba mi się ta kartka, ale czy jest na brombie też?

Właśnie zauważyłam, że jest.
            A oprócz niej, nowa - baśniowa. Jak przeczytałam - Ksenia Berezovska
            przygotowała. ...Mnie zachwyciła :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka