Dodaj do ulubionych

Czwarte "Julki..." już są !!!

30.01.07, 19:33
Kochani, wróble ćwierkają, że można już zamawiać w wydawnictwie. W
księgarniach pewnie za kilka dni - walentynkowo ;-)
A ponoć wiosną/latem piąte wyjdą. I nie wiem, czy się cieszyć czy smucić, bo
piąte to już ostatnie ;-(
Inna sprawa, że autorka więcej książek napisała i co najmniej jedna wygląda
ciekawie - moze wydawca się skusi...
Obserwuj wątek
    • i2h2 Re: Czwarte "Julki..." już są !!! 30.01.07, 21:40
      i2h2 napisała:

> W księgarniach pewnie za kilka dni - walentynkowo ;-)

Niejaki Badet już też ma na stronie ;-)
    • lunatica My... 31.01.07, 10:45
      ...jesteśmy krasnoludki :-)
      Ale pierwsze Julki za nami.
      Moje małe J. jako fan julkowy nawet ma kilka sztuk garderoby z ulubioną parą.
      Ostatnio była u mnie koleżanka, która książek dla dzieci nie tykała od swojego
      dzieciństwa, patrzy na piżamkę J. (na której Julek i Julka szorują zęby :-)),
      patrzy... i pyta: "Czarne dzieci?" :-D
      • nchyb Dobra wieść... 31.01.07, 11:20
        i nawet w grudniu ma zdaje się być część 5-ta...

Mój prawie 6,5 latek Julki uwielbia. Od dwóch lat zdaje się Julki są częśto
        wałkowane nawet wczorajprzed snam o Patyku i wycieraniu go nowymi szalikami
        czytałam dziecku... :-)
        • jacobina Re: Dobra wieść... 31.01.07, 11:50
          A mój synek 4,5 letni nie lubi..... Za krótkie zdania, jakby za proste dla
          niego. Same przygody fajne ale sposób opisania mu nie podchodzi. I nie chce
          tego czytać a ja strasznie załuję, tym bardziej, że udało mi się pierwsze dwie
          części kupić w baaaardzo okazyjnej cenie. I stoją na półce i kurzą się. I
          następne już do nich raczej nie dołączą :(
    • silije.amj Re: Czwarte "Julki..." już są !!! 15.02.07, 15:50
      Lunatica skąd wzięłaś ubranka z Julkiem i Julką, zdradż proszę! A najlepiej pokaż.

Ja "Julki" lubię, bo to książka idealna do tego, by moja własna Julka czytała
      swojej młodszej siostrze po parę rozdzialików, a mamusia miała wtedy chwilę
      wolnego ;-)
      • i2h2 Re: Czwarte "Julki..." już są !!! 15.02.07, 17:27
        W Holandii tego cała masa - ciuchy, kubki, długopisy etc. Do nas podobno za nic
        nie idzie sprowadzić "pozaprywatnie". Ale ja trzymam kciuki - może się uda,
        zanim Młodsza wyrośnie ;-)
      • lunatica Silije, 16.02.07, 13:28
        tak jak napisała i2h2 - to prezenty od "holenderskiej" cioci :-) Firma HEMA ma
        taką linię ubranek i innych gadżetów z Julkiem i Julką.

www.hema.nl/site/HEMA-NL/Zoekresultaten/default.aspx?FreeText=Jip+Jenneka
        www.fiepwestendorp.nl/__english/_aboutfiep/aboutfiep4_02.html
        Akurat ciuszków jakoś tam nie widzę... my mamy body i piżamkę :-) Jak mi się
        uda to podrzucę zdjecie.
    • babatera Re: Czwarte "Julki..." już są !!! 15.02.07, 19:20
      My pożyczyliśmy pierwsze i drugie Julki z biblioteki. Na początku była wielka
      frajda ale potem zadziałało chyba prawo konsumpcji (najlepiej smakuje pierwszy
      kęs) bo każde następne cieszyły się mniejszym entuzjazmem.
      Julki sprawdziły nam się przede wszystkim na wakacjach gdzie zbierało się w
      ciągu dnia sporą grupkę dzieciaków w różnym wieku i przygody J&J pod względem
      prostoty języka, śmieszności i długości opowiadań były jak w sam raz dla wszystkich.
    • elaw2 Re: Czwarte "Julki..." już są !!! 16.02.07, 08:37
      Też widziałam wczoraj i bardzo się cieszę. Kaśka (5 lat) uwielbia a teraz już
      nie może doczekać się kolejnego tomu. Do Julków wraca wielokrotnie i z zapałem
      opowiada ich przygody.
      Jeśli chodzi o gadżety to braliśmy udział w konkursie fotograficznym
      wydawnictwa Hokus-Pokus i wygrałyśmy. Mamy lizaki julkowe, podkładkę pod
      filiżankę i ołówki. Tak, szkoda, że ciuszków nie ma...
      • martheatre Re: Czwarte "Julki..." już są !!! 16.02.07, 08:47
        Nam się udało w ten spsób wejść w posiadanie albumu fotograficznego z Julką i
        Julkiem oraz balonika i słodyczy w "julkowych" opakowaniach. Latem planujemy
        wyprawę do Holandii... Penwie coś sobie przywieziemy. A może jest jakiś sklep
        internetowy, gdzie można by się zaopatrzyć w koszlki, piżamki, kubeczki i inne
        pierdołki?
    • zorza28 Re: Czwarte "Julki..." już są !!! 16.02.07, 12:39
      Ja też chętnie kupiłabym ubranka z Julką i Julkiem. Moja Julka byłaby
      szczęśliwa. Od maja kiedy to kupiłam poprzednie trzy tomy czytamy je codziennie
      i znamy prawie na pamięć (Julka cytuje). Teraz będziemy czytać 4
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka