rybka002 30.03.07, 11:30 Czy możecie mi pomóc? Jaki jest cały tytuł? Jakie są tytuły dużych ksiąg? Mamy prawie wszyskie księgi malucha i chciałabym poszukać na allegro dużych... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gopio1 Re: Duże Księgi Skokowskiego... 30.03.07, 11:48 Księga życia dziecka Księga ludzkiego ciała Księga dinozaurów i prehistorii Księga krajów i kontynentów (dawniej Księga podróży) Księga Lasu Księga Morza Księga Gór Księga Kosmosu Księga Kucyków i Koni Księga Zawodów Księga Biblii Księga Wróżek i Czarownic ... i jeszcze sporo innych - nie pamiętam. Ale na końcu każdej księgi jest ściągawka z tego co już wydane. Odpowiedz Link
mharrison Re: Duże Księgi Skokowskiego... 30.03.07, 11:55 Z pamięcie to jeszcze na pewno: Księga Bożego Narodzenia, Słów angielskich, francuskich, niemieckich, Wsi, Wiedzy Przedszkolaka, Ucznia klasy I i II Ziemi Zwierząt Muzyki Pierwszych Słów Przyrody.... i to na pewno jeszcze nei koniec:-) Odpowiedz Link
bursz księga ludzkiego ciała i inne 03.10.07, 22:44 Witam, zastanawiam się, znalazłam kilka, czy warto kupić? Które są warte polecenia i dzieci do nich wracają. Oglądałam "księgę ludziego ciala" i.. zastanawiałam się kiedy dziecko dojrzeje do czytania rozdziału o np. poczęciu, jak mam go ominąć? Nabyłam "księgę życia dziecka", bez rewelacji,ale dziecko ma taki czas, że mniej czytania i zainteresowania książkami. pozdrawiam,jola Odpowiedz Link
i2h2 Re: księga ludzkiego ciała i inne 04.10.07, 09:42 Może odpowiem, które się u nas nie przyjęły, będzie prościej: Księga Kosmosu (mąż z synem przejrzeli i stwierdzili, że przestarzałe informacje), "Księga wróżek i czarownic"(raczej wyłącznie dla fanów tychże). Większość pozostałych mamy i są przeglądane, a z ksiąg lasu, przyrody, morza, zwierząt itp. syn korzystał jeszcze w pierwszej-drugiej klasie podstawówki, przygotowując się z nich do lekcji. Odpowiedz Link
kaixa Re: Duże Księgi Skokowskiego... 04.10.07, 23:12 A czy te ksiegi nie sa przypadkiem tlumaczone z serii francuskiego wydawnictwa Fleurus? Bo jesli tak, to bardzo fajna jest ta o przyrodzie, ma ciekawa tresc z duza iloscia informacji i ladne ilustracje... Odpowiedz Link
bursz Re: Duże Księgi Skokowskiego... 06.10.07, 21:26 Witam, dzięki, chyba jeszcze poszperam i kupię niektóre. Widziałyście jeszcze w sklepach? pozdrawiam,jola Odpowiedz Link
i2h2 Re: Duże Księgi Skokowskiego... 06.10.07, 21:28 Widziałyście - w Warszawie w American Bookstore (w Blue City), a dziś rano widziałam, że ktoś kilka na Allegro wystawił, bodajże od 20 zł. Odpowiedz Link
bursz kupiłam i proszę o.... 11.10.07, 13:18 Witam, kupiłam księi: ludzkiego ciała, morza, wiedzy ucznie I i II klasy (choć dziecko ma 3 lata:)))) I ... czy warto kupić księgę gór, zabaw, krajów i kontynentów, muzyki, bo takie znalazłam w Łodzi. Interesują mnie księgi: wiedzy przedszkolaka (warto?),przyrody i może inne, które polecacie a których nie wymieniłam (Bożego Narodzenia, zwierząt, miasta). Jak któraś z Was Forumowiczk mogłaby mi kupić lub przy okazji sprawdziła gdzie są byłabym bardzo wdzięczna. Napisałam do american bookstore,ale...widać mają w nosie. pozdrawiam,jola Odpowiedz Link
katrio_na Re: kupiłam i proszę o.... 11.10.07, 16:36 Wiesz, One bardzo trudno teraz dostac. Ale wydaje je inne wydawnictwo za 19,99zl wiec i cena atrakcyjniejsza. A po Ksiedze Wsi i Ksiedze Dinozaurow ktorych stalismy sie posiadaczami - widze ze jest to to samo.Ja nie moge sie przyzwyczaic do innej okladki ale dziecku to nie przeszkadza. Ksiega wiedzy przedszkolaka byla Biblia dla mojego 3 latka, teraz ma 5 lat i odpowiednia jest wiedza ucznia I i II klasy. Mi sie podoba ksiega gor, ksiega krajow i kontynentow ( ta najbardziej z wymienionych), muzyki . Prosciej bedzie chyba napisac ktorych nie kupilam: Zabaw nie kupilam.Nie kupilam tez wrozek i czarownic ( mam chlopca) i basni i mitow. A i jeszcze kosmosu ( ale tu po opini i2h2 a wlasciwie jej meza jak pamietam :() Ksiega zwierzat jest obowiazkowa dla 3 latka :) Ta na pewno juz wydala Inwestycja. Bozego Narodzenia mozna dostac w 2 obiegu, kupilam na Allegro ale zachwycona nie bylam. Mysle ze dopiero teraz ja odkopiemy. A Miasta nigdy nie wydali, jedynie planowali. Odpowiedz Link
i2h2 Re: kupiłam i proszę o.... 11.10.07, 18:55 "Księga miasta" zdaje się w ogóle nie wyszła (może teraz ją wydadzą w tej nowej serii?). Resztę wymienionych mamy i polecamy. Prawdopodobnie będę w AB w sobotę. Jeśli chcesz, to się odezwij na priva, co chcesz na pewno. Odpowiedz Link
bursz Re: kupiłam i proszę o.... 11.10.07, 20:06 Witam, i2h2 dzięki, napewno chciałabym wiedzę pzredszkolaka (na teraz), byłabym wdzięczna, napiszę na priva. Czy to znaczy ze inne wydawnictwo wydaje te księgi? Kupiłabym jeszcze zwierząt, przyrody. Czekać na tę nowość czy spróbować kupić Skokowskiego, który wydaje mi się ładnie wydany? Jeśli możecie proszę o jakiś link tych "nowych" ksiag Inwestycji (dokładny tytuł)? Czy to jest dokłanie ten sam przekład? Może uda mi się obejrzeć gdzieś w Łodzi. Dzięki Wam. Przejrzę jeszcze te dostępne w Łodzi, chyba zbankrutuję przez to forum:-))) pozdrawiam, jola Odpowiedz Link
bursz czy to to? 11.10.07, 20:10 www.gandalf.com.pl/b/wielka-ksiega-dinozaurow/ znalazłam księge diozaurów wg inwesycji, cena 25 zł?? odładka mało (mniej) zachęcająca. pozdrawiam,jola Odpowiedz Link
katarzyna2222 Re: czy to to? 11.10.07, 20:54 o te chodzi :) www.badet.pl/go/_search/full_search.php?search_query_words=%B6wiat+w+obrazkach chodzi o te inwstycji, tu wyszukiwarka mi jeszcze kilka wstawiła :) 5 zostało wydanych, dokładnie to samo, tylko taka "puchata" okładka Odpowiedz Link
i2h2 Re: kupiłam i proszę o.... 11.10.07, 20:17 To może najpierw obejrzyj i porównaj - różnica w cenie jest duża, dochodzi do kilkunastu złotych chyba (to nowe wydanie koło 20 zł, stare Skokowskiego ponad 30). W AB bywam często :-) Odpowiedz Link
k1234561 Do bursz 11.08.08, 12:13 Czy warto kupić tą Księgę wiedzy dla ucznia I i II klasy?Przydatna? Czy tylko kolejny przegadany gadżet,oferujący dzieciom już 7-8 letnim naukę nazw kształtów,kolorów i literek? Odpowiedz Link
bursz znalazłm:-))) 12.10.07, 12:14 Witam, są!!! www.gandalf.com.pl/s/Swiat+w+obrazkach/i cena atrakcyjniejsza:-)) postawiłam zapytanie wydawnictu kiedy ew. będzie "księga wiedzy przedszkolaka". i2h2 napiszę maila, dzięki Wam, pozdrawiam,jola Odpowiedz Link
bursz POSZUKUJĘ 08.08.08, 12:38 Witam, może ktoś widział i mógłby mi kupić, byłabym wdzięczna. Poszukuję następujących ksiąg Skokowskiego: Księga Bożego Narodzenia, Kucyków i koni, przedszkolaka. Czy warto: Ziemi, lasu, przyrody, zwierząt, Świętego Mikołaja, zawodów? Mamy sporo z kolekcji, jakieś resztki jeszcze są u nas, ale te które już posiadamy. Pozdrawiam,jola Odpowiedz Link
i2h2 Re: POSZUKUJĘ 08.08.08, 13:05 Ostatnio w księgarni na Placu Bankowym w Warszawie widziałam kilka, warto sprawdzić, czy Olesiejuk nie wznowił. Księgi Świętego Mikołaja w ogóle nie było - tylko w zapowiedziach zaistniała. Pozostałe wymienione warto na pewno - mamy i cały czas są używane. Odpowiedz Link
i2h2 Re: POSZUKUJĘ 08.08.08, 13:07 Chyba przedszkolaka była, ale w najbliższym czasie nie sprawdzę - może katrio_na dałaby się namówić na rekonesans ;-) Odpowiedz Link
katrio_na Re: POSZUKUJĘ 08.08.08, 13:30 No doooobra, po pracy zajrzę. Wieczorkiem dam znać jakie są. Ale i tak najlepiej kupować w warszawskiej na Andersa (po 14zł). Jednak tych co poszukujesz albo Inwestycje nie wznowiły albo w ogóle nie wydano ;( I. a widziałaś oryginalnego Skokowskiego? Czy mówimy o Inwestycjach? Las- jest fajny i nie taki mdły. Warto. Zwierząt - zależy ile dziecko ma lat, jako pierwsza encyklopedia o zwierzakach - warto. Zawodów - chyba warto choć u nas leży na półce ale jest naprawdę wszechstronna - są nawet mamy domowe opisane. Ziemii- mamy ale pamiętam czy warto ;( Warto jeszcze życia dziecka i dinozaury no wiedza I i II klasy jest ciekawa dla 5-6 latka. Boże Narodzenie to tylko na Allegro. Narażę się ale po wielkim polowaniu książka mnie nie oczarowała. Odpowiedz Link
i2h2 Re: POSZUKUJĘ 08.08.08, 13:34 Oryginalnego widziałam, w Warszawiance. Stało trochę na tym stole pośrodku, między dziecięcymi, zresztą panie się orientują, co mają. Odpowiedz Link
eszulczewska Re: POSZUKUJĘ 08.08.08, 15:08 To i ja chętna jestem na Księgę Wiedzy Przedszkolaka :) Jakby była, poproszę o kupienie :) Fajnie Wam w tej Warszawie, że macie takie "źródełko" - u nas w Poznaniu posucha...:( Odpowiedz Link
bursz u nas są... 08.08.08, 19:35 Witam, czekamy na info jakie możecie kupić:-))) u mnie w Łodzi w dwóch księgarniach nieźle się obłowiłam:-))))sa jeszcze chyba: dziecka lub/i ciała, zawodów, kontynentów, morza i...musze sprawdzić. Czy warto gór i tych słówek np. angielskich? mamy na zaś Wiedzy uczania kl. I i II :-))) musze dokupić zawodów:-))) i może gór? dziękuję, pozdrawiam,jola Odpowiedz Link
katrio_na Re: u nas są... 08.08.08, 19:51 Niestety będę mogła sprawdzić dopiero w poniedziałek ;( Oj, doskonale Cię rozumiem. Ja gdy je znalazłam to kupiłam od razu 12 sztuk - ależ ja byłam szczęśliwa przez tydzień. Góry mi się podobają ale warto za 20zł Inwestycji bo wydali (jak Ci nie przeszkadzają gąbkowe okładki). Podobie jak Wsi. Słówek też mi się podoba - jest naprawdę bardzo prosta. Na jednej stronie są przeważnie 4 rysunki i są podpisy polskie i angielskie. Nie mogę dokładnie sprawdzić bo dziecko mi zabrało ;( Najmniej pamiętam, że mi się nie podobała Zabaw i jej nie kupiłam. Nie przekonały mnie też Wróżki i czarownice ale mam chłopca więc może dlatego. No ale przekonała mnie Biblii choć nie jestem wierząca. Bardzo jednak mi się podoba jako objaśnienie dla dziecka chrześcijaństwa i samej Biblii jako książki. Najbardziej zniszczoną mamy Wiedzy przedszkolaka a największą ciekawość wzbudziły Dinozaury bo więcej tam prehistorii i ludów pierwotnych. Aaaa nie mam też Kosmosu bo wyczytałam, że niezbyt aktualne są tam informację. Jednak uczciwie mówiąc przebojem u nas były Księgi dla malucha a już te większe cieszyły się mniejszym powodzeniem a te największe (glob) - narazie bez zainteresowania... Odpowiedz Link
katrio_na Poprawiając się 08.08.08, 19:58 Ależ mi zjada dzisiaj literki ;( No i oczywiście miało być "Pamiętam, że najmniej mi się podobała..." Wczoraj z taką jedną kupiłyśmy masę książek i oczywiście całą noc miałam czytelniczą. Za stara już chyba jestem na takie maratony ;( Życzę Paniom miłej nocy i uciekam spać ;) Odpowiedz Link
pia_ Re: Duże Księgi Skokowskiego... 09.08.08, 09:45 Jeśli ktoś wakacyjnie będzie wizytował Kołobrzeg, to w księgarni przy ulicy Giełdowej (obok Galerii Hosso) jest zawsze bardzo dużo książek z tej serii. U nas najbardziej lubiane to: Księga ludzkiego ciała, Ksiąga baśni i mitów, Księga życia dziecka, Księga krajów i kontynentów. Bardzo podoba mi się Księga zawodów i chyba kupie ją jak następnym razem będę w Kołobrzegu. Odpowiedz Link
bursz do katrio_na 09.08.08, 12:38 Witam, katrio_na gdybyś była i mogła kupić (są po 14 zł?) to oporoszę o: przyrody, słówek ang., wiedzy przedszkolaka, wsi, Ziemi, koni i kucyków, gór, dinozaurów, lasu, zawodów. DZIĘKUJĘ. U nas są, po ok. 27 zł: muzyki, kl. I i II, Biblii, Baśni i mitów, wróżek i czarownic, ciała, morza, zabaw. Moge kupić i wysłać. pozdarwiam,jola Odpowiedz Link
katrio_na dla uporządkowania 09.08.08, 17:37 Po 14-20 zł są Inwestycji (gąbkowe okładki, środek identyczny - no jakby się przyczepić to papier taki bardziej błyszczący ale nie tak bardzo). Ich seria nazywa się "Świat w obrazkach". Wydali: - Góry - Ludzkie ciało - Muzyka - Przyroda - Wieś - Ziemia - Zwierzęta - Dinozaury Po 28-30zł jest Skokowski. Ich seria to "Księgi Skokowskiego" - nieformalna nazwa mówiąca jednak wiele w księgarniach. Wydali: - wszystkie pokazane z tyłu książeczki oprócz Miasta, Cyrku, Świetego Mikolaja. Najbardziej ciezko jest dostać Księge Bożego Narodzenia i Dinozaurów. Odpowiedz Link
bursz Re: dla uporządkowania 10.08.08, 19:46 witam, katrio_na jeśli Ci się uda to kup mi te które Ci się uda z wyżej wymienionych przeze mnie, ew. napisz co jest. Zastanawiam się żeby zadzwonić do Kołobrzegu i może wyślą jeśli mają sporo. Ale ze mnie gapa, z rok temu było całkiem dużo u nas (i na 90% był cyrk), myśle ze moga "zalegać" w jakiś księgarniach, jak chociażby u nas w Łodzi. dziękuję, pozdrawiam,jola Odpowiedz Link
bursz do katrio_na 11.08.08, 15:05 Witam, katrio_na jeśli nie kupiłaś, to daj spokój, poszukam na allegro zanim Julka dorośnie do nich:-))) Pozdrawiam,jola Odpowiedz Link
muchomorek23 gdzie są te księgarnie? 12.08.08, 19:49 Dziewczyny mogłybyście mi dokładniej napisać gdzie są te księgarnie na pl. bankowym i Andersa? pamiętacie może jak się nazywają? Odpowiedz Link
katrio_na Re: gdzie są te księgarnie? 14.08.08, 12:21 Bylam, ale Skokowskich tam nie ma. Sa Inwestycje, ktore jednak mozna kupic taniej gdzie indziej. Skokowskiego byly pojedycze male ksiazeczki o Kroliczkach i Seria Znam te Slowa - jednak nie wszystkie. Ale ogolnie naprawde dobrze zaopatrzona ksiegarnia. A jest na samym rogu Senatorskiej na Pl. Bankowym (Ratusz-Arsenal). Odpowiedz Link
zawsze_wolna_nilka Re: gdzie są te księgarnie? 14.08.08, 13:28 Na Allegro wysyp Skokowskiego. W księgarniach- zaglądajcie do środka, jest sporo źle wszytych-do góry nogami. Odpowiedz Link
bursz olesiejuk 17.08.08, 12:04 Witam, widziałam w realu sporo ksiąg wyd. Olesiejuk (chyba dawny Skokowski), ale czy bedą wszystie nie wiem, można sprawdzić na ich stronie i są tańsze, pozdrawiam,jola Odpowiedz Link
kokons Re: w Krakowie tez sa...) 18.08.08, 21:31 po przeczytaniu watku jak przystało na fanke ksiąg Skokowskiego wstąpiłam do niezawodnej księgarni Hetmastkiej na Grodzkiej w Krakowie i zobaczyłam prawie wszystkie opasłe tomy Ksiąg po 29 zł niestety nie było ksiegi przedszkoloka a ta akurat potrzebuje najbardziej... a polecam: jedna z ulubionych, ksiege muzyki księge życia dziecka i księge biblii Odpowiedz Link
bursz do kokons (konie i kucyki) 25.08.08, 14:16 Witam, gdybyś mogłabyś mi kupić księgę koni i kucyków to byłabym wdzięczna, zrobie natychmiast przelew na konto. Oczywiście też bym kupiła księge wiedzy przedszkolaka. Wypożyczyłyśmy z biblioteki,polecam, fajna, z góry dziękuję, pozdarwiam,jola Odpowiedz Link
aniam123 Re: do kokons (konie i kucyki) 04.09.08, 10:23 Jolu, czy dostałaś jakąś odpowiedź z wydawnictwa? Napisali może coś o planach wydawniczych serii "Świat w Obrazkach"? Nie wiem czy polować na księgi "starego" Skokowskiego, czy poczekać i kupić w znacznie niższych cenach (np. Muzyka - 14.99 - Auchan ;-)). Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link
pia_ "Świat w obrazkach" 02.01.09, 10:47 Nowe części: www.empik.com/rekordy-zwierzat-swiat-w-obrazkach-ksiazka,prod5890032,p www.empik.com/zwierzeta-domowe-swiat-w-obrazkach-ksiazka,prod5890030,p Z tyłu okładek widziałam, że w przygotwaniu mają księgę o koniach. Odpowiedz Link