alistar1 03.04.08, 11:45 Zakładam stosowny wątek;-) Pamięci wydawców polecam "Gałagankowy skarb". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 Re: Jadą jada misie :-) 03.04.08, 12:25 "Misiów.." to dodruk, a nie wznowienie :-) Młode one stosunkowo są. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 03.04.08, 11:54 I jeszcze "Malutką czarownicę" O. Preusslera bym chciała. Z ładnymi ilustracjami, o na przykład takimi: www.dziecionline.pl/maluch/bajki/czarownica/start.htm Odpowiedz Link
kathleen_kelly Re: Do wznowienia- na już! ;-) 04.04.08, 12:39 alistar1 napisała: > I jeszcze "Malutką czarownicę" O. Preusslera bym chciała. Z ładnymi > ilustracjami, Ja miałam w dzieciństwie "Malutką czarownicę" z ilustracjami Danuty Konwickiej. Bardzo ją lubiłam. Odpowiedz Link
mamapodziomka Re: Do wznowienia- na już! ;-) 03.04.08, 13:30 Malutka czarownice Lieve Baeten i Alfonsa Gunilli Bergström i Helma oraz Oskar i bardzo glodny smok Uty Krause. o ile oczywiscie nie zostaly juz wydane. Malutka czarownice moje dziecko uwielbia tak, ze zmusilo moja mame do przeczytania jej na glos po niemiecku w zeszle wakacje, hihihi... A w Alfonsie cudowne jest to, ze jest tata. Taki prawdziwy tata, ktory wszystkim potrafi sie zajac. Uta Krause za caloksztalt, pomyslowy, dowcipny tekst i cudna kreske. Wszystkie trzy serie sa u mlodej na rowni z Findusem i Lilifi ;) Odpowiedz Link
izaron Re: Do wznowienia- na już! ;-) 21.05.08, 17:54 Malutka czarownica ukazała sie w 2006 r. w wydaw. Siedmioróg, aktualnie do dostania w ksiegarniach Odpowiedz Link
i2h2 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 21.05.08, 18:03 I dostaje się palpitacji po spojrzeniu na okładkę... Odpowiedz Link
abepe Re: Do wznowienia- na już! ;-) 03.04.08, 17:53 Ja także jestem za gałgankowym skarbem. Odpowiedz Link
ma1gdas Re: Do wznowienia- na już! ;-) 03.04.08, 18:00 Razem ze słonkiem Kownackiej- wszystkie 6 tomów Mateuszek na zaczarowanej wyspie Szuchowej Niekonczaca sie historia Ende Abecadlo warszawskie/ / krakowskie Chotomskiej O księciu Gotfrydzie, rycerzu gwiazdy wigilijnej Odpowiedz Link
zawsze_wolna_nilka Re: Do wznowienia- na już! ;-) 03.04.08, 19:18 Jeśli Ende, to z Boratyńskim, albo jakimś nowym, dobrym ilustratorem. "Małpeczki z naszej półeczki" "Pani Flakonik" "Wiatr z księżyca" "Ryży Placek" i inne nasze sentymentalne we wznowieniach podobnych serii "Mistrzowie ilustracji"- czyli bez niby ozdóbek, złoceń, neonowych napisów reklamowych na okładce... Marzę o wznowieniu przez Naszą Księgarnię książek wydawanych w formacie 20 na 17 cm, w twardej oprawie, z ówczesnymi ilustratorami i takąż szatą graficzną, przykłady: www.allegro.pl/item336810332_niezwykly_dzien_agnieszki_inga_borg.html#photo www.allegro.pl/item336961632_narzeczony_z_morza_basnie_skandynawskie_stiller.html#photo www.allegro.pl/item335380607_nazywam_sie_muszelka_h_bourne_il_j_m_szancer.html#photo www.allegro.pl/item335655286_hartwig_miedzyrzecki_przygody_poziomki_wilkon.html#photo www.allegro.pl/item337837062_m_taps_mira_lobe.html#photo www.allegro.pl/item336856263_ratajczak_ziarenka_maku_i_wydanie_.html#photo www.allegro.pl/item339798429_rudyard_kipling_takie_sobie_bajeczki.html#photo www.allegro.pl/item329983883_miedziana_lampa_kornelia_dobkiewiczowa.html#photo Seria naszej Księgarni „Moje książeczki”- z kotem w butach jako logo;-) www.allegro.pl/item326466213_krawiec_i_jego_kot_beatrix_potter_1974.html#photo Wyjątkowo nie opisuję linek, ponieważ tytuły są w nich zawarte. Marzę ogólnie o wznowieniach z dobrymi dawnymi ilustratorami w realnej kolorystyce:-D N. Odpowiedz Link
kolorowy_motylek Re: Do wznowienia- na już! ;-) 03.04.08, 19:37 O rety, coś mi chodzi po głowie... O czym to było? Odpowiedz Link
verdana Re: Do wznowienia- na już! ;-) 04.04.08, 21:43 "Wiatr z księżyca' Linkratera, koniecznie z jednoczesnym wpiasaniem na liste lektur szkolnych. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Do wznowienia- na już! ;-) 04.04.08, 22:42 Iv i Finetta , Gałczyńska i Wilkoń . Odpowiedz Link
jo-asiunka Re: Do wznowienia- na już! ;-) 05.04.08, 10:24 Cudowne i pożyteczne Dodruk Zagadek od Sasa do lasa. Mary Poppins pozostale częsci - mam nadzieję, że wydawnictwo nie poprzestanie na jednej-dwóch Odpowiedz Link
anials Re: Do wznowienia- na już! ;-) 09.04.08, 15:12 "Powiastki Beatrix Potter" -te wszystkie razem, które osiągają szczyty cenowe na allegro! Choć już właściwie Staś na nie za mały :-( Ale ja jeszcze nie ;-) Odpowiedz Link
uccello Re: Do wznowienia- na już! ;-) 09.04.08, 20:42 A "Gałgankowy skarb" wymieniany przez Was, to czyj? Ja nieodmiennie poluję na Allegro na książki: "Pan Plamka i jego kot" Sloan z ilustracjami Wegnera "Rudą" Wilkoniów "Pali się" Brzechwy z ilustracjami Uszackiej "Rudego" Hullot, ilustratora nie pamiętam, ale był przezacny, może ktoś ma/wie/pamięta? "Wiersze o kotach" Eliota z ilustracjami Grabiańskiego- pięęęęękna rzecz i niemal pewniak rynkowy, autorzy fantastyczni, a kociolubnych nie tylko wśród dzieci jest sporo. Odpowiedz Link
abepe Re: Do wznowienia- na już! ;-) 09.04.08, 21:53 "Gałgankowy skarb" jest Zbigniewa Lengrena. "Rudą" ma jedna moja koleżanka. Wiesz, Uccello, może bym ją namówiła na odstąpienie? Nie zauważyłam, żeby była jakoś specjalnie do niej przywiązana. Odpowiedz Link
uccello Re: Do wznowienia- na już! ;-) 09.04.08, 22:16 O, jaaa, ale by było... Podobno Arabowie już od stuleci unikają patrzenia w oczy w czasie targowania się o cuda, bo by ich mogły zdradzić rozszerzone z pożądania źrenice. Wbijam więc wzrok w klawiaturkę, żeby Twoja koleżanka, którymś tam zmysłem nie wyczuła,jak bardzo mi zależy. Może by chciała zamienić na jakąś nowość książkową, dzieciową, lub nie dzieciową, albo na bilet Narodowego Banku Polskiego... Odpowiedz Link
abepe Re: Do wznowienia- na już! ;-) 09.04.08, 22:37 Ok, będę koleżankę pytać, ale daj mi czasu troszkę. A jeśli zapomnę - śmiało się przypominaj,(trochę mam głowę niesprawną od jakiegoś czasu:) Odpowiedz Link
agamamaoli Re: Do wznowienia- na już! ;-) 10.04.08, 09:05 Nie śmiem nawet marzyć, że ktoś kiedyś mógłby wznowić Sutiejewa 'Bajeczki z obrazkami" Odpowiedz Link
uccello Re: Do wznowienia- na już! ;-) 10.04.08, 09:49 No co Ty:) Śmiej śmiało i pisz o tem! Józef Wilkoń w radiu o północy powiedział o swoim niespełnionym zawodowym marzeniu. Chciał mianowicie zrealizować "Ksiegę dżungli", a i całe życie wlecze sie za nim na chabecie Don Kichot. Ktoś słuchał, ktoś zadzwonił do zaprzyjaźnionego wydawcy, i z wywiadu z Wilkoniem w MUSie wiemy, że już nad tym pracuje. Także droga Opatrzności, Drodzy Wydawcy: prosimy o Sutiejewa "Bajeczki z obrazkami" ! Odpowiedz Link
uccello Re: Do wznowienia- na już! ;-) 10.04.08, 10:08 Bajeczki z obrazkami są w tej chwili na Allegro, ale ich stan "średni -", określiła bym raczej jako rozpaczliwy, a o drugi egzemplarz już walczą 3 osoby allegro.pl/search.php?string=sutiejew&from_showcat=1&category=46428&country=1 Odpowiedz Link
zf71 Re: Bajeczki z obrazkami 10.04.08, 10:08 Jakiś rok temu widziałam "Bajeczki z obrazkami" świeżutko wydane w Niemczech, więc może jest jakiś sposób żeby i u nas wydać. Ma taką nadzieję, ale sama zaspokoiłam już głóg i po zapisaniu się do biblioteki pierwszą wypożyczoną były właśnie Bajeczki. Zrobiłam sobie piękne kolorowe ksero i tym sposobem moja J zagląda sobie do segregatora gdzie mamy tego rodzaju zbiory (na użytek własny oczywiście, chociaż szczerze wolałabym mieć). W każdym razie jestem za Bajeczkami i Powiastkami Baetrix Potter w wydaniu „grubotomowym” (aktualnie czytamy z biblioteki i jest nieźle). Odpowiedz Link
eszulczewska Re: Bajeczki z obrazkami 10.04.08, 11:25 Mamy :) To wydanie z miekką okładką - bardzo niefortunnie sklejone ma kartki, więc zaczytywanie tej książeczki przez moje dzieci powoduje, że zaczynają wypadać. Chyba czas do jakiegoś introligatora ją zanieśc. Przy okazji - jak Wy ratujecie takie książki? Odpowiedz Link
agisek Re: Do wznowienia- na już! ;-) 14.04.08, 12:00 Podpisuję się pod Beatrix Potter :-) Odpowiedz Link
alistar1 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 10.04.08, 11:14 To ja dorzucę Irenę Kwiatkowską czytającą "Kubusia Puchatka":-))) Baaaardzo proszę... Odpowiedz Link
walker22 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 10.04.08, 13:51 Drobne ustroje Marii Zientarowej i zapomnialam tytulu, o bialym niedzwiedziu Barlaju, ktorego maly chlopiec ulepil w ogrodzie... wszystko mam ale potwornie zniszczonei marzy mi sie nowka... a Beatrix Potter w wydaniu grubym pamietam jak kupilam w empiku na 1 roku studiow... kolezanki sie na mnie dziwnie patrzyly, ze po co mi, a ja w domu mialam talerzyki i miseczki z Piotrusiem, wiec juz nie wdawalam sie w szczegoly, ze kocham te sliczne maluchy... Moje dziecko teraz zaczytuje sie najbardziej w roladzie czyli o Samuelu Baczko, je z talerzykow i pije z mojego kubeczka... no i sobie przypomnialam O zlotowlosce i niedzwiadkach z ilustracjami Lengrena... Galgankowy skarb szczesliwie mam... Odpowiedz Link
marian_na48 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 10.04.08, 18:21 Teraz już wiecie, po co są biblioteki - żeby stamtąd pożyczyć ksiązki naszego dziciństwa. Odpowiedz Link
zawsze_wolna_nilka Re: Do wznowienia- na już! ;-) 10.04.08, 19:45 marian_na48 napisała: > Teraz już wiecie, po co są biblioteki - żeby stamtąd pożyczyć > ksiązki naszego dziciństwa. Z bibliotek te książki są już wycofane, wysprzedane za 1 zł lub wykradzione. Można je co najwyżej kupić na Allegro z pobibliotecznymi pieczątkami. Odpowiedz Link
izaron Re: Do wznowienia- na już! ;-) 21.05.08, 18:00 Nie wszystkie biblioteki wycofały takie książki. Moze trzeba jepiej szukać Odpowiedz Link
agisek Re: Do wznowienia- na już! ;-) 14.04.08, 12:01 A ja bym chciała kupić "Baśnie" Grimmów z Grabiańskim. To kanonowe. Nawet na allegro się nie mogę doczekać. Odpowiedz Link
zf71 Re: Bajki Perrault 14.04.08, 12:19 z ilustracjami Grabiańskiego "Bajki" Charles Perrault o takie www.allegro.pl/item341628675_perrault_bajki_1984_il_grabianski.html Odpowiedz Link
alistar1 Re: Bajki Perrault 14.04.08, 12:28 Pamiętam te ilustracje - były c u d n e:-))) Odpowiedz Link
iwonabw Re: Bajki Perrault 14.04.08, 17:58 Jeny, to książka mojego dzieciństwa, ulubiona, dzięki, długo szukałam, bo nie mogłam sobie przypomnieć ilustratora. Odpowiedz Link
anials Re: Bajki Perrault 25.04.08, 12:11 Ooo, a ja właśnie to mam! Muszę przywieźć od rodziców. Uwielbiam te zamglenia.. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Do wznowienia- na już! ;-) 25.04.08, 09:11 Woroszylskiego "Dużo śmiechu ,trochę smutku ,to historia o Mamutku" z ilustracjami Wilkonia . taka: www.allegro.pl/item346777164_wiktor_woroszylski_to_historia_o_mamutku.html Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Do wznowienia- na już! ;-) 25.04.08, 10:14 i2h2 napisała: > Będzie wznowiona. To o Mamutku? :))) no to dorzucę jeszcze "Siedem księżyców" Chotomskiej z il.Wilkonia ( jakżeby innaczej :)) Odpowiedz Link
anials Królewna Śnieżka 25.04.08, 12:16 Właśnie przypomniało mi się wydanie A4, w twardych okładkach i z ilustracjami Szancera - miałam to, podobała mi się Królowa zjadająca na śniadanie ciastko i kawę ze śmietanką (mniam), ale gdzieś się "rozeszło" po rodzinie i już nie mam, chlip.. Odpowiedz Link
uccello Re: Królewna Śnieżka 25.04.08, 13:22 Wułala, zanim wznowią możesz ją mieć za 9,90: allegro.pl/item351173355_krolewna_sniezka_maria_kruger_il_j_m_szancer.html Odpowiedz Link
kathleen_kelly Re: Do wznowienia- na już! ;-) 30.04.08, 15:29 Pamiętam z dzieciństwa taki zbiór baśni, w którym była bajka o alabasrowej rączce. Pamiętam że były tam śliczne ilustracje. Lubiłam je oglądać. Odpowiedz Link
agisek Re: Do wznowienia- na już! ;-) 30.04.08, 17:06 To "Bajarka opowiada" jak najbardziej dostępna :-) Odpowiedz Link
kathleen_kelly Re: Do wznowienia- na już! ;-) 12.05.08, 15:38 agisek napisała: > To "Bajarka opowiada" jak najbardziej dostępna :-) Dziękuję bardzo. Nie miałam jej w domu, była u cioci, którą czasem odwiedzaliśmy. Odpowiedz Link
siostraheli Re: Do wznowienia- na już! ;-) 01.05.08, 19:23 Dlaczego musieliśmy przeżyć (właściwie jeszcze trwa) książeczkowe średniowiecze w Polsce, zeby docenić przepiękną polską sztukę ilustracji z lat 60-tych? Odpowiedz Link
uccello Re: Do wznowienia- na już! ;-) 01.05.08, 22:48 >książeczkowe średniowiecze< to mi się jak najlepiej kojarzy ag-krakow.blog.onet.pl/2,ID873508,index.html Odpowiedz Link
karanissa Re: Do wznowienia- na już! ;-) 13.05.08, 08:52 Marze o wznowieniu "Belfegora z Drewnianej Gorki" Markety Zinnerovej. Ostatnio poszedl za 200 zl na allegro!!! Odpowiedz Link
i2h2 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 13.05.08, 09:40 Dobrze, że mi przypomniałaś, bo bardzo lubiłam tę książkę i będzie okazja na targach wspomnieć o tym, że taka była. Może przynęta chwyci;-) Odpowiedz Link
karanissa Re: Do wznowienia- na już! ;-) 13.05.08, 10:08 Ojjj, byloby super :-)))) Cos czuje, ze ksiazka spodobalaby sie mojemu synkowi! Odpowiedz Link
alistar1 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 15.05.08, 14:57 "Opowieści z zaczarowanego lasu" z ilustracjami Srokowskiego. Odpowiedz Link
nutria_a Re: Do wznowienia- na już! ;-) 15.05.08, 19:15 "Pan Drops i jego trupa", ale to stare wydanie chyba z 1955r.Ukochana książka z dzieciństwa,niestety pożyczona komuś przez moją mamę. Przepadła. Odpowiedz Link
metis1 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 15.05.08, 21:02 PAn Drops wlasnie sie ukazal :) Co prawda estetyka niezbyt, ale jest: www.polityka.istore.pl/sklep,3200,,,03,,pl-pln,571138,0.html Odpowiedz Link
zona_mi Re: Do wznowienia- na już! ;-) 15.05.08, 21:59 "Remi i duch" Colette Vivier poproszę, bo mnie nie stać na egzemplarz za 150 na Allegro. Odpowiedz Link
kotherbert Re: Do wznowienia- na już! ;-) 15.05.08, 22:11 To jeszcze koniecznie zbiór wierszy Janiny Porazińskiej "W Wojtusiowej izbie". Koniecznie z oryginalnymi ilustracjami - o ile się nie mylę - Olgi Siemaszko. Te wierszyki są ciągle piękne. Odpowiedz Link
i2h2 "Zaczarowany krawiec" Januszewskiej 21.05.08, 16:10 Obowiązkowo z ilustracjami J.Stannego. Szukam, poluję i nic. A to taka piękna książka. Odpowiedz Link
agisek Re: Do wznowienia- na już! ;-) 29.10.08, 20:24 "Cudowna podróż" z ilustracjami Orłowskiej-Gabryś. Przyznam, że nie czytałam, ale oglądałam i ślinka mi bardzo pociekła. Niestety, na allegro koszmarnie droga :-( Odpowiedz Link
irmeline Re: Do wznowienia- na już! ;-) 31.10.08, 17:09 Popieram "Gałgankowy skarb" i powiastki Beatrix Potter - niedawno widziałam na Allegro, ale niestety cena przekroczyła moje możliwości. Oprócz tego jeszcze "Rupaki" i "Wiersze dla niegrzecznych dzieci" Danuty Wawiłow. Te ostatnie wyszperałam ostatnio ku swej wielkiej radości w bibliotece - pobazgrane, wyświechtane i lekko zalatujące myszką, ale i tak bardzo mi się podoba ta zabawa formą nursery rhymes, i jeszcze ilustracje Maśluszczaka... Odpowiedz Link
kaixa Re: Do wznowienia- na już! ;-) 31.10.08, 18:38 Koniecznie Beatrix Potter! Juz sie prawie zdecydowalam na angielskie wydanie, ale pomyslalam sobie, ze jeszcze poczekam... moze jednak wznowienie zdazy sie pojawic, zanim moje dziecko dorosnie do "Powiastek"... Odpowiedz Link
ash3 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 17.11.09, 23:42 Dopisuję "Rupaki" D. Wawiłow z całostronicowymi ilustracjami E. Gaudasińskiej - są świetne! Własnie mamy egzemplarz z biblioteki i... fajnie byłoby mieć własny, tak na zawsze. Odpowiedz Link
karolina.ja Re: Do wznowienia- na już! ;-) 28.08.10, 21:08 Czytałam gdzieś, prawdopodobnie na stronie Małgorzaty Musierowicz, że Akapit Press ma za niedługo wznowić "Powiastki" Beatrix Potter, sama już się nie mogę doczekać. A ja marzę o wznowieniu "Przygody z małpką" Stefanii Szuchowej, po 22 latach już by mogli. Odpowiedz Link
pa_yo Powiastki Beatrix Potter 29.09.10, 14:42 Beatrix Potter w tłumaczeniu Małgorzty Musierowicz ma ukazac się za około 2 tygodnie nakładem wydawnictwa Wilga merlin.pl/Powiastki-Beatrix-Potter_Beatrix-Potter/browse/product/1,811495.html Odpowiedz Link
kazia4 Re: Powiastki Beatrix Potter 29.09.10, 17:28 w empiku jest taniej;) (też w przedsprzedaży na razie) a na allegro już można nabywać, sprzedający obiecuje wysyłkę od jutra;) link_na_allegro Odpowiedz Link
pa_yo Re: Do wznowienia- na już! ;-) 28.09.09, 07:30 podbijam wątek a propos 'Siostrzanego' konkursu na pozycje w serii Mistrzowie Ilustracji. Odpowiedz Link
taria Re: Do wznowienia- na już! ;-) 28.09.09, 07:43 "Baśnie dla dzieci i niektórych dorosłych" Marii Niklewiczowej Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: Do wznowienia- na już! ;-) 28.09.09, 14:10 Halina Snopkiewicz, "Słoneczniki". Odpowiedz Link
metis1 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 29.09.09, 14:15 Seria o Czarnoksiezniku z krainy Oz F.Bauma z ilustracjami Rychlickiego. W twardej oprawie, jak kiedys... Odpowiedz Link
agisek Cudowne i pożyteczne 29.09.10, 15:54 Na pewno kogoś to zainteresuje: www.wab.com.pl/?ECProduct=25&v=_tw Odpowiedz Link
pa_yo Plaster czarownicy 01.10.10, 14:18 Pojawił sie w merlinie: merlin.pl/Plaster-czarownicy-i-inne-basnie_Malgorzata-Strzalkowska/browse/product/1,463098.html Odpowiedz Link
nat_bad Re: Plaster czarownicy 01.10.10, 16:22 w stacjonarnym empiku tez nie tak dawno widziałam. Odpowiedz Link