alistar1 07.05.08, 21:25 Tak się zastanawiam, bo mam wrażenie, że znikają z rynku, a nowych bajeczek ani widu, ani słychu. Dostać Gruffalo to chyba cud by się musiał zdarzyć, podobnie z innymi. Wiecie coś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madas9 Re: Amberki- co z nimi? 07.05.08, 21:51 Jak wiesz ja usilnie i wszędzie misia olo poszukiwałam. Niestety w księgarniach też zniknęły i w hurtowniach wg sprzedawców też nie ma :( Odpowiedz Link
eszulczewska Re: Amberki- co z nimi? 07.05.08, 23:42 Jakis czas temu (może miesiąc) widziałam kosz wyprzedazowy pelen Amberków za śmieszne pieniądze (ok 2-4 zł) w ... Makro w Poznaniu. Odpowiedz Link
lunatica W sprawie 08.05.08, 08:53 Gruffalo mogę pomóc, jeśli ktoś potrzebuje :-) z tego co pamiętam cena 9 zł i 7 zł za drugą część, mam nadzieję, że jeszcze są :-) Odpowiedz Link
abepe Re: W sprawie 08.05.08, 09:37 To ja moge prosić pierwszą część? Druga juz mi Bea jakis czas temu sprawiła:))Wy - Krakowianki to macie fajnie z tym swoim Centrum Taniej Książki. W tym roku planuję na nie duuuuuży najazd, poprzednie dwie moje wizyty w Krakowie nie sprzyjały zakupom książkowym - nie dość, że byłam w ciąży to jeszcze samotnie i pociagiem:) Odpowiedz Link
lunatica Jasne :-) 08.05.08, 13:03 abepe napisała: > To ja moge prosić pierwszą część? Druga juz mi Bea jakis czas temu > sprawiła:))Wy - Krakowianki to macie fajnie z tym swoim Centrum > Taniej Książki. W tym roku planuję na nie duuuuuży najazd, > poprzednie dwie moje wizyty w Krakowie nie sprzyjały zakupom > książkowym - nie dość, że byłam w ciąży to jeszcze samotnie i > pociagiem:) rozumie, że macie "Synka Gruffala". W drodze powrotnej z pracy wpadnę do księgarni i jeśli tylko jest to kupię ;-) Odpowiedz Link
maskot_1 Markety... 08.05.08, 13:06 Czasem w Marketach (auchan, carrefour) zdarzają się gdzieś między innymi książeczkami, takie zagubione - ale za to za 4-5 zł (ostatnio kupiliśmy Gapusia i Blogowo). Misia Olo też widziałam, ale nie wiem, jaką część Odpowiedz Link
abepe Re: Jasne :-) 08.05.08, 13:18 lunatica napisała: > rozumie, że macie "Synka Gruffala". Tak;) W drodze powrotnej z pracy wpadnę do > księgarni i jeśli tylko jest to kupię ;-) Poproszę:)) Odpowiedz Link
lunatica Re: Jasne :-) 08.05.08, 16:44 abepe napisała: > lunatica napisała: > > > rozumie, że macie "Synka Gruffala". > Tak;) > > W drodze powrotnej z pracy wpadnę do > > księgarni i jeśli tylko jest to kupię ;-) > > Poproszę:)) > Kupiony za zawrotną kwotę 8,41 zł :-) Proszę o szczegóły wysyłki (mailem)... Odpowiedz Link
lunatica Re: Jasne :-) 09.05.08, 00:04 abepe napisała: > Się robi, na gazetowy? Poproszę :-) Odpowiedz Link
agika Re: W sprawie 12.05.08, 01:30 Lunatica, moglabym tez prosic o zakup gruffalo - czesci drugiej, znaczy synka. W zamian moge cos francuskojezycznego przyslac - jesli Cie intersuje. dzieki bardzo Odpowiedz Link
lunatica Agiko, 12.05.08, 10:03 agika napisała: > Lunatica, moglabym tez prosic o zakup gruffalo - czesci drugiej, > znaczy synka. W zamian moge cos francuskojezycznego przyslac - jesli > Cie intersuje. > dzieki bardzo Jeśli tylko dzisiaj będzie to oczywiście, że tak :-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Amberki- co z nimi? 09.05.08, 14:02 Nakład pewnie się kończy. A jeśli sprzedawali go porzez ostatnich kilka lat, jeśli nie był duży, jeśli słusznie mi się wydaje, że Amber "wychodzi" z książek dla dzieci... to nie będą się bawić w dodruki. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Amberki- co z nimi? 09.05.08, 14:13 Tak właśnie sobie pomyślałam. W sumie szkoda. Ich książeczki były fajną alternatywą dla maluchów, które dopiero co wyrosły z twardostronnicowych, a są jeszcze za małe na zbyt wiele tekstu. Odpowiedz Link
zf71 Re: Amberki- co z nimi? 09.05.08, 14:38 A niech "wychodzi", bo ich twórczość dla dzieci to w większości jeden wielki koszmar. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Amberki- co z nimi? 09.05.08, 14:52 Fakt, wiele wśród nich było maksymalnie przesłodzonych, przekolorowanych, przezajączkowanych i przekaczuszkowanych;-) Ale ogólnie oceniam je jako przyjazne dzieciom. No i kilka z nich było naprawdę całkiem udanych. Chyba jednak po prostu minął ich czas (na rynek wchodzą zupełnie inne charakterem książki dla dzieci- chociażby seria o Maksie), stąd wydawnictwo się wycofuje. Niemniej nie widzę, póki co, na rynku ich następców (bo obrazkowe z zakamarków są jednak dla ciut starszych dzieci). Odpowiedz Link
i2h2 Re: Amberki- co z nimi? 09.05.08, 14:55 Niedawno widziałam w przelocie, że wydawnictwo WAM, dotąd publikujące wyłącznie książki mniej lub bardziej religijne, zdaje się przymierzać do wydawania dla tej grupy wiekowej... Leżały sobie całkiem ciekawe graficznie książki na regaliku, tylko ja niestety nie miałam możliwości się zatrzymać i poszperać ;-) Odpowiedz Link
abepe Re: Amberki- co z nimi? 09.05.08, 23:05 Ja też powoli zaczynam się rozglądać za poważniejszymi lekturami dla młodszego. Amberków mamy pewnien zapas, tylko wybrane, bo niektóre faktycznie ociekały słodyczą. Ale "Co robicie w moim łóżeczku" czy "Wiosenne niepodzianki" to były przeboje!!! Na razie z zamienników dla Amberków zakupiłam "Czyja babcia?" Stiny Wirs. I mam zamiar skrobnąć coś, żeby mieć szansę na wygranie drugiej części w konkursie:)) Odpowiedz Link
alistar1 Klimatycznie 12.05.08, 07:34 Myślę sobie, że w klimatach Amberków są książeczki z cyklu Małe zoo Lucy:-) Oglądałam je ostatnio w księgarni, są świetne! Na pewno zaopatrzę się w którąś z nich dla młodszej latorośli. Odpowiedz Link
abepe Re: Klimatycznie 12.05.08, 18:35 alistar1 napisała: > Myślę sobie, że w klimatach Amberków są książeczki z cyklu Małe zoo > Lucy:-) Oglądałam je ostatnio w księgarni, są świetne! Na pewno > zaopatrzę się w którąś z nich dla młodszej latorośli. Miałam tę samą myśl i próbnie wrzuciłam jedną część do koszyczka. Trochę się obawiam książek z napisem "na podstawie filmu", nawet tak fajnego jak Lucy, ale skoro sprawdziłaś:) Odpowiedz Link
abepe Re: Klimatycznie 15.05.08, 23:44 Kupiliśmy dziś z Grzesiem dwie historyjki o Lucy (kojarze obie z dobranocki), każda została szybciutko przeczytana dwa razy (jedna jeszcze na spacerze, "świetny" sposób na czytanie - z jednej strony czterolatek, w wózku roczniak, matka pcha wózek pod wiatr i czyta:). Już widzę, że raczej dla czterolatka za późno na te książekczki, ale za kilka miesięcy młodszemu zastapią amberki (może na początek postudiujemy przesymaptyczne obrazki:) Odpowiedz Link
lunatica Re: Lunatika 13.05.08, 12:41 bbkk napisała: > Czy ja też mogę prosić o Synka? Jasne, że tak. Dziś pędzę galopem przez księgarnię :-) Odpowiedz Link
lunatica Re: Lunatiko 21.07.08, 22:46 bbkk napisała: > Czy jest jeszcze jakaś szansa że Jaś książkę dostanie? No myślę, że tak. Książka wysłana, wprawdzie nie z Krakowa, tylko z wakacji... mam nadzieję, że na dniach dotrze. Wysłana listem poleconym. Pozdrawiam, L. Odpowiedz Link
abepe Re: Lunatiko 21.07.08, 23:37 Do nas dotarł już w zeszłym tygodniu, dość blisko miał:) Odpowiedz Link
bbkk Lunatiko!!!!!!!!! 09.08.08, 16:11 Jeszcze raz dziękuję za Synka! I nadal czekam na maila z kontem!!! Odpowiedz Link
lunatica Re: Lunatiko!!!!!!!!! 09.08.08, 19:29 bbkk napisała: > Jeszcze raz dziękuję za Synka! > I nadal czekam na maila z kontem!!! Bardzo proszę :-) Czekaj, czekaj... może Tobie uda się upolować małego wombata! Odpowiedz Link
abepe Re: Lunatiko!!!!!!!!! 09.08.08, 19:40 lunatica napisała: > bbkk napisała: > > > Jeszcze raz dziękuję za Synka! > > I nadal czekam na maila z kontem!!! > > Bardzo proszę :-) > Czekaj, czekaj... może Tobie uda się upolować małego wombata! > To ja też poproszę o listę pozycji do upolowania!!! Chyba, że uda nam się spotkać. BTW, wczoraj złapała mnie i Grzesia ulewa na Grodzkiej, zgadnijcie dokąd było najbliżej:))) Odpowiedz Link
lunatica Re: Lunatiko!!!!!!!!! 09.08.08, 19:43 abepe napisała: > lunatica napisała: > > > bbkk napisała: > > > > > Jeszcze raz dziękuję za Synka! > > > I nadal czekam na maila z kontem!!! > > > > Bardzo proszę :-) > > Czekaj, czekaj... może Tobie uda się upolować małego wombata! > > > > To ja też poproszę o listę pozycji do upolowania!!! Chyba, że uda > nam się spotkać. > BTW, wczoraj złapała mnie i Grzesia ulewa na Grodzkiej, zgadnijcie > dokąd było najbliżej:))) :-)) Śmiem przypuszczać, że była to tania książka :-) A co do listy, to jako takiej nie ma... Mam nadzieję, że uda nam się spotkać :-) Odpowiedz Link
abepe Re: Lunatiko!!!!!!!!! 18.08.08, 15:02 Kocham Centrum Taniej Książki. Mąż zaproponował, żebym otworzyła filię (on też nie mógł wyjść i zaproponował jeszcze jedna wizytę, ale w sobotę zamykają wcześniej, buuuuuuuuuu). Odpowiedz Link
pia_ Re: Amberki- co z nimi? 13.05.08, 17:51 Amberki od kilku miesięcy widuję na stosach taniej książki w Carrefourach i Tesco. Te w twardej oprawie mają zwrotną cenę 7-8 zł :-), w miękkiej są po przeważnie po 2,99. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Amberki- co z nimi? 13.05.08, 21:17 Chyba więc warto tam trochę poszperać i wyłowić co smaczniejsze kąski;-) Odpowiedz Link
madas9 Re: Amberki- co z nimi? 18.05.08, 22:41 Dziś nawiedziłam cerfura - w twardej oprawie znalazłam dwa: Pysia i straszna ulewa oraz Prawdziwy król - w cenie.... 3,95 (choć za jedną pani w kasie policzyła mi 19.80 ale czujność mego męża zadziałała ) Niestety oprócz tych dwóch nie mieli więcej. Może uda mi się coś w Tesco znaleźć. Jeśli starszak nie zainteresuje się już nimi będa dla Malutkiej za jakiś czas :) Dzięki za te informacje!!! Odpowiedz Link
kokons Re: wydawnictwoamber.pl 18.08.08, 14:01 tu mozna je zamawiac: wydawnictwoamber.pl/katalog.php?s=16 niestety w ksiegarniach w Krakowie juz ich nie widze( ostanie sztuki kupowałam na podwalu... i tez jestem wraz z córeczka ich fanka! Odpowiedz Link
abepe Re: wydawnictwoamber.pl 18.08.08, 15:03 W Taniej Książce jeszcze kupiłam "Kłaputka" za 3 zł. Odpowiedz Link