Gość: maszyna prosta IP: 79.139.110.* 02.06.10, 15:33 Przebrała się miarka Tuskowi fu-Jarka też z Kryzysem uschnie My waleczny Naród który ten Kraj zalud odetchniem. Niech powódź przeklęta zabierze pisklęta tych przeklęt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pysio Re: Przebrała się miarka IP: 213.25.24.* 02.06.10, 18:37 Cholera jasna! Aleś zabił mi klina. O co tu biega? Z tego udało mi się tylko zrozumieć że przebrała się miarka. Po namyśle doszedłem do wniosku że to nic nowego pod słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re: Przebrała się miarka IP: 79.139.110.* 02.06.10, 20:41 Bo nic pysio, bo nic, oprócz nowego spojrzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Przebrała się miarka IP: 213.25.24.* 02.06.10, 20:52 Nowe spojrzenie? Na stary problem. Ale czy to coś zmienia? Jednych przekona innych tylko wkurzy. Może trwanie przy starym z nowymi argumentami daje choć chwilę wytchnienia czy ukojenia. Jakim trzeba być baranem żeby się poddawać propagandzie i mieć nadzieję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re: Przebrała się miarka IP: 79.139.110.* 02.06.10, 21:00 Propaganda utrwala co jest, bo władza boi się nowego. Ponieważ My to władza przez reprezentację to boimy się. Nie ma się jednak co bać. Nowe jest w nas i tylko od nas zależy czy skończy się rozmową przy stole, czy barkadami i butelkami z benzyną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Przebrała się miarka IP: 213.25.24.* 02.06.10, 21:19 Ja myślę że nie od nas lecz od bucowatości i pewności siebie rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Re: Przebrała się miarka IP: 79.139.110.* 02.06.10, 21:22 Bo nie widzisz suwerena tak jak ludzie epok feudalnych. Tutaj właśnie zawodzi idea Korwina mkke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Przebrała się miarka IP: 213.25.24.* 02.06.10, 21:41 Wśród możliwych kandydatów to faktycznie nie widzę suwerena. Jest jeszcze jeden powód; czy dzisiaj jest możliwe bycie suwerenem? Wyniesiony na stolec przez kumpli musi być ich zakładnikiem. Jest to bardziej mafijny sposób sprawowania władzy niż suwerenny! Przy tym systemie, powiedzmy partyjnym, facet na świeczniku jest bardziej chłopcem do bicia niż decydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Przebrała się miarka IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 23:46 L E P I E J . . . Lepiej boso wejść w psie gó... Pod sufitem mieć nierówno Pod kościołem być staruszką Ze staruszką dzielić łóżko Mieć skrofuły pod ogonem Alzheimera z Parkinsonem Z krematorium dostać paczkę Nic nie jedząc miewać sraczkę Budzić śmiech wyrazem gęby Stracić na raz wszystkie zęby Lepiej czuć do siebie wstręta Niż mieć z Jarka - Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Przebrała się miarka IP: 213.25.24.* 03.06.10, 06:44 Świetne!!! Ja bym zmienił tylko pointę; Zamiast "Z Jarka" na; dzisiaj prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś