Dodaj do ulubionych

Niezwykłe Forum Przemyśl

26.10.10, 08:02
Witam !
Wpadam do Was od czasu do czasu. Wasze forum jest naprawdę za......e. Interesuje mnie tylko jedna rzecz - dlaczego tak niewiele piszecie o legendarnych fortach, starówce, rewitalizacji, szlakach turystycznych ? Gdzie sprawdzone informacje o miejscach noclegowych (zwłaszcza dla wycieczek młodzieżowych), niedrogich jadłodalniach (czy w Waszym Ratuszu w dalszym ciągu funkcjonuje rewelacyjny bufet ?) - przydałyby się jakieś bieżące rankingi tego typu przybytków. I rzecz najważniejsza - czy działa u Was znany od lat bazar z niedrogimi wyrobami monopolowymi ?
Pzdr
g.o.d
Obserwuj wątek
    • Gość: mała pysia Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 14:35
      Bo Przemyśl to niezwykłe miasto.

1. Forty - jest kilka miejsc o które dbają lokalne stowarzyszenia, ale na pozostałych albo nie ma już czego oglądać albo nie da się przejść przez chaszcze i pokrzywy. Od razu więc masz odpowiedź o szlakach turystycznych. Niby coś tam od wielu lat władze miejskie radzą o wykorzystaniu potencjału turystycznego twierdzy, że ubiegają się o wpisanie jaj na listę UNESCO, ... ale póki co, są słowach i wielkie plany, a efektów nie widać.

2. Starówka i rewitalizacja. Jak poszukasz w archiwum forum to bez problemu znajdziesz gorące dyskusję o pomyśle rewitalizacji Rynku. Dyskutować specjalnie nie ma o czym, bo nic się nie dzieje. Od czasu do czasu trafi się na forum jakiś zwolennik planów rewitalizacji zaproponowanej przez magistrat, ale dyskusja kończy się na tym, że odniósł zwycięstwo w referendum, bo nie poszedł na głosowanie, żeby było nieważne i jest sprytniejszy niż przeciwnicy. Niczego to nie zmienia, ale grunt to dobre samopoczucie, choć mniej więcej 9 na 10 głosujący był przeciw. Co prawda obietnice ze strony prezydenta były, że będą rozmowy nad kompromisem w tej sprawie, ale od 18 miesięcy jakoś nic z tego nie wyszło. Podobnie jak w przypadku fortów. Słowa były ale o efektach nie słychać ani ich nie widać.

Kilka kamienic nie tyle odzyskało blask, co nadano im nowy, a to już rzecz gustu. Czasami wygląda to znośnie, czasami jak kaskaderka architektoniczna lub zwykła ludzka bezmyślność.

3. Informacje. Z tego co widziałam, to jeśli ktoś zapyta na forum gdzie zjeść, przenocować i co warto zobaczyć, to kilka propozycji dostanie. Wielkiego wyboru nie ma, ale czym chata bogata. Tzw. bufet w Ratuszu to Klub Niedźwiadek. Więcej informacji na stronie miejskiej www.przemysl.pl/turystyka/informacja_turystyczna. Jeżeli są klienci, to pewnie bazar też jest, bo Przemyśl to niezwykłe miasto ;)
      • Gość: Stary Przemyslak Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.przemysl.hypnet.pl 26.10.10, 14:54
        Wszystko jest ,wszystko dziala !-tylko trzeba wpadać jak najczęściej ( na bazar też -tam troche taniej lecz wieksze ryzyko zatrucia alkoholowego ) !
    • Gość: dark Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: 77.236.26.* 26.10.10, 15:10
      Na forum nie zjesz, ani nie wypijesz. Przemyśl trzeba zobaczyć w realu.
      • gate.of.delirium Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 26.10.10, 15:23
        Gość portalu: dark napisał(a):

> Na forum nie zjesz, ani nie wypijesz. Przemyśl trzeba zobaczyć w realu.
        To oczywiste. Czy Hotel Orbis nad Sanem jeszcze działa ?
        • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 26.10.10, 15:25
          Działa, ale to hotel Gromada.
        • Gość: mała pysia Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 15:28
          Z dużych, markowych hoteli jest tylko Gromada nad sanem.
    • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 20:19
      Zaiste....
      Niezwykłe to miejsce pod słońcem gdzie wrogowie naszych wrogów są ....jeszcze większymi wrogami;)

P.S. Gryźcie się matołki!
      • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 20:42
        P.S. Całe szczęście, że niektórzy zapominają się przelogować;)
        • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 20:45
          Wóda czyni cuda ;-)))
          • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 20:48
            Whiskey, czyli żona!;)
            • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 20:50
              E tam, berbelucha z bazaru, whiskey tylko na pokaz!
              • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 20:52
                Hihihihi....berbe co?!;)
                Myślisz, że w Koziej Wólce to sprzedają?:)
                • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 20:54
                  No masz... PEWNIE!
                  Tak mówi mój znajomy weterynIarz od swiń i krów ;-)))
                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 20:58
                    Ale zobacz, Wampirku jak to się dziwnie plecie na tym NIEZWYKŁYM FORUM...... jedynego, najmądrzejszego człowieka tutaj zniszczyli, zdeptali jak karalucha, a teraz go podrabiają.
                    Miernoty to miernoty.
                    • Gość: matti Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 18.04.13, 21:02
                      a szmaciarze dalej nie oddali domu polskiego we Lwowie
                    • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 21:02
                      Uhm... pewnie chcą się załapać. Na ten pomniczek lub na ten nagrobek, na który kiedyś kwestowaliśmy pod kościołem w grajdołku ;-)))
                      • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 21:07
                        Oni mogą sobie sobie najwyżej usypać KURHANEK i to najlepiej własnoręcznie, za życia, bo po zejściu onych do piekieł nawet pies z kulawą nogą nie zawyje;)
                        • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 21:09
                          Fakt, świat odetchnie z ulgą ;-)))
                          • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 21:14
                            Świat nawet nie zauważy, ale tutejsze forum wiele zyska na powrocie Pierwszego Pióra:)
                            • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 21:19
                              Ale z zaświatów może wrócić jako zombie, brrr...:-(((
                              Co i tak nie zmienia faktu, że lepsze takie zombie niż te tabuny pastuchów z Kozich Wólek ;-)))
                              • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 18.04.13, 21:26
                                Mądry człowiek Wampirku zawsze wygrywa! A motłoch to motłoch....wydaje mu się , że jak już zdepcze najmądrzejszego to sam zajmie jego miejsce. No i....?
                                • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 12:50
                                  No i ....."zapadła taka krępująca cisza";)))
                                  • Gość: pysio Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 19.04.13, 13:56
                                    Widocznie wampirowi znudziło się kadzenie! Ile można!
                                    • chrobry100 Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 17:13
                                      Z tobą babo wszystko jest krępujące. Nawet cisza.
                                      • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 17:47
                                        O, pastuch z Koziej Wólki zabłądził na miejskie forum. Won do krów bo cuchnie ta słoma, która ci wystaje z gumiaków, ale już!
                                        • Gość: pysio Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 19.04.13, 18:02
                                          Cześć wampir! Chciałem ci pogratulować połowicznej bystrości umysłu! O sobie to ja wiem że nie jestem pastuchem i w życiu żadnej krowy nie miałem chyba że chodzi ci o przenośnię z tą krową? Po za tym ta Kozia Wólka? Gdzie to jest? O chrobrym nic nie wiem i być może twoja połowiczna bystrość umysłu jest faktycznie zerowa?
                                          • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 18:23
                                            Gość portalu: pysio napisał(a):

> Cześć wampir! Chciałem ci pogratulować połowicznej bystrości umysłu!

Cześć Pysiu! Grunt, że Ty jesteś bystry jak woda w klozecie. Do miłego :-)))
                                        • chrobry100 Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 18:02
                                          Na tyle cie stać przydupasie obleśnej nauczycielki ?
                                          • Gość: Chłopak ze wsi Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 18:15
                                            Muszę wstawić się za Fanią, bo dziewczyna od dłuższego czasu jest bardzo opanowana i spokojna. Nie prowokuje nikogo, nie toczy bezsensownych dyskusji, nie obraża. Udziela wyważonych odpowiedzi, wypowiada się rozsądnie ... I to mnie się podoba, więc po co ją obrażać i prowokować?
                                            • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 18:21
                                              No cóż, ta menda z pastwiska tak ma, wciąż myśli że jest wśród krów. Czym skorupka za młodu...
                                              • Gość: pysio Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 19.04.13, 18:52
                                                Cześć wampir! Ty naprawdę jesteś beton intelektualny. Nie stać cię na merytoryczną wypowiedź? Ostatnio okazałeś się, jako znawca folkloru i to doceniam ale to nie ma nic wspólnego z tematem! Jak chcesz się dobić to napisz coś w podobnym duchu. Mnie bardzo ciekawi gdzie się kończy bystrość umysłowa i intelektualna. Trochę cię wkurzyłem ale to nie jest bezpodstawne bo badanie na ile ktoś jest jeszcze w piaskownicy jest fascynujący!
                                                • Gość: pysio Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 19.04.13, 18:54
                                                  Winno być; fascynujące a nie fascynujący!
                                                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 19:12
                                                    Dobra, dobra Pysiu.....nie ściemniaj. I powiedz nam lepiej, dlaczego wspólnymi siłami wykończyliście Jobravego? Co mu nakłamaliście i jaki mieliście w tym interes aby pozbyć się jedynego człowieka, który w przeciwieństwie do waszego bełkotania/bredzenia tutaj PISAŁ?!
                                                  • Gość: Kazik Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 20:44
                                                    A co się dzieje z Lechowskim? Dawno go nie widziałem na forum.
                                                • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 19:40
                                                  Gość portalu: pysio napisał(a):

> Cześć wampir! Ty naprawdę jesteś beton intelektualny. Nie stać cię na merytoryc
                                                  > zną wypowiedź?

Ależ wypowiedziałem się merytorycznie - jestem pod nieustającym wrażeniem bystrości twego intelektu. Nie cieszysz się? ;-)))

> Ostatnio okazałeś się, jako znawca folkloru i to doceniam ale to
                                                  > nie ma nic wspólnego z tematem! Jak chcesz się dobić to napisz coś w podobnym
                                                  > duchu. Mnie bardzo ciekawi gdzie się kończy bystrość umysłowa i intelektualna.

Hmmm, szkoda, bo gdyby zaciekawiło Cię, gdzie się zaczyna, to może, może... ;-)))

> Trochę cię wkurzyłem ale to nie jest bezpodstawne bo badanie na ile ktoś jest j
                                                  > eszcze w piaskownicy jest fascynujący!

Eee tam, przeceniasz swoje możliwości. Byle kto nie jest w stanie mnie wkurzyć :-)))
                                                  • Gość: pysio Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 19.04.13, 20:11
                                                    Wampir już lepiej ale to jeszcze nie to !
                                                    Do fanki; O co ci konkretnie chodzi bo ja nie jestem interpretatorem pytyjskich wypowiedzi.
                                                  • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 20:19
                                                    Starałem się pisać wolno, bo wiem, że ty wolno myślisz. Nie ma sprawy :-)))
                                                  • Gość: pysio Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 19.04.13, 20:24
                                                    Wielkie dzięki za twoje starania!!! /a nie mógłbyś jeszcze wolniej?/
                                                  • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 20:29
                                                    Pomyślę o tym. Niezmiernie bawi mnie ta konwencja ;-)))
                                                  • Gość: pysio Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 19.04.13, 20:37
                                                    O! Proszę! Potrafisz też pisać normalnie! Pięknie! Tak trzymać!!!
                                                  • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 19.04.13, 20:41
                                                    A Ty potrafisz, jak chcesz, trochę szybciej myśleć :-)))
                                                    Brawa wzajemne!
                                                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 20.04.13, 07:21
                                                    W szaleństwie Pysia jest metoda, bo głupota na tym forum zawsze miała znakomite notowania;)
                                                  • Gość: pysio Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 20.04.13, 09:00
                                                    A pysio nigdy nie będzie darł mordy - królestwo za konia. Wytrwam na swoim stanowisku choćby się waliło i paliło.
                                                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 20.04.13, 11:30
                                                    Więc Pysio ma "mordę"?! Myślałam, że pysio....:(
                                                  • Gość: pysio Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 20.04.13, 15:23
                                                    Logicznie rzecz biorąc to pysio nie może mieć mordy bo wyraźnie napisał że nie będzie jej drzeć - prawdopodobnie z braku takowej!
                                                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 20.04.13, 16:35
                                                    No tak....LOGIKA to pierwsze skojarzenie ze słowem PYSIO;)))

P.S. Nie podskakuj, tylko odpowiedz wreszcie na moje pytanie.
                                                  • Gość: pysio Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.alfaks.com 20.04.13, 16:48
                                                    Mogłabyś powtórzyć pytanie?
                                                  • Gość: zdumiony Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.toya.net.pl 20.04.13, 17:10
                                                    Chwilę mnie tu nie było i oczy przecieram ze zdumienia! Fania fanką Jobrav-ego?! No koniec świata! Odmieniło się babie???... czy jednak skleroza?!
                                                  • Gość: były Niezwykłe Forum Przemyśl IP: 195.85.196.* 23.04.13, 08:02
                                                    Wy rzeczywiście rozp....cie to forum, ludzie zaczynają jakiś temat, a Wy po kilku postach wracacie do swojej prywatnej wojny, po prostu żenada. I nie ma się co dziwić że inni nie chcą z Wami dyskutować. Wstyd
                                                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 23.04.13, 16:54
                                                    Jedyna prywatna wojna jaka tu się toczy od lat, to woja dolinnych a niskopiennych niedźwiedzi o władzę.....po trupach wszystkich niewygodnych w mieści i/lub na forum, byle się dorwać wreszcie do miejskiego żłobu (!)
                                                    A że po drodze rujnują innym życie.....odbiorą kiedyś tą samą miarą; MANE, TEKEL, FARES.

Amen.
                                                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl Errata 29.04.13, 19:47
                                                    Ojej....aż dwie literówki zrobiłam!
                                                    Przepraszam bardzo i już poprawiam.
                                                    Miało być; WOJNA i MIEŚCIE:)
                                                  • Gość: errata Re: Niezwykłe Forum Przemyśl Errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 22:39
                                                    Następnym razem uważaj:)
                                                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl Errata 29.04.13, 22:45
                                                    Ślepki padają, łapki się trzęsą....starość nie radość, ale młodość nie wieczność przecież;)
                                                  • Gość: errata Re: Niezwykłe Forum Przemyśl Errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 23:01
                                                    No i lepiej mieć Parkinsona niż Alzheimera..........
                                                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl Errata 29.04.13, 23:04
                                                    Skoro dokonałeś już wyboru to gratuluję!;)
                                                  • Gość: errata Re: Niezwykłe Forum Przemyśl Errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 23:29
                                                    No chyba lepiej porozlewać niż zapomnieć wypić :-)
                                                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl Errata 30.04.13, 11:54
                                                    Słusznie.....zawsze możesz sobie zlizać;)
                                                  • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl Errata 02.05.13, 17:24
                                                    Nadal zlizujesz?:)
    • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 18:19
      Był czas, kiedy to forum było na prawdę NIEZWYKŁE.
      Jobrave wrzucał swoje świetne teksty, Pysio snuł wspomnienia.
      Bo faktem jest, że najpierw był Jobrave potem długo, długo nic, a potem Pysio i dlatego warto było tu zaglądać.
      Ale przemyskiej, pisowskiej koterii taki układ nie odpowiadał.....
      • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 18:37
        De gustibus etc. ;-)))
        • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 18:41
          Owszem....co nie jest jednoznaczne z wydawaniem wyroku forumowej śmierci na kogoś, kto nam się nie podoba.
          • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 18:47
            Ja nie wydałem wyroku, a jeśli już o ulubionych autorach piszemy, to ja tęsknię za Imakiem, który swoje racje prezentował ciekawie, a nie napastliwie narzucał i miał sporo do powiedzenia. A dyskutowało się z nim zawsze rzeczowo i przyjemnie.
            • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 18:53
              Tak daleko pamięcią forumową nie sięgam, ponieważ zjawiłam się tu w styczniu 2009.
              Z Imakiem, co do którego tożsamości też mam pewne skojarzenia;), ścięłam się raz n/t budynku muzeum i jego argumentacja była równie NAPASTLIWA jak przeciętna forumowa.
              Jesteśmy bardzo różni i to właśnie jest piękne, ale niektórym piękno nie odpowiada.....
              • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 18:59
                Imak nie używał epitetów, a argumentował czasem z pasją. To nie była napastliwość, choć i tu każdy odbiera inaczej. A swoją drogą - były czasy, gdy emocje budziło muzeum, planowane remonty i inwestycje w mieście itp. Dziś o ciurku pisują tylko Panny, ohydnym wysypaniem ścieżki majestatycznych drzew przy okazji tzw. rewitalizacji parku nikt się nie przejmuje, podobnie jak zniknięciem ławek spod Zamku albo kostką brukową na Serbańskiej, ech...
                • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 19:27
                  No właśnie...."każdy odbiera inaczej";)
                  Sęk w tym, że jednym odpowiadały prostackie teksty, innym przeintelektualizowane, ale fajnie było tak długo, jak długo mieściło się w granicach przyzwoitości.
                  Ktoś postanowił te granice przekroczyć i zniszczyć nieodwracalnie unikalną atmosferę tego miejsca i to w sposób wyjątkowo perfidny, niszcząc personalnie ludzi wyjątkowych.
                  To miasto ma wiele problemów i są to typowe problemy ściany wschodniej.
                  Problemy należy ROZWIĄZYWAĆ, ale ludzi należy SZANOWAĆ, bo "szybko odchodzą..."
                  • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 19:33
                    Dopóki rozmawia się o problemach, można się szanować. Mnie nawet wątków wyśmiewanego kiedyś za stokową obsesję Realisty brakuje. Bo były o czymś.
                    • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 19:39
                      Cieszę się, że wreszcie osiągnęliśmy porozumienie w sprawach kluczowych, bez względu na nasze osobiste sympatie/antypatie, poglądy polityczne, zaangażowanie religijne itp;)

A odpowiadając na jedno z pytań powyżej dodam tylko, że mój nick ma dość jednoznaczną genezę, bo wstąpiłam tu na chwilę aby zasygnalizować lokalny , a wówczas bolesny dla mnie problem, ale zostałam na długo tylko z jednego powodu.....zachwytu nad tekstami Jb.
                      • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 19:49
                        Każdego zachwyca co innego, a najśmieszniejsi, bo najbardziej żałośni są ci, kórzy zachwycając się tylko sobą domagają się hołdów od otoczenia ;-)))
                        Ale zostawmy już zombi tak samo martwe, jak to forum.
                        • fanka_online Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 19:54
                          Pozdrawiam Wampirka i miłego wypoczynku życzę:)
                          • wampir-wampir Re: Niezwykłe Forum Przemyśl 02.05.13, 20:10
                            Wzajemnie, wypoczywaj :-)))
                            • Gość: :) Re: Niezwykłe Forum Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 20:53
                              To fakt, zaczyna tu wiać nudą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka