Dodaj do ulubionych

Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomicznej

IP: 31.60.112.* 25.03.11, 14:37
No to prawidłowo się strefa rozwija:
www.strefabiznesu.nowiny24.pl/artykul/podkarpacie-juz-200-inwestorow-podpisalo-umowy-z-mielecka-strefa-54245.html
tyle że to nie ta nasza...U nas pewnie ledwo 50 umów zawarto, może wie ktoś dokładnie ilu mamy inwestorów?
Obserwuj wątek
    • Gość: jolka_37 Re: Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 18:15
      Z tego co wiem, ale jest to stan na koniec lutego, to zaledwie kilkanaście umów jest podpisanych bądź w trakcie podpisywania. Ale w marcu miało się to zmienić, za sprawą finalizowanego uzbrojenia działek, ale by było więcej niż 50 inwestorów? - nie bardzo chce mi się wierzyć
      • Gość: bodzio Re: Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomi IP: *.centertel.pl 30.03.11, 21:39
        Mieli do wczoraj ogłosić ilu jest inwestorów, pewnie ledwo kilkanaście firm, stąd przedłużają termin ujawnienia informacji, ale może jestem zbytnim pesymistą?
        • Gość: dr_Rogowski Re: Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomi IP: *.centertel.pl 30.03.11, 21:44
          Spokojnie, zapewniam że jest ponad 50 firm:-) Oficjalne otwarcie ofert wyznaczono na 4 kwietnia, więc trochę cierpliwości:
          www.tsse.pl/pl/69/
          • Gość: prezes Re: Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomi IP: *.toya.net.pl 31.03.11, 17:09
            Panie dr może za tą piątka nie powinno być zera :D:D ?? Pięćdziesiąt firm - może za kilka lat.
            • Gość: terry Re: Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomi IP: *.centertel.pl 31.03.11, 18:39
              nie no, już choćby by zwróciły się poniesione nakłady to min.50 inwestorów potrzeba. Uważam że spokojnie jest ich na dziś 30-60...ale o szczegółach jak pisano dowiemy się 04.04. Mielec startował z 122 firmami, nie sądzę by u nas było mniej niż 50 na starcie, 200 do końca roku spokojnie przebijemy
              • Gość: prezes Re: Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomi IP: *.toya.net.pl 01.04.11, 11:00
                ja już wiem ile wadiów zostało wpłaconych - także w buty możecie sobie wsadzić wasze 50 firm na starcie.
    • Gość: prezes Re: Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomi IP: *.toya.net.pl 01.04.11, 15:46
      no Panie dr Rogowski i terry - gdzie te wasze firmy??
      • Gość: abba jozef Re: Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 16:21
        Ludzie wbijcie sobie raz na zawsze do łepetyny ze w Przemyślu gó.no było i też gó.no będzie.
        W przyszłości mają przyłączyć Przemyśl do Żurawicy jako dzielnicę.

Szalom
        • Gość: prezes podsterfa Przemyśl IP: *.toya.net.pl 01.04.11, 17:31
          bajki o gó...e to swoim dzieciom opowiadaj przed snem. Dziać się może bardzo dużo w Przemyślu - tylko tacy jak Ty muszą opuścić to miasto, kierunek podcieralnia dup - czy to w Anglii czy we Włoszech
          • Gość: Blady Bronek Re: podsterfa Przemyśl IP: 109.235.49.* 02.04.11, 12:33
            Chciałbym się tylko dowiedzieć, czy w przypadku kolejnej klapy jeśli chodzi o strefę i inwestycje ktokolwiek odpowiedzialny za to w UM poniesie konsekwencje swojej ewidentnej w takim wypadku nieudolności?
            • Gość: prezes Re: podsterfa Przemyśl IP: *.toya.net.pl 02.04.11, 12:59
              a na czym ta nieudolność ma polegać ?? W dodatku ewidentna ??
              • Gość: inwestor Re: podsterfa Przemyśl IP: *.toya.net.pl 02.04.11, 18:50
                budujemy strefę o której poza nowinami nikt nie pisze.
                Której nie widać na żadnej kamerce internetowej.
                Z budowy której nie ma ani jednej foty na serwisie miejskim.
                O budowie strefy pewnie 3/4 mieszkańców nie wie bo i skąd.
                I jeszcze ten przejazd kolejowy /za chwilę przez dziury w jezdni nieprzejezdny/ na ul. Batorego do Nestora.
                tych 50 nam się chyba marzy ale nie robimy kompletnie nic żeby ich zachęcić.
                • Gość: prezes Re: podsterfa Przemyśl IP: *.toya.net.pl 02.04.11, 19:01
                  bladego pojęcia nie masz. Jakie fotki i z czego - poza pogłębianiem rowu nic się nie dzieje. Wycięcie kilku drzew to nic. Zapamiętajcie - strefa ma być tylko uzbrojona i zrobione drogi wewnętrzne. Nikt tam nic nie będzie budował - chyba, że przyszły inwestor!
                  We wszystkich pismach branżowych były zamieszczone informacje o naszej podstrefie.

kilka małych przykładów:
                  www.spedycje.pl/specjalne_strefy_ekonomiczne/tarnobrzeg_euro_park_wislosan/4416/podstrefa_przemysl_w_tarnobrzeskiej_sse.html
                  www.terenyinwestycyjne.info/index.php?Itemid=72&id=1320&option=com_content&view=article
                  inwestorzy będą brać na poważnie nasza podstrefę jak będzie w pełni uzbrojona oraz zostanie ukończona obwodnica. Kolejnymi krokami powinny być - przejście w Malhowicach, druga nitka obwodnicy.
                  • Gość: też prezes Re: podsterfa Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 19:19
                    Gość portalu: prezes napisał(a):
                    www.spedycje.pl/specjalne_strefy_ekonomiczne/tarnobrzeg_euro_park_wislosan/4416/podstrefa_przemysl_w_tarnobrzeskiej_sse.html
                    informacja była podana w wtorek, 12. grudzień 2006 , 10:33
                    a dzisiaj mamy 02.03.2011
                    gdzieś ty był tyli czasu ?
                    cosik mi się zdaje ze dr Mikuła wydał Ci przepustkę .
                    Jego pacjenci mają takie ksywy jak: prezes, policjant, doktor itp
                    • Gość: prezes Re: podsterfa Przemyśl IP: *.toya.net.pl 02.04.11, 19:49
                      podałem info pierwsze z brzegu. Ale gwarantuje, że info o strefie było w każdym branżowym portalu i gazecie. A burackie podjazdy to do sekretarki też prezesie. W głębokim poważaniu mam wasze srykole i pikole.
              • Gość: Blady Bronek Re: podsterfa Przemyśl IP: *.180.66.34.renam.md 02.04.11, 20:43
                na tym, że przemyska strefa stała się swoistym kuriozum i to w skali całego kraju i pomimo kilku lat istnienia, przeprowadzenia kampanii reklamowych, prowadzeniu rozmów z ilomaś tam potencjalnymi inwestorami, nie udało się dotychczas znaleźć żadnego, dosłownie ani jednego podmiotu, który byłby gotów chociażby postawić kiosk z gazetami albo budkę z piwem na tych 42 hektarach. Jeśli ktoś za coś odpowiada, za cokolwiek i kilkuletnie starania nie przynoszą kompletnie żadnych efektów, to trudno to nazwać inaczej niż ewidentną nieudolnością. Zobaczymy jakie teraz będą "owoce" tych starań.
                • Gość: prezes Re: podsterfa Przemyśl IP: *.toya.net.pl 02.04.11, 21:04
                  za dużo tłumaczeń - bardzo słabo znasz temat. Jak powiększysz swoją wiedzę to chętnie podyskutuję. A jednak trochę Ci podpowiem, bo może nie masz możliwości tudzież czasu na zgłębienie wiedzy o strefie.

1.inwestor chce tereny i to nieuzbrojone, ale maja być w strefie - miasto załatwia. Inwestor się wycofuje (wąski w barkach). Pierwszy przetarg negatywny.
                  2. Miasto zostaje z dużą nieuzbrojoną działką - stara się jakoś uratować - brak chętnych na tak duży i nieuzbrojony teren. Drugi przetarg negatywny. Logiczne.
                  3. Trzeci przetarg działki podzielone ale nadal nieuzbrojone. Negatywny. Logiczne.
                  4. Obecnie działki podzielone i trwają prace przy uzbrajaniu. Ja wiem czy będzie klapa czy nie :) ale wy musicie poczekać jeszcze dwa dni. Znów logiczne.

nie widzę tu żadnej winy urzędników. Lokalizacja tej strefy jest bardzo słaba - bagna, słaby dojazd i inne. Lokalizacja będzie dobra jak powstanie przejście w Malhowicach oraz druga nitka obwodnicy. Ale na to jeszcze długo poczekamy. Przy ściąganiu dużych podmiotów do stref ekonomicznych potrzeba tez lobbowania przez lokalnych parlamentarzystów - u nas to totalnie leży!
                  • wampir-wampir Re: podsterfa Przemyśl 02.04.11, 21:39
                    Tak, to prawda. Strefa nie jest panaceum, a o inwestorów trzeba zabiegać. Jest konkurencja. W Lublinie ze strefą wiązano ogromne nadzieje i skończyło się niczym. Zainwestowała tam jedna zewnętrzna firma, ale po postawieniu fabryki, a przed rozpoczęciem produkcji zwinęła się z wyposażeniem bodaj do Azji, drugiej wybudowano specjalnie drogę na zachętę, ale inna strefa zaproponowała coś lepszego i ta inwestycja nawet nie ruszyła. Firmy, które w felińskiej strefie działają to te, które przeniosły tam siedziby, by zaoszczędzić na obciążeniach. Gdy chodzi o zapowiadane szumnie nowe inwestycje i miejsca pracy - klapa totalna. Oczywiście, gdy powstanie S17, obwodnica, lotnisko w Świdniku, to pewnie wreszcie coś się ruszy, ale podejrzewam, że wtedy ruszyłoby się i bez strefy.
                  • Gość: Blady Bronek Re: podsterfa Przemyśl IP: *.180.66.34.renam.md 02.04.11, 22:53
                    Rzeczywiście bez dostępu do wszystkich dokumentów, ci którzy mają do nich dostęp mają przewagę nad tymi, którzy ich nie mają. Wiem tyle co udało mi się dowiedzieć z dostępnych źródeł: prasy, stron internetowych i innych ogólnodostępnych źródeł. Ale najważniejsze jest to, że zarówno ja jak i każdy inny widzi efekty, a raczej kompletny ich brak. Jeśli chodzi o tego "inwestora" czyli jak się domyślam Polski Bazalt, to od początku było wiadome, że ich wiarygodność jest, jakby tu rzec najdelikatniej, bardzo wątpliwej próby. I jeśli cały rozwój gospodarczy miasta ktoś opiera na tego typu pożal się Boże "inwestorze" i nie próbuje nawet dywersyfikować inwestycji, to jest to co najmniej nierozsądne, aby nie użyć o wiele gorszego określenia, które byłoby tu bardziej na miejscu. Ale to historia. Ten nie popełnia błędów kto nic nie robi. Ok. Rozumiem też, że łatwiej być mądrym po szkodzie niż przed nią. Rozumiem też to, że nie jesteśmy Rzeszowem ani Wrocławiem, ani nawet Krosnem i inwestorów do takich miast jak Przemyśl jest o wiele trudniej ściągnąć. Ale jeśli przez tyle lat nie udało się ściągnąć NIKOGO a jeszcze twierdzisz, że odpowiedzialnym za to osobom niczego nie można zarzucić, to mówiąc szczerze co najmniej zdumiewa mnie taka dezynwoltura.
                    • Gość: prezes Re: podsterfa Przemyśl IP: *.toya.net.pl 02.04.11, 23:16
                      halo halo nie należy przekręcać moich wypowiedzi. Nie winię urzędników w kwestii podstrefy Przemyśl. Jeżeli chodzi o nasz zastój gospodarczy to jak najbardziej wina leży po stronie byłych władz naszego grodu. Trzymajmy się tematu i faktów.
                      • Gość: mała pysia Re: podsterfa Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 01:09
                        Więc kogo należy winić w kwestii podstrefy Przemyśl?
                        Te same osoby nie są przypadkiem od kilku kadencji we władzach naszego grodu?
                        • Gość: prezes Re: podsterfa Przemyśl IP: *.toya.net.pl 03.04.11, 07:53
                          Skąd wy macie takie krzywe myślenie o tej strefie? A kogo i za co chcesz winić w sprawie strefy?? Pojęcia brak, ale co tam kamieniem mogę sobie rzucić.
                          • Gość: mała pysia Re: podsterfa Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 11:36
                            Ci ludzie to okropni są i ciągle się czepiają tej naszej "elity zarządzania", która wprowadza "skuteczne rozwiązania" :D

Ale za to jakie Ty masz "proste" "myślenie o tej strefie". Przecież kilka wpisów wcześniej napisałeś:

"Jeżeli chodzi o nasz zastój gospodarczy to jak najbardziej wina leży po stronie byłych władz naszego grodu."

Sam wskazałeś winnego i teraz masz o to do mnie pretensje?
                          • Gość: Blady Bronek Re: podsterfa Przemyśl IP: *.180.66.34.renam.md 03.04.11, 11:48
                            Nie wiem czy to myślenie jest "krzywe" czy "proste" i do ilu ważnych informacji nie ma dostępu zwykły Kowalski, a masz Ty, jako osoba jak mniemam w jakiś tam sposób zajmująca się tą sprawą. Dziwi mnie jedynie, że nie rozumiesz albo udajesz że nie rozumiesz o co chodzi zarówno mojej skromnej osobie, jak i Małej Pysi i innym. Ty, szanowny Prezesie patrzysz na to przez pryzmat procedur i powodów dla których wyszło jak wyszło. I dla Ciebie wszystko jest w porządku i nie ma się co czepiać i sobie szukać kwadratowych jaj. Dla nas natomiast najważniejsze jest coś innego a mianowicie fakt, że utworzenie strefy przedstawiano jako szansę na ożywienie gospodarcze miasta i danie Przemyślowi impulsu rozwojowego i to na kilku płaszczyznach, poprzez przyciągnięcie do strefy inwestorów. A wiadomo, że jedne inwestycje przyciągają następne i zaczyna się to kręcić. I tak to działa wszędzie tam, gdzie takie strefy uruchomiono. Tymczasem, pomimo upływu kilku lat, nadal jesteśmy w punkcie wyjścia. I teraz powstaje pytanie, skoro przez kilka lat nie udało się osiągnąć kompletnie żadnych efektów, to czy taki obrót sprawy był przesądzony od początku? Czy może była szansa aby jednak przez te kilka lat strefa ożyła i przyciągnęła inwestorów? Bo jeśli uznamy wariant pierwszy za prawdziwy, a dopuszczam taką możliwość, to wówczas ktoś po prostu nakłamał od samego początku i niepotrzebnie tworzył takie miraże przed mieszkańcami miasta, chociaż wiedział że plecie bzdury. I powinien za to ponieść odpowiedzialność. Natomiast jeśli uznamy za prawdziwy wariant drugi, tzn że rzeczywiście była szansa i była możliwość ożywienia strefy i przyciągnięcia inwestycji a mimo tego przez te kilka lat, przypomnę, lat dynamicznego rozwoju inwestycji w Polsce (2006-2008) nie udało się zrobić w tym temacie kompletnie nic, to znaczy ni mniej ni więcej, ale że gdzieś zostały po prostu popełnione błędy. I to nie przez jakiś byt abstrakcyjny ale przez konkretnych ludzi za to odpowiedzialnych. Innych możliwości nie widzę.
                            • Gość: Blady Bronek Re: podsterfa Przemyśl IP: *.180.66.34.renam.md 03.04.11, 11:59
                              Mimo wszystko należy docenić fakt, że ktoś, można się oczywiście tylko domyślać personaliów "Prezesa", będący bardziej zorientowany w temacie tutaj poruszanym, próbuje jakoś się włączyć do dyskusji. Bo inne kompetentne osoby z władz naszego miasta, naczelnicy wydziałów UM i zarządy spółek miejskich, no może wyłączając G. Haydera i bodajże R. Oleszka, jakoś nie kwapią się do udzielania wyjaśnień w tematach tutaj dyskutowanych. Szkoda, bo myślę że taka forma komunikacji z mieszkańcami naszego miasta jest dobra jak każda inna i mogłaby stać się dobrym obyczajem. Ja ze swojej strony dziękuję, chociaż szczerze mówiąc czuję niedosyt i skoro już ktoś "bardziej zorientowany" zabrał głos, to wolałbym usłyszeć/przeczytać więcej szczegółów i wyjaśnień.
                              • Gość: mała pysia Re: podsterfa Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 12:50
                                Radny Oleszek informował o swoich dokonaniach (Dobra wiadomość – nie będzie podwyżek cen wody.), ale długo nie trzeba było czekać na podwyżkę i blog zniknął. Ale nic to. Jest coś nowego - dariusziwaneczko.republika.pl
                  • Gość: tonio Re: podsterfa Przemyśl IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.11, 16:04
                    Obecnie działki podzielone i trwają prace przy uzbrajaniu. Ja wiem czy będzie klapa czy nie :) ale wy musicie poczekać jeszcze dwa dni. Znów logiczne.

nie widzę tu żadnej winy urzędników. Lokalizacja tej strefy jest bardzo słaba - bagna, słaby dojazd i inne. Lokalizacja będzie dobra jak powstanie przejście w Malhowicach oraz druga nitka obwodnicy. Ale na to jeszcze długo poczekamy. Przy ściąganiu dużych podmiotów do stref ekonomicznych potrzeba tez lobbowania przez lokalnych parlamentarzystów - u nas to totalnie leży!

Czyli wszystko jasne bedzie klapa - znów logicznie
          • Gość: abba jozef Re: podsterfa Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 17:43
            Gość portalu: prezes napisał(a):

> bajki o gó...e to swoim dzieciom opowiadaj przed snem. Dziać się może bardzo du
            > żo w Przemyślu - tylko tacy jak Ty muszą opuścić to miasto, kierunek podcieral
            > nia dup - czy to w Anglii czy we Włoszech

Wszystko przed tobą prezesie, jesteś ,,świeżak" w tych sprawach.
            Dzieci mam już dorosłe a na wycieranie dup w angli i we włoszech za stary.
            Który inwestor przy zdrowych zmysłach wpakuje kasę na takim zadupiu jak Przemyśl.

szalom
            • matula-tutka Re: podsterfa Przemyśl 04.04.11, 17:40
              2 kwietnia pan Prezes informował nas na forum że za 2 dni gały nam wyjdą z wrażenia . Mamy 4 kwietnia wieczorem i co ? Panie Prezesie czekam na wieści. Czyżby był Pan zwykłym Pikusiem a nie Prezesem?
              • Gość: prezes Re: podsterfa Przemyśl IP: *.toya.net.pl 05.04.11, 09:32
                matula-tutka proszę Cie wklej ten cytat gdzie prezes pisał, że komuś gały z wrażenia wyjdą. Wtedy będziemy dyskutować. Na chwile obecna nawet do Pikusia wiele Ci brakuje.

Oficjalnie wiadomo to co wam wcześniej zapowiadałem - totalna klapa. Po raz czwarty. Czekamy na pełne uzbrojenie - może będzie lepiej, ale tez gwarancji nie ma.
              • Gość: mała pysia Re: podsterfa Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 09:49
                Co tam Prezes. Jeżeli magistrat się nie chwali, a dziennikarze nic nie piszą, to najpewniej nikt się nie zgłosił. Bo jak tu się chwalić lub pisać o tym, że nic się nie zmieniło. Zresztą co tam strefa. Miasto promuje się teraz przez "propagowanie aktywnego stylu życia, wolnego od nałogów a pełnego zdrowych pasji". I jak wyrośnie w Przemyślu to nowe pokolenie prowadzące aktywny styl życia, wolny od nałogów i pełny zdrowych pasji, to pojawią się inwestorzy w strefie.;)
    • Gość: inwestor Re: Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomi IP: *.toya.net.pl 05.04.11, 09:51
      opis naszej strefy
      a mapa już spod Orłów ktoś mnie oświeci o co w tym chodzi?
      • Gość: Inwestor Re: Już 200 inwestorów jest w Spec.Strefi Ekonomi IP: *.toya.net.pl 05.04.11, 09:52
        zapomniany link

www.tsse.pl/pl/89/
        • Gość: prezes podstrefa Przemyśl IP: *.toya.net.pl 05.04.11, 10:01
          wszystko jest wyjaśnione w dwóch pierwszych wersach. "Powierzchnia podstrefy wynosi 81,49 ha (Przemyśl 42,26 ha i [b]rejon inwestycyjny Orły 39,22 ha[/])"

A powiem w wielkiej tajemnicy, że obszar naszej strefy jeszcze się powiększy.
          • Gość: tadeusz Re: podstrefa Przemyśl IP: *.doplaty.gov.pl 09.05.11, 08:46
            Mamy szansę na konkretnego inwestora:
            finanse.wp.pl/kat,104762,title,Wielki-fundusz-wchodzi-do-Polski,wid,13387362,wiadomosc.html?ticaid=1c458
            • Gość: abba jozef Re: podstrefa Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 15:29
              www.joemonster.org/phorum/read.php?f=18&i=343451&t=343443
              tadziu nie pieprz bez sensu
    • Gość: Cypis Jest pierwszy inwestor w rzeszowskiej strefie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 18:36
      Jest pierwszy inwestor w rzeszowskiej strefie - rzeszow.gazeta.pl
      • Gość: abba jozef pies z kulawą nogą do niej nie zapukał. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 14:36
        - Strefa działa już pięć lat i pies z kulawą nogą do niej nie zapukał.

www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110701/PRZEMYSL/802310414
        Od pięciu lat władze miejskie nie mogą znaleźć inwestorów, którzy chcieliby uruchomić działalność w przemyskiej podstrefie gospodarczej. Czy pomoże w tym kampania medialna, która właśnie ruszyła?

- Miasto ma zamiar wydać kilkadziesiąt tys. złotych na reklamy prasowe, które mają skusić inwestorów. Według mnie to nonsens i niepotrzebnie wydane pieniądze. Czy poważni przedsiębiorcy dadzą się skusić na kolorowe ogłoszenie w gazecie? – dziwi się pan Mieczysław (nazwisko do wiadomości redakcji) z Przemyśla.

Urząd Miejski faktycznie rozpoczął kampanię medialną, zachęcającą do inwestycji. Potrwa ona rok. W tym czasie ma się ukazać dwanaście płatnych ogłoszeń. Cztery w dzienniku "Rzeczpospolita”, sześć w dzienniku "Puls Biznesu” i dwa w "Tereny inwestycyjne w Polsce”, czyli dodatku promocyjno – reklamowych dziennika "Rzeczpospolita”. Ponadto w serwisie internetowym "Tereny Inwestycyjne Info”. W sumie miasto wyda na reklamę prawie 46 tys. złotych. Projekt promocyjny realizuje agencja reklamowa.

- Strefa działa już pięć lat i pies z kulawą nogą do niej nie zapukał. Dlaczego ktoś nagle miałby teraz być zainteresowany, skoro za niedługo skończą się profity dla firm inwestujących w strefy – dopytuje pan Mieczysław.

Faktycznie, od czasu utworzenia strefy, pomimo ogłaszania przetargów, nie zgłosił się nikt poważnie zainteresowany inwestycjami. Jednak obecnie władze miejskie twierdzą, że za niedługo przemyska podstrefa będzie o wiele atrakcyjniejsza. Ma się tak stać dzięki kompleksowemu uzbrojeniu jej terenów w niezbędne media. Roboty mają kosztować 21 mln złotych i skończyć się w przyszłym roku.

- Reklama w prasie gospodarczej to tylko jedna z form dotarcia do potencjalnych inwestorów. Wykorzystujemy również inne. Choćby udział w odpowiednich konferencjach czy spotkaniach – informuje Witold Wołczyk z Kancelarii Prezydenta Przemyśla.

Ogłoszony został kolejny przetarg dla inwestorów. Oferty można składać do 4 lipca. Cztery dni później nastąpi ich otwarcie. Na razie nie wiadomo, czy już jakieś propozycje wpłynęły. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy, że były dwa zapytania.

Na początku roku, podczas konferencji prasowej, zastępca prezydenta Przemyśla Wojciech Błachowicz informował, że inwestycjami w podstefie poważnie zainteresowane są firmy REM II i Przemyskie Asfalty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka