Dodaj do ulubionych

"Żydzi byli sami sobie winni"

IP: 109.110.193.* 06.04.13, 12:29
"Na Holokaust pracowały przez wieki całe pokolenia Żydów, a nie Kościół Katolicki. I Żydzi z tego - jak się wydaje - nie wyciągnęli wniosków" - przekonuje naukowiec."
Prof. Instytutu Studiów Politycznych PAN Krzysztof Jasiewicz zajmuje się tematyką polskich Kresów i dziejów Żydów na tych terenach a także stosunkami polsko-żydowskimi. Odznaczony został Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski. Według niego, Żydzi tylko sobie zawdzięczają nieszczęścia, które przez wieki na nich spadały, w tym Holokaust.

"Owe żydowskie bzdury i dane wzięte z sufitu o Żydach zamordowanych głównie przez polskich chłopów to właśnie projekcja zmierzająca do ukrycia największej żydowskiej tajemnicy. Otóż skala niemieckiej zbrodni była możliwa nie dzięki temu, »co się działo na obrzeżach Zagłady«, lecz tylko dzięki aktywnemu udziałowi Żydów w procesie mordowania swojego narodu" - twierdzi profesor Polskiej Akademii Nauk.

Z wypowiedzi profesora wyłania się ponury obraz Żydów. "Niestety żydów gubi brak umiaru we wszystkim i przekonanie, że są narodem wybranym. Czują się oni upoważnieni do interpretacji wszystkiego, także doktryny katolickiej. Cokolwiek byśmy robili i tak będzie poddane krytyce - że za mało, że źle, że zbyt mało ofiarnie. W moim najgłębszym przekonaniu szkoda czasu na dialog z Żydami, bo on do niczego nie prowadzi" - twierdzi Jasiewicz.

wiadomosci.onet.pl/kraj/skandaliczne-tezy-profesora-pan-zydzi-byli-sami-so,1,5460135,wiadomosc.html
Ciekawe co na to ukraińscy faszyści, których przodkowie pomogli hitlerowcom zgładzić ponad 200 tys. Żydów na Kresach?

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/773490,2,84,Pomnik-zamordowanych-Zydow-na-cmentarzu-zydowskim-w-Tlustem.html
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 06.04.13, 12:43
      Świat jest pełen matołów. Jeden pisze brednie, a drugi je linkuje.
      • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 06.04.13, 13:05
        fanka_online napisała:

> Świat jest pełen matołów. Jeden pisze brednie, a drugi je linkuje.

A blondynki biorą się za komentowanie....
        • fanka_online Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 06.04.13, 13:18
          Nie widzę tu żadnej blondynki....
          I przepraszam, Mat, ale pomimo mojej, uzasadnionej niechęci do Ciebie, nie zamierzałam Cię obrażać.
          Dotychczas uważałam, że równie durne teksty może tylko linkować tutaj nijaki Lechoski.
          • lechowski53 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 06.04.13, 13:34
            fanka_online napisała:

> Nie widzę tu żadnej blondynki....
            > I przepraszam, Mat, ale pomimo mojej, uzasadnionej niechęci do Ciebie, nie zami
            > erzałam Cię obrażać.
            > Dotychczas uważałam, że równie durne teksty może tylko linkować tutaj nijaki Le
            > choski.
            O wypraszam sobie ! Mój starszy brat nie jest nijaki i linkuje wyłącznie wartościowe, pełne miłosierdzia i troski o bliźniego teksty. A twoja niechęć wynika z niezrozumienia wielkości brata mego starszego.
          • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 06.04.13, 14:20
            fanka_online napisała:
            ....pomimo mojej, uzasadnionej niechęci do Ciebie, nie zamierzałam Cię obrażać.

A ja nie żywię do Ciebie niechęci, tak uzasadnionej jak i tej nieuzasadnionej. Obrażać też Cię nie zamierzałem.
            Tekstu zaś nie uważam za durnego. Wręcz przeciwnie.

• 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 06.04.13, 15:04
      LUDZIE!Niemcy wymordowali 6 milionów polskich obywateli,w tym 3 miliony Żydów.ogółem zamordowali 6 milionów Żydów.czy wobec ogromu tej zbrodni nie należy raczej pomilczeć niż urządzać pyskówki?
      bardzo proszę.
    • midrasz3 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 06.04.13, 20:38
      Na Holokaust pracowały przez wieki całe pokolenia Żydów, a nie Kościół Katolic
      > ki. I Żydzi z tego - jak się wydaje - nie wyciągnęli wniosków" - przekonuje nau
      > kowiec.

no proszę, a ja myślałem że to Kościół przez dwa tysiące lat robił "padgatowkę" pod Holokaust, a tu pan profesor, że akurat odwrotnie. I ja pana profesora rozumiem, jak się coś pokaże od du..py strony, to słuchacz jest zaskoczony.
      A co do wniosków, to zapewniam profesora, że Żydzi wnioski z Zagłady wyciągnęli, inna rzecz, że nie takie jakich profesor oczekiwał. Ale to już porażka profesora.
      • Gość: gonzales Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.przemysl.hypnet.pl 06.04.13, 21:46
        Prof.Krzysztof Jasiewicz ma bezwględną rację .Oczywiscie dostrzec ją mogą ludzie myślący a nie tacy którzy uważają że o Żydach i pederastach mowić czy pisac negatywnie nie tylko nie wypada lecz wręcz jest to zakazane. Osobiscie wyrażam wielki szacunek i uznanie Panu Profesorowi za odwagę w głoszeniu prawdy. Żydzi zapracowali sobie na los który ich spotkal, nadal pracują nad tym co ich jeszcze spotka. Wnioski wyciągnęli ale połowicznie, w dalszym ciągu uprawiaja terror finasowy jak przez wieki/czym jest lichwa i grabiez panstw jak nie terrorem?/, postawili tez na uzbrojenie własnych sił zbrojnych. Gdzie czy w czym znajdujemy potwierdzenie tezy że nadal nie wyciagają wniosków? W tym że nie potrafią z sąsiednimi narodami układać właściwych relacji, ukladają je wyłącznie z pozycji siły, to prowadząc wojny, to dokonując bombardowań suwerennych państw czy mordując od kilkudziesięciu lat swoich najbliższch sąsiadów Palesteńczykow. O ile mają w "kieszeni" cały świat zachodni i ten póki co musi tanczyć jak zagrają /do czasu/ to świata islamskiego nie są w stanie sobie podporządkować.Udawało im sie to przez kilkadziesiat lat z pozycji siły lecz nadchodza czasy ze przeciwnik już nie będzie słaby. I może być bezwględny.
        Chyba że Żydzi jednak wyciągną wnioski.
        • midrasz3 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 06.04.13, 22:27
          gonzales, bez trudu wskażę Ci liczne kraje, które nic innego nie robią tylko wszczynają wojny i wyrzynają sąsiadów. Jest rzeczą normalną, że narody się zbroją nawet wtedy, gdy sensu to nie ma (patrz Polska). Każdy kraj z reguły działa "z pozycji siły", a ostatnio dobrze jest mieć przeciwnika w "kieszeni" (patrz zachodnie bogate kraje) lub w rurze z gazem i ropą (patrz Rosja).
          Tak więc Twoja analiza pasuje do każdego państwa. Żydzi nie są wyjątkiem. A to, że pewne rzeczy robią skuteczniej niż inni.. oddajmy im sprawiedliwość - potrafili opanować światowe finanse podczas gdy szczytowym osiągnięciem Polaków jest tyranie na budowach lub podcieranie tyłków starym Szkopom.
          Kończąc ten wywód chcę powiedzieć, że trzeba się wziąć do roboty, a nie pluć na innych, którzy do roboty wzięli się już dawno temu.
          • Gość: gonzales Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.04.13, 09:24
            Przede wszystkim na nikogo nie pluję lecz oceniam sytucję.Nie jestem tez wrogiem Żydow. Wykazuje tylko że profesor mial racje w swojej opinii.To że idioci bez zastanowienia na niego naskoczyli to problem idiotow nie profesora. Mądrzy wśrod Żydów przyznają mu rację, oczywiście nie publicznie bowiem to jest sprzeczne z ich obecną taktyką. W sumie Żydzi ktorym z pozoru sprzyja cały swiat zachodni są osamotnieni. Tylko kwestaia czasu do pojawienia sie nowego Hitlera . Jak już dojdzie do kolejnego halocaustu to tak jak w II w.ś. wszystkim bedzie wygodnie że wraz z Żydami zginą ich zobowiązania finansowe. A długi sa tak juz olbrzymie że w sekundzie zamienią sie w nienawiść. Pomyśl troche zanim zaczniesz dyskutować.
            • Gość: M Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.04.13, 10:01
              > Mądrzy wśród Żydów przyznają mu rację, oczywiście nie publicznie bowiem to jest sprzeczne z ich obecną taktyką.

A skąd Ty o tym wiesz? Czy możesz podać źródło tej informacji?
            • fanka_online Re: Do G. 07.04.13, 10:03
              Jeśli kiedykolwiek jeszcze dojdzie do kolejnego w historii pogromu Żydów/Chrześcijan/milionerów/bezdomnych/homoseksualistów/Murzynów, odpowiedzialność spadnie na skrzywionych ideologów pokroju w/w profesora i takich jak Ty, wspierających "polowanie na czarnego luda".
              Wiesz dobrze, że nienawiść bezideowego i bezmyślnego tłumu można dowolnie ukierunkować, ale rolą intelektualistów jest ratować ten świat przed samozagładą.
              Wymaga się wiele od tych, którym dano wiele....gratis.
              Nie trwoń talentów, Gonzales na propagowanie chorych idei.
              • Gość: gonzales Re: Do G. IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.04.13, 11:26
                Ocena to nie ideologia. Daleki jestem od głoszenia ideologii godzącej w ktorys z narodow, nację itp. Problem w tym że profesor wypowiedział bardzo mądre słowa które nie zostały zrozumiane lub są celowo wypaczane . Słowa te zawierają głęboki sens i mądrość ktora powinna być należycie odczytana zwłaszcza przez środowiska żydowskie. Można oczywiście nadal jechac na wózku z którego rozrzuca sie wokół właśnie ideologię stworzoną na bazie holocaustu pt."po zagładzie nic na nas złego nie można powiedzieć" ale można się zastanowić nad przyczynami tej zagłady oraz nad obecnym postępowaniem które niestety może przynieść zgubne skutki.Obecna sytuacja jest fatalna, demokracja okazała się nie wydolna,system kapitalistyczny ,gospodarka rynkowa się nie sprawdza, państwa w wiekszośći zadłużone do niebotycznych rozmiarow wskazujących na to że długi są nie do spłacenia.Z drugiej strony konflikt cywilizacji islamskiej z chrześcijańsko-judaistyczną. Z trzeciej strony Chiny , ważne nie tylko ze względów ideologicznych,militarnych ale przede wszystkim z uwagi na posiadane rezerwy walutowe i posiadane obligacje rządu i akcje firm USA.
                Gdzie w tym wszystkim Żydzi, gdzie ich niewłaściwe postepowanie? Głównie w bankach. Można to rozwinąć tylko po co? To temat znany .
                Do "M" ; podac przyklady banku żydowskiego ktory zarabiając na lichwiarkich procentach jeszcze dodatkowo dopuszcza sie manipulacji na walutach poszczegółnych panstw m.in. Polski?
                Tu leży problem ktory wskazuje Profesor w swojej wypowiedzi, u Żydów wystepuje brak hamulcow , w roznej sferze, nie wystarcza im zadowolenie z posiadania, ono musi iśc z pychą i pogardą dla uzależnionych. A stąd jest bardzo blisko do wystapienia nienawiści u tych drugich.
                • Gość: gonzales Re: Do G. IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.04.13, 12:48
                  Z pozoru nie na temat ale przeczytac warto biznes.interia.pl/raport/kryzys_finansowy/news/panika-najgorsza-zaraza-swiata-finansow,1907363,5429
                • Gość: M Re: Do G. IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.04.13, 13:24
                  Chyba mnie nie zrozumiałeś Gonzales albo udajesz, że nie zrozumiałeś. Prof. Krzysztof Jasiewicz w wywiadzie dotyczącym ogólnie niemieckiej zbrodni na narodzie żydowskim stwierdził, że: „Na Holokaust pracowały przez wieki całe pokolenia Żydów…”. Ty natomiast napisałeś, że „Mądrzy wśród Żydów przyznają mu rację…”. Więc ja się zapytam jeszcze raz, skąd masz taką wiedzę, że „mądrzy wśród Żydów” myślą tak samo jak pan profesor? Jakieś może konkretne nazwiska znasz tych „mądrych Żydów”? Podaj też źródło tej wiedzy ale nie pisz mi tu jakiś bajek o bankach.
                  A tak a propos wspomnianego wywiadu, czy Ty go w ogóle czytałeś w całości?
                  • jesus33 Re: Do G. 07.04.13, 16:41
                    A co na to potomek chłopa z Podola? Po co pytać Ukraińców, co mnie interesuje ich zdanie na ten temat. Sami siebie my Polacy, a zwłaszcza Ci czyści rasowo zapytajmy co myślimy na ten temat.
                    Sumienie narodu polskiego byłoby chore i obumierające, gdybyśmy nie zadali sobie pytania: czy - jeśli nie w walce z bronią w ręku, to w dziele pomocy i ratunku - zrobiliśmy tyle, ile było można?
                    Oddając hołd powstańcom Getta oraz pomordowanym jego bezbronnym mieszkańcom, mamy prawo i obowiązek oddać dziś hołd i tym Polakom, którzy stracili życie ratując Żydów. Dużo było w polskim narodzie poległych heroicznie na tym najbardziej ryzykownym, najbardziej godnym czci dla jego bojowników odcinku polskiej wojny. Trzeba było wówczas bohaterstwa ogromnego, by w Polsce walkę na tym właśnie odcinku podjąć. Czy można od każdego z milionów zwykłych ludzi żądać bohaterstwa? Są jednak czasy i sprawy, które domagają się bohaterstwa. My, którzy pamiętamy, spytajmy się czy nie było jednak zbyt wiele obojętności? Czy wszyscy zrobiliśmy tyle, ile można było, czy też mniej lub nic- w czasie, gdy i ginący ludzie, i nasze własne normy moralne wołały o więcej niż można.
                    Krzywdzi się jednak nieraz Polaków wyciągając w świecie zbyt daleko idące uogólnienia ze zjawiska współpracy niektórych Polaków w tropieniu Żydów lub ich szantażowaniu. Przestępcy i amoralny margines istnieją niestety we wszystkich społecznościach, a jego ofiarą padali wówczas w Polsce nie tylko Żydzi, lecz i generał Grot-Rowecki i tysiące innych żołnierzy konspiracji. Nieodpowiedzialne uogólnienia w tym przedmiocie mamy prawo odrzucić, tak jak winniśmy odrzucić uogólnienia krzywdzące inne narody. Antypolonizm nie jest moralnie niczym lepszym niż antysemityzm czy antyukrainizm.

Jan Józef Lipski kwiecień 1983 w przemówieniu z okazji 40. rocznicy powstania w getcie warszawskim.
                    Prof. Krzysztof Jasiewicz po takim stwierdzeniu sam sobie zapracował na to żeby umieścić go w przedziale amoralny margines.
            • midrasz3 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 07.04.13, 21:33
              Tylko kwestaia czasu do pojawienia sie nowego Hitler
              > a . Jak już dojdzie do kolejnego halocaustu to tak jak w II w.ś. wszystkim b
              > edzie wygodnie że wraz z Żydami zginą ich zobowiązania finansowe. A długi s
              > a tak juz olbrzymie że w sekundzie zamienią sie w nienawiść. Pomyśl troc
              > he zanim zaczniesz dyskutować.

Oj i pewnie o te zobowiązania finansowe chodzi! Jeśli tak, to wariant ten był już ćwiczony w przeszłości wielokrotnie. Ale nadal świadczy to dobrze o Żydach, a gorzej o pozostałych.
              Nie wiem w jakim zakresie mądrzy Żydzi przyznają profesorowi rację i jak to uzasadniają więc się nie będę wypowiadał.
              Z tego jednak co pisze "gonzales" wprost wynika (choć "gonzales" chyba tego nie dostrzega), że Żydzi ogólnie radzą sobie trochę lepiej niż goje i mimo upływu wieków nic się nie zmienia. Wciąż odpowiedzią na bystry umysł Żyda jest kłonica w łapach goja.
              • Gość: gonzales Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.przemysl.hypnet.pl 08.04.13, 07:01
                Mylisz się, jestem pełen uznania i podziwu dla Żydów, jednocześnie dostrzegam popelniany przez nich grzech pychy,pogardy,zachłanności ktory przysparza im wrogow. I o tym jest mowa.
                • solist Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 08.04.13, 16:29
                  Jeszcze ledwie kroków kilka żeby profesor uznał, że Jezus sam sobie zasłużył na ukrzyżowanie. Oby tak dalej
                  • midrasz3 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 08.04.13, 18:19
                    Jeszcze ledwie kroków kilka żeby profesor uznał, że Jezus sam sobie zasłużył na
                    > ukrzyżowanie. Oby tak dalej

Jak Chrystus nie zasłużył sobie na ukrzyżowanie?! Oczywiście, ze zasłużył. Gdyby nie szwendał się po ludziach i nie filozofował głupawo, to by go przyuważyli i nie ukrzyżowali. Jakby siedział w chałupie i mebelki strugał, to dożyłby sędziwej starości. No, ale nie mielibyśmy wtedy chrześcijaństwa. Coś za coś.
                    • solist Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 09.04.13, 15:55
                      nie byloby chrześcijaństwa to byłaby inna lodziarnia żerująca na ludziach
              • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 11:37
                midrasz3 napisał:
                Wciąż odpowiedzią na bystry umysł Żyda jest kłonica w łapach goja.

Nie tyle na "bystry umysł" ile na swoistą etykę.

• Gość: gonzales Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.przemysl.hypnet.pl 14.04.13, 12:04
                  fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news-fabryka-antysemitow,nId,954862
                  • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 13:08
                    Czas najwyższy zacząć odkłamywać polsko-żydowską historię i mówić otwarcie nie tylko o Jedwabnem ale także np. o antypaństwowej działalności przedwojennych Żydów, ich współpracy z bolszewikami przed wojną, w latach 1939-1941 i po wojnie.
                    • komunywielbiciel Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 13:55
                      Jestescie jak dzieci we mgle. Wy mozecie odklamywac historie tyle tylko ze nikt wam nie wierzy i nikogo to nie interesuje. Polacy postrzegani sa w swiecie jako antysemici, jako ci ktorzy przyczyniali sie i pomagali w eksterminacji Zydow. Moze czas walnac sie w piersi i przyznac: tak, nie lubimy pejsatych, bralismy udzial w ich pogromach , jestesmy antysemitami a ta nienawisc skrzetnie utrzymywana w narodzie przechodzi z pokolenia na pokolenie.
                      • 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 14:01
                        akt przyznawania się nie jest potrzebny.wystarczy przeglądać polskojęzyczny internet żeby przekonać się o natężeniu i zakresie polskiego antysemityzmu.
                        • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 14:15
                          99venus napisał:
                          wystarczy przeglądać polskojęzyczny internet żeby przekonać się o...

A angielskojęzyczny internet Ty przeglądał....?
                          • 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 14:20
                            przeglądał.każdy naród ma swoich antysemitów.mnie martwią polscy antysemici i rosnący w Polsce antysemityzm.
                            • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 14:28
                              Dopóki o tym, kto jest antysemitą decydować będzie pan Adam, nie martwię się wcale o polski "antysemityzm".
                              • 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 14:54
                                o tym kto jest antysemitą decydują autorzy wypowiedzi,nikt poza nimi.
                      • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 14:12
                        komunywielbiciel napisała:
                        Moze czas walnac sie w piersi i przyznac: tak, nie lubimy pejsatych, bralismy udzial w ich pogromach , jestesmy antysemitami a ta nienawisc skrzetnie utrzymywana w narodzie przechodzi z pokolenia na pokolenie.

Twoja sprawa, że ich nie lubisz (nawet nienawidzisz) i jesteś antysemitką. Ja nie mam żadnych uprzedzeń - interesuje mnie tylko prawda, bo jedynie ona jest ciekawa.
                    • Gość: - Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.13, 14:00
                      a ja mam takie wydawałoby sie idiotyczne pytanie. Ilu z dyskutujących tutaj przeczytało wywiad z prof. Jasiewiczem?
                • midrasz3 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 21:35
                  Wciąż odpowiedzią na bystry umysł Żyda jest kłonica w łapach goja.
                  >
                  > Nie tyle na "bystry umysł" ile na swoistą etykę.
                  >

Domyślam się, że "nasza etyka" jest bardziej etyczna niż "ich etyka". No, no, nie ryzykowałbym.
                  • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 22:20
                    midrasz3 napisał:
                    Domyślam się, że "nasza etyka" jest bardziej etyczna niż "ich etyka". No, no, nie ryzykowałbym.

Etyka dla swoich. Dla innych bez rygorów...
    • 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 13:58
      największą winą Żydów jest to,że się urodzili.
      pokłady antysemityzmu w kraju gdzie większość społeczeństwa modli się do Żyda a jego matkę Żydówkę wybrała na królową są przeogromne.
      • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 14:17
        99venus napisał:
        pokłady antysemityzmu w kraju gdzie większość społeczeństwa modli się do Żyda a jego matkę Żydówkę wybrała na królową są przeogromne.

Zaręczam Ci, że pokłady zlemingowacenia są znacznie większe.:)
        • 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 14:21
          przyjąłem do wiadomości,że masz takie poglądy.
          • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 14:29
            99venus napisał:
            przyjąłem do wiadomości,że masz takie poglądy.

OK. Dzięki.
      • komunywielbiciel Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 14:30
        Nie moze byc inaczej bo Polacy nienawidza wszystkiego i wszystkich. Nienawidza ruskich i szwabow, litwinow i madziarow, pepikow i zabojadow, jankesow i zoltych, zydow nienawidza w nadmiarze, Komorowskiego, Tuska, Walese i Urbana wlasnej ojczyzny i sasiada, dzieci nienawidza rodzicow, kolegow i nauczycieli ...i mozna wyliczac bez konca. W tm wszystkim musi byc miejsce dla antsemityzmu, rasizmu i braku tolerancji Taki to narod, perelka na tle swiatowej spolecznosci. Ale swiat nie bierze tych polskich fobii na powaznie, ot odrobina folkloru bo poza pyskowaniem Polacy nic nie moga... no chyba ze zaciukac motykami bezbronna mlodziutka zydoweczke albo zagnac i spalic zywcem troche starych zydowek, kobiet i dzieci. Najzabawniejsze to to ze Polacy wymuszaja na ruskich uznanie zbrodni stalinowskich a jakos nie kwapia sie z uznaniem zbrodni na zydach. Tak, tak katolicki narodzie. Milujcie nieprzyjaciol waszych, jak dostaniesz w gebule z jednej strony, nadstaw i druga, kochaj zyda swego jak siebie samego.....
        • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 14:37
          Nie moze byc inaczej bo Polacy nienawidza wszystkiego i wszystkich.

A Ty oprócz komuny jeszcze coś lub kogoś lubisz???
      • Gość: gonzales Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.przemysl.hypnet.pl 14.04.13, 14:48
        A może by tak Żydzi zostawili nas w spokoju? Gościliśmy ich tu przez wieki,może wystarczy? Niechęć jest wzajemna więc po co się męczyc? Żydzi mają swój Izrael my mamy swoją Polskę,każdemu wszystkiego najlepszego. Dla wiekszości Polakow,pokolenia powojennego problemu Żydow nie było , teraz za wszelka cenę żydostwo usiłuje nam narzucić winę,mamy się czuc winni dlatego że przeklęte szwaby przyszli i wymordowali biedote żydowską na naszych terenach.Bogaci Żydzi wyjechali i jakoś nie przyjmowali sie zagladą swoich,podobnie jak ci z USA w czasie wojny.A teraz udowadniają nam że my jesteśmy winni. Nigdy nie mialem nic przeciwko Żydom ale teraz w wyniku ich polityki zaczynam ich niecierpieć, to właśnie Żydzi swoim postępowaniem powodują wzrost niechęci czy jak to nazywają antysemityzmu wśród Polakow i chyba nie tylko.Żydom wszystkiego najlepszego ale w Izraelu.
        • 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 14:57
          Żydzi nie byli w Polsce goszczeni.oni byli współgospodarzami.
          • Gość: gonzales Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.przemysl.hypnet.pl 14.04.13, 15:28
            To tylko Twoja opinia, dla Polakow oni byli gośćmi.Polski monarcha zezwolił im na osiedlenie się na terenie kraju na określonych zasadach, Żydzi nigdy nie byli i mam nadzieję że nie będą wspólgospodarzami. W dawnej , I Rzeczypospolitej współgospodarzami byli Ukraińcy,Białorusini,Litwini, wynikało to z połączenia w wyniku umów ziem zamieszkiwanych przez te Narody w jeden organizm państwowy. Żydzi czy to sie Tobie podoba czy też nie byli tu gośćmi.
            • komunywielbiciel Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 16:31
              na zydowskich forach nie ma wzmianki o plakach. natomiast wasze fore roja sie od antysemickich i z chlopska brzmiacych filozofiach na temat zydow. Warto pamietac ze to zydzi budowali wasz dobrobyt, to zydzi krolowali w handlu, naukach scislych, to zydzi przewazali w zawodach wymagajacych myslenia: lekarze, prawnicy organizacja i zarzadzanie. Nie ma zydow i panstwo sie wam rozlazi, warto i o tym czasem pomyslec. Zawisc to bardzo zly doradca a zydom nie dorownacie i to na zadnym polu.
              • Gość: Irishman Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.13, 16:53
                Przeglądałem dawne (nawet sprzed I wojny w.) czasopisma i gazety wychodzące w Przemyślu, które są dostępne w sieci. Niestety wylewa się z nich antysemityzm (także antygermanizm) i to moim zdaniem gorszy niż dziś. Dziś takie tytuły byłyby zamknięte przez sąd, a ich właściciele pociągnięci do odpowiedzialności karnej.
                Kto wydawał takie tytuły? Polscy patrioci i niestety katolicy, chrześcijanie, których religia wywodzi się z judaizmu. To oni wyrażali swe nienawistne poglądy na łamach prasy karmiąc nimi społeczeństwo. Czy trudno się więc dziwić, że w takim stylu wychowane społeczeństwo w czasie II wojny św. współpracowało z władzami hitlerowskimi w celu eliminacji Żydów?
                Ciekawostką jest wielka troska Polaków patriotów przemyskich, którzy ubolewali nad tym, że w radzie miasta Przemyśla panuje klerykalizm ... żydowski i że katolicy nie mają w niej żadnych wpływów. Katolicy domagali się wręcz neutralności światopoglądowej władz. A dziś? Klerykalizm władz miejskich nie przeszkadza już patriotom przemyskim?
                • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 17:10
                  Gość portalu: Irishman napisał(a):
                  Czy trudno się więc dziwić, że w takim stylu wychowane społeczeństwo w czasie II wojny św. współpracowało z władzami hitlerowskimi w celu eliminacji Żydów?

Ubrał się diabeł w ornat i na mszę ogonem dzwoni.....:)
              • Gość: mat120 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: 109.110.193.* 14.04.13, 17:00
                Warto pamietac ze to zydzi budowali wasz dobrobyt, to zydzi krolowali w handlu, naukach scislych, to zydzi przewazali w zawodach wymagajacych myslenia: lekarze, prawnicy organizacja i zarzadzanie.

Zapomniałeś o antypaństwowej robocie, krzewieniu bolszewizmu, i licznym uczestnictwie w socjalistycznym "wymiarze sprawiedliwości".?:)

Jak to zwykle bywa, zamiast rzeczowej rozmowy, kończy się na nazwaniu adwersarzy antysemitami.:)

• 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 18:08
                  różne bywają rzeczowości.
                  patrząc na te wszystkie "dyskusje" widzę,że wielu ludziom coraz bliżej Ukrainy coraz dalej do Europy.
                  • Gość: gonzales Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.przemysl.hypnet.pl 14.04.13, 18:57
                    Co to jest Europa "99venus' ? O jakiej Europie marzysz?
                    Przecież Żydzi byli przepędzani często w radykalny, okrutny sposób z krajow europejskich,znaleźli schronienie ,pomoc w Rzeczypospolitej i byli ,nadal są , w niej tak długo że zapomnieli o tym że są gośćmi. A gość w końcu powinien wyjść zwlaszcza że ma obecnie dom, swoją ziemię obiecaną. W Polsce to my Polacy jesteśmy gospodarzami,jesteśmy u siebie w domu. I jeśli goście przestają być mili mamy pełne prawo do powiedzenia im że już mamy ich dość, że nasza gościnność się wyczerpała.
                    • Gość: pysio Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.alfaks.com 14.04.13, 19:20
                      Pytanie do debili uważających Polaków za antysemitów; Jaką nazwę w takim razie macie na faktycznych antysemitów? Sprawców holocaustu - szwabów i ukraińców? Żeby zasłużyć sobie na miano antysemity trzeba wykazać się aktywną działalnością np. tak jak to robili szwaby czy ukraińcy! Pisanie o Polakach jako antysemitach jest zwykłym antypolonizmem! Jako naród mamy najmniej za uszami niż inne narody które zetknęły się z judaizmem na większą skalę. Polski antysemityzm to coś takiego jak polskie obozy koncentracyjne w czasie II-ej wojny światowej!!!
                      • Gość: :) Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.przemysl.hypnet.pl 14.04.13, 19:50
                        Ja cierpię dolę Pysio! Aleś im powiedział. Ty to jednak jesteś mądry :)
                      • Gość: Abu Dabi Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.13, 20:06
                        Antysemityzm musi przejawiać się w działaniu ... słusznie pysio. Wystarczy, że ktoś drze ryja "Żydzi do gazu", żeby być antysemitą. Jednym słowem zdaniem pysia, poglądy można mieć i głosić, nawet jak zachęcają do zbrodni. Ale zbrodnią jest tylko zabicie kogoś bezpośrednio. Gdzieś tyś się uczył prawa? Ty nawet nie jesteś Polakiem, bo powinieneś znać prawo polskie i wiedzieć co to znaczy nawoływanie, podżeganie .... Kim ty jesteś pysio? Myślę, że kosmita. Co wy na to?
                      • 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 14.04.13, 20:11
                        to wielkie szczęście mieć zawsze dobre samopoczucie.najczęściej zamiast wiedzy i rozumu.
                        • Gość: pysio Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.alfaks.com 15.04.13, 05:47
                          Czy ty masz rozeznanie ilu Polaków drze ryja o żydach w sposób oględnie mówiąc - pejoratywny? Czy to wystarczy żeby drzeć mordę że Polacy to antysemici. Logika propagandysty antypolonusa to bardzo ciekawe zjawisko! I co wy na to?
                          • 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 15.04.13, 08:05
                            ten wątek nie jest w internecie odosobniony.poczytaj.popatrz jak wygladają ściany polskich miast.posłuchaj rozmów ludzi.antysemityzm w Polsce jest zjawiskiem powszechnym.
                            • Gość: pysio Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.alfaks.com 15.04.13, 08:45
                              Wenusie ja łażę po Przemyślu ładnych kilka lat i nigdy nie widziałem tego co sugerujesz że jest widoczne na każdym kroku? Na zdrowy rozum jest to zjawisko tak rzadkie że jeżeli trafi się cokolwiek anty to zaraz mamy to w tv co sprawia wrażenie nawet masowości? Jeśli komuś brakuje samokrytycyzmu natychmiast ulega psychozie propagandowej i twierdzi o prawdziwości pierdół propagandystów.
                              Może trochę coś pod rozwagę; Akurat ci co tak strasznie potępiają antysemityzm u Polaków bardzo sugestywnie opisują jak to strasznie mieć za patrona jezusa i jego matkę bo mają żydowskie korzenie! Raczej tutaj się dopatruj paranoi!
                              • 99venus Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 15.04.13, 10:51
                                czekając na pociąg (lipiec 2012) zwiedzałem okolice dworca PKP.widziałem.
                                natomiast rzeczywiście antysemityzm w kraju modlącym się do Jezusa i domagającym się jego intronizacji,uznającym jego matkę za królową musi budzić zdziwienie i politowanie wobec niewiedzy antysemitów.
                                Jezus i jego matka to 100% Żydzi.
                                • solist Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 15.04.13, 12:21
                                  Jest też kilka napisow antykatolickich, w internecie aż się od nich roi, to znaczy, że Polacy to antykatolicy?
                                  • Gość: gonzales Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.przemysl.hypnet.pl 15.04.13, 13:56
                                    Z antysemityzmem jest tak samo jak z homofobią. W zasadzie nikomu nie przeszkadza co kto i z kim robi w sypialni, natomiast zdecydowanej większosci przeszkadza manifestowanie homoseksualizmu ,nawet przedstawianie tej inności jako cos lepszego od zwiazku hetero. Ta nadmierna ,wybujała promocja juz spowodowała olbrzymią niecheć do tego środowiska.Prawdopodobnie znikną ze sceny razem z Palikotem.
                                    Podobnie rzecz się ma z Żydami, w zasadzie nikomu z nielicznymi wyjątkami stanowiącymi margines nie przeszkadzają Żydzi ,dotąd dopóki nazwanie Żyda łajdakiem jeśli sobie na to zasługuje nie powoduje masowej, histerycznej reakcji środowiska żydowskiego i przypinanie łatki antysemity.To zjawisko powszechne obecnie powoduje skutek odwrotny od zamierzonego.Nastepuje poszerzenie niechęci wobec Żydów za takie właśnie działanie. Żydzi prowadzą politykę masowej nagonki na każdego kto ośmieli się nazwać ich rodaka łotrem.A jak to jest faktycznie łotr lub złodziej? Wszyscy którzy staną po stronie oskarżyciela a nie łotra natychmiast stają się antysemitami. Tym sposobem Żydzi sami budują antysemityzm, sami są sobie winni.
                                    • solist Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 15.04.13, 14:59
                                      Poniekąd jest to racja, doskonale widać to na przykładzie Palestyny jak i polityki zagranicznej USA opanowanej przez Żydów.
                                    • Gość: pysio Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.alfaks.com 15.04.13, 15:02
                                      To nie jest przypadek że ludzie na całym świecie jakoś niechętnie odnoszą się do tej nacji i nie przypadkiem przeradza się ta niechęć w antysemityzm. Historia pogromów żydowskich potwierdza tezę o ich bezczelności czego skutkiem są nagonki i pogromy. Ich niechęć do pracy i zamiłowanie do lichwy są już przysłowiowe; Każdy żyd ci powie że lepsze jest deko handlu, niż tony roboty. W swoim działaniu wykazują się bezwzględnością i pazernością. Moje pokolenie wychowane bez żydów odnosi się do tego zjawiska z obojętnością ale teraz gdy weszliśmy do świata rządzonego przez żydowską finansjerę sprawa się zaczyna komplikować! Nagromadzone przez nich walory finansowe są zawsze solą w oku tych co nie potrafią tak kosić kasy i na pewno zechcą je jakoś przejąć! Na pewno coś znowu wymyślą a żydzi jak zwykle zaczną swoje gierki od nowa. Nie wiem czy to czasem nie Cypr jest jaskółką zapowiadającą wiosnę?
                                      • Gość: leon Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 19:31
                                        fakty.interia.pl/polska/news-szokujace-wyniki-badania-w-warszawskich-szkolach,nId,955664
                                        Ci, co tak nie lubią Żydów, to ateiści i innowiercy,ale na pewno nie katolicy. Jestem tego pewien.
                                        Co z tym narodem zrobili komuniści ...
                                        • midrasz3 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 15.04.13, 20:05
                                          Gość portalu: leon napisał(a):

> fakty.interia.pl/polska/news-szokujace-wyniki-badania-w-warszawskich-szkolach,nId,955664
                                          > Ci, co tak nie lubią Żydów, to ateiści i innowiercy,ale na pewno nie katolicy.
                                          > Jestem tego pewien.
                                          > Co z tym narodem zrobili komuniści

Trochę z tym narodem komuch nawyprawiały. Czy akurat w kwestii stosunku do Żydów - dość wątpię. Antysemityzm to ewidentna pamiątka po znacznie odleglejszej przeszłości.
                                          Ja się wychowałem w PRL-u, w latach siedemdziesiątych i nie pamiętam, by ktokolwiek, gdziekolwiek głosił antysemityzm.
                                            • fanka_online Re: ;))) 15.04.13, 20:22
                                              Się zasłuchało czerwono-czarne FP oszołomstwo:)
                                      • jewzb Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 15.04.13, 19:39
                                        zapominales dodac argumentu ze Zydzi zabijaja chrzescijanskie dzieci aby miec krew na mace i kradna chostie z kosciolow na swe obrzedy - jedz do Sandomierza tam chyba do dzisiaj wisi obraz w katedrze

a tak na powaznie - jestem przerazony glupota polskiego narodu - nie dziwie sie Zydom.
                                        • Gość: pysio Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.alfaks.com 15.04.13, 20:02
                                          Mógłbym prosić o merytoryczne wypowiedzi a nie bawienie się w pytię? Pisanie bredni nie najlepiej świadczy o kondycji psychicznej piszącego!To właśnie takie pisanie idiotyzmów sprawia wrażenie ciemnogrodu a nasze miasto potrzebuje tego aby się nim zainteresowano z czysto marketingowego punktu widzenia. Z góry przepraszam nieprzemyślaków za tęsknotę wyzierającą za inteligencją z niektórych postów!!!
                                          • chrobry100 Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 17.04.13, 19:40
                                            Idiotyczne miasto to i idiotyczne forum. A zainteresują się wami pastuchy i inne chamstwo. Normalni ludzie omijają Przemyśl szerokim łukiem.
                                            • Gość: ; Re: "Żydzi byli sami sobie winni" IP: *.e-gco.pl 17.04.13, 20:25
                                              stul pysk bydlaku
                                            • jewzb Re: "Żydzi byli sami sobie winni" 19.04.13, 20:09
                                              akutrat bardzo lubie Przemysl - te motto ponizej to akurat apropos Torunia

a idiotow niegdzie jakos nie brakuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka