Dodaj do ulubionych

KTO LEPSZY : TP SA, TOYA. CZY CONNECTOR ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 12:36
Proszę o opinie na temat naszych ukochanych dostawców internetu w Przemyślu.
Na razie mam neostradę, wszystko jest w porządku oprócz ceny. Konkurenci
czyli Toya i Connector zaczęli reklamować wysokie pakiety intenetowe : 256 i
512, nie wiem czy to podpucha czy faktycznie tyle można u nich uzyskać.
Obserwuj wątek
    • jacyk Re: KTO LEPSZY : TP SA, TOYA. CZY CONNECTOR ? 28.07.04, 00:33
      witam,
      o connectorze można poczytać tutaj :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=11321354
      od 1 sierpnia zmienia nazwę na mediacon i zobaczymy co więcej się zmieni oprócz nazwy i wyższego abonamentu ;-)
      • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: KTO LEPSZY : TP SA, TOYA. CZY CONNECTOR ? IP: 80.51.255.* 28.07.04, 17:00
        Po wymianie na instalacje światłowodową jest nieźle w conectorze.Ale?
        Nie chwal dnia przed z.....
    • Gość: Jur@ Re: KTO LEPSZY : TP SA, TOYA. CZY CONNECTOR ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 19:37
      To zależy, czy korzystasz z netu sam, czy jesteś w sieci. Jeżeli to drugie, to
      polecam TPS-ę i DSL 512- wystarczy na conajmniej 15 kompów, a "ssie" lepiej niż
      neostrada. Wiem, bo jestem w takiej sieci. Na razie jest super (14 kom.) -
      miesięczna opłata 20zł plus koszty obsługi serwera w granicach od 2 do 5zł m-
      cznie. Przy większych wymaganiach, transfer możesz powiększyć dwukrotnie - ale
      musiałbyś być bardzo wybredny i zmanierowany.
    • Gość: jarek_M Re: KTO LEPSZY : TP SA, TOYA. CZY CONNECTOR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:14
      Człowieku, jak możesz to uciekaj, tylko TP SA gwarantuje stały dostęp.
      Connector to ciągłe przerwy, chamskie traktowanie klienta z reklamacją, a
      przyjazd serwisantów na awarię to czysta poezja : pomijając ich nieciekawy
      wygląd i braki w podstawowym wyposażeniu, na 95% zawsze stwierdzą że masz
      komputer zawirusowany albo w bloku jest zła instalacja elektryczna, przez co
      zawiesza się im sprzęt.
      Swoją drogą dowiedziałem się, że tam pracują ludzie wyrzuceni z TP-sy za różne
      przekręty i niechlujstwo wykonawcze - co potwierdza się podczas oglądania ich
      pracowników w akcji.
      Co do Toyi to znajomy ma u nich internet, działa owszem całkiem sprawnie tylko
      jest jeden szkopuł : pomijając wysoką cenę to szybkie transfery osiąga jedynie
      gdy ma wyłączony telewizor i nie korzysta z kablówki...
      • Gość: Andrzej Re: KTO LEPSZY : TP SA, TOYA. CZY CONNECTOR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 14:26
        A mi się tam podoba w connectorze. Gdyby nie te przerwy, które ostatnio na
        szczęscie są coraz żadziej to byłoby całkiem super, przynajmniej można
        reklamacje zgłosić i mniej płacić.
        Co do monterów troche manianę odstawiali ale może to się już poprawiło. A Toja
        to szajs, muj brat ma to i przez cały czas narzeka że nie chodzi.

nara
    • jacyk Re: KTO LEPSZY : TP SA, TOYA. CZY CONNECTOR ? 06.10.04, 12:41
      witam,
      właśnie wypowiedziałem umowę w mediacon bo ich ostatnie przekręty są po prostu poniżej krytyki. informację o zmianie konfiguracji sieci, czyli nowe numerki ip, wstawili na stronę o godz 12.41 a od 14.00 już nie działało. po powrocie z pracy już nie działało, więc w jaki sposób mam o tym się dowiedzieć i zmienić ustawienia jeżeli brak połączenia z siecią? gdzie tu logika? takie rzeczy robi sie przynajmniej z 2-3 dniowym wyprzedzeniem...
      w chwili obecnej dalej brak netu [piszę to w pracy] pomimo codziennego zgłaszania awarii...
      poniżej krytyki...
      przechodzę do toyanet, mają promocję do końca października za 1,22 pln i nie potrzeba wykupować całego pakietu na kabel tv.
      polecam wszystkim niezadowolonym - puśćmy tę pseudo firmę z torbami...

jacyk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka