Dodaj do ulubionych

Nowy, lokalny portal opinii

29.11.13, 11:09
Nowe Pogranicze już w sieci: www.nowepogranicze.com

Zachęcamy do korzystania z wszelkich możliwości strony (platforma ogłoszeń, komentarze, forum), czekamy na Wasze propozycje, sugestie i zachęcamy do bliższej współpracy (wciąż poszukujemy ludzi, którzy potrafią pisać i mają coś ciekawego do przekazania).

Komentarze tu także mile widziane :)
Obserwuj wątek
    • nowepogranicze Re: Nowy, lokalny portal opinii 29.11.13, 11:21
      PS. Jeśli ktoś chce bliżej współpracować i dodawać swoje teksty na stronę (np. o organizowanych przez siebie imprezach, inicjatywach jakiegoś stowarzyszenia, szkoły, mieszkańców, czy też swoje komentarze/felietony), to najlepiej niech po prostu zarejestruje się na stronie i wyśle maila z informacją, że chciałby dodawać swoje teksty.

Wtedy nadajemy uprawnienia autora i można już dodawać teksty z poziomu strony (nawet nie logując się do panelu administracyjnego). Oczywiście zastrzegamy sobie uprawnienia edycji dodanego tekstu lub (w przypadku skrajnej grafomanii, naruszania czyichś praw autorskich lub dóbr osobistych) odmowy publikacji tekstu :)
      • Gość: pysio Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: 185.18.135.* 29.11.13, 11:30
        Jaki jest wasz stosunek do banderowców i czy można pisać prawdę o nich. Czy obowiązuje was poprawność polityczna lub czy chcecie być portalem obywatelskim. No i najważniejsze; czy cenzorem jest Polak czy Ukrainiec?
        • nowepogranicze Re: Nowy, lokalny portal opinii 29.11.13, 11:57
          Cenzor (redaktor naczelny) jest w co najmniej w 12% Ukraińcem, w 6% Litwinem, w 3% Żydem bądź Niemcem, w 2% Czechem. Ale w większości na pewno Polakiem :)
          Płynąca w jego żyłach krew dobrze odzwierciedla jego stosunek do działalność OUN-UPA :)

A poważniej - problemem debaty publicznej jest dziś to, że politycy - zamiast spierać się na argumenty, chętniej grają na emocjach ludzi. Dzięki temu mogą ukryć swoje prawdziwe intencje.

Mamy więc takie kuriozalne sytuacje, że partia która wygrywa wybory przeciwstawiając "Solidarną Polskę" "Liberalnej Polsce", w czasie dwóch lat rządów likwiduje trzeci próg podatkowy dla najbogatszych, wprowadza różnego rodzaju ulgi podatkowe (obniżenie składki rentowej, ulgę na dzieci), które realnie odczuli jedynie ci, którzy zarabiają powyżej średniej krajowej, likwiduje podatek spadkowy (kolejny prezent dla najbogatszych), czyni premierem fizyka, który ekonomię poznawał w neoliberalnych think-tanku, itp. A mimo to ci, którym wiedzie się najgorzej, wciąż wierzą, że ta partia będzie ich wybawieniem...

Żeby było jasne - równie krytyczny stosunek mam do PO czy SLD.

Mamy w Polsce taką sytuację, że dyskutuje się głównie o paradach równości, marszach niepodległości, banderowcach - kwestiach, które nie mają praktycznie żadnego wpływu na życie 90% ludzi w tym kraju, na nasze dochody, poziom życia, kondycję społeczeństwa i kondycję ekonomiczną państwa...

Nie ma właściwie sensownej debaty publicznej. Media wolą zajmować się Katarzyną W., czy propagować walkę z islamem w Angoli (fake), bo to wywołuje emocje i generuje oglądalność/słuchalność/klikalność ;)

Muszę więc Cię rozczarować, pysiu. Nie mamy zamiaru bazować na Twoich emocjach. O banderowcach nic na tej stronie nie znajdziesz ;p
          • darino Jasne 29.11.13, 13:51
            > Cenzor (redaktor naczelny) jest w co najmniej w 12% Ukraińcem, w 6% Litwinem, w
            > 3% Żydem bądź Niemcem, w 2% Czechem. Ale w większości na pewno Polakiem :)
            > Płynąca w jego żyłach krew dobrze odzwierciedla jego stosunek do działalność OU
            > N-UPA :)

Wszystko jasne, czyli kolejna kresowiacka tuba propagandowa.
          • jesus33 Re: Nowy, lokalny portal opinii 29.11.13, 15:40
            nowepogranicze napisał:

> Żeby było jasne - równie krytyczny stosunek mam do PO czy SLD.

A do PiS i Ruchu Palikota?
            Czy może nie masz po prostu poglądów politycznych i jesteś bezideowcem jak nasz Radny Rafał Oleszek, który ma krytyczny stosunek do wszystkich partii, ale to dopiero po tym jak nie spełnią jego ambicji?
            Czy może Darino ma rację, i jesteście kolejną przedwyborczą tubą? Ostatnio w Przemyślu to takie modne, gdy ma się swoją gazetę.
            Regia Civitas ma Nasz Przemyśl + dobre stosunki z ŻP + Gazeta Przemyska, gdyż jak twierdzi Pani Prezes o Prezydencie nie powinno się pisać źle, bo jest przystojny, i chwała jej za to w końcu jako jedna z nielicznych w tym mieście wie konkretnie dlaczego nie można źle mówić i pisać o Robercie Chomie.
            Dolina Sanu ma Miśka Gazetę Społeczną.
            Pora teraz na PiS, PO i SLD. Ta ostatnia opcja zwłaszcza mnie interesuje, Zapotocki i Oleszek to prawdziwy Cyrk Monty Pythona i uważam, że i oni powinni móc się wypowiedzieć na łamach własnej prasy.
        • jesus33 Re: Nowy, lokalny portal opinii 29.11.13, 12:39
          Gość portalu: pysio napisał(a):

> Jaki jest wasz stosunek do banderowców i czy można pisać prawdę o nich. Czy obo
          > wiązuje was poprawność polityczna lub czy chcecie być portalem obywatelskim. No
          > i najważniejsze; czy cenzorem jest Polak czy Ukrainiec?

Pysio wszyscy na tym forum już wiedzą, że największym Bandero-Ukraińcem jesteś Ty, a Twoje niepochlebne posty na ich temat to próba samo wyparcia tego faktu :-)) Ale wiesz, że ja kocham wszystkich ludzi dlatego życzę Ci miłego i słonecznego dnia, buziaki :-)
      • jesus33 Ile płacicie za to, że ktoś zechce poświęcić... 29.11.13, 11:53
        ... Wam swój czas? Czy może liczycie na to, że pracować się dla Was będzie za przysłowiowy psi ch..uj, tak jak na przykład w GP.
        • jesus33 Re: Ile płacicie za to, że ktoś zechce poświęcić. 29.11.13, 12:11
          Podoba mi się. Szata graficzna, teksty, zdjęcia na bardzo przyzwoitym poziomie. Powodzenia!
        • nowepogranicze Re: Ile płacicie za to, że ktoś zechce poświęcić. 29.11.13, 12:14
          Póki co nie mamy ofert pracy i nie oferujemy możliwości zarabiania pieniędzy.
          To jest projekt niekomercyjny, z zakresu dziennikarstwa obywatelskiego, będący elementem większej całości, na którą dopiero próbujemy uzyskać grant z funduszy zewnętrznych.
          • jesus33 Re: Ile płacicie za to, że ktoś zechce poświęcić. 29.11.13, 12:29
            I dobrze, przynajmniej uczciwie o tym informujecie na samym początku.
    • Gość: Oskar Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 11:57
      Czy będzie można pisać o ciemnych stronach Polaków w ich historii? O zdrajcach narodu, kolaborantach, mordercach itp.?
      Czy cenzorem będzie pysio czy normalny człowiek?
      • jesus33 Re: Nowy, lokalny portal opinii 29.11.13, 12:27
        Jak zaczną pisać artykuły historyczne w proporcjach 90% historia i 10% reszta, to się porzygam. Jak chcesz historię kolaborantów, morderców i zdrajców narodu Polskiego to polecam Miśka. Oby było jak najmniej historii, a jak najwięcej spraw bieżących przemilczanych przez układy i układziki w ŻP i GP. Dobrym pomysłem byłoby na przykład ruszenie przemyskiego monolitu, czyli Urzędu Miejskiego i podsumowanie pracy wszystkich naczelników i wydziałów, oraz przedstawienie po kolei wszystkich radnych RM z ich dokonaniami od początku kariery po dzień dzisiejszy, łącznie z podsumowaniem tego co obiecali przed wyborami i czy faktycznie dotrzymali obietnic. Mam również nadzieję, że Michalik nie będzie miał takiego wpływu na to co się ukazuje, jak ma w ŻP i GP. Ta ostatnia to we włazidupstwie przeszła samą siebie, publikując co tydzień cykl artykułów dotyczących poszczególnych parafii, autorem jest najbardziej reprezentacyjna osoba w redakcji w postaci pana Sebastiana Jasińskiego, ale jak Pani Prezes tak zarządzi to się robi co się musi. Co z tego, że jako ostatni napisali o tym, że Michalik przez swoją niewyparzoną buzię ma sprawę w prokuraturze, łaski nie zrobili, a smród włazidupstwa zostaje na wieki wieków amen.
        • Gość: Zbych Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 12:53
          Masz rację, jak wchodzę na forum to widzę jedno słowo "morderstwo". Rzygać się chce od tych wpisów, kopiowania cudzych tekstów i zwyczajnej głupoty. Gdzie jest moderator? Reaguje tylko wtedy, gdy pewnej pani coś się nie podoba. Trzeba się przenieść na forum pogranicza. Co do właziduuupstwa lokalnych dziennikarzy to widać jak na dłoni. Na tym forum ile było ciekawych rzeczy, o których należałoby napisać, ale nikt się nie pokusił by zadać pytanie władzom miasta o sprawy trudne, np. dotyczące całej reformy śmieciowej. Czemu nikt nie zapyta, dlaczego urząd nie oddaje ludziom nadpłaty za odpady segregowane, skoro ma obowiązek to zrobić do 30 dni. Dlaczego nikt z twórców bubli prawnych nie poniósł konsekwencji? Wiadomo, polityka, koalicja, poparcie posłów itd. Dlaczego my mieszkańcy mamy płacić za głupotę urzędników? Czemu nikt nas nie przeprosił? Itp. Itd.
          • jesus33 Re: Nowy, lokalny portal opinii 29.11.13, 15:23
            Nikt o to nie zapyta, bo nie śmierdzi na samym śmieciowisku, ale smrodek zaczyna się w UM. Dlaczego cena wywozu śmieci nagle wzrosła? Czy przypadkiem nie dlatego, że śmieciowisko nie spełnia norm unijnych, a przez samą UE nałożone zostały kary? Mnie na przykład interesuje konkretnie to, a nie to kto dostał stypendium twórcze od Pana Prezydenta Roberta Chomy, i dlaczego w tak krótkim czasie jest to druga osoba z ŻP. ;-)
            • Gość: pysio Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: 185.18.135.* 29.11.13, 15:47
              Mnie i jak przypuszczam zdecydowanej większości Przemyślaków wybito dokładnie ze łba troskę o to co się w tym mieście dzieje. Nie mam plotkarskiej natury i podkładanie świń mam gdzieś. A strzępienie języka po próżnicy by udawać ze dostrzegam jakiekolwiek oznaki demokracji czy polityki obywatelskiej, to zajęcie nie dla mnie. Gdy panuje dyktatura to jest mnóstwo gadania jaka to u nas piękna demokracja a rzeczywistość skrzeczy. Już się dość nasłuchałem jak to durnowate peło przy każdej okazji podkreśla że skonsultowano, rozmawiano, wysłuchano czy przeprowadzono sondaż opinii. I jeszcze ani jedna decyzja odpowiadająca społeczeństwu nie przeszła. Zainteresowani takimi duperelami są tylko i wyłącznie ci co na tym korzystają czyli znikoma ilość. Prawdopodobnie długo nie pociągniecie choć życzę wam wszystkiego najlepszego.
              • Gość: Wjola Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 16:40
                Oj pysio, nie popadaj w przygnębienie. To że nie będziesz mógł w pograniczu zamieszczać swoich wytnij/wklej faktów, to nie znaczy, że nie jesteś potrzebny. Jesteś potrzebny, wielu czeka na twe wklejki, i tym się nawet podnieca. Nawet nie wiesz, jak one wspomagają orgazm. Ja jak czytam co wklejasz, to dostaję najpierw rumieńców, potem sutki mnie szeleszczą a dalej, to mi nie wypada pisać, dzieci czytają forum. Wiesz, jestem taka szalona, może spotkamy się gdzieś w siłowni? Daj cynk, to zapomnę wziąć bielizny, ty szalony chłopczyku.
                • Gość: pysio Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: 185.18.135.* 29.11.13, 19:15
                  Jeśli chcesz się spotkać to musisz się określić narodowo! Dla mnie Ukrainka jest warta tyle że doceniam jej możliwości w sprawie zabicia kurki, ubicia króliczka czy zatłuczenie wieprzka. Reszta jest po za moimi zainteresowaniami! Podobny stosunek mam też do szwabek czy żydówek. To wszystko nie jest wynikiem rasizmu czy nacjonalizmu lecz temu że nauka uznała te trzy narody za najbardziej fałszywe i gotowe wbić nóż w plecy nawet członkom najbliższej rodziny. Jestem wyznawcą hasła że strzeżonego pan bóg strzeże!
                  • Gość: lucek Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 21:00
                    A co ty ateisto powołujesz się na Boga?
                    • Gość: pysio Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: 185.18.135.* 29.11.13, 21:15
                      Od kiedy ateista nie ma prawa posługiwać się znanymi zwrotami. Nie jestem tak tępy jak banderowcy którzy unikają zwrotów kojarzących się
                      pejoratywnie z banderyzmem. Powiem więcej, ja wszystkie religie oprócz banderowskiej zwyczajnie szanuję i dostrzegam tam wiele pozytywnych rzeczy. Przestrzegam np dekalogu a pogardzam dekalogiem ukraińskiego nacjonalisty. Przestrzegam postu w piątki. Doceniam wartości chrześcijańskie które ukształtowały cywilizację chrześcijańską. Pogardzam cywilizacją turańską charakterystyczną dla religii banderowskiej. Pogardzam fałszem, obłudą i podstępem który preferuje religia banderowska.
                      • Gość: kizior Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.13, 08:43
                        Nie chrzań człowieku. Dekalog to prawo żydowskie, nie chrześcijańskie, ale skoro jak mówisz je przestrzegasz, to znaczy że święcisz też Szabas, w sobotę. Tak? A wiesz co grozi za złamanie tego nakazu? Śmierć przez ukamienowanie.
                        A wyjaśnij nam, jak to jest że właśnie banderowcy to chrześcijanie, wspierał ich kler greckokatolicki, czyli ci co podlegają pod tego samego papieża co i katolicy? To jak to jest z tą miłością do bliźniego, którego uczył Chrystus?
          • Gość: bystry Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.13, 16:44
            "Zbychu" nie łudź się już są ci, którzy wklejają , hejkują, już tutaj są.
            • Gość: geronimo Re: Nowy, lokalny portal opinii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.13, 17:09
              Już wrócili z Kijowa? Oberwali paroma pałami po grzbiecie i się podnieśli czy wstali po popijawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka