Dodaj do ulubionych

Pawilon na stoku cd.

IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.14, 15:57
W ubiegłym roku we wrześniu Choma głosami Regii Civitas i Platformy Obywatelskiej przekazał 810 tysięcy złotych z budżetu miasta na przeszklenie tego bunkra. Około 120 tys złotych miało pójść na przeprojektowanie tego "kibla z betonu" wybudowanego bagatela 2,5 mln złotych.
Choma doniósł do prokuratury na radnego Oleszka, który miał odwagę zapytać wprost dlaczego miasto tak a nie inaczej działa w sprawie pawilonu. Prokurator sprawę umorzył.

Do końca roku 2013 miało być wykonane to słynne oszklenie i przeprojektowanie. Co dalej w tym temacie? Co z przetargiem? Bo na stoku ciszaaaa. Kolejny kant, immanuel?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lokalny Patriota Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.toya.net.pl 18.01.14, 09:48
      Radnemu chodziło o to która firma oszkli ten pomnik naszej świetności . Dla tego wielu mieszkańców naszego grodu już robi zakłady kto wygra przetarg i czy pan Oleszek miał racje .
      • Gość: Lesiu Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.ip.xcore.pl 18.01.14, 21:53
        Ktoś wrzucił ofertę przetargową na frp.com i z tego co widziałem przetarg został tak rozpisany by Pan Oleszek Przegrał ( mimo tego, że wygra). Mianowicie już wyjaśniam przetarg obejmuje docieplenie i oszklenie budynku ale oferty nie będą przyjmowane na wykonanie tych dwóch czynności osobno. Ustalono zatem przetarg na Domknięcie elewacji budynku na zasadach iż zwycięska firma od "elewacji" dopiera sobie samodzielnie podwykonawcę z branży stolarki okiennej. Teraz będziemy mieli prawdopodobnie okazję przekonać się, że wygra jakaś tam firma "X" co zrobi elewację a to że bankowo wybierze jedyną słuszną firmę od okien to już nie Chomy wina ! :D Także jaj jak z Volvem ciąg dalszy.
        • Gość: marek Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 22:39

Tak to sie robi w chcago
          • prol_1984 Re: Pawilon na stoku cd. 19.01.14, 00:22
            Naprawdę rozumiem że pan Choma ma swoje wady i Przemyśl piękne miasto nie rozwija się zgodnie z aspiracjami jego mieszkańców dlatego pytam niech ktoś kompetentny wreszcie wystartuje ww wyborach i da szansę na zmianę. Jeśli będą startować takie osoby jak w zeszłych wyborach to pomimo iż pan Choma to nie jest człowiek z mojej bajki zagłosuje znowu na niego w imię zasady mniejszego zła.
            • Gość: Cypis Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 00:59
              Z dwojga...
            • Gość: Kandydat Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.toya.net.pl 19.01.14, 06:17
              Zapewne godnym konkurentem będzie kandydat z PiS
              • Gość: gość Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.14, 08:52
                to już nie chodzi o to kto jest lepszy cz gorszy. W końcu jakie doświadczenie miał p. Choma zanim został prezydentem? Chodzi o to żeby ktoś inny wygrał. Wszystko jedno kto, byle nie związany z obecną ekipą. Niech w końcu przewietrzy UM, przeglądnie finanse miasta, uporządkuje kadry w spółkach miejsich, byle nie wymieniając jednych pociotków na drugich.
                Akurat PiS jako partia dał się poznać takim samym kolesiostwem jak PO więc tu nie widze wielkiej nadziei
                • Gość: gonzales Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.01.14, 10:40
                  To że prezydentowi należy podziękować w najbliższych wyborach i wybrać najlepiej kogos z młodego pokolenia nie podlega dyskusji. Dlatego młodym aby nie był skażony poprzednim ustrojem, aby sie nie okazało że nabył doswiadczenia w ormo,zomo,kapując sb, nie był lektorem w pzpr itd. Młodym dlatego aby zachęcić młodych do wzięcia odpowiedzialności za swoje miasto,niech tworzą jego przyszłość po swojemu. Oprócz młodości powinien wnieść dobre wykształcenie. Nawet jak popełni błędy to będą to błędy nowego pokolenia.
                  O samym stoku jak i "bunkrze" napisaliśmy tutaj bardzo dużo.Nie ma wątpliwości że z ekonomicznego punktu widzenia była to nietrafiona inwestycja z kredytu bankowego który mieszkańcy jeszcze długo będą spłacać. Problem polega na tym że nie ma co ztym zrobić. Wartość rynkowa jest równa kilku milionom zł, pamiętajmy że cały Korbielów sprzedano za 14 mln. Wszystko wskazuje na to że nie ma dobrego wyjscia z tej sytuacji i musimy ponosić konsekwencje decyzji o budowie stoku jak i tegoz nieszczęsnego bunkra.
                  Mam odmienne zdanie natomiast co do wyboru tej firmy od okien , nie wiem dlaczego się pieklicie, okna tej firmy wybiera większość mieszkańców miasta i nie maja tutaj znaczenia układy,znajomości czy przeszłość właściciela firmy. Jeśli oferuje w miarę dobry towar najtaniej na rynku to mamy go nie kupić ? Lepiej będzie przepłacić? Sam kiedyś wybrałem okna tej firmy ,wcześniej odwiedzając wszystkie inne w mieście. W mojej ocenie i w ocenie innych znajomych również dokonujących wyboru byli po prostu najlepsi.
                  • Gość: Lesiu Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.ip.xcore.pl 19.01.14, 11:39
                    Ja wytłumaczysz fakt, że w okresie zimowym gdy w branży budowlanej jest kicha i pewnie w oknach też, ekipa z hali produkcyjnej tej firmy rok do rocznie zajmuje posadki na stoku narciarskim ? Tu nie chodzi o okna a o ukłąd biznesowo koleżeński, który dbając o własne interesy działa na szkodę miasta hamując jego rozwój. Sam kiedyś próbowałem sezonowo zahaczyć się na stoku gdy straciłem pracę, niestety nie miałem takiej szansy. Jak wytłumaczysz promowanie prezydenta przez tą firmę na wszystkich bilbordach reklamowych w czasie wyborów ? Czy to nie jest obustronny interes? Idąc dalej jak wytłumaczyć fakt, że wszystkie inwestycje publiczne wykonuje właśnie ta firma ? Sprzedając produkty tańsze w cenach droższych ? Bo byłem świadkiem takiego działania podczas remontu kamienic za unijne dotacje. To jest zwyczajne nabijanie pieniędzy. O ile Ciebie potraktowali uczciwie to w miejskich sprawach wykazują się szkodą na szeroką skale.
                    • Gość: gonzales Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.01.14, 14:08
                      Żeby przerwać ten układ nie należy wybierać p. Chomy na stanowisko prezydenta miasta.
                      Całkowicie zgadzam się z tym co napisałeś. Okna ludzie wybierac będą wg swego uznania czyli w miarę jakosciowo dobre za nie wygórowanę kwotę.Zachowają zdrowy rozsądek. Oby w koncu też się tak zachowali przy wyborze prezydenta.
                      • Gość: lesiu Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.ip.xcore.pl 19.01.14, 14:38
                        Dzięki za poparcie ale trochę nie to mi chodziło. Miałem na myśli, że o ile Ty jesteś zadowolony bo kupiłeś to czego szukałeś o tyle do inwestycji publicznych firma ta pcha najtańszy shit na czym tracą szkoły, urzędy i inne obiekty. Wystarczy pójść np do Gim nr 5 i zobaczyć jak wyglądają tam okna. Poza tym o jakości produktów nie decyduje, cena tylko badania w certyfikowanych ośrodkach.
                  • Gość: Cypis Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 14:43
                    Gość portalu: gonzales napisał(a):

> Mam odmienne zdanie natomiast co do wyboru tej firmy od okien , nie wiem dla
                    > czego się pieklicie, okna tej firmy wybiera większość mieszkańców miasta...

Na podstawie czego tak twierdzisz?

• Gość: gonzales Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.01.14, 15:00
                      Prawie wszyscy wokół na dzielnicy w której mieszkam wybrali właśnie okna z tej firmy. Znajomi co się budują również. Nie twierdzę że to są najlepsze okna. Mający kasę napewno znajdą coś lepszego.Kwestia zasobności.
                      • Gość: Cypis Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 15:05
                        Z całym szacunkiem, ale Ty, Twoi znajomi, Twoja dzielnica, ... to nie "większość mieszkańców miasta", Chyba zasugerowałeś się reklamą na pewnym billboardzie.
                        • Gość: gonzales Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.01.14, 15:38
                          Masz rację, nie mam żadnych danych mówiących że większość z zamawiających okna wybiera właśnie tę firmę. Napisałem tak na podstawie mojego odczucia.Mogę się mylić.
                          I tak uważam że przyczyna nie leży w tej czy innej firmie lecz w obecnym prezydencie. Gdyby prezydent był w porządku nie byłoby żadnych układów.
                          • Gość: lesiu Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.ip.xcore.pl 19.01.14, 18:27
                            Sęk tym, że każdy widzi a nikt nie potrafi udowodnić. Wszystko dzieje się pod płaszczykiem prawa. Liczę tylko na to, że kłamstwo ma krótkie nogi i prędzej czy później wszystkigo się dowiemy, bo mieszkańcom się to należy. Nie mówię tego ze złośliwości do prezydenta ale z troski o mieszkańców i rozwój miasta.
                            • Gość: gość Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.14, 19:51
                              to sobie przypomnij lesiu pewną przemyską firmę od kostki brukowej i wszystkie cuda które się wokół niej działy - podkładanie nie swoich wyrobów do testów choćby - minęło pare lat i jakoś nic nie wypłynęło. Wszyscy trzymają buźki na kłódkę to znaczy prywatnie sporo usłyszysz ale oficjalnie każdy się wypiera że coś wie
                              • Gość: lesiu Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.ip.xcore.pl 19.01.14, 20:05
                                Czy tu nie chodzi o firmę, której nazwa zaczyna się na literę A.... ? Jestem jak najbardziej za wspieraniem rodzimej przedsiębiorczości ale nie kosztem mieszkańców, nie kosztem wciskania kiczu...
                                • Gość: abc Re: Pawilon na stoku cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 20:16
                                  Przetarg wygra jakaś firma budowlana ale okna weżmie - zakupi w tej firmie, i tak będzie wilk cały i owca syta, trzeba tylko umieć odpowiednio rozpisać przetarg - każdy przetarg a w nim już niby wskazać zwyciężce , tak było też z samochodem Volvo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka