cesc1899 14.02.14, 16:13 w końcu... www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140214/PRZEMYSL/140219674 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Historyk Re: McDonald's już Otwarty IP: *.toya.net.pl 14.02.14, 16:38 nie końcu tylko powinno być napisane ze na samym końcu, ponieważ jest to juz ostatnia placowka tego tumanstwa w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
2seth Re: McDonald's już Otwarty 15.02.14, 06:54 Jeśli ktoś chce zaszkodzić swoim dzieciom i zrobić z nich takie kulfony jak w USA niech szybko pędzi i kupuje.Najlepiej powiększone zestawy okropnego jedzenia. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: McDonald's już Otwarty IP: *.przemysl.hypnet.pl 15.02.14, 07:09 Pozwalam sobie zapytać czy honorują kupony rabatowe z telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mom Re: McDonald's już Otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 10:58 był film na gazetalub na onet jak robi się mom czyli mięso "oddzielone" mechanicznie a faktycznie papka wyciśnięta ze szkieletów, ścięgien i innych resztek pozostałych po rozbiorze kurczaków ( napakowanych sterydami by szybciej rosły i antybiotykami by nie zdychały) i co się z tej pasty wytwarza np. po zmieszaniu z soją i chemicznymi wzmacniaczami smaku, zapachu itp. Produkty gotowe wyglądają prawie identycznie z naturalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: McDonald's już Otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 15:14 A kto to dla nas konsumentów robi, jakiś obcy element, jakiż zagraniczny właściciel czegoś tam czy może rodowici handlowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: McDonald's już Otwarty IP: 62.244.159.* 15.02.14, 18:23 Możecie mówić na temat SyfDonalda ile chcecie, znam wiele "światłych" osób, które pójdą tam zaspokajać ambicje i leczyć kompleksy, bo to takie dooobre i hamerykaaańskie. I nic nie przemówi im do rozsądku, a teraz z drugiej beczki: powolutku, powolutku, jakość jedzenia z SyfDonaldu zaczyna osiągac poziom polskiego jedzonka w sklepach, ale paradoksalnie, to nie SyfDonald zwiększa jakość, ale SyfPoland zaczyna dominować. Smaczego roundapu w polskich potrawach i pozdrawiam polskich rolników-katolików co do kościoła chodzą i spowiadają się z grzechów poza jednych grzechem - doprowadzania konsumentów do chorób. Zatem, wielkich zysków życzę i dalszej bylejakiej chodowli na sprzedaż i odseparowanej chodowli na własne potrzeby. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlaBlaBla Re: McDonald's już Otwarty IP: *.przemysl.hypnet.pl 15.02.14, 18:20 Honorują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: McDonald's już Otwarty IP: *.toya.net.pl 15.02.14, 21:18 może jakieś plusy ? :) każdy lubi tylko kryykowac, kazdy głupi potrafi mówić, ze wszystko jest głupie. kawa w maku jest dobra, i sałatka też. a przepraszam jak kupujecie parówki z biedronki, to z czego one są zrobione? a kajzerki z lidla to niby jakie są? czemu upadły tradycyjne restauracje w przemyślu, skoro nie było syfskiego MOMu? ehh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: McDonald's już Otwarty IP: 62.244.159.* 15.02.14, 22:41 Tradycyjne restauracje upadły bo konsumenci wolą syf w rodzaju SyfDonalda, hamburgiery hamerykańskie, gorące psy i frytkie z keczupem bez pomidorów. Parówki z biedronki to SyfPoland, kajzerki z Lidla to max chemia - gdzie Sanepid, który ma stać na straży prawidłowości bóg wie jakich? Zapewne kiedys ocknie się, jak maksymalnie raz do roku, i przeprowadzi jakąś akcję, cos tam stwierdzi i znowu wpadnie w letarg. "Może jakieś plusy"? Nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giorgio Re: McDonald's już Otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.14, 00:06 www.youtube.com/watch?v=xcFcaHbxak8 Odpowiedz Link Zgłoś
2seth Re: McDonald's już Otwarty 16.02.14, 09:09 Warto obejrzeć. Oczywiście niektóre wnioski są skonstruowane tak , żeby przestraszyć widza. Ale z końcowym się zgadzam. McD jest niezdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: McDonald's już Otwarty IP: *.rzeszow.hypnet.pl 17.02.14, 17:34 Nikt nikogo nie zmusza jeść codziennie jedzenia z McD. A tym samym nikt nikogo nie wpycha ani nie ciągnie do lokalu czy na McDrive żeby kupować. Każdy ma swój rozum i wolną wolę. To, że ludzie zawsze narzekają, że jedzenie z McD jest niezdrowe to już jest nudne bo Ci co narzekają idą do budki i kupują "hamburgera" (buda z psem zmielona) je i się cieszy, a nie wie co jest w bułce z McD polecam stronę www.dociekliwi.pl Nie chce bronić tej firmy ale co do pracowników to chyba każdy widzi umowę na której jest etat, stawka, wie w jakich godzinach jest czynny lokal więc nie rozumiem o co taki raban z PIP'em. Widzę, że mi warunki nie pasują to nie podpisuję umowy i wychodzę. Ale jeśli chcę pracować i mam nadzieję się czegoś nowego nauczyć i uważam, że w tym miejscu czegoś się nauczę to podpisuję i liczę, że kiedyś i etat i stawka się zmieni na lepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egtrb Re: McDonald's już Otwarty IP: *.toya.net.pl 16.02.14, 18:06 byłem, widziałem, było fajnie, dziękuję do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Kiślak Re: McDonald's już Otwarty IP: *.toya.net.pl 16.02.14, 20:07 A na ch.uj tobi jakiś MakLudandy, ta idź sy na zilonyj rynyk, tak kup sy maku, ta niech ci baba upieczy makuwnika i nie trza ci mak Lulanda. Ta weź sy kup trohu miensa miendlunego sy wymiszaj z bułkum tartum ta weż tu usmarz inu cybuli trohu daj i jajku i wybełtaj, ali tak het wybełtaj, tak dobrzy i bedzisz miał pulskiegu katulickiego sznyclia. Tak jak tak można, ta katastrofa była ta krzyż katulicki chcom zamurdować przyd pałacem Pręzęta Kaczyjskiegu co gu Tusk stronciuł z Nieba, a ty chcysz taki nipolski kurwesyństwa jadać? Taniech ci MAtka Boska Kruljowa Polski broni, tak jak ty tak! Bandytu ty, ta bandytu , ta ty cheba na Kumruwskiego głusował, ty banderowcu ty. Ta my zy Zynkiem Bugajow tyli lat żyli, rubili razym ali nigdy du pyska ,my maglunalda niwzieli. Ta czegu tu żresz bandytu ta najidz si polskij katulickiej kapusty, wys.raj si, pacirz zmów i idź spać. Ta żyj pu pulsku, pu katulicku, ta nie rób pacałychy bandytu! Uni mordujom temi szniclamy dzieci POLski bu tam sypiom tłuste cuś i POlski Dzieci robium si tłusty ud tegu i hodzić ni mogum ani siem na Pljacu Zabaw pubawić nawet wiadyrkiem i piaskim bu jak si schyli du ziemi żeby siem bawiuł czy nawyt małym ałtkim. A łapotopy i inny kumputry kto wymyslił rzeby Polski Dzieci jedli mac Lulandy te ukrajinskie sznycli znaczy si i patrzyli i na kumputry i zdjencia ortugraficzne oglundali jak si chłopy z babamy grajum, ta fuj! Nic si uczyć nie chcy i puźnij taki durnyj bu inu het siedzi i si ni ruszy a bandery si uczom i chude som i wiency mogom chodzić niż Polski DZieci Narudowe co tłuste im dajum żeby byli gruby. Dobrzy nażryć siem Polski Szncylim. Ty bandytu jedyn ty ty bandytu francuwaty ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mesi Re: McDonald's już Otwarty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.14, 20:23 Gość z góry chciał, by podać mu jakiś PLUS MCDONALDA, jak dasz ludziom 60 etatów pracy to wtedy krytykuj. Ja wiem, że zaraz będzie napisane, że za jakie pieniądze i kierat, stwórzcie coś lepszego w mieście. Co do samego MC fajny klimat, w niedzielę o 17 kolejki i brak wolnych miejsc jak w środku tak i w ogródku. Zawsze jakaś nowość i z tego trzeba się cieszyć. Ale ja jestem przyjezdnym mieszkańcem Przemyśla (od 5 lat tu mieszkam) i wiem, że rodowici na wszystko narzekają. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: McDonald's już Otwarty IP: *.toya.net.pl 16.02.14, 21:47 juz cie lubie, Gościu Mesi Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: McDonald's już Otwarty 17.02.14, 00:56 60 etatów pracy w przemyskim McDonaldzie? A powiedz mi przejezdny, ile średnio przepracuje pracownik w Przemyślu w róznego rodzaju sieciówce - mam tu na myśli Biedronkę, Carrefoura, Tesco, Castoramę itd? I dlaczego żaden gałgan w rodzaju np. prezydenta Chomy, który musi zgodzić się na inwestycję, nie zabronił podobnej praktyki częstego zwalnia pracowników lub zatrudniania na 1/2 etatu przy pracy na cały etat? McDonald nie da 60 etatów bo nie ma w Przemyślu takiego sklepu a tym bardziej nie ma tego pier.dolnik koło Castoramy. Żryjcie tam ile chcecie, ale później nie pier.dolcie, że polskie bary i restauracje upadają. Ba, weźcie ze sobą dzieci bo polityka tej firmy jest skierowana właśnie do nich, żeby je uzależnić od początku. Mało, zamówcie sobie śniadania, obiady i kolacje z McDonalda, w końcu powiew kultury dla prostaków z zachodu to sedno istnienia Polaków. Hołdys niedawno pisał w Nesweeku jak to bohema artystów oszalała na parkiecie przy dźwiękach zespołu Weekend... Pokażcie ludzie z serca czego wam potrzeba i do dzieła. I zagłosujcie zgodnie z McDonaldowym sercem w najbliższych wyborach, bo jak w przypadku McDonalda nie ważne żarcie, ważna potrzeba, w przypadku gospodarza nie ważna wiara, ważne żeby gospodarz był dobry, bo nie sądzę żeby wiara poza strachem była potrzebą. Ale kto tę filozofię zrozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mesi Re: McDonald's już Otwarty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.14, 07:00 Tak właśnie sądziłem, że zaraz jakiś krytykant się znajdzie, a odnośnie pracy w marketach to z tego co wiem na ul. Jasińskiego jest PIP i tam wszystkie skargi i zażalenia składaj, a o roli prezydenta to nie chcę nawet podejmować tematu bo ten pan to zero jakości, patrząc na jakikolwiek rozwój miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
2seth Re: McDonald's już Otwarty 17.02.14, 07:28 Gdzie jest Państwowa Inspekcja Pracy to nie musisz pisać. Tylko wizyta w tej instytucji to pewne zwolnienie. A do wymienionych wyżej sieciówek dołożyłbym pracowników Statoil. Jak będziesz tankował to spytaj o warunki pracy i rotację kadrową. Miłego dnia...obojętnie skąd jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
maveri_ck Re: McDonald's już Otwarty 17.02.14, 15:51 Otworzyć źle bo mcdonald to psie żarcie, niskie zarobki, rotacyjność pracy itp. Nie otworzyć źle bo wszyscy mają a my nie, bo nie ma w mieście inwestycji, bo żarcie z mcdonalda jest ok. Ludzie na litość weźcie się zdecydujcie na coś bo zwariować można jak się te wypociny czyta bo porządnymi postami nazwać nie można. Nie chcesz jeść nie jedz i idź jeden z drugim do POLSKIEJ restauracji i daj im zarobić. Co by nie zrobił to źle zawsze marudy się znajdą szczególnie w Polsce ale w Przemyślu to już przybrało monstrualne rozmiary że aż jest po prostu śmieszne. Czy wy nie rozumiecie że to wasze wieczne niezadowolenie miastu nie pomaga, jak ci się nie podoba to nie musisz wszystkim truć i marudzić zrób coś dla siebie idź na spacer a jeśli możesz to zrób coś dla miasta ,cokolwiek tylko proszę PRZESTAŃ MARUDZIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: McDonald's już Otwarty 17.02.14, 16:03 A owszem, chodzę do restauracji prawie polskich i z prawie polskim jedzeniem. Rzecz była o etatach, którymi ktoś się wyzej podniecał. Otóż, nie jest to prawda, bo sieciówka typu McDonald może dać miejsce pracy nawet i 200 osobom tylko, że na 1/6, 1/4 lub 1/2 etatu, a do emerytury jak to się liczy to nie muszę dodawać. Nie muszę też chyba dodawać, że PIP w Przemyślu i wielu innych miasta już dawno te praktyki powinien rozpierniczyć, a nie robi tego bo brak mu widocznie chęci do działania. Jakby PIP nie wiedział to niech zacznie od Galerii Sanowej, wyniki i związane z tym premie będą natychmiastowe. Odpowiedz Link Zgłoś
2seth Re: McDonald's już Otwarty 17.02.14, 20:51 Uważasz, że PIP-a będzie chciała się narazić władzy? Nie żartuj, zawsze ścigała tych na rusztowaniach bez kasków i tych malutkich od małych rzeczy. Sieciówek nie ruszą. Tak jak nasz POważny rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość II Re: McDonald's już Otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.14, 16:17 Mesi, masz absolutną rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: McDonald's już Otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.14, 22:31 Klik Odpowiedz Link Zgłoś