Gość: Anna IP: *.toya.net.pl 05.04.14, 10:29 Pilnie, dla dziecka z hodowli ekologicznej, Przemyśl i okolice. Mogę odbierać osobiście. Czy może ktoś zna gospodarstwo gdzie takie mleko można nabyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Luna Re: MLEKO KOZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.14, 10:53 Też pytam, bo jak byłam w Bukowcu, to taka jedna kobieta przynosiła mi mleko kozie, a ja nim nacierałam piersi. Miałam małe, a po tygodniu urosły tak, że musiałam zmienić wszystkie biustonosze. Mój chłopak był tak zdziwiony, bo nie mógł je trzymać jak dotąd w jednej ręce. To prawda mleko kozie czyni cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: MLEKO KOZIE 08.04.14, 11:28 Na małe piersi lepiej działa papier toaletowy. Też należy pocierać intensywnie jak między pośladkami. Piersi tak samo urosną jak pośladki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Kózka Re: MLEKO KOZIE IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.14, 11:16 A w "Biedronce" nie ma ? Kiedyś było. Można poprosić kierownictwo o zamawianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: MLEKO KOZIE IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.14, 11:41 Wiem, proszę o numer telefonu lub mail Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: MLEKO KOZIE 09.04.14, 09:48 Biedronka to raczej dyskont, masowy sprzedawca, a nie serwis concierge. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: MLEKO KOZIE 08.04.14, 11:30 Proszę zwrócić uwagę, że mleko kozie jest co prawda mniej alergenne niż mleko krowie, ale po dłuższym czasie stosowania jednak i mleko kozie uczula. Poza tym, mleko kozie nie ma kwasu foliowego, tu trzeba pomyśleć o suplementacji. Najlepszym rozwiązaniem jest mieszanka mleczna dla Juniorów, z oznaczeniem HA, czyli hypoalergiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: MLEKO KOZIE IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.14, 20:26 Najgorszym rozwiązaniem dla dzieci jest wszystko z oznaczeniem HA, czyli hipoalergiczne, najlepsze jest swojskie masło, mleko i sery, a przy skazie białkowej najlepsze mleko kozie. Nie kupować nic w aptece bo to strata szmalu i przeznaczone dla miejskich lalusiów, którym nie chce sie du-py ruszyć za miasto po zdrowe produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: MLEKO KOZIE 09.04.14, 09:47 Jasne, jakby mleko kozie jeszcze białka nie zawierało... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: MLEKO KOZIE IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.14, 16:33 Zawiera białko i laktozę, ale poza tym mylisz się twierdząć, że mleko kozie nie zawiera kwasu foliowego. Nietolerancja laktozy, czyli cukru, dotyczy i mleka koziego i krowiego, ale zawartość laktozy w kozim mleku jest mniejsza i wiekszość dzieci toleruje tę ilość. Uczulenie na białko to osobna kwestia i ważny jest czynnik alergizujący. Od tego sa testy w szpitalu na Monte, testy do ch. niepodobne, ale sugestia czyni cuda. Jeżeli chodzi o niemowlęta to inna sprawa i od tego jest pediatra, byle nie leniwy, który poleci produkty apteczne HA, ale założycielka postu miała na myśli dziecko, więc myślę, że chodzi o dziecko starsze (mimo, że niemowlę to też dziecko, tak jak mężczyzna to chłopak, kobieta to dziewczyna, staruszka też) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: MLEKO KOZIE IP: *.cm-6-5d.dynamic.ziggo.nl 05.08.14, 15:59 Mleko kozie EKO Przemysli okolice tel.603078479 Polecam Odpowiedz Link Zgłoś