Gość: [] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 20:49 O co tak naprawdę chodzi w tej aferze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alek Re: Afera donicowa IP: *.play-internet.pl 27.10.14, 07:33 nie ośmieszajcie się! Ciekawe co za kretyn wpadł na taki tytuł. Jakiś macierewicz przemyski się narodził? może brzozy zaczną szukać. Poszukiwacze afer ... żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Afera donicowa IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.10.14, 10:29 Faktem jest że wszystko co zleca i zarazem finansuje miasto jest bandycko drogie. Szkoda że prezydent nie zada pytania"dlaczego tak jest" swoim służbom. Może wyborcy się zastanowią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Afera donicowa IP: *.toya.net.pl 27.10.14, 11:11 Stawiam na to że te donice są z tytanu kupionego od NASA . Można by się jeszcze przyjżeć czy nie mas mieście monopolisty od zieleni bo jak tak to wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Afera donicowa IP: *.toya.net.pl 27.10.14, 11:22 Zamiast biadolić podejdźmy do sprawy poważnie i weźmy udział w wyborach . Pokażmy że jesteśmy społeczeństwem obywatelskim to jedyne wybory gdzie sam decydujesz o wybo wyborze radnego .Zagłosuj na kandydata którego uważasz za odpowiedniego i głosuj nie liczy się miejsce na liście tylko ilość głosów.Jeżeli zostaniesz w domu nie masz prawa narzekać i mówić że coś jest nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrek Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 12:19 Co ty pieprzysz człowieku? Na kogo większość ma głosować, skoro na listach stado idiotów? Większość co roku olewa wybory i słusznie, bo nie ma innego wyboru. Nikt nie zasługuje na to by ich wybrać. Ja nie narzekam na władzę, ja ją olewam i żyję jak chcę, więc nie pieprz mi tu o tym co mam robić. Społeczeństwo staje się coraz mądrzejsze, nie wybiera świń do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plopluś Re: Afera donicowa IP: *.toya.net.pl 27.10.14, 12:49 Wygodnie się ustawiłeś. Nie biorąc udziału w głosowaniu - też głosujesz. Dajesz szansę tym co już są przy korycie. Nie narzekasz na władze i ja olewasz ? Ona Ciebie też olewa, cieplutkim moszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrek Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 13:13 Niech sobie buraki rządzą, niech się podniecają wyborami. Jakoś większości to nie przeszkadza, robi swoje i ma się dobrze. A te mordy, które widać szczególnie na bilbordach to mnie jedynie śmieszą. Czy to stare mordy czy nowe nie ma to znaczenia. Jedna banda wkrótce zastąpi starą bandę i wszystko wróci do normy. A ty nadal będziesz się bił z myślami, że źle wybrałeś. Ale jak naiwni chcą się bawić w demokrację to ja nikomu przeszkodzić nie mogę. Idź, głosuj, wybieraj, masz prawo. Ot taka zabawa dla naiwnych co kilka lat. Naiwnym przestałem być już dawno a takie zabawy mnie nie podniecają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Afera donicowa IP: *.ip.oxynet.pl 02.11.14, 12:29 A Choma wyśle autokary pod Zakony i pod MOPSY, przyjadą i załatwi sobie 4 lata etatu :D Jeśli naprawdę chcesz ich olać przyjdź i oddaj nieważny głos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrek Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 14:34 Z plakatu należy usunąć słowa "gdy nie pójdziesz na wybory". I wszystko będzie OK. Za każdym błaznem czai się kłamca. Nieważne czy idziesz czy nie idziesz na wybory. Zachęcanie do udziału w wyborach miałoby sens, gdyby w wyborach startowali odpowiedni ludzie. Takich nigdy nie było i nie będzie. Jaki więc jest sens w nich uczestniczyć, jak i tak wygrają ... pajace? Stare cwaniaki chcą się utrzymać, a nowi wydrzeć im ster, żeby po chwili robić to co i oni. Tak to wygląda. Tak było i tak jest i tak będzie. Większość wybrała normalność, olewają politykę, trudno im odmówić życiowej mądrości. A naiwni nadal wierzą w garbate anioły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 15:42 Komu może najbardziej zależeć na niskiej frekwencji? Tym, którzy zasiedziali się w samorządzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko pytam Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 12:09 Ci na zdjęciu to mają być ci nowi, lepsi politycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huck Re: Afera donicowa IP: 185.18.135.* 27.10.14, 16:17 dzisiaj zobaczyłem bilborad pana Chomy, na którym chwali się, że wydał 10 mln złotych (środki unijne) na bibliotekę miejską. Brawo co za sukces. 10 000 000 !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Afera donicowa IP: *.ip.oxynet.pl 02.11.14, 12:32 Niech się pochwali, ścieżkami rowerowymi po których nikt nie jeździ! I buduje tego shitu jeszcze więcej. Tak właśnie Choma inwestuje zdobywa pieniądze a potem psuje każdą inwestycję. Kostka brukowa i 30 km dróg rowerowych, przerośniętych trawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp72 Re: Afera donicowa IP: *.static.ip.netia.com.pl 29.10.14, 12:57 Z tego co ja wiem to chodzi o nasadzenie kwiatów w donicach w rynku . Jest to dzieło pani naczelnik promocji i turystyki ( miejski ogrodnik ) . Przez zły dobór kwiatów miasto musiało wydać ponownie około 30.000 złotych. Firma która to robiła jest zadowolona bo zarobiła dwa razy . Nasze miasto jest biedniejsze o tą kwotę a pani naczelnik ma się dobrze. Przecież swoje prywatne pieniądze wydaje się inaczej a miejskie jakoś to będzie . W innym mieśćie poleciały by głowy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Afera donicowa IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.14, 18:22 No nieźle... a czy Pani naczelnik od promocyji i turystyki ma odpowiednie wykształcenie, ku temu aby projektować roślinność? Czy jest architektem zieleni? Czy ma wykształcenie choćby rolnicze? Podejrzewam, że nie bo w przeciwnym wypadku nie podjęłaby tyle baaardzo niekorzystnych decyzji. To, że posiada się ogródek lub działkę nie czyni z nikogo od razu znawcy tematu... Dlaczego wzorem innych szanujących się miast wciąż nie posiadamy specjalistycznej kadry, która zajęłaby się roślinami w mieście? Dlaczego przemyska zieleń, którą mamy naprawdę piękną (poza wyjątkami, o które "szczególnie" dba miasto) jest traktowana po macoszemu! Zastanówcie się, przecież to jest jedna z wizytówek naszego miasta! Jak tak dalej pójdzie to nie zostanie w mieście nawet jedno lipowe bonsai tak energicznie przycinane co roku przez znajomą firmę. Tymczasem osoby "zajmujące" się zielenią oczywiście nie mają sobie nic do zarzucenia?! Moje gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torf kwaśny Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 20:31 Problem tkwi w tym, że za dużo osób zajmuje się tą zielenią w mieście. Co jeden to lepszy fachowiec i często towarzycho wchodzi sobie w drogę chcąc się popisać przed władzą. Ścigają się kto ma lepszy pomysł na rabatki czy doniczki. Tenże rzuci takim projektem, tamten takim i jest wesoło. A gdy do tego wmiesza się jeszcze zakulisowo płeć piękna decydentów, to już całkiem jest fajowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Afera donicowa cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 21:19 Filmik o donicach w Rynku www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AQtYQa8KpiA&list=UUrmLQ6DDiLb5F0wSzeO4tYg Czarne donice i w dodatku z bukszpanem nadają się .... na cmentarz. Kwota jest porażająca. A kto podjął decyzję o ich zakupie? No kto? Zapytajcie tego barmana, co podaje z rana kawę na ulicy. Czy ten jego show jest z jego własnych środków czy z kieszeni podatnika? Odpowiedz Link Zgłoś