Dodaj do ulubionych

Afera donicowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 20:49
O co tak naprawdę chodzi w tej aferze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Cypis Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 21:54
      Klik
    • Gość: alek Re: Afera donicowa IP: *.play-internet.pl 27.10.14, 07:33
      nie ośmieszajcie się! Ciekawe co za kretyn wpadł na taki tytuł. Jakiś macierewicz przemyski się narodził? może brzozy zaczną szukać. Poszukiwacze afer ... żałosne
      • Gość: Cypis Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 09:24
        Klik
        • Gość: gość Re: Afera donicowa IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.10.14, 10:29
          Faktem jest że wszystko co zleca i zarazem finansuje miasto jest bandycko drogie. Szkoda że prezydent nie zada pytania"dlaczego tak jest" swoim służbom.
          Może wyborcy się zastanowią?
          • Gość: LP Re: Afera donicowa IP: *.toya.net.pl 27.10.14, 11:11
            Stawiam na to że te donice są z tytanu kupionego od NASA . Można by się jeszcze przyjżeć czy nie mas mieście monopolisty od zieleni bo jak tak to wszystko jasne
            • Gość: LP Re: Afera donicowa IP: *.toya.net.pl 27.10.14, 11:22
              Zamiast biadolić podejdźmy do sprawy poważnie i weźmy udział w wyborach . Pokażmy że jesteśmy społeczeństwem obywatelskim to jedyne wybory gdzie sam decydujesz o wybo wyborze radnego .Zagłosuj na kandydata którego uważasz za odpowiedniego i głosuj nie liczy się miejsce na liście tylko ilość głosów.Jeżeli zostaniesz w domu nie masz prawa narzekać i mówić że coś jest nie tak
              • Gość: yrek Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 12:19
                Co ty pieprzysz człowieku? Na kogo większość ma głosować, skoro na listach stado idiotów? Większość co roku olewa wybory i słusznie, bo nie ma innego wyboru. Nikt nie zasługuje na to by ich wybrać. Ja nie narzekam na władzę, ja ją olewam i żyję jak chcę, więc nie pieprz mi tu o tym co mam robić. Społeczeństwo staje się coraz mądrzejsze, nie wybiera świń do koryta.
                • Gość: Plopluś Re: Afera donicowa IP: *.toya.net.pl 27.10.14, 12:49
                  Wygodnie się ustawiłeś. Nie biorąc udziału w głosowaniu - też głosujesz. Dajesz szansę tym co już są przy korycie. Nie narzekasz na władze i ja olewasz ? Ona Ciebie też olewa, cieplutkim moszczem.
                  • Gość: yrek Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 13:13
                    Niech sobie buraki rządzą, niech się podniecają wyborami. Jakoś większości to nie przeszkadza, robi swoje i ma się dobrze. A te mordy, które widać szczególnie na bilbordach to mnie jedynie śmieszą. Czy to stare mordy czy nowe nie ma to znaczenia. Jedna banda wkrótce zastąpi starą bandę i wszystko wróci do normy. A ty nadal będziesz się bił z myślami, że źle wybrałeś. Ale jak naiwni chcą się bawić w demokrację to ja nikomu przeszkodzić nie mogę. Idź, głosuj, wybieraj, masz prawo. Ot taka zabawa dla naiwnych co kilka lat. Naiwnym przestałem być już dawno a takie zabawy mnie nie podniecają.
                    • Gość: mariusz Re: Afera donicowa IP: *.ip.oxynet.pl 02.11.14, 12:29
                      A Choma wyśle autokary pod Zakony i pod MOPSY, przyjadą i załatwi sobie 4 lata etatu :D Jeśli naprawdę chcesz ich olać przyjdź i oddaj nieważny głos!
                • Gość: Cypis Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 13:47
                  KLIK
                  • Gość: yrek Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 14:34
                    Z plakatu należy usunąć słowa "gdy nie pójdziesz na wybory". I wszystko będzie OK. Za każdym błaznem czai się kłamca. Nieważne czy idziesz czy nie idziesz na wybory. Zachęcanie do udziału w wyborach miałoby sens, gdyby w wyborach startowali odpowiedni ludzie. Takich nigdy nie było i nie będzie. Jaki więc jest sens w nich uczestniczyć, jak i tak wygrają ... pajace? Stare cwaniaki chcą się utrzymać, a nowi wydrzeć im ster, żeby po chwili robić to co i oni. Tak to wygląda. Tak było i tak jest i tak będzie. Większość wybrała normalność, olewają politykę, trudno im odmówić życiowej mądrości. A naiwni nadal wierzą w garbate anioły.
                    • Gość: Cypis Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 15:42
                      Komu może najbardziej zależeć na niskiej frekwencji?
                      Tym, którzy zasiedziali się w samorządzie?
        • Gość: tylko pytam Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.14, 12:09
          Ci na zdjęciu to mają być ci nowi, lepsi politycy?
    • Gość: huck Re: Afera donicowa IP: 185.18.135.* 27.10.14, 16:17
      dzisiaj zobaczyłem bilborad pana Chomy, na którym chwali się, że wydał 10 mln złotych (środki unijne) na bibliotekę miejską. Brawo co za sukces. 10 000 000 !!!!!
      • Gość: mariusz Re: Afera donicowa IP: *.ip.oxynet.pl 02.11.14, 12:32
        Niech się pochwali, ścieżkami rowerowymi po których nikt nie jeździ! I buduje tego shitu jeszcze więcej. Tak właśnie Choma inwestuje zdobywa pieniądze a potem psuje każdą inwestycję. Kostka brukowa i 30 km dróg rowerowych, przerośniętych trawą.
    • Gość: dp72 Re: Afera donicowa IP: *.static.ip.netia.com.pl 29.10.14, 12:57
      Z tego co ja wiem to chodzi o nasadzenie kwiatów w donicach w rynku . Jest to dzieło pani naczelnik promocji i turystyki ( miejski ogrodnik ) . Przez zły dobór kwiatów miasto musiało wydać ponownie około 30.000 złotych. Firma która to robiła jest zadowolona bo zarobiła dwa razy . Nasze miasto jest biedniejsze o tą kwotę a pani naczelnik ma się dobrze. Przecież swoje prywatne pieniądze wydaje się inaczej a miejskie jakoś to będzie . W innym mieśćie poleciały by głowy .
      • Gość: :( Re: Afera donicowa IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.14, 18:22
        No nieźle... a czy Pani naczelnik od promocyji i turystyki ma odpowiednie wykształcenie, ku temu aby projektować roślinność? Czy jest architektem zieleni? Czy ma wykształcenie choćby rolnicze? Podejrzewam, że nie bo w przeciwnym wypadku nie podjęłaby tyle baaardzo niekorzystnych decyzji. To, że posiada się ogródek lub działkę nie czyni z nikogo od razu znawcy tematu... Dlaczego wzorem innych szanujących się miast wciąż nie posiadamy specjalistycznej kadry, która zajęłaby się roślinami w mieście? Dlaczego przemyska zieleń, którą mamy naprawdę piękną (poza wyjątkami, o które "szczególnie" dba miasto) jest traktowana po macoszemu! Zastanówcie się, przecież to jest jedna z wizytówek naszego miasta! Jak tak dalej pójdzie to nie zostanie w mieście nawet jedno lipowe bonsai tak energicznie przycinane co roku przez znajomą firmę. Tymczasem osoby "zajmujące" się zielenią oczywiście nie mają sobie nic do zarzucenia?! Moje gratulacje!!!
        • Gość: Cypis Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 19:34
          Klik
        • Gość: torf kwaśny Re: Afera donicowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 20:31
          Problem tkwi w tym, że za dużo osób zajmuje się tą zielenią w mieście. Co jeden to lepszy fachowiec i często towarzycho wchodzi sobie w drogę chcąc się popisać przed władzą. Ścigają się kto ma lepszy pomysł na rabatki czy doniczki. Tenże rzuci takim projektem, tamten takim i jest wesoło. A gdy do tego wmiesza się jeszcze zakulisowo płeć piękna decydentów, to już całkiem jest fajowo.
      • Gość: abc Re: Afera donicowa cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 21:19
        Filmik o donicach w Rynku www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AQtYQa8KpiA&list=UUrmLQ6DDiLb5F0wSzeO4tYg
        Czarne donice i w dodatku z bukszpanem nadają się .... na cmentarz.
        Kwota jest porażająca. A kto podjął decyzję o ich zakupie? No kto? Zapytajcie tego barmana, co podaje z rana kawę na ulicy. Czy ten jego show jest z jego własnych środków czy z kieszeni podatnika?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka