22.02.16, 13:47
Od kilku lat walczę z korupcją i niesprawiedliwością lokalnie na podkarpaciu.Chciałbym poznać wasze opinie na temat Bolka,mam bronić bohatera czy też mam bohatera olać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Czytacz Co tam 'bolek' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.16, 20:38
      Mamy w naszym regionie multum godnych reprezentantów o wiele ciekawszych i znacznie nam bliższych uczących nas jak mamy żyć.
      Są 'zefiry' i inne wiatry w kolorowych sutannach.
      • Gość: duck Re: Co tam 'bolek' IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 22.02.16, 21:19
        A gdzie był w tamtych czasach kaczor szkodnik? Oglądał teleranek tak jak ja?
        • matigrypl Re: Co tam 'bolek' 23.02.16, 06:40
          Jan Jasiński, Henryk Lenarciak, Szczepan Chojnacki, Henryk Jagielski, Józef Szyler - to zaledwie kilka osób z dużo większego grona, na które donosił Tajny Współpracownik "Bolek". Jak napisał na twitterze prof. Sławomir Cenckiewicz: "Bez trudu znajdziecie te nazwiska w teczkach Bolka".

Od tygodniach trwa dyskusja co zawiera teczka TW "Bolka" znaleziona w domu Czesława Kiszczaka. Dokumentami od ponad tygodnia zajmują się archiwiści i prokuratorzy Instytutu Pamięci Narodowej, a dziś w samo południe IPN udostępni akta do wglądu dziennikarzom oraz historykom.
          niezalezna.pl/76641-na-nich-donosil-tw-bolek-nazwiska-ofiar-walesy
          Zapewne miłośnicy kapowania; peło jaki banderowcy nie zwrócą na ten wątek uwagi bo to dla nich normalka! Mało tego bo dla nich będzie to przyczynkiem by drzeć ryja o bohaterstwie bolka.
          • barbariaz Re: Co tam 'bolek' 23.02.16, 09:31
            Pysio, jaką masz gwarancję, że te papiery nie zostały spreparowane przez ubeków jeszcze za komuny. Nie pamiętasz, co robiła ubecja, żeby skompromitować Wałęsę po to, by nie dostał Nobla? Komitet Nagrody Nobla nie dał wiary ubeckim kwitom. Zresztą czy ubecja kompromitowałaby swojego agenta, wiedząc, że będzie on jeszcze potrzebny w Magdalence i przy Okrągłym Stole?
            Nie dałbym głowy oczywiście za jego niewinność, ale coś za ładnie się to wszystko układa. poczekajmy co pokaże eskpertyza grafologiczna.
            • Gość: lelek kozodoj Re: Co tam 'bolek' IP: *.toya.net.pl 23.02.16, 11:32
              isakowicz.pl/wp-content/uploads/2016/02/Cb4swVPW4AAlRl2.jpg
    • Gość: pe Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 23.02.16, 07:49
      Walczysz jako Zorro, Supermen czy tylko pieniacz? W du*ie mam Bolka i całą resztę niech się zajmie tym historia. Ja martwię się, że za parę lat będziemy tu mieli drugą Grecję, a wszyscy zajmują się teczkami.
    • barbariaz Re: Bolek 23.02.16, 09:13
      Nastały, niestety, takie czasy, że już nikomu nie można wierzyć ? w ciągu ostatnich 25 lat upadły w Polsce wszystkie autorytety. Już nie wiadomo, kto mówi prawdę, a kto pomawia, kto był naprawdę agentem, a komu przykleja się taką etykietę, bo też i nie wiadomo, czyje dokumenty są autentyczne, a czyje sfałszowane ? przez SB, bądź przez jej następców. Do arachiwów MSW, dzięki min, Krzysztofowi Kozłowskiemu, który był szefem resortu w rządzie Mazowieckiego. Kozłowski wpuścił Michnika do archiwum i on tam sobie grzebał, teorytycznie mógł coś zabrać, bądź podrzucić. Później grzebał tam Macierewicz ze swoimi ludźmi,i ludzie Wałęsy, a jeszcze później ludzie z kolejnych rządzących ekip. Jedni ujawniają teczki drugich, a drudzy twierdzą, że ci pierwsi je sfałszowali, pokazując teczki pierwszych, które ? niby są autentyczne. I tak to się ciągnie przez przeszło ćwierć wieku!
      PiS, skoro jest takie prawe i sprawiedliwe, ma teraz okazję wnieść projekt ustawy o powszechnej lustracji ? mając większość w Sejmie może bez problemu przegłosować.
      Dlaczego tego nie (z)robi? Na to pytanie, chyba odpowiadać nie trzeba.
      Mamy w Polsce sytuację taką, że właściwie wszystko można obalić. Niezależnie od tego, co ? w sprawie teczki Wałęsy ? orzekną eksperci, czeka na nas nowe ?teatrum?. Jeśli eksperci zawyrokują, że LW nie kolaborował z SB, bo dokumenty, to podróbki, wówczas jest wiecej, niż pewne, że pisowcy uznają to spisek za wrażych im sił, że ekspertów dobrał ?układ?. W przypadku sytuacji odwrotnej, podniesie larum środowisko pisowskie, powołując -być może ? jakąś komisję specjalną ds. zbadania sprawy kolaboracji Wałęsy z SB, z ?niezależnymi? ekspertami. Ciekawe, czy znajdzie się w niej prof. Binienda, choćby? :)
    • Gość: Lolek Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 23.02.16, 13:50
      Bolek !! Q.rwa, bierz wędki, idź na ryby chłopie i olej wszystko. Niech się pozagryzają. Albo przyjeżdżaj do mnie i skoczymy se do Arłamowa.
    • Gość: abc Re: Bolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.16, 16:46
      www.fakt.pl/politycy/sfalszowali-podpis-tw-bolka-sensacyjna-opinia-grafologa,artykuly,613201.html
      • Gość: lelek kozodoj Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 23.02.16, 17:01
        gościu puścił bąka i szybko się wycofał.

...Gasperaniec zaznaczył wyraźnie, że jego opinia jest bardzo pobieżna, sam dokument wymaga zaś pogłębionych badań. - Przede wszystkim trzeba wykonać analizę grafometryczną. Jest to bardzo szczegółowe badanie wysokości pisma, odwzorowania go względem pozostałych liter, badanie wszelkich krągłości. Chociażby sama literka "i" może być pochylona w pięciu różnych kierunkach, a kropka znajdować się w dziewięciu różnych miejscach - ocenił grafolog.
    • Gość: darek Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 23.02.16, 22:31
      W momencie podpisania, a myślę, że to było prawdą, Wałęsa miał 27 lat. Ktoś kto nie zna realiów tamtych czasów w ogóle nie powinien zajmować się tym tematem, bo wszystko co wie z tamtej epoki to jedynie przekaz medialny płynący od jednej albo drugiej partii. Wałęsa był prostym robotnikiem i - tak naprawdę - zawsze go o współpracę podejrzewałem, co nie znaczy, że należy go teraz piętnować. Podobnie było z Penelopą, który jest teraz marszałkiem sejmu, pełnym poważania człowiekiem, za którego większość Przemyślan nie dałaby ogryzka z darowanego jabłka.
      Jedyne co można powiedzieć o teczkach Wałęsy to fakt, że zaczęło się znowu chamstwo płynące z wyżyn, kolejne szczucie Polaków przeciwko sobie, kolejne bydlackie zagrywki.
      I na tym skończę, bo język zaczyna mnie świerzbić.
      • matigrypl Re: Bolek 24.02.16, 06:35
        Jesli chodzi o scisłość to wiem z autopsji jak się czuje podkapowany człowiek! Spotkało mnie to wielokrotnie i już jako dzieciak zapoznałem się z systemem i praktyką ubecji. Wiem na pewno że taka instytucja nie może sobie pozwolić na fałszowanie czy podrabianie jakichkolwiek doniesień, dokumentów czy sprawozdań. Oni doskonale wiedzą w przeciwieństwie do polityków że fałszywe akta powodują wyciąganie fałszywych wniosków! Daję wam słowo że ubek który by próbował coś zafałszować od razu jest na bruku z konsekwencjami. Oni mają tajne archiwa do których dostęp jest zastrzeżony i nie mają potrzeby sami siebie oszukiwać! A na koniec nikt nigdy nie zakłada że taką instytucję szlag trafi i trzeba się asekurować. Gdyby tak robili to we współpracownikach wzbudziliby niepokój i wszyscy zaczęliby mysleć o asekuracji a o skutkach to niech każdy dośpiewa sobie sam. TW bolek postępuje klasycznie zgodnie z instrukcją o kapusiach. Pewne elementy tej instrukcji pojawiają się w jego oswiadczeniu. Punkt 1-szy mówi o pójsciu w zaparte. punkt 2-gi o straszeniu sądami, straszliwych konsekwencjach w przypadku bolka dla kraju, zarzucaniu innym zdrady i działania na szkodę td. itp. 3-ci punkt to nie będę o tym rozmawiał!

Dla tych co są przekonani ze dla "dobra kraju" należy kłamać i fałszować historię mam jedną radę; poczytajcie sobie o różnego rodzaju mendach i kulcie jednostki a dowiecie się co z tego zawsze wynika.

Gdyby szwaby nie fałszowały historii to by powiedzieli że babka hitlera była żydówką a wtedy ten debil nie zostaje wodzem i nie ma drugiej wojny światowej!
        • Gość: gościu Re: Bolek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.16, 07:23
          Dobra pysio, z tego wynika, że esbeckie papiery na twojego idola kaczkę też nie mogły być sfałszowane, bo niby po co esbecy mieliby fałszować tylko te papiery, jeśli nie fałszowali niczego? W takim razie kaczka łże i należy się zastanowić, kto trzyma kaczkę na smyczy i jakie są tego konsekwencje dla kraju. A jeszcze jedna teczka podobno została sfałszowana. Teczka tatka kaczki. Tak orzekła w tv twarz "dobrej zmiany Lichocka". Ja cię pie......
          • matigrypl Re: Bolek 24.02.16, 08:13
            Mógłbyś dać linka na papiery, na kaczora? Bo mnie się wydaję że takowe istnieją tylko w propagandzie pełowskiej. Jeśli takowe są to nie mam najmniejszych powodów podważać ich autentyczności.

Czekam też na szafę z rudym, bulem i resztą peło, peeselem czy nowoczesną.
            • Gość: lolek Re: Bolek IP: *.play-internet.pl 24.02.16, 08:25
              masz racje mati, każdy kto ma więcej niż 35 lat to plugawy donosiciel, ubecka menda i kabel, widze samych takich wokoło
            • Gość: gościu Re: Bolek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.16, 08:28
              www.tygodnikprzeglad.pl/teczki-kaczynskich/
              • Gość: z neta Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 24.02.16, 14:54
                — z neta
                mówi w rozmowie z portalem wPolityce.pl Antoni Mężydło, poseł Platformy Obywatelskiej, działacz antykomunistycznej opozycji w PRL. CZYTAJ WIĘCEJ: TRZY PYTANIA DO posła Jaworskiego. „Wiele osób mówi, że ws. „Bolka” wszystko było jasne. Dziwne tylko, że te same osoby tyle lat milczały” wPolityce.pl: Jak pan ocenia postawę Lecha Wałęsy, jego chaotyczne tłumaczenia przesyłane z Miami, w których idzie w zaparte, mimo że dokumenty ujawnione przez IPN są jednoznaczne? Antoni Mężydło: Trzeba pewnie zanalizować psychikę, może osobowość Lecha Wałęsy, żeby to zrozumieć. Natomiast wydaje się, że sprawa jego agenturalności jest bezdyskusyjna, wiec nie wiem dlaczego idzie w zaparte. Nie powinien pójść w zaparte. Nie wiem czy on dobrze rozróżnia dobro i zło. Kiedyś mówiłem o takim przypadku, kiedy Wałęsa w 1979 roku opowiadał na WZZ-tach (Wolne Związki Zawodowe – red.), a później mieliśmy taśmę z tego, jak on zachowywał się. Mówił jak ze zdjęć rozpoznawał swoich kolegów na milicji. Joanna Gwiazdowa powiedziała wtedy: „Ale przecież ty sypałeś ludzi!”. A on : „Milicja to też ludzie”. Dzisiaj to wyraźnie widać z tego Miami, z Wenezueli, kiedy mówi o tamtej stronie w PRL, że to też byli patrioci. Coś u Wałęsy szwankuje i do dzisiaj nie można tego wyprostować. Myślę, że on tego problemu nie rozumie w tej swojej sylwetce psychologiczno-osobowościowej. Nie rozróżnia co jest dobre, a co złe. Bo jeżeli by to dobrze rozróżniał, tego problemu dzisiaj nie mielibyśmy.
                • matigrypl Re: Bolek 24.02.16, 16:53
                  Jedno jest pewne. Mamy chichot historii. Kablarz jest zakablowany i ma okazję dowiedzieć się na własnej skórze co to znaczy! Spadanie zawsze jest bolesne i tym boleśniejsze im drabina jest wyższa. Dziwię sie tym którzy mimo druzgocących dowodów nie wierzą a zarazem byle wzmianka w propagandzie jest dla nich druzgoczącym dowodem.

Im mniej wiesz ty samym masz więcej pewności. Chiński uczony.
                  • ub773 Re: Bolek 24.02.16, 18:12
                    Znany polski filozof zapytany o Bolka powiedział krótko to pycha krocząca przed głupotą.
                    • matigrypl Re: Bolek 24.02.16, 18:47
                      Znamy takich. Choćby z bajki "Szaty Króla".
    • barbariaz Re: Bolek 25.02.16, 04:13
      studioopinii.pl/krzysztof-lozinski-falszywe-zyciorysy/
    • Gość: Michał Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 25.02.16, 12:36
      Bolek Wałęsa jest wszystkim znany i obecna sytuacja jedynie utrwala obraz znanego Bolka Wałęsy. Tyle ważnych rzeczy w kraju do zrobienia, a tu kilkadziesiąt milionów ludzi musi oglądać ten żenujący spektakl w wykonaniu litości godnego Bolka Wałęsy.
      Styl obrony obrany przez Bolka to stara ubecka metoda :
      "gdyby na kradzieży złapali cię za rękę to powiedz, że to nie twoja ręka ".
      Pamiętacie jak się bronił TW Krzysiek :
      "nic nigdy nie podpisywałem;
      coś kiedyś podpisałem ale nie pamiętam co;
      podpisałem ale nie robiłem nikomu krzywdy;
      tak podpisałem żeby zagwarantować bezpieczeństwo swoim rodzicom i rodzinie".
      Widocznie wszyscy TW mają taki sam kręgosłup.
      Z tego wszystkiego wychodzi, że tacy jak np. ks Jerzy Popiełuszki, Ryszard Siwiec, to skończeni głupcy i życiowi nieudacznicy.
    • Gość: 3kropki Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 25.02.16, 20:57
      Leszek ten psychol schizofrenik? Oczywiście, że go olać. W klapie nosi Najświetszą Panienkę, a wali mu z ryja jadem na odległość, do tego w czasie teraz panującego postu wpie...ł w USA ośmiorniczki i tańczył.
      • brunno34 Re: Bolek 26.02.16, 21:09
        Nie wolno ulegać nagonce hejterów, wiadomo, że LW nie był świetnym prezydentem, był do tego przygotowany, ale był i jest Wielkim Człowiekiem, dlatego jutro wezmę udział w KOD. Gdyby nie LW to te krzyczące pieski dziś by dawno robaczki zjadły, hehe
        • ub773 Re: Bolek 27.02.16, 14:23
          Synu napisz ile masz lat.Moja ciotka prosta kobieta ze wsi była na spotkaniu z Bolkiem w rzeszowie przed stanem wojennym.Zapytałem i co ciociu.Ona, stałam niedaleko od niego.Brudne gacie,brudne buty,jąkał się i coś bełkotał.Synku powiedziała z chama pana nie zrobisz.On wyszedł ze wsi,ale wieś z niego nigdy nie wyjdzie.
          • Gość: gość Re: Bolek IP: *.centertel.pl 28.02.16, 07:38
            Lechu dostał Nobla . Jarek dostał Jobla .
            • Gość: abc Re: Bolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.16, 09:53
              do - ub773 ,
              każdy sądzi według siebie, jesteś zatwardziałym pisowcem wyznający przykazanie - miłuj bliżniego swego aż koszula spadnie z niego
              • ub773 Re: Bolek 28.02.16, 13:45
                Nie jestem piswcem mam lewicowe przekonania i nie wstydzę się tego.Jestem również bardzo wierzącym ateistą z czego jestem dumny.Zapytasz dlaczego o mój boże,bo mam mózg myślę abstrakcyjnie,pomagam ludziom i zwierzętom,ogólnie na podkarpaciu mam przejeba.e,ale wyznaje niezmiennie pewne zasady.Nigdy nie zostawiłbym żony i dzieci bo mi się znudziły jak postąpiło wielu katoli których znam.
                • ub773 Re: Bolek 28.02.16, 13:47
                  Błędy ortograficzne zamierzone,tak że proszę się nie czepiać.
                  • matigrypl Re: Bolek 28.02.16, 17:26
                    Nasi pełowcy i współpracujący z nimi banderowcy nie przyjmuja do wiadomości że kapowanie to dno człowieczeństwa a w naszym regionie szczególnie. Praktycznie trzon kapusiów i ormo to ukraińcy. Mogli się wyżywać na nas w ramach dekalogu ukraińskiego nacjonalisty. Przemyskie ub to też w większości banderowcy. Bronią bolka bo to bratnia dusza i praktycznie po drodze im razem. Mogą się nakręcać, ładować akumulatory i umacniać w przekonaniu że to droga do bohaterstwa. A tymczasem powinni zająć się tym psychiatrzy bo fakty są porażające.
                    • Gość: gość Re: Bolek IP: *.centertel.pl 28.02.16, 21:11
                      Tobie już żaden psychiatra nie pomoże.Wrzucając wszystkich do jednego worka , udowadniasz tylko jedno - ten gość , który Cię zgwałcił musiał mieć długi organ.Uszkodził Ci mózg.
                      • matigrypl Re: Bolek 29.02.16, 05:35
                        Jako banderowiec nabiłeś se punktów u swiji i teraz możesz świętować!
                        • Gość: gość Re: Bolek IP: *.centertel.pl 29.02.16, 07:32
                          Twych obsesji nikt już nie wyleczy.Umrzesz jako stary i głupi palant.
                          • Gość: kapitan sb Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 29.02.16, 13:51
                            Były funkcjonariusz SB o Kiszczaku i teczce Wałęsy
                            niepoprawni.pl/blog/elig/byly-funkcjonariusz-sb-o-kiszczaku-i-teczce-walesy
                            W tym tygodniu wciąż natrafiam na ciekawe wywiady. Tym razem jest to rozmowa Anity Czupryn z płk Piotrem Wrońskim, byłym funkcjonariuszem SB. Ukazała się ona w weekendowym wydaniu dziennika "Polska" [26-28.02.2016]. Jest też dostępna w sieci na stronie www.polskatimes.pl (link is external) {TUTAJ (link is external)} pod tytułem: "Piotr Wroński: Nie wierzę, aby Kiszczak trzymał w domu teczki. Jego żona zapewne nie działała sama". Już w podtytule czytamy:

"- Nie można sfałszować takiej ilości dokumentów, nie można sfałszować czynnej sprawy - o teczkach w IPN i pracy esbeka mówi były funkcjonariusz SB Piotr Wroński".

Kim jest Piotr Wroński? Na stronie "Polski" Bartek Syta napisał:

"Piotr Wroński to były funkcjonariusz SB, po 1989 roku pozytywnie zweryfikowany, rozpoczął pracę w Urzędzie Ochrony Państwa. Pracował w kontrwywiadzie, jak sam mówi - na kierunku wschodnim. W 2013 roku przeszedł na emeryturę, wtedy też ujawnił swoje akta. Zajął się pisaniem książek. Wydał dotychczas: „Spisek założycielski. Historia jednego morderstwa” oraz „Weryfikację”. Obie książki wydało wydawnictwo Editions Spotkania (© Bartek Syta).".

Wroński stwierdza, że aby sfałszować "czynną sprawę" potrzeba by było co najmniej stu osób, ze względu na obowiązujące w SB procedury. Przechodzi potem do gen. Kiszczaka i mówi:

"Ale wątpię, żeby Kiszczak cokolwiek trzymał w domu. Zresztą ostatnie oświadczenie IPN na temat tego, co jest w drugiej transzy tych materiałów, że to jego materiały prywatne, kserokopie zdjęć, które nie mają żadnego znaczenia, świadczy o tym, że ta sprawa nie wygląda tak, że pani generałowa znalazła sobie jakąś teczkę, a ponieważ żyje w jakimś wirtualnym bycie, poszła do IPN-u i chciała 90 tysięcy złotych. To największa bzdura, jaką w życiu słyszałem. Bo co to oznacza? Że taki człowiek trzymał w szafie tylko sfałszowaną teczkę Lecha Wałęsy? Wszystko można powiedzieć o generale Kiszczaku, ale nie to, że był idiotą.". Następnie, w dalszym ciągu wywiadu srwierdza:

"I teraz mamy kwestię dwóch narracji: materiały są prawdziwe, albo materiały są fałszywe. Ja się, oczywiście, skłaniam ku temu, że materiały są prawdziwe. Muszą być. Ale nawet ci, którzy mówią, że materiały są fałszywe, wpadają w histerię, ponieważ paradoksalnie zakładają, że jednak też są prawdziwe. Nie przychodzi im do głowy możliwość tak wielkiego fałszerstwa. Podświadomie. Ale muszą bronić Wałęsy. Mówiąc szczerze, mnie jest żal Wałęsy, który jest zostawiony sam sobie, został zmanipulowany jeszcze bardziej. Przypuszczam, że Lech Wałęsa na początku lat 90. chciał o tym epizodzie w swoim życiu powiedzieć, tylko całe to towarzystwo, w jakie wpadł, które go pilnowało, które go stworzyło, odradzało mu to. Zabroniło mu o tym mówić.

Co by Pan w obronie Wałęsy napisał?

Oskarżyłbym wszystkie środowiska, które go stworzyły. Napompowały i zostawiły samego. Całe środowisko „Gazety Wyborczej”, tych wszystkich działaczy przeciwstawiających się PiS-owi, piszących za granicę, chodzących do Brukseli, całe to, przepraszam za wyrażenie, poprawnie polityczne badziewie. (...)

Wrócę do pytania: jak to możliwe, że Kiszczak miał w domu tę teczkę?

Nie, to nie jest możliwe. Te materiały zostały przyniesione, przygotowane po jego śmierci, to znaczy przygotowane do tego, aby to dać IPN-owi.".

Wroński polemizuje dalej z tłumaczeniami Wałęsy i twierdzi, iż ujawnianie teczek jest groźne dla wszystkich stron polskiej sceny politycznej. Walczy też z mitem "palenia teczek". Pisze:

"Jestem złośliwy, bo szlag mnie trafia: nie było żadnych dołów, żadnego palenia. Rzeczywiście, braliśmy te teczki, one szły na górę, góra to przeglądała, czasem teczka wracała, pisało się protokół i to szło dalej, ale nic się nie niszczyło. Chyba, że rzeczywiste śmieci, jakieś kserokopie czy gazety. To, że jest protokół zniszczenia nie oznacza, że ja fizycznie to niszczyłem. To szło na górę. Moim zdaniem nic nie zostało zniszczone.".

Pod koniec rozmowy, Wroński powiedział:

"Cały czas się zastanawiano, mówiono o spisku, o umowie okrągłostołowej. Oczywiście, że środowisko, jakie reprezentował Kiszczak musiało wywierać nacisk na środowisko, które przejęło władzę. To oczywiste.

Za pomocą haków i teczek?

Oczywiście, bo po co mu te teczki? Teraz mamy dowód. Pytanie: dlaczego? Tu chodzi o pokazanie, jak łatwo jest rozchwiać ten kraj. Dla mnie to sprawa dla kontrwywiadu, bo powtórzę raz jeszcze: nie wierzę, że dokumenty były u Kiszczaka. Jestem pewien, że żadna teczka nie została zniszczona i żadna nie była nigdy u Kiszczaka, ani u żadnego innego oficera SB. Ktoś inny się tym zaopiekował.

Coś Pan sugeruje?

Nie wiem. Może. Ostatecznie wielu ludzi miało dostęp do wszystkich materiałów, a potem zmieniło karierę państwową na prywatną. Po 90 roku. Ale nie sądzę, by też coś w domu trzymali. To wszystko są inteligentni ludzie.".

Coś jednak Wroński sugeruje. Wyraźnie widać, że jego zdaniem, oficerowie SB przekazywali owe teczki jakiejś wyżej usytuowanej strukturze, zarządzanej być może z zagranicy [sprawa dla kontrwywiadu], której reprezentantem był Kiszczak. Co wiecej, wysłanie generałowej Kiszczakowej z teczką Wałęsy do IPN, wskazuje na to, iż struktura ta działa nadal w najlepsze. Wygląda na to, że oprócz znanych z afery podsłuchowej [wciąż niewyjaśnionej] "władców taśm", mamy również "władców teczek".

Źródło: niepoprawni.pl/blog/elig/byly-funkcjonariusz-sb-o-kiszczaku-i-teczce-walesy

©: autor tekstu w serwisie Niepoprawni.pl | Dziękujemy! :). <- Bądź uczciwy, nie kasuj informacji o źródle - blogerzy piszą za darmo, szanuj ich pracę.
                          • matigrypl Re: Bolek 29.02.16, 16:19
                            Lepsze to niż z metką; banderowiec lub pełowiec!!!
                            • Gość: gość Re: Bolek IP: *.centertel.pl 29.02.16, 19:21
                              W większości normalnych krajów , które dbają o swoją opinię , archiwa zamknięte są na dziesięciolecia.Za chwilę okaże się , że nie było polskiego sierpnia , polskiej Solidarności.Symbolem upadku komunizmu będzie obalenie muru berlińskiego .Dlaczego ? Bo Polacy znów nie mogą się miedzy sobą dogadać !
                              • Gość: przemyslak Re: Bolek Bolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.16, 00:35
                                My Kraj,który dba o swoją opinię ,powinien po upadku komunizmu ,wyjawić prawdę, a nie czekać 26 lat by za rządu partii PIS przejrzeć na oczy.
                                Przemyśl miasto gór,jednak jest połączone z morzem , przykład kap.Henryk Jaskuła Przemyślak,który samotnie opłynął kulę ziemską na jachcie DAR PRZEMYŚLA.
                                Mój wujek wyjechał,najpierw budował stocznie w Gdyni stocznie im.Komuny Paryskiej ,póżniej został pracownikiem stoczni ,by dostać mieszkanie musiał pracować przy budowie bloku stoczniowca po godzinach pracy ,blok stoi do dzisiaj tuż przy wyjściu z dworca Gdyni kiedyś przy ul.Czerwonych Kosynierów obecnie to ul.Świętojańska, to ta ulica na której za czasów komuny nieśli zabitego stoczniowca na drzwiach, a moja ciotka opowiadała jak były te strajki to kule śmigały po bloku jak sztuczne ognie ,i co ta prawda ma być zamknięta na dziesięciolecia.
                                Wszyscy Polacy się mogą dogadać,ale potrzebna jest prawda do której potrzeba odwagi by się do niej przyznać ,mój wuj jak zaczął pracę musiał podpisać lojakę partii do tego się przyznał jak był w Solidarności .Stoczniowcy w tamtych czasach 70 i 80 wspomagali się w protestach,
                                Gdańsk i Gdynia to była jedna rodzina ,rodziną też to pozostała część kraju, która dzięki wspaniałym ludziom drążyła system cienkimi strużkami walki i kruszyła betonowy system.
                                Więc jak słyszę to słowo że to JA i TYLKO JA MUSIAŁEM PRZESKOCZYĆ PRZEZ PŁOT to mi się śmiać chce.

ps.jak rozmawiałem z wujkiem jakieś 15lat wstecz powiedział mi o tym co teraz się mówi, to się nawet pokłóciłem ,dla mnie był idolem wolności ,a wuj powiedział wtedy ,przyjdzie czas że prawda wyjdzie ,i co wtedy powiesz

• matigrypl Re: Bolek Bolek 01.03.16, 06:34
                                  To ze ktoś podpisał lojalkę czy nawet umowę o pracę jako kapuś ma niewielkie znaczenie. Ważne jest to co się potem działo. Podpisując pod presją człowiek jest zwolniony z odpowiedzialności. Zawsze mozna się tłumaczyć że nic o tym nie wiedziałem, nie miałem pojęcia albo byłem gdzie indziej. Ostatecznie coś tam wróble ćwierkały ale o szczegółach nic nie wiem. Po pewnym czasie ub dawało spokój bo gołym okiem było widać że korzyści z takiego nie ma. Najgorsi są aktywiści pełną gębą! To zwykłe ścierwa, mendy i szuje! Judasze biorące srebrniki i zamieniające na gotówkę nieznanych sobie ludzi. A bolo jest dodatkowo wredny bo ludzie w jego wieku powinni się trzymać bliżej boga i robić rachunek sumienia. Gdy widzę te jego świńskie i chytre oczka i ton w jakim się wypowiada to ogarnia mnie obrzydzenie i zadaję sobie głupie pytanie; dlaczego pysiu nie słuchałeś wtedy tego co ci podpowiadał wewnętrzny głos? Dlaczego myslałeś że to moze być polityk z ludzką twarzą? Dlaczego mu zaufałeś?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
                                  • Gość: gość Re: Bolek Bolek IP: *.centertel.pl 01.03.16, 06:46
                                    Niepotrzebnie się Wałęsa angażował w to wszystko.Lepiej byłoby dla niego gdyby dowiedział się wieczorem 13tego o wprowadzeniu stanu wojennego na wieczornej mszy.Mógł spokojnie zaczekać aż Jarosław K rozwali komunę.
                                    • matigrypl Re: Bolek Bolek 01.03.16, 08:27
                                      Gdyby nie bolek to znalazł by się ktoś inny. On wiedział że to ryzykowne ale z drugiej strony to typ żądny władzy, zaszczytów i pieniędzy. Nie miał chyba pojęcia ze wygranie bitwy to nie to samo co wygranie wojny. Teraz zbiera owoce! Nie ma w Polsce człowieka który byłby przekonany o jego niewinności w stu procentach. Najzagorzalsi obrońcy bolka mają zawsze jakieś ale.
    • Gość: Michał Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 01.03.16, 07:30
      Najpierw trzydziestopięcio milionowy naród w środku Europy funduje sobie Prezydenta półanalfabetę, teraz tenże funduje narodowi spektakl, w wyniku którego cały świat patrzy na nas z politowaniem. Wałęsa, który nie potrafił nigdy sklecić logicznego zdania, mobilizuje teraz wokół siebie różnej maści UBeków, SBeków i POwców i znowu stara się zdestabilizować życie w Polsce. Wałęsa, schowaj się człowieku. Weź se wędki pod pachę i idź na ryby, tylko nie mów nikomu gdzieś się podział.
      • Gość: gość Miśku nie p.... IP: *.centertel.pl 01.03.16, 07:57
        Kto pokłócił Solidarność wewnątrz ? Kto napuszczał Wałęsę na pozostałych opozycjonistów ?Kto był w komitecie Wałęsy gdy wygrał pierwsze wybory prezydenckie ?
    • ub773 Re: Bolek 03.03.16, 11:24
      Pan Wyszkowski ofiara Bolka idzie do sądu.Za platformy sąd przejechał po nim walcem.Człowiek znalazł się na dnie,ale Bolkowi to nie wystarczyło próbował go dobić.Za platformy sądy jadły z ręki Bolkowi.Więc Bolek O Take polskie żeś walczył.Teraz pójdzie Bolku to w drugą stronę,czego ci miernoto szczerze życzę.Ktoś krzyknie przecież to symbol-tylko k..wa czego.
      • Gość: gość Re: Bolek IP: *.centertel.pl 03.03.16, 13:04
        Symbolem wszystkiego co najlepsze , wspaniałe i patriotyczne są bracia Kaczyńscy !
        To oni pokonali komunizm !Dzielni , waleczni.Jedynym ich błędem było uczynienie Wałęsy prezydentem.Chwała wielkim Polakom rodem z Odessy !
        • matigrypl Re: Bolek 03.03.16, 15:29
          Ta idiotyczna ironia przedszkolna świadczy tylko o tym jak boleśnie brakuje ci merytorycznych argumentów. No i o twojej inteligencji! To cecha charakterystyczna dla pełopeesel i "nowoczesnej". Na pocieszenie mogę dodać że to jeden z mniejszych idiotyzmów bo ci debile pełowscy potrafią tworzyć takie perełki "złotych myśli" że naprawdę poprawia to humor na cały dzień!
          • Gość: kat z neta Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 03.03.16, 21:27
            KAT : Żaden z funkcjonariuszy Stasi nie wszedł do nowych służb zjednoczonych Niemiec.
            Na bazie urzędu Pełnomocnika Federalnego do spraw Materiałów Państwowej Służby Bezpieczeństwa NRD .Utworzono nowy instytut nazwany imieniem jego przewodniczącego, działacza opozycji, pastora dr. Joachima Gucka.
            Wszystkim agentom zakazano zajmowania stanowisk publicznych, co wiązało się często z końcem karier wielu polityków, dziennikarzy, sędziów, prokuratorów, adwokatów , ludzi kultury.
            Jak przebiegła lustracja w Polsce ? wszyscy doskonale wiemy i widzimy.
            Wielu czynnych w życiu publicznym konfidentów i ich rodziny, co tydzień, w różnych miastach protestują przeciw „totalitaryzmowi pisowskiemu.
            Dzisiaj i jutro wyruszą po raz kolejny pod hasłem:
            Wszyscy szpicle i konfidenci solidarni z Bolkiem.
            • jobrave Re: Bolek 04.03.16, 03:14
              Nie bądź taki mądry, bo wpadniesz w gó.wno.
              Przypomnij sobie kto na początku lat 90. był w przemyskiej komisji weryfikującej esbeków z całego województwa. Jeśli nie pamiętasz, to Ci przypomnę - ludzie,którzy później działali w kaczorowym PC, a później przeszli do PiS - niektórzy jeszcze żyją. Skojarz to teraz byłymi esbekami, którzy - w nowotworzonej, podówczas policji zajmowali stanowiska naczelników wydziałów w komendzie wojewódzkiej oraz komendach miejskich na kierowniczych stanowiskach i - jeśli sam nie jesteś esbeckim, a teraz pisowskim szpiclem, to zadaj sobie pytanie dlaczego?

Kolejne pytanie, które -może - rozświetli ciemności w Twojej spisiałej mózgownicy: Dlaczego PiS w swoim projekcie ustawy lustracyjnej pozostawił błąd formalny, wadę prawną uniemożliwiającą przegłosowanie tej ustawy, choć prawnicy sejmowi wielokrotnie zwracali uwagę, by ją usunąć?
              Ano z dwóch, a nawet trzech powodów - gdyby ustawa o powszechnej lustracji weszła w życie, ujawnieni zostaliby również pisowscy szpicle, powód drugi: PiS straciłby okazję do manipulowania teczkami, szantażowania itp., powód trzeci: w świat poszła wiadomość, że opozycja głosowała na "nie", a ciemny ludek pisowski zrozumiał to tak, że opozycja nie chce lustracji, ponieważ się boi, że szpicle w ich szeregach zostaną zdemaskowani, a nie, że projekt nie spełniał wymogów formalnych.
              Jeszcze chwilę pomęczę Twój, słabo uzwojony, "brejn", stąd kolejne pytanie: - PiS ma teraz przewagę głosów w parlamencie, może z wyjątkiem zmian w konstytucji uchwalić wszystko. WSZYSTKO! Dlaczego więc, teraz, w sprawie lustracji nabrało wody w usta? Dlaczego nie wniosło projektu ustawy lustracyjnej teraz, kiedy wszystko może?!
              Sorry, ale jeszcze pytanko: - Tośku "Parówka" Macierewicz, obiecał, że w styczniu ujawni tzw. zbiór zastrzeżony IPN. Mamy już marzec i cisza, na te temat. Dlaczego?
              Może jeszcze się zastanów dlaczego Szczerbosław Smoleński nie został internowany w stanie wojennym? Bo to ciekawe. A w takim Przemyślu, to nawet bidnego Jasia Kurowskiego internowali, szeregowego kolejarza i szeregowego członka "Solidarności", żadnego tam działacza.

Co do Wałęsy. Nicjeszcze nie jest przesądzone dotąd, dopóki nie wypowiedzą się eksperci, a wątpliwości, co do autentyczności donosów i podpisów sporządzonych przez Wałęsę jest coraz więcej. Skoro nie ma,na to, żadnych pewnh dowodów, to zamknij paszczękę i nie obrażaj ludzi, których nie znasz, o których nic nie wiesz, którym do pięt nie dorastasz.
              I, już całkiem na marginesie - Taki chojrak jesteś, taki giero? A zastanawiałeś się nad tym co byś zrobił jakbyś parę razy złapał porządny wpier.dol na ubecji, nie spał dwie, albo trzy noce i słyszał, co godzinę, że zgwałcą, zabiją Ci żonę i dzieci, że Cię skończą? Krzyczałbyś wtedy: "Niech żyje wolna Polska", czy byś sypał jak piaskarka? Tak, no pewnie, że nie sypałbyś, że odałbyś życie Najjaśniejszą Umęczoną.
              Strasznie mnie wku.rwiają takie bezmózgi, jak Ty, choć właściwie, to nie Twoja wina, że jesteś debilem, pewnie Bóg tak chciał.
              Kryjesz się pod nickiem, a dlaczego, skoro taki prawy i sprawiedliwy jesteś. Przedstaw się ładnie, jeśli obrażasz, to z otwartą przyłbicą, anonimku.
          • Gość: gość Re: Bolek IP: *.centertel.pl 03.03.16, 22:52
            Nic pysiu nie wspomniałeś o banderowcach.Słaba pamięć ?
            Brak argumentów ? Dobra zmiana polega na wy...iu najlepszych stadnin w świecie .Kto tak czyni ?
            Chcesz więcej przykładów ?Dwudziestoletni doradca ministra obrony Sztirlica i wiele wiele innych.
            O Maliniaku i Broszce nie wspomnę.Jeszcze niecałe cztery lata.....

• matigrypl Re: Bolek 04.03.16, 06:20
              Aleś dał czadu jo, jako wściekły propagandysta! Jak dla mnie pisanie o jednej stronie w sposób przesadny i wybielanie drugiej jest śmieszne i niewarte funta kłaków! Z dwojga złego, to na pewno peło jest wredniejsze i ma więcej mend w swoich szeregach. Jeśli wy marzycie że z pomocą tak idiotycznej propagandy pełowskiej zdołacie coś wskórać to lepiej zapomnijcie i dajcie se siana! Osiem lat doświadczeń z peło nie zaciemni żadna propaganda nawet jeśli ogłosicie że kaczor to potomek czukczy i kalego! A w tym skamlaniu o litość to już całkowicie się pogrążacie jako ludzie. Trzeba być mężczyzną i ponieść odpowiedzialność za swoje wybryki. W zasadzie to wojna o niepodległą,demokratyczną i wolną Polskę jest już wygrana teraz tylko dorżnąć resztki pełowskiej watahy i możemy się cieszyć przyjaznym i szczęśliwym krajem. Psy pełowskie poszczekają i zostaną w tyle z tęsknotą za utraconym rajem.
              • jobrave Re: Bolek 04.03.16, 09:36
                Nie bardzo wiem Pysio do kogo się zwracasz, czy do mnie, czy do PO, do mnie jako agenta PO? Nie wiem, czy to dotrze do Ciebie, ale- poraz któryś - zwracam Ci uwagę, że ktoś, komu się nie podoba PiS, nie musi być fanem PO, bo może np. popierać SLD, albo być fanem Palikota, albo Nowoczesnej, albo narodówców, albo anarchistów, itp. Nie wyzywaj "peło" od banderowców, bo dziesiątki razy już pisałem, ze to PiS popiera banderowców, to Kaczor wraz z Tiahnybokiem wykrzykiwał na Majdanie, pod banderowskimi flagami "Sława Ukrainie", to jego "poległy" brat przypiął do klapy banderowcowi Juszczence Order Orła Białego, to PiS nie chce dać Wojciechowi Samorzowskiemu 2,5 mln złotych na dokończenie filmu pt. "Wołyń". Masz prawo do swoich poglądów, dobrze, że ich się trzymasz, ale czasem piszesz naprawdę mądrze słusznie, a czasem wypisujesz straszne głupoty. W tym ostatnim poście piszesz jak fanatyk, przpominasz mi ideowych komunistów, którzy traktowali Stalina jak Boga, uważali, ze skoro Stalin kazał ich usmiercić, to miał rację, dlatego ginęli z jegoimieniem na ustach.
                A jak by Kaczor kazał Cię zabić też bys umierałz jego imieniem na ustach? Coś mi wyflada na to, że tak :)
                • matigrypl Re: Bolek 04.03.16, 10:02
                  Jak nie pamiętasz to ci przypomnę! Nie jestem fanem żadnej opcji politycznej. Uważam że pełopeesel to najbardziej zdegenerowana organizacja /bo to żadna partia/ w dziejach ludzkości która działała na zgubę naszej, własnej ojczyzny. Natomiast jestem gotów popierać wszystko co służy unicestwieniu tej wrednej bandy i tych co ich popierają!
                  Może parę perełek; propaganda peło głosi ze ma być koniec świata bo połączono ministra z prokuratorem? Zapomniano jak to minister cyfryzacji nakazał prokuraturze wstrzymać śledztwo przeciw jego synowi za narkotyki, posiadanie i dilowanie. Jeden z największych kapusi; petro drze ryja że teraz kapusie będą mieli się dobrze i jest przeciw. Od dzisiaj zwycięstwo nad siłami ciemności jest pewne i żadna histeria opozycji nic nie pomoże. A niech się miotają w swoim bagienku pełowskim bo zawsze jest taka korzyść jak polepszenie humoru po wysłuchaniu ich wróżb, bredni i tego że zawsze ich gadki nigdy nie pokrywały się z praktyką. A tak na marginesie jo. Z kim można założyć organizację bez lewusów kiedy przekrój społeczny jest, jaki jest! Historia doświadczyła nas mocno i chwała tym co się nie poddali.
                  • Gość: gość Re: Bolek IP: *.centertel.pl 05.03.16, 10:05
                    Sanatorium Tworki zaprasza ! Będziesz wśród swoich .
    • Gość: Karol Re: Bolek IP: *.toya.net.pl 05.03.16, 13:04
      Pysio, Kaczyński już przegrał Polskę, a to dlatego że mając szansę na naprawę państwa dopuścił do kolejnej wymiany na wszystkich szczeblach przez swoją watahę. Czyli nic nowego, to samo co robiła PO z PSL-em a wcześniej inni. A mógł naprawić to gó... które oblepiło kraj przez 26 lat. Mógł wymusić dopuszczenie nowych ,młodych i bardzo dobrze wykształconych ludzi nie patrząc na ich poglądy polityczne, pod warunkiem że będą pracowali dla dobra kraju.
      Co do Wałęsy, mimo że nie jestem jego zwolennikiem to uważam że ma rację mówiąc że to co IPN wyrabia to barbarzyństwo. Nie mieli prawa upubliczniać akt bez ekspertyzy grafologa i opracowania przez historyków.
      • matigrypl Re: Bolek 05.03.16, 14:30
        Każdy ma prawo do swoich poglądów byle były merytoryczne a nie z piaskownicy czy esemesów pełowskich. Żałosne próby powstrzymania poglądów na temat bolka nic nie dadzą. Historia już go osądziła i obnażyła metody jakie stosowano by postawić go na piedestale. Musisz poczytać karolu bajkę pt.; "Król Jest Nagi". Jest niedługa i mama nadzieję że cię nie zmęczy a pointa jest jedyna w swoim rodzaju.

Sam przyznajesz że to co było nie sprawdziło się. Ta reforma kaczora też może wziąć w łeb ale jeśli jej nie dokonamy to będziemy brnąć w to pełowskie g...no bez końca albo raczej z tragicznym końcem. Dzisiaj kaczor wyrasta na prawdziwego męża stanu doświadczonego i wiedzącego co chce osiągnąć. I nie po drodze jemu i nam z politykami którzy już pokazali swoją sprzedajną pełowską mordę. Dla nich jedynym mottem życiowym była kasa i nie ma możliwości by z takimi gnojami budować przyszłość! Kaczor też dużo mówi o młodych i bardzo dobrze wykształconych ale by ich zatrudnić trzeba skutecznie dorżnąć watahę pełowskopeeselowską! To bardzo ważne zadanie na dziś! Tak już jest że jeśli tego nie zrobi dokładnie i zatrzyma się wpół drogi to przegra z kretesem. Bo oni znają mechanizmy władzy i wiedzą jak jej szkodzić i zrobią to na pewno!

Jak myślisz karolu, dlaczego unia tak się wściekła i nas atakuje? Bo uznali że plan kaczora jest realny i gdyby Polska uwolniła się spod ich kontroli będąc mocną siłą gospodarki i wolnych obywateli to by namieszała w tym kociołku z ciemną mocą a żaden establiszment tego nie chce.
        • Gość: dla ścisłości Re: Bolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.16, 17:25
          A kto jest autorem bajki "Król jest nagi"? Nie chodzi Ci chyba "matii....." o baśń "Nowe szaty cesarza" Andersena "?
        • jobrave Re: Bolek 06.03.16, 02:04
          Po raz kolejny przychodzi mi zgodzić się z Karolem. "Dobra zmiana" powinna się odróźniać od tych, z którymi mieliśmy do cxynienia wcześniej, w domyśle - złymi. Zło poprzednich zmian polegało na tym, że rządzące ekipy zaczynały od czystek personalnych i wymieniały wszystko od ministrów po sprzątaczki. Wyjaśniano to tym, że urzędnicy pochodzący z nadania poprzedników nie będą realizować koncepcji nowej ekipy rządzącej, co -oczywiście było ewidentną bzdurą, ponieważ urzędnik musi działać zgodnie z obowiązującymi przepisami, bez względu na to, czy mu się podobają, czy nie. Rozumiem, że -do pewnego szczebla - funkcje kierownicze są funkcjami politycznymi, i wymiana np. wojewodów ma jeszcze jakiś sens, ale już niżej powinny obowiązywać wyłącznie kryteria merytoryczne, czyli to, czy ktoś jest urzędnikiem sprawnym, czy nie, tzn. działa zgodnie z przepisami, podejmuje właściwe decyzje zgodne z interesem państwa, obywatela itp.
          Logiczne więc jest, że "dobra zmiana" powinna się odróżniać od zmiany złej, a - jak widać - niczym się nie odróżnia, bo mamy do czynienia z kolejną złą zmianą, tyle, że przebiega ona błyskawicznie, a jej autorzy tłumaczą się tym, że poprzednicy,"też tak robili", czyli pośrednio przyznają, że robią to samo.
          Według mnie te szybkie zmiany personalne nie wynikają z tego, że do wykonywania nozwych zadań są potrzebni nowi ludzie, lecz stąd, że - wygłodniałych przez osiem lat - pisowskich hunwejbinów trzeba szybko nagrodzić za lojalność, bo każda zwłoka może przyczynić się do rozłamu w szeregach PiS, czego ostatecznym skutkiem byłby koniec PiS i koniec Kaczyńśkiego.
          Uważam, że PiS kopie sobie grób. Całkiem możliwe, kolejna ekipa, która dojdzie do władzy, dojdzie też do wniosku, że niedobitków pisowskich nie należy lekceważyć, tak, jak do tej pory, lecz ich, bezwględnie, na różne sposoby, dobijać. A, to-niestety-nie wróży kolejnemu wcieleniu Polski, nic dobrego.
          • matigrypl Re: Bolek 06.03.16, 06:33
            Jo jak zwykle histeryzujesz! Mówiąc o zmianach mamy na myśli tylko te newralgiczne stanowiska. Nikt nie rusza tych co przychodzą do pracy, wypijają kilka kaw i idą do domu. Tych żaden reżim nie ruszał. Jeśli masz wąty np.; do tego ze rudy zatrudnił 50 000 doradców politycznych i trzeba ich wypierdzielić to naprawdę ci się dziwię. Albo taki halicki; wielki moralista a nakazuje prokuratorze co ma robić i zwalniają jego syna z odpowiedzialności. Albo peesel robiące przekręty na masową skalę. Jestem pewny że nie ma tu mowy o wymianie całej kadry urzędniczej. Jeśli tego nie wiedziałeś to teraz wcale się nie dziwię skąd fałsz w twoich wypowiedziach. A jeśli chodzi o poprzedników to se przypomnij kto ukuł hasło; zwycięzca bierze wszystko.

Zauważyłem prawidłowość jaka ma miejsce po zmianie władzy; po początkowym okresie trwającym około pół roku już nic nie można załatwić bo to jest czas w jakim degeneruje się nowa władza. Dlatego doradzam wszystkim aby korzystali z tego czasu. Znam to z autopsji zarówno z czasów komuny jak i współczesnych.
    • ub773 Re: Bolek 17.03.16, 13:39
      Już zaczynałem się martwić o naszego narodowego kapusia,ale odetchnąłem z ulgą.Odnalazł się w Chile.Udzielił wywiadu miejscowym dziennikarzom.Powiedział,że musiał kapować do SB bo inaczej byłaby druga Ukraina.Jak tu nie kochać Bolka,wielokrotnego doktora .Bolek proszę ty mów,mów i jeszcze raz mów.
    • ub773 Re: Bolek 29.03.16, 13:56
      Jutro panie kolejna panie partia dokumentów panie z domu kiszczaka.Bendem panie odpowiadł na pytania panie bo bolków było kilku panie.Ja żem panie sam komune wielokrotnie obalił panie,choć najbardziej panie szło mi obalanie flaszek panie.A ja na to dobro narodowe na tego kapusia jak śpiewa pewna kapela podnosze nogę i załatwiam się jak pies.
      • ub773 Re: Bolek 13.04.16, 14:05
        Bolek panie bendem ochłonął i zjawił się w ipnie.Tam zgroza czekał na niego prokurator,aby ewentualnie złożył wyjaśnienia.Pod kapusiem ugły/zmierzone/się nogi.Bolek miotaj się ty skończony łaj..aku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka