Dodaj do ulubionych

Bylem na pizzie w LaCosta...

14.11.04, 00:23
Obserwuj wątek
    • rapapo Re: Bylem na pizzie w LaCosta... 14.11.04, 00:24
      I bardzo wszystkim polecam! Bogate menu, mila i rzetelna obsluga, krotki czas
      oczekiwania na zamowienia, niskie ceny, bardzo mile urzadzone wnetrze!!! No i
      pizza z prawdziwego wloskiego, opalanego drewnem pieca!!!

Zlota lista??? :D
      • Gość: lex Re: Bylem na pizzie w LaCosta... IP: 80.51.255.* 14.11.04, 15:58
        Nie wiem.Jeszcze tam nie byłem.Pewnie jest czego żałować.Ja osobiście polecam
        Labambe, Margherite, Ramzesa i Hit.Bardzo fachowa obsługa, przystępne ceny i
        smak.Tam dbają o klienta.Moze być takze Morfeusz.Nie wiem jak jest w Don Vito.A
        nie polecam Piramidy i Wirtualnego.Tam klient jest na dalszym miejscu, bo
        najważniejszy jest zysk.Zatrudniają niekompetentnych pracowników.Ale czy te dwa
        lokale nie mają (miały) jednego właścieciela???????
        • rapapo Re: Bylem na pizzie w LaCosta... 14.11.04, 16:08
          Hit i LaBamba jak najbardziej godne polecenia, u nich ciasto jest innego typu
          niz w LaCosta, ale bardzo smaczne!!! Ramzes troche nie po drodze... LaCosta
          nadaje sie jednak na bardziej oficjalne spotkania, dosc duzy wybor win i
          mocniejszych trunkow, oprocz pizzy (ktora umowmy sie nie jest szczegolnie
          oficjalnym daniem) mozna zjesc pyszne lasagne, spaghetti, salatki...
          Gdzie jest Don Vito???

• Gość: lex Re: Bylem na pizzie w LaCosta... IP: 80.51.255.* 14.11.04, 16:18
            Don Vito jest na 3 maja.Tuż przed blokiem naprzeciw jednostki wojskowej w któym
            sa przychodnie.Nie byłem w lokalu ale jadłęm w domu.W smaku może być.Nawet
            polecam.
        • Gość: gantr Re: Bylem na pizzie w LaCosta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 02:03
          w Margharicie bylem ostatnio rok temu , sprawdzic czy poprawili szybkosc
          reakcji... niestety wiecej tam nie pójdę, wolę posiedzieć 40 min w Rynku.
          Tragedia! Nie polecam ! Nie dajcie sie nabrac na zapewnienie w karcie o 15 min.
          oczekiwaniu !
          La Costa ok, starają sie naprawdę , brawo ! Tiramisu palce lizać :)
      • rychu_z_przemysla Re: Bylem na pizzie w LaCosta... 15.11.04, 12:58
        rapapo napisał:

>No i
        > pizza z prawdziwego wloskiego, opalanego drewnem pieca!!!

Widzialem prawdziwy piecv opalany drewnem i ten w La Costa
        To chyba dwa rozne piece.
        • rapapo Re: Bylem na pizzie w LaCosta... 15.11.04, 14:17
          Chyba jednak jest prawdziwy i wloski :]
      • Gość: zoom Re: Bylem na pizzie w LaCosta... IP: *.vt.pl 15.11.04, 13:15
        Nie żeby się czepiać, ale chyba mówi się na pizzy, a nie na pizzie. A
        najbezpieczniej jest powiedzieć "jadłem pizzę". Czyż nie? Ale i tak na zdrowie.
        Polecam lasagne.
        • rapapo Pizzie czy pizzy 15.11.04, 15:51
          Ja chodze na pizze, ale czy bylem na pizzy (fon: piccy) czy pizzie (fon:
          piccie)...
          • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: Pizzie czy pizzy IP: 80.51.255.* 16.11.04, 10:06
            1.Byłem na pizzy,tzn.stałem na niej,czy..........
            Pizza,rzeczownik,który odmienia się przez przypadki,liczby,rodzaje.
            mia.co? -
            • rapapo Re: Pizzie czy pizzy 16.11.04, 11:41
              Zbychu!
              Bylem na obiedzie i to nie znaczy, ze na nim stalem...
              Sprawa jest ciezka, bo slowo "pizza" to zapozyczenie z jezyka wloskiego i jak
              inne zapozyczenia wcale nie musi sie odmieniac (np. Salto, nazwa przemyskiego
              klubu serwujacego, nomem omen, to wloskie danie :) )
              • Gość: Kuba Re: Pizzie czy pizzy IP: 217.98.81.* 16.11.04, 12:23
                Aktualnie Pompon, Salta juz nie ma.
            • Gość: zoom Re: Pizzie czy pizzy IP: *.vt.pl 16.11.04, 12:34
              Upieram się jednak, że byłem na pizzy. W pisowni "na pizzie" to może i jakoś
              wygląda, ale jak to sobie wyobrażasz fonetycznie? Na pic-cie? Czy tak mówisz
              faktycznie? Pytam z czystej ciekawości, bo słowo jest obcego pochodzenia,
              trudne w odmianie (zwłaszcza w celowniku i miejscowniku). A jak coś jest trudne
              w odmianie, to należy - moim zdaniem - omijać tę formę i zastąpić ją innym
              wyrażeniem. Po to mamy tak bogaty język! No i fantazję! Pozdrawiam!
              • rapapo Re: Pizzie czy pizzy 16.11.04, 13:09
                Doskonale pamietam scene z "40-to latka 20 lat pozniej", jak posel (grany przez
                Wojciecha Pokore) mowil o slowianskich podplomykach... Wiec bylem na
                podplomykach :))))
    • Gość: mamebdo Re: Bylem na pizzie w LaCosta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:57
      A gdzie jest La Costa
      • Gość: Kuba Re: Bylem na pizzie w LaCosta... IP: 217.98.81.* 14.11.04, 22:10
        ul. Wybrzeże Piłsudskiego 19, dawna Lazurowa.
    • Gość: daro z krakowa Re: pizza z kaszą gryczaną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:29
      A jak się nazywa ta mała pizzeria przy Placu na Bramie - podają tam wspaniałą
      pizzę z kaszą gryczaną, rzadkość na skalę krajową !
      • Gość: andj Re: pizza z kaszą gryczaną IP: *.vt.pl 16.11.04, 15:50
        nie wiem, jak oficjalnie... ale ja i znajomi mówimy po prostu: "u Dominiaka"
        (od nazwiska wlasciciela: Krzysztofa Dominika)

pozdruffki,
        andj
        • rapapo Re: pizza z kaszą gryczaną 16.11.04, 16:00
          "PIZZA PO PRZEMYSKU"
          A i barszcz maja calkiem przyzwoity :))))
          • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: pizza z kaszą gryczaną IP: 80.51.255.* 16.11.04, 17:20
            Po wielu wypowiedziach mam prawo sadzić,że pizza,pizzy,pizzę,po pizzy,do pizzy
            była i były smaczne.Pamiętajcie,są tuczące.Pizza o wadze 250 dag.to ok.270kcal.
            Dla pięknych i sprawnych mężczyzn jakimi są niewątpliwie członkowie forum
            wystarczy dieta 1800 kcal.dziennie.Bogatego zdrowia życzę.
            • Gość: daro z krakowa Re: pizza z kaszą gryczaną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:30
              Przemieszczam się na rowerze, dziennie przejeżdżam ponad 30 km, a więc i
              odżywiac się muszę odpowiednio !
              • rapapo Re: pizza z kaszą gryczaną 16.11.04, 17:33
                30 km dziennie??? To ile Tobie to czasu zajmuje??? Jak sobie radzisz
                w "trudnych warunkach atmosferycznych"??? :)
          • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: pizza z kaszą gryczaną IP: 80.51.255.* 16.11.04, 17:22
            Przepraszam,zapomniałem.Piwko to 200kcal.Ale to kalorie lotne więc.....
            • rapapo Re: pizza z kaszą gryczaną 16.11.04, 17:30
              :)
    • rapapo Bylem na pizzy/pizzie/pizza/POPLOMYKU* w SP13 16.11.04, 17:35
      A wszyscy absolwenci SP13 pamietaja napewno slawetne "pizze" z "gastronomika" :)
      Smaczne byly :))))
    • rapapo Zapiekanki.... 16.11.04, 22:55
      A czy lubicie zapiekanki z budki na Kazimierzowskiej???

Mniam :))) Tylko koniecznie jak gornej (polokraglej) czesci sztangla...
      • Gość: kojak Re: Zapiekanki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:06
        Ale mi teraz smaka zrobiłeś.
      • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: Zapiekanki.... IP: 80.51.255.* 17.11.04, 11:13
        Polecam wszystkim smakoszom zapoznanie się z takimi pojęciami jak
        np.cholesterol i jego frakcje,trójglicerydy,nadwaga i otyłość(BMI),nadciśnienie
        tętnicze,cukrzyca i inne podobne bajery.Zdrowia i napitku.
    • natasza789 Re: Bylem na pizzie w LaCosta... 24.01.17, 18:40
      Świetne zapiekanki są w Party Pizza, pizza również, nie powiem, bardzo smaczne i syte :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka