Dodaj do ulubionych

koncert !!!

IP: *.mcon.pl 12.03.05, 13:49
Czy w naszym grodzie sa jakiekolwiek szanse na jakiś koncert (niebawem)?
Może, nie jestem na bieżąco ale chyba dawno nic sie tu nie działo (poza
japończykiem i standardowymi pozycjami jazzowymi).

A swoja drogą to wpisujcie na kogo byście poszli?
Ja, hmm, na Marcusa Millera, może także na INCUBUS :}

Szanse na w/w sa jak stąd do Kazachstanu, ale pomażyc mozna... hehe
Obserwuj wątek
    • Gość: jankes Re: koncert !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 14:31
      dobry pomysł. Ja bym chciał, zeby na stadionie Polonii wystąpiło U2. Jak bujać w
      obłokach to bujać.
    • promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: koncert !!! 12.03.05, 14:33
      Kurde ... przecież odbywają się regularnie ... chyba, że chodzi ci o
      jakieśbadziewie w stylu ich troje albo inne just 5 czy jak się to pisze ...

www.przemysl.pl/serwis/kalendarz/index.htm :

3 marca, godz. 18.00, Zamek Kazimierzowski
      Koncert Zespołu Pieśni i Tańca „Przemyśl” z okazji Dnia Kobiet.
      4 marca, godz. 18.30, Zamek Kazimierzowski
      Koncert STANA BORYSA, org. Studio Begood z Rzeszowa.
      12 – 13 marca, 9.00, Sala Widowiskowa CK
      Przegląd Piosenki Dziecięcej „Śpiewaj razem z nami” – finał.21 marca, godz.
      10.00, Zamek Kazimierzowski
      Gala Piosenki Dziecięcej, org. Studio Piosenki Dziecięcej przy SP nr 15 w
      PrzemyśluCzwartki, Piątki, Soboty, godz. 19.30, Klub „Niedźwiadek” (standardy
      muzyki jazzowej i popularnej)
      Muzyka na żywo: gra Janusz Lorenowicz.
      Piątki, godz. 19.00, Klub „Piwnice” CK
      Wieczory muzyczne.

:P
      • Gość: zaciura Re: koncert !!! IP: *.mcon.pl 12.03.05, 17:18
        Fahnie, ale...
        jeżeli wg Ciebie INCUBUS lub Marcus Miller to badziewie typu just 5 czy ich
        troje to chyba - za przeproszeniem - Ciebie posrało!

Człowieku czytaj co piszę!

Chodziło mi o imprezy inne niż te, cyklicznie się odbywające like jazz nad
        sanem czy piatkowe wieczory jazzowe (zawsze zreszta takie same :[ )
        Z wymienionych przez Ciebie godnymi zainteresowania jest (a w zasadzie był)
        koncert Stana Borysa (szkoda, że nie wiedzialem).

Pozostałe to kwestia gustu.

Ja kocham jazz & rock :]
        • promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: koncert !!! 12.03.05, 17:40
          > Fahnie, ale...
          > jeżeli wg Ciebie INCUBUS lub Marcus Miller to badziewie typu just 5 czy ich
          > troje to chyba - za przeproszeniem - Ciebie posrało!

Oczywiście, że tak. Jeśli uważasz , że jest inaczej - udowonij.

A nawiązując do tego:

> Chodziło mi o imprezy inne niż te, cyklicznie się odbywające like jazz nad
          > sanem czy piatkowe wieczory jazzowe (zawsze zreszta takie same :[ )

Czy uważasz, że "10.00, Zamek Kazimierzowski
          Gala Piosenki Dziecięcej, org. Studio Piosenki Dziecięcej przy SP nr 15 w
          PrzemyśluCzwartki, Piątki, Soboty, godz. 19.30, Klub „Niedźwiadek” (standardy
          muzyki jazzowej i popularnej)" to jest "cykliczna impreza like jazz nad
          sanem czy piatkowe wieczory jazzowe "

WIęc kto tu jest posrany ? ;>
          • Gość: zaciura Re: koncert !!! IP: *.mcon.pl 12.03.05, 18:28
            Oczywiscie, że inaczej, udowadniać na szczęście nie muszę hehehe. Jeżeli
            usiłujesz być kontrowersyjny (chyba, żeś niewiasta) to sie postaraj, nie robi
            to na mnie wrażenia.
            Marcus Miller - kup sobie płytke (choćby m2) i zapłacz :]
            Incubus - kup sobie plytke (S.C.I.E.N.C.E) i zamilcz :]
            Ale serio, niewiem co chesz osiągnąć - może z Ciebie po prostu taki... koleś.

HEHEHE

Odnośnie "piosenki dziecięcej" to faktycznie nie jest impreza cykliczna,
            zwracam honor.

Raz na zawsze, kończąc tą żalosną dyskusję: niezależnie od raz po raz
            organizowanych koncercików (obojetne dlaczego) chodziło mi o KONCERT, kur....
            swoim bytem niepowiązany z żadną okazją, po prostu zorganizowany.
            W dupie mam wyczekiwanie na kolejne świeta czy cos, żeby wyjść i posłuchac
            czegoś (nawet dobrego).
            Mam ochotę póść na koncert w Przemyślu, nie do innego miasta bo mi sie nie chce.
            Dlaczego nie mozna zorganizować czegoś dużego i jednocześnie nie żałosnego (jak
            pewna trójka)?

Nie czepiaj sie człowieku miedzysłowek, bo to do niczego nie prowadzi. Dumę
            odloz na bok... :)
            • promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: koncert !!! 12.03.05, 18:43
              Gość portalu: zaciura napisał(a):

> Oczywiscie, że inaczej, udowadniać na szczęście nie muszę hehehe.

A jednak. Nie wierzę ci , że jest inacze niż napisałem. Jeśli twierdzisz
              nadal , że jest :> udowodnij ...
              entyńskich ...
              > Marcus Miller - kup sobie płytke (choćby m2) i zapłacz :]

Z żenady, czy inne tego typu uczucia zmuszą mnie do płaczu ? (Płaczę, też przy
              wszystkich telenowelach polskich i argentyńskich .. nie ze wzruszenia ani tym
              podobnych powodów)

> Incubus - kup sobie plytke (S.C.I.E.N.C.E) i zamilcz :]

Że głośno grają ??? Jakieś umca umca ??? Hmmm ... znam proboszcza jednego, co
              to jak śpiewa , to wszyscy milkną ... acz pięknie nie śpiewa ...

> Ale serio, niewiem co chesz osiągnąć - może z Ciebie po prostu taki... koleś.

Co chce osiągnąć ? Dojść do tego, dlaczego sądzisz, że nic z zakresu "kultury"
              się w mieście nie dzieje ... brak występów "gwiazd" typu ich troje i już
              stwierdzenie, że nie ma koncertów ... Heh ...

> Odnośnie "piosenki dziecięcej" to faktycznie nie jest impreza cykliczna,
              > zwracam honor.

Jest cykliczna ... ale nie jazzowa np na co zwracałeś uwagę ... :> Dzieci
              śpiewają regularnie w Przemyślu ... Mamy kilka całkiem dorych klubów tanecznych
              i takich gdzie to dzieci ładnie śpiewają ;) I robiąto regularnie ...
              gwarantuję :P

> W dupie mam wyczekiwanie na kolejne świeta czy cos, żeby wyjść i posłuchac
              > czegoś (nawet dobrego).

Po prostu nie wiesz co sie i gdzie dzieje w mieście .. a gdyby człowiek na
              wszystkie takie wydarzenia chciał biegać, to by nie miałczasu na naukę, szkołę,
              rodzinę ... Wystarczy się rozejrzeć dookoła .. a nie tylko patrzeć do gazetek w
              stylu emtivi czy będących glamur i wyszukiwać info o koncertach tylko w 30 ton
              lista przebojów .. .to , że w takich wydawnictwach słowa o Przemyślu nie ma nie
              oznacza, że nic się w mieście nie dzieje ... może zrozumiesz ...

> Mam ochotę póść na koncert w Przemyślu, nie do innego miasta bo mi sie nie
              chce

A co ci stoi na przeszkodzie ???

> Nie czepiaj sie człowieku miedzysłowek, bo to do niczego nie prowadzi. Dumę
              > odloz na bok... :)

Duma ... dumą , do tego chorą, jest stwierdzenie , że jak w vivie nie
              zapowiadają mega hiper super chruper wydarzeniw przemyślu , to już nic się nie
              dzieje ... Heh ... Megalomania ... (Nie znam znaczenia tego słowa .. ot tak
              sobie wstawiłem)
              • Gość: zaciura Re: koncert !!! IP: *.mcon.pl 12.03.05, 22:39
                Po kolei:
                1. Wierz w co zechcesz, niektórzy wierzą, że Elvis żyje. Jak juzpowiedziałEm
                niczego udowadnić Ci nie muszę, bo po co?
                2. Nie - zapewniam. A nawiązując do: "z żenady, czy inne tego typu uczucia
                zmuszą mnie do płaczu?" - pojęcia nie mam o co Ci chodzi? Mozliwe, że ty sam
                nie wiesz..., za duzo chyba telenowel. Jeżeli tak to nie będę rozmawiał o
                gustach, w zasadzie o Twoim "guście" rodem z argentynskiego poczucia estetyki
                serialowej (z TVN-u).
                Jedno, aczkolwiek kluczowe pytanie (cos na Twóje podobieństwo odwracania kota
                ogonem): udowodnij mi, że wiesz o czym mówisz? udowodnij, że kiedykolwiek
                słuchałeś millera i incubus. Abym uwierzyl, że rozmawiam z kims posiadającym
                prawo do krytyki. Nie zaś z kims kto opiera sie na komentarzach pobranych np. z
                sieci lub naprędce wymyślonych po odczytaniu ich krótkiej charakterystyki. A
                tym umca umca to mnie powaliłeś na kolana :)
                3. Ja chcę udowodnić, że w Przemyślu nie dzieje się nic z zakresu kultury?!!
                Ku.., tu juz przesadziłeś! Usiłujesz wcisnąć mi, że słucham "ich troje" lub
                czegoś takiego - otóż powtórzę się: odwracasz kota ogonem, lejesz pod wiatr -
                wbij sobie do głowy, że nie słucham i nie słuchałem tych zespołow o których
                mowisz.
                Kiedyś gdzieś przeczytałem (opracowanie naukowe jakiegos doktora socjologii),
                że działanie polegające na wmawianiu niewypowiedzianych słów swojemu rozmówcy,
                jest proba usprawiedliwienia własnych zachowań.... mniej więcej w odniesieniu
                do upodobań, wszelakich. Może zatem chesz ogłosic cos nam wszystkim, ja chetnie
                poczekam, skoro zacząłeś... dokończ.
                Koncertów zawsze było dużo, małych kameralnych a przez to fajnych. Ja sie
                wychowałem na czyms takim. Piwnice czy niedźwiadek to miejsca bardziej mi znane
                niż na to zasługują, ale to nie zmienia stanu rzeczy jakim jest prawo wyboru,
                jak spedzać wolny czas, czasem spontanicznie pytając o szanse zorganizowania
                jakiegos koncertu. Sztywny jakis jesteś, promilku :]
                4. Myslałem o innej imprezie poswięconej dziecięcej muzyce - i wiesz: nie
                cyklicznej. Przyjmij to raz na zawsze do wiadomości.
                5. O tym, że na moment wypadłem z obiegu (o ile pamietam) napisałem zaraz na
                początku w poście rozpoczynającym ten watek! Czytaj uważnie, bo dyskusje z
                ignorantem mnie nie bawią - wybacz.
                6. Napisałeś: "Wystarczy się rozejrzeć dookoła .. a nie tylko patrzeć do
                gazetek w stylu emtivi czy będących glamur i wyszukiwać info o koncertach tylko
                w 30 ton lista przebojów" - to sie juz robi nudne, szkoda slow na rozmowę z
                betonem. Ale mnie korci, może więc odpowiesz bo jak sądzę jestes obcykany w te
                klocki - a kiedy wymienione przez Ciebie tytuły piemek wspominały cokolwiek o
                millerze?!!!!!!! Nie sądzę aby kompozytor jazzowy (nawet dotykający acid jazzu)
                znalazł sie w czym przez Ciebie podanym. NIe wiem, bo nie czytam takich
                pisemek, ale skoro wiesz lepiej...
                7. Kończe jałową dyskusję - przeciez i tak znajdziesz powód, żeby wyjść na
                swoje.
                8. Przyjmuję każdy argument, ale nie bezsensowny, wybacz - albo i nie. Co mnie
                to obchodzi.
                9. Zapodałem sobie przed chwilą niezłe trio: al dimeola, john mclaughlin, paco
                delucia - "friday night in san francisco" - polecam :]
                10. Megalomania - nie kończące sie spory, dysputy, mania wielkości - rożnie ja
                mozna pojmować.

Pa
                • promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: koncert !!! 12.03.05, 23:35

> Po kolei:

A ja nie po kolei ...
                  > Abym uwierzyl, że rozmawiam z kims posiadającym
                  > prawo do krytyki. Nie zaś z kims kto opiera sie na komentarzach pobranych np. z
                  >
                  > sieci lub naprędce wymyślonych po odczytaniu ich krótkiej charakterystyki. A
                  > tym umca umca to mnie powaliłeś na kolana :)

O naiwności ... Jeśli będziesz się opierać na słowie pisanym ... udowodnić
                  mógłbym to krótko i zwięźle ... ot googlując klepie tak =>
                  www.google.pl/search?hl=pl&q=incubus&btnG=Szukaj&lr=lang_pl
                  Robię ctrl c ctrl v .. i kopiuje ci jakieś pochlebne bądź przeciwnie , teksty
                  jakiegośszajbniętego fana .. i juz mi uwierzysz ?

W związku z powyższym, myślę, że słusznym jest twój wniosek o zakończenie tematu
                  ... jako , że boję się dyskutować z kimś, kto tak łatwo przyjmuje ew.
                  argumentację wyssaną z palca .. .tudzież z googli ...

> Ku.., tu juz przesadziłeś! Usiłujesz wcisnąć mi, że słucham "ich troje" lub

TU akurat niczego wciskać nie muszę ... ;>

> wbij sobie do głowy, że nie słucham i nie słuchałem tych zespołow o których
                  > mowisz.

Jasne ...

> Kiedyś gdzieś przeczytałem (opracowanie naukowe jakiegos doktora socjologii),
                  > że działanie polegające na wmawianiu niewypowiedzianych słów swojemu rozmówcy,
                  > jest proba usprawiedliwienia własnych zachowań.... mniej więcej w odniesieniu
                  > do upodobań, wszelakich. Może zatem chesz ogłosic cos nam wszystkim, ja chetnie

Podaj tekst źródłowy ... FAKT np wiele takich "naukowych" publikacji ma ... i co
                  z tego ?

> poczekam, skoro zacząłeś... dokończ.

Kompleks elektoratu millera ? (tego od polityki)

> jakiegos koncertu. Sztywny jakis jesteś, promilku :]

Co do mej giętkości ... a jak to sprawdzasz ??? Rozumiem, że to rozbudowana
                  umiejętnośc wróżenia z ręki przez telefon ... tu mamy do czynienia z pomiarami ,
                  p[rzeprowadzonymi na podstawie ogólnego wyglądu nr IP :>

> 4. Myslałem o innej imprezie poswięconej dziecięcej muzyce - i wiesz: nie
                  > cyklicznej. Przyjmij to raz na zawsze do wiadomości.

Boję się zapytać, o czym myśli twe tujaj się tworzyły .. temat dzieci jest
                  aktualnie dość niebezpieczny ... Pozwól, że nie będę wnikał ... na co nam tu
                  prokurator ... art 200 KK saię kłania ...

> początku w poście rozpoczynającym ten watek! Czytaj uważnie, bo dyskusje z
                  > ignorantem mnie nie bawią - wybacz.

Wybaczam

> w 30 ton lista przebojów" - to sie juz robi nudne, szkoda slow na rozmowę z
                  > betonem.

No popatrz .. a ciągle ją uprawiasz ... Ja tam tylko staram się dopasować do
                  poziomu rozmówcy ;>

> 7. Kończe jałową dyskusję - przeciez i tak znajdziesz powód, żeby wyjść na
                  > swoje.

No ba ...

> 8. Przyjmuję każdy argument, ale nie bezsensowny, wybacz - albo i nie. Co mnie
                  > to obchodzi.

Kłamiesz.

> 9. Zapodałem sobie przed chwilą niezłe trio: al dimeola, john mclaughlin, paco
                  > delucia - "friday night in san francisco" - polecam :]

Nie wiem co palisz ... ale mnie na pewno na ten towar nie stać ... Dlaczego
                  akurat mi to polecasz ????

> 10. Megalomania - nie kończące sie spory, dysputy, mania wielkości - rożnie ja
                  > mozna pojmować.

Jak wspomnialem, nie rozumiem znaczenia tego słowa ... więc stosunkować się do
                  tego punktu naprawdę nie trzebabyło ...
                  • Gość: zaciura Re: koncert !!! IP: *.mcon.pl 13.03.05, 00:13
                    szkoda slów, ty jesteś z innej planety.
                    - Skoro przyznajesz się, że wyssałeś ją z netu to po jaka cholerę wogóle
                    zaczynasz? Przecież nic o tym nie wiesz! To tak jabym usiłował podjąć się
                    komentowania gustu jakiegoś gościa z drugiego krańca ziemi.
                    - Ja z postu poprzedniego: Ku.., tu juz przesadziłeś! Usiłujesz wcisnąć mi, że
                    słucham "ich troje". Na co odpowiedziałeś: TU akurat niczego wciskać nie
                    muszę ... ;>. - żałosny jesteś.
                    - ten tekst zaczerpnąłem z wykladów (jeden doktor mial też ksiażkę - zapewniam
                    bez przedruków z FAKT-u :)
                    Swoją droga podajesz coraz więcej "znanych" tytulow - piszesz dla nich?
                    - chyba się zaczynasz gubić: przechodzenie z muzyki na politykę z marcusa
                    millera na leszka millera) nienajlepiej o Tobie świadczy. Jesteś politykiem? W
                    każdym razie pleciesz jak polityk, rodem z SLD (i po szkoleniu).
                    - znajaomośc kilku pojęć informatycznych nie czyni fachowcem...
                    - insynuowanie, że pisząc o dziecięcej muzyce myślałem o czyms innym jak
                    sugerujesz "Boję się zapytać, o czym myśli twe tujaj się tworzyły .. temat
                    dzieci jest aktualnie dość niebezpieczny ... Pozwól, że nie będę wnikał ... na
                    co nam tu prokurator ... art 200 KK saię kłania ..." jest zwykłym chamstwem.
                    Nie gadem z pederastami. Proponuję żebyś sobie cos zrobił.

Kończe wątek, zamykam go - finito. Żegnaj.
                    • promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: koncert !!! 13.03.05, 01:50

> szkoda slów, ty jesteś z innej planety.
                      > - Skoro przyznajesz się, że wyssałeś ją z netu to po jaka cholerę wogóle

To teraz wskaż gdzie sie przyznaje, że coś z netu wyssałem ... Wskaż albo
                      zamilcz bo pieprzysz jak mały tadzio po dużym piwie ... o ile m,nie wzrok nie
                      myli, napisałem, że twoja prośba o udowodnienie , że wiem cośo tym zespole jest
                      conajmniej debilna ... jako , że każdy z ilorazem inteligencji na poziomie
                      przeciętnej biedronki z googli może skjorzystać .. więc podkreślałem słabą
                      jakość dowodów (argumentów) o jaką prosisz ....

Zadanie na dziś => weskazać, gdzie napisałem, że wyssałem z netu.

> muszę ... ;>. - żałosny jesteś.

Być może ... ale przynajmniej nie słucham ich troje ;>

> - ten tekst zaczerpnąłem z wykladów (jeden doktor mial też ksiażkę - zapewniam
                      > bez przedruków z FAKT-u :)

Podaj źródło ... P.S. Ja często wykładam na wyższej szkole wypasu bydła .. więc
                      po części się zgadzam, że gdzieś na jakichś wykłądach miałeś prawo słyszeć
                      jakieś takie bzdury ...

Podaj źródło.

> Swoją droga podajesz coraz więcej "znanych" tytulow - piszesz dla nich?

Żadna praca nie hańbi ... Student natomiast to najgorsze badziewie jakie może
                      być ... poczekamy aż zasilisz stado bezrobotnych magistrów, licencjatów ,
                      doktorantów i etc ... ;)

> - chyba się zaczynasz gubić: przechodzenie z muzyki na politykę z marcusa
                      > millera na leszka millera) nienajlepiej o Tobie świadczy.

Dowcip lingwistyczny w oparciu o zbliżone nazwiska ... miałeś prawo nie zrozumieć.

> Jesteś politykiem? W

Hmmm .. dziennikarz .. polityk ... Coraz ciekawiej ...

> każdym razie pleciesz jak polityk, rodem z SLD (i po szkoleniu).

O .. a tu już mamy sprecyzowane poglądy polityczne ... co do wróżenia z ręki
                      przez telefon widzę, że się nie myliłem ;)

> - znajaomośc kilku pojęć informatycznych nie czyni fachowcem...

Cokolwiek nie miałbyś na myśli ...

> art 200 KK saię kłania ..." jest zwykłym chamstwem.

Mimo twych podejrzeń o to , że jestem politykiem, zmuszony jestem odesłać cie
                      do ustawodawcy ... to nie ja stanowię prawa ... a artykuł 200 tak czy siak
                      istnieje ... czy uważasz go za chamstwo, czy nie .. takie zachowania się w
                      Polsce ściga ,,,

> Nie gadem z pederastami. Proponuję żebyś sobie cos zrobił.

Np ?

> Kończe wątek, zamykam go - finito. Żegnaj.

No i skończyły się argumenciki ;) Przykre ... A ponoć młodzież przyszłością
                      narodu ;>
                      • Gość: zaciura Re: koncert !!! IP: *.mcon.pl 13.03.05, 11:18
                        Promilu jesteś niczym tabula rasa..., szkoda tylko, że bez własnych nań
                        zapisów - tylko przyklejonych z googla...

Twoje "argumenty" mnie przerosły - nie potrafię temu podołać :)

Trzymaj sie mocno :)
                        • promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: koncert !!! 13.03.05, 13:59
                          Odpowiedź nr 1 :
                          Dnia 12.03.2005 o godzinie 22:39 napisałeś:"szkoda slow na rozmowę z betonem" a
                          dalej piszesz ... ehhh ... cóz za zakłmanie ... (Kłamstwo wytykam ci nie
                          pierwszy raz)

Odpowiedź nr 2:

Przerosnąć Cie nie trudno jak widać ...
                          Mam tylko nadzieję, że nie przerasta cie nieskasowany bilet MZK.
          • Gość: Doxa Re: koncert !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 23:02
            Miriam,to juz przestaje byc smieszne.Tylko sie nie popłacz posrany chłoptasiu!
    • Gość: Pierniczek Re: koncert !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:32
      Turnau, Coma, Dżem, Pogodno, PtakY i oczywiście U2 na stadionie Polonii!!

[ oczywiście zaczarowany pierniczek :) ]
      • Gość: zaciura Re: koncert !!! IP: *.mcon.pl 13.03.05, 12:22
        Turnau - to byłoby wydarzenie :)
        Niedawno gościł w Rzeszowie. Był ktoś może?

Aaaa, jeszcze jedna propozycja: The cinemathic orchestra (szczególnie kawałki z
        plyty "every day") - gdyby kiedys tutaj zjechali (w końcu to jazzik) chyba bym
        oszalał :)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka