01.07.02, 15:25
bodajze 5 lipca zawitac miala do przemysla 'filmostrada' czy ktos wie cos
wiecej? ...
...jesli bedzie 'iris' - goraco polecam, tak jak i 'monsunowe wesele' czy '101
reykjavik'... a moze widzieliscie - niekoniecznie ostatnio - filmy ktore warto
obejrzec?
Obserwuj wątek
    • ups3 Re: filmy :) 01.07.02, 15:34
      epoka lodowcowa jest swietna jesli lubicie filmy w stylu shreka albo potwory i
      spolka , na prawde :)))) i jeszcze wiecej :)))))
      • wook Re: filmy :) 01.07.02, 20:47
        Mam przed sobą ofertę kulturalna na lipiec ale jest jakaś wybrakowana, jest o
        Filmostradzie ale co najważniejsze od kiedy i gdzie nie napisali, no cóż
        pozostają słupy ogłoszeniowe trzeba tam szukać informacji.
        • gofa Re: filmy :) 04.07.02, 12:01
          wook, z tego co wyczytalam filmostrada zaczyna sie 5.lipca w kinie 'kosmos',
          poszukaj w GW - film - zobaczysz wtedy co 'graja', ewentualnie zadzwon do
          kina :)
          • wook Re: filmy :) 04.07.02, 16:56
            Od 5.07 do 11.07 i juz wiem jakie filmy, może uda mi się wpaść na "Przejażdżkę
            z diabłem" i "Klatwa Skorpiona", tylko pytanie kto mnie wygoni?:)))
            • millenik1 Re: filmy :) 04.07.02, 23:55
              co wiecie o 101 reikiawik...czy tylko ze to jest film o zyciu...moze ktos
              opowie...
              • gofa Re: filmy :) 05.07.02, 00:13
                millenik...moge jutro opowiedziec o reykjaviku? co? bo padam teraz na nos -
                generalnie - BARDZO polecam :)))
                • gofa Re: filmy :) 05.07.02, 11:39
                  wiec...juz sie wyspalam ;) i moge napisac slow kilka o 101
                  Reykjavik....widzialam go tydzien temu i pomyslalam sobie ze to wielka szkoda
                  ze do kin dociera tak malo filmow islandzkich...dla mnie maja one specyficzny
                  klimat i sa po prostu inne...o czym jest? o zyciu ;) Hlynur - glowny bohater -
                  dwadziesciakilka lat - mieszka z mama - i tak sobie wegetuje, nic nie robi,
                  spi do poludnia, wieczorami sie bawi, do zadnej dziewczyny nie potrafi sie
                  przywiazac...no i zyje na utrzymaniu mamusi olewajac listy z urzedu
                  zatrudnienia, a ze z mamusia to mu dobrze. Ale nadchodza swieta i mama
                  przyprowadza swoja znajoma ktora prowadzi kurs flamenco - Lole... no i tutaj
                  sie zaczyna...

millenik ...nie wiem czy chcesz poznac ciag dalszy czy wolisz po prostu
                  obejrzec film...jest RE-WE-LA-CYJ-NY :)))
                  • millenik1 Re: filmy :) 05.07.02, 20:13
                    ...dzieki Gofa,no to musze zapolowac w tv(albo poszukac-bo chyba mam na
                    kasecie)...
                    • gofa Re: filmy :) 07.07.02, 10:09
                      jak juz obejrzysz to napisz czy sie spodobal :)
                      • millennik1 Re: filmy :) 23.07.02, 19:55
                        ...niesamowity film...troche przesadzony w pokreceniu ludzkiego zycia...ale
                        rowniez w tym pokreceniu prawdziwy...wg mnie opisuje on zal za straconymi
                        latami i smutek z powodu wyzadzonych krzywd ktorych nie mozna naprawic...w
                        sumie smutny film...klimat tez...smieszny jest tylko watek matki lesbijki(ale
                        to moje zdanie)...
                        • gofa Re: filmy :) 24.07.02, 19:33
                          a qq :) na dzis polecam 'iris' i 'niewierna' :)
                          • millennik1 Re: filmy :) 24.07.02, 23:56
                            ....nie lubie iranskiego kina...na razie...
                            • wook Re: filmy :) 25.07.02, 01:22
                              wiecie co? a może byście tak pooglądali Alternatywy 4 :)))
                              • millennik1 Re: filmy :) 26.07.02, 21:56
                                ...Gajos jest niesamowity...
    • austinpowers Re: filmy :) 25.07.02, 11:58
      Gorąco polecam Dym i Brooklyn Boogie, dwa kultowe filmy Wayne'a Wang'a i Paul'a
      Auster'a. Genialna obsada m.in.: Harvey Keitel, William Hurt,Forest Whitaker,
      Lou Reed, Michael J. Fox, Jim Jarmusch!.
      • wook Re: filmy :) 25.07.02, 15:15
        a może coś na wesoło, czyli Bruce Willis w Bandits.
        • austinpowers Re: filmy :) 26.07.02, 09:27
          jak na wesoło to może DEPRESJA GANGSTERA z Bily Crystalem i Robertem De Niro.
          • millennik1 Re: filmy :) 26.07.02, 21:58
            ...fajne filmy ...ale sprzed wojny w afganistanie...
            • gofa Re: filmy :) 28.08.02, 00:15
              a co powiecie o 'dniu swira'?
              • Gość: Docent Re: filmy :) IP: *.mofnet.gov.pl 28.08.02, 13:17
                gofa napisała:

> a co powiecie o 'dniu swira'?
                Ano bylem na nim jakis miesiac temu. Mnie sie bardzo podobal, ale to wcale nie
                jest komedia, jak jest reklamowany. To raczej dosc smutna opowiastka o
                przegranym zyciu polskiego inteligenta. Ale publika na sali kinowej (srednia
                wieku 16 lat) czekala tylko kiedy Kondrat powie znowu: "Kurwa mać, ja cie
                pierdole" itd.
                A zeby bylo smieszniej, to juz na poczatku filmu rozpoznalem osiedle w W-wie,
                gdzie ten film byl krecony. Okazalo sie, ze codziennie co najmniej 2 razy
                przechodze kolo tego bloku w Natolinie!
                Pozdrowienia dla gofy (u mnie ciagle prazy i zazdroszcze ulewy w bb)
                • gofa Re: filmy :) 30.08.02, 22:13
                  dzieki za pozdrowienia :) skad wiedziales o ulewie??? no ladnie... jesli
                  chodzi o filmy...to...bylam zaskoczona cenami biletow w przemyskich kinach...
                  w 'kosmosie' byly nawet po 10 zlotych (!!!!)
                  • ssaczek Re: filmy :) 30.08.02, 22:27
                    Może jestem trochę do tyłu z kinem (w domu, choć może wstyd się przyznać
                    wszystko na DivX, zaleta to szybkość z jaką film trafia do mnie a wada to
                    jakość, no ale coś za coś), ale ostatnio oglądam w kinach tylko bajki, więc
                    mogę polecić "Epoka lodowcowa" jest całkiem dobra dla małego jak i dużego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka