Dodaj do ulubionych

Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, opinie

26.08.05, 18:14
co myslicie o szkole w rzeszowie i przemyslu
Obserwuj wątek
    • Gość: jamal Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:23
      Witaj.
      Więc mogę tu chyba coś powiedzieć bo w ubiegłym roku ukończyłem mgr w Przemyślu.
      Jest to typowa płatna szkoła. Najważniejsze to płacić czesne a reszta będzie
      ok :). Ogólnie to niski poziom, nudne wykłady, bezmyślne uczenie się na pamieć
      czegoś o czym się zapomni za miesiąc, na pisemnych egzaminach kupuje się
      wykładowcy ciatka, sok, gazety i spokojnie się odpisuje (nie zdać egzaminu w
      tej szkole to naprawde sztuka).
      Kierunki: administracja, marketing nie dają żadnych konkretnych pożądanych
      przez rynek pracy umiejętności.
      Wybierając WSAiZ popełniłem błąd, niemniej jednak radze jakoś sobie w życiu
      czego nie można powiedzieć o ok. 80 % moich znajomych ze studiów, którzy całymi
      dniami bez celu bujają się po mieście, będac na utrzymaniu rodziców,
      ewentualnie niektórzy jeżdżą na granice, roznoszą ulotki, sprzedają na bazarze
      itp.
      Zatem droga Basiu pomyśl lepiej o zdobyciu konkretnych umiejętności i daruj
      sobie WSAiZ.
      Pozdrawiam.

ps. Opinia jest jak dupa - każdy ma swoją.
      • basia_s Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op 27.08.05, 12:39
        bardziej od przemyskiej, interesuje mnie rzeszowska szkola, poniewaz mam tu
        niewatpliwie blizej. interesuje mnie administracja transgraniczna, zastanawiam
        sie tylko nad specjalizacja. jest to moja pasja,a ze takiego kierunku ze
        swieca szukac, wiec kieruje swe oczeta na ta uczelnie. znasz moze uczelnie o
        takim kierunku? slyszalam tez ze dosc trudno sie tu dostac< czy to prawda?
        • Gość: absolwent Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:57
          Witaj Basiu! I jak dostałas się do WSAiZ? Ja również jestem absolwentem tej
          uczelni (licencjat).Dalszą edukację pobierałem na Uniwersytecie Marii Curie
          Skłodowskiej w Lublinie. I musze przyznać, że WSAiZ nie jest złą uczelnią kadry
          naukowe w innych uczelniach o podobnym profilu nauczania mają bardzo dobrą
          opinię o niej. Kolega wcześniej napisał - "nudne wykłady" - to zależ dla kogo,
          jeśli ktoś sie tym nie interesuje to każdy wykład będzie nudny!. Uważam, iż
          uczelnia daje niezłe podstawy do dalszej edukacji. Ja osobiście jestem
          zadowolony. Poziom nauczania reguluje sam student, tak się dzieje na każdej
          uczelni - jak ktoś się nie uczy to poziom jest jaki jest. Wszystko zależy od
          samego studenta - to jemu powinno zależeć na nauce - uczelnia jest tylko po to
          by nakreślić problematykę itd... Polecam WSAiZ /absolwent WSAiZ oraz UMCS.
          • rychu_z_przemysla Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op 06.10.05, 13:14
            Podobno po WSAiZ nie ma szans na pracę w Straży Granicznej i Izbie Celnej.
            Obie te instytucje nie chcą absolwentów WSAiZ.
            Czy to prawda?

• Gość: $zczurek Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:39
              e tam, jak ktoś dobrze posmaruje to chyba nie ważna szkoła...
            • Gość: gorczes Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:12
              To jak wytłumaczysz fakt powołania Karpackiego Centrum Integracji Administracji
              Transgranicznych. To właśnie WSAiZ wraz ze Strażą Graniczną, Izbą Celną i
              służbami granicznymi - celnymi z Ukrainy, a także służbami granicznymi i
              celnymi z Niemiec utworzyła to Karpackie Centrum ! Bardzo wielu podoficerów i
              oficerów w Bieszczadzkim odziale SG legitymuje się wykształceniem wyższym
              pochodzącym bezpośrenio z WSAiZ Przemyśl. Więc nie jest prawdą, że nie chcą
              zatrudniać absolwentów WSAiZ - a wręcz przeciwnie. Pozdrawiam
              • Gość: gorczes Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:14
                www.wsaiz.edu.pl/pl/2/2/art30.html
                www.wsaiz.edu.pl/pl/190,191/191/
                Pod tymi adresami można się więcej dowiedzieć odnośnie POWOŁANIA KARPACKIEGO
                CENTRUM INTEGRACJI ADMINISTRACJI TRANSGRANICZNYCH.
            • Gość: nieżyt Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 00:45
              Drogi Rychu,o przyjęciu do pracy w/w instytucjach decydują inne
              kryteria.Ukończenie tej,czy innej uczelni niczego nie powinny zmieniać.
    • Gość: student WSAiZ Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 09:54
      uczelnia jest GIT !!!
      • Gość: szarak Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:11
        I fajne foczki tam chodzą.
      • Gość: remik Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 22:45
        Prawda przejeżdzam tamtędy każdego dnia i widzę jakie laseczki tam studiują -
        pozazdrościc wykładowscom.
        • Gość: qvx Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:12
          Laski są spoko w WSAiZ ;-) I sama uczelnie jest OK.
    • Gość: przemyślanin Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 01:12
      wsaiz to jest to!
    • Gość: doktor Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:38
      Ja też dużo dobrego słyszałem o tej uczelni. Pozdrawiam studentów i wykładowców
      WSAIZ.
      • Gość: prof. UJ Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:33
        wszystkiego dobrego życze tej uczelni.
        • Gość: autor Negatywna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:01
          Wszystko fajnie oprócz tego, że szkoła ta podobnie jak i inne przemyskie
          uczelnie nie uczy niczego konkretnego. No może oprócz Wyższej Szkoły
          Informatyki - chociaż nie wiem jaki tam jest poziom. Co niby ma robić absolwent
          administracji? Ile osób potrzeba jeszczce w administracji rządowej i
          samorządowej? Mówią, że 1 urzędnik zabiera 4 miejsca pracy w gospodarce.
          Niestety ta szkoła to wylęgarnia bezrobotnych. Dziś nie potrzeba tu
          administratorów, marketingowców (czy jak ich tam zwał), socjologów, politologów
          itd Dzisiaj trzeba rąk do pracy. Trzeba hydraulików, mechaników, spawaczy,
          budowniczych itd. Zobaczcie sami na ogłoszenia o pracę. Dzisiaj uczelnie
          techniczne to przyszłość, a nie nauka o wszystkim i o niczym, a później
          zmywanie garów w UK albo przemyt papierosów. Takie szkoły służą tylko nabijaniu
          kasy.
          Żeby nie było tak pesymistycznie to za plus należy uznać ładny budynek i
          dziewuchy.
          • Gość: Edi Re: Negatywna opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:39
            niestety, ta negatywna opinia jest prawdziwa. Dodałbym dodatkowo, że przyczynia się w pewnym sensie do destrukcji miasta. Skoro po ukończeniu uczelni większość absolwentów opuszcza miasto w poszukiwaniu pracy, to chyba nie leży to w interesie rozwoju miasta.
            Dla rozwoju miasta, bardziej wskazane były by uczelnie techniczne kształcące w zakresie zaawamsowanych technologii.
            • Gość: syn_zakonnicy Re: Negatywna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:17
              Brakuje im jeszcze popularnego kierunku: europeistyka. Po tym pracę masz
              gwarantowaną, wszyscy potrzebują europeistycznych ludzi.
              • Gość: Edi Re: Negatywna opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:49
                wszyscy potrzebują - podaj przykład zapotrzebowania w naszym mieście ?
          • Gość: przyjaciel Re: Negatywna opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 18:35
            Hydraulików, spawaczy i budowniczych też chyba nie brakuje w Przemyślu jak
            sądze?
            Studia to nie tylko wyuczony zawód i o tym należałoby pamiętać !!! A Ty
            hudrauliku kapujesz o czym mówie ??? Jakby nie ta uczelnia w waszym mieście to
            byłaby lipa straszna, nawet nie wiecie co macie. Trzeba sie tylko cieszyć
            dopóki jest !!!
            Po uczelniach technicznych również jest wiele bezrobotnych, nie uczelnia teraz
            decyduje o zatrudnieniu - chyba że żyjesz w innym kraju ?! To chyba lepeij że
            ludzie zdobywają wiedzę, zawsze cos zostaje po studiach. Nauczmy się widzieć
            pozytywne cechy, a nie tylko narzekać jak to polacy potrafią. A to że żyjemy w
            takich czasach a nie innych to już nie wina studentów. Sporo absolwentów
            przemyskiej uczelni znalało pracę i to nie tylko w administracji. Trzeba byc
            dobrym a nie tylko studioweć. To tyle celem wyjaśnienia ;-) Pozdrawiam
            • Gość: Ela Re: Negatywna opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 20:21
              Pewnie, że znalezli pracę. Np jeden znajomy absolwent jest bramkarzem w młynie
              a inny sprzedawał zapiekanki na granicy, ale niestety splajtował.
          • Gość: VIP Re: Negatywna opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:13
            Dobrze, że wogóle młodzi się uczą i mają chęć studiowania.
          • Gość: Tak to ja Re: Negatywna opinia IP: 80.51.255.* 08.12.05, 08:51
            W końcu jakas rozsądna opinia.Gratuluje!
            Polikwidowali technika, a WSK w Rzeszowie narzeka na brak fachowców ze średnim
            wykształceniem(tylko przykład).Jeśli to bedzie doskonały fachowiec od
            zarządzania, to zgoda.Przemyśl i jemu podobne takowych nie kształcą.Tego
            typu"uczelnie"to żródło dochodu dla"swojskich nauczycieli"Precz z
            nimi.Nauczyciel dobry, to rzadkość, a pracownik samorządu w wyższym(wywyższonym)
            wykształceniem to dno dydaktyczne.
            • Gość: taaa Re: Positive opinion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 08:33
              Super uczelnia i tyle !!!
              • Gość: Edi Re: Positive opinion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 21:28
                proszek do prania też jest super
                • Gość: koligen Re: Positive opinion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:00
                  i o to chodzi !!! WSAiZ Przemyśl oraz WSIZ RZeszów - to najlepsze uczelnie na
                  podkarpaciu i tylko one tak naprawde przetrwają na rynku edukacyjnym.
                  • Gość: szprotka Re: Positive opinion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:31
                    Tylko totalny debil nie skończy tej szkoły. Taki jest na nich poziom.
                    • Gość: Re Re: Positive opinion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 17:55
                      o poziom nauczania powinien zadbac sam student, a nie uczelnie !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka