basia_s 26.08.05, 18:14 co myslicie o szkole w rzeszowie i przemyslu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jamal Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:23 Witaj. Więc mogę tu chyba coś powiedzieć bo w ubiegłym roku ukończyłem mgr w Przemyślu. Jest to typowa płatna szkoła. Najważniejsze to płacić czesne a reszta będzie ok :). Ogólnie to niski poziom, nudne wykłady, bezmyślne uczenie się na pamieć czegoś o czym się zapomni za miesiąc, na pisemnych egzaminach kupuje się wykładowcy ciatka, sok, gazety i spokojnie się odpisuje (nie zdać egzaminu w tej szkole to naprawde sztuka). Kierunki: administracja, marketing nie dają żadnych konkretnych pożądanych przez rynek pracy umiejętności. Wybierając WSAiZ popełniłem błąd, niemniej jednak radze jakoś sobie w życiu czego nie można powiedzieć o ok. 80 % moich znajomych ze studiów, którzy całymi dniami bez celu bujają się po mieście, będac na utrzymaniu rodziców, ewentualnie niektórzy jeżdżą na granice, roznoszą ulotki, sprzedają na bazarze itp. Zatem droga Basiu pomyśl lepiej o zdobyciu konkretnych umiejętności i daruj sobie WSAiZ. Pozdrawiam. ps. Opinia jest jak dupa - każdy ma swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_s Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op 27.08.05, 12:39 bardziej od przemyskiej, interesuje mnie rzeszowska szkola, poniewaz mam tu niewatpliwie blizej. interesuje mnie administracja transgraniczna, zastanawiam sie tylko nad specjalizacja. jest to moja pasja,a ze takiego kierunku ze swieca szukac, wiec kieruje swe oczeta na ta uczelnie. znasz moze uczelnie o takim kierunku? slyszalam tez ze dosc trudno sie tu dostac< czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:57 Witaj Basiu! I jak dostałas się do WSAiZ? Ja również jestem absolwentem tej uczelni (licencjat).Dalszą edukację pobierałem na Uniwersytecie Marii Curie Skłodowskiej w Lublinie. I musze przyznać, że WSAiZ nie jest złą uczelnią kadry naukowe w innych uczelniach o podobnym profilu nauczania mają bardzo dobrą opinię o niej. Kolega wcześniej napisał - "nudne wykłady" - to zależ dla kogo, jeśli ktoś sie tym nie interesuje to każdy wykład będzie nudny!. Uważam, iż uczelnia daje niezłe podstawy do dalszej edukacji. Ja osobiście jestem zadowolony. Poziom nauczania reguluje sam student, tak się dzieje na każdej uczelni - jak ktoś się nie uczy to poziom jest jaki jest. Wszystko zależy od samego studenta - to jemu powinno zależeć na nauce - uczelnia jest tylko po to by nakreślić problematykę itd... Polecam WSAiZ /absolwent WSAiZ oraz UMCS. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op 06.10.05, 13:14 Podobno po WSAiZ nie ma szans na pracę w Straży Granicznej i Izbie Celnej. Obie te instytucje nie chcą absolwentów WSAiZ. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $zczurek Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:39 e tam, jak ktoś dobrze posmaruje to chyba nie ważna szkoła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorczes Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:12 To jak wytłumaczysz fakt powołania Karpackiego Centrum Integracji Administracji Transgranicznych. To właśnie WSAiZ wraz ze Strażą Graniczną, Izbą Celną i służbami granicznymi - celnymi z Ukrainy, a także służbami granicznymi i celnymi z Niemiec utworzyła to Karpackie Centrum ! Bardzo wielu podoficerów i oficerów w Bieszczadzkim odziale SG legitymuje się wykształceniem wyższym pochodzącym bezpośrenio z WSAiZ Przemyśl. Więc nie jest prawdą, że nie chcą zatrudniać absolwentów WSAiZ - a wręcz przeciwnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorczes Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:14 www.wsaiz.edu.pl/pl/2/2/art30.html www.wsaiz.edu.pl/pl/190,191/191/ Pod tymi adresami można się więcej dowiedzieć odnośnie POWOŁANIA KARPACKIEGO CENTRUM INTEGRACJI ADMINISTRACJI TRANSGRANICZNYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 00:45 Drogi Rychu,o przyjęciu do pracy w/w instytucjach decydują inne kryteria.Ukończenie tej,czy innej uczelni niczego nie powinny zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student WSAiZ Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 09:54 uczelnia jest GIT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:11 I fajne foczki tam chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 22:45 Prawda przejeżdzam tamtędy każdego dnia i widzę jakie laseczki tam studiują - pozazdrościc wykładowscom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qvx Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:12 Laski są spoko w WSAiZ ;-) I sama uczelnie jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyślanin Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 01:12 wsaiz to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:38 Ja też dużo dobrego słyszałem o tej uczelni. Pozdrawiam studentów i wykładowców WSAIZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. UJ Re: Wyższa szkoła Administracji i Zarządzania, op IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:33 wszystkiego dobrego życze tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Negatywna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:01 Wszystko fajnie oprócz tego, że szkoła ta podobnie jak i inne przemyskie uczelnie nie uczy niczego konkretnego. No może oprócz Wyższej Szkoły Informatyki - chociaż nie wiem jaki tam jest poziom. Co niby ma robić absolwent administracji? Ile osób potrzeba jeszczce w administracji rządowej i samorządowej? Mówią, że 1 urzędnik zabiera 4 miejsca pracy w gospodarce. Niestety ta szkoła to wylęgarnia bezrobotnych. Dziś nie potrzeba tu administratorów, marketingowców (czy jak ich tam zwał), socjologów, politologów itd Dzisiaj trzeba rąk do pracy. Trzeba hydraulików, mechaników, spawaczy, budowniczych itd. Zobaczcie sami na ogłoszenia o pracę. Dzisiaj uczelnie techniczne to przyszłość, a nie nauka o wszystkim i o niczym, a później zmywanie garów w UK albo przemyt papierosów. Takie szkoły służą tylko nabijaniu kasy. Żeby nie było tak pesymistycznie to za plus należy uznać ładny budynek i dziewuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Negatywna opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:39 niestety, ta negatywna opinia jest prawdziwa. Dodałbym dodatkowo, że przyczynia się w pewnym sensie do destrukcji miasta. Skoro po ukończeniu uczelni większość absolwentów opuszcza miasto w poszukiwaniu pracy, to chyba nie leży to w interesie rozwoju miasta. Dla rozwoju miasta, bardziej wskazane były by uczelnie techniczne kształcące w zakresie zaawamsowanych technologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn_zakonnicy Re: Negatywna opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:17 Brakuje im jeszcze popularnego kierunku: europeistyka. Po tym pracę masz gwarantowaną, wszyscy potrzebują europeistycznych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Negatywna opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:49 wszyscy potrzebują - podaj przykład zapotrzebowania w naszym mieście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Re: Negatywna opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 18:35 Hydraulików, spawaczy i budowniczych też chyba nie brakuje w Przemyślu jak sądze? Studia to nie tylko wyuczony zawód i o tym należałoby pamiętać !!! A Ty hudrauliku kapujesz o czym mówie ??? Jakby nie ta uczelnia w waszym mieście to byłaby lipa straszna, nawet nie wiecie co macie. Trzeba sie tylko cieszyć dopóki jest !!! Po uczelniach technicznych również jest wiele bezrobotnych, nie uczelnia teraz decyduje o zatrudnieniu - chyba że żyjesz w innym kraju ?! To chyba lepeij że ludzie zdobywają wiedzę, zawsze cos zostaje po studiach. Nauczmy się widzieć pozytywne cechy, a nie tylko narzekać jak to polacy potrafią. A to że żyjemy w takich czasach a nie innych to już nie wina studentów. Sporo absolwentów przemyskiej uczelni znalało pracę i to nie tylko w administracji. Trzeba byc dobrym a nie tylko studioweć. To tyle celem wyjaśnienia ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Negatywna opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 20:21 Pewnie, że znalezli pracę. Np jeden znajomy absolwent jest bramkarzem w młynie a inny sprzedawał zapiekanki na granicy, ale niestety splajtował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP Re: Negatywna opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:13 Dobrze, że wogóle młodzi się uczą i mają chęć studiowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak to ja Re: Negatywna opinia IP: 80.51.255.* 08.12.05, 08:51 W końcu jakas rozsądna opinia.Gratuluje! Polikwidowali technika, a WSK w Rzeszowie narzeka na brak fachowców ze średnim wykształceniem(tylko przykład).Jeśli to bedzie doskonały fachowiec od zarządzania, to zgoda.Przemyśl i jemu podobne takowych nie kształcą.Tego typu"uczelnie"to żródło dochodu dla"swojskich nauczycieli"Precz z nimi.Nauczyciel dobry, to rzadkość, a pracownik samorządu w wyższym(wywyższonym) wykształceniem to dno dydaktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: Positive opinion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 08:33 Super uczelnia i tyle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Positive opinion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 21:28 proszek do prania też jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koligen Re: Positive opinion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:00 i o to chodzi !!! WSAiZ Przemyśl oraz WSIZ RZeszów - to najlepsze uczelnie na podkarpaciu i tylko one tak naprawde przetrwają na rynku edukacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szprotka Re: Positive opinion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:31 Tylko totalny debil nie skończy tej szkoły. Taki jest na nich poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: Positive opinion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 17:55 o poziom nauczania powinien zadbac sam student, a nie uczelnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś