Dodaj do ulubionych

Mc donalds

IP: 62.93.41.* 27.03.06, 04:21
w Rzeszowie -2 restauracje
w Krosnie -1 i kolejna powstanie??
w Debicy 1

Nie jestem fanatykiem Mc'a ale kiedy wreszcie i u nas ktos zainwestuje???
Krosno ma 50 tys mieszkanców i beda juz miec 2 Mc ,hiper tez sie u nich
buduje....widac jak nas postrzegaja inwestorzy...moher rulezzzzz

za:pressmedia.com.pl
Co dwa lata McDonalds wyróżnia najlepszych swoich licencjobiorców nagrodą
Golden Arch Award. W tym roku wśród czterech wyróżnionych z całego świata
jest Mieczysław Gaweł, prowadzący dwie restauracje Mc Donald's w Rzeszowie, i
planujący otworzyć trzecią w Krośnie. Jest pierwszym Polakiem posiadającym to
wyróżnienie.

- GAA przyznawana jest restauratorom ponadprzeciętnym, pracujących z pasją i
będących wzorem do naśladowania - mówi Krzysztof Kłapa, z McDonald's Polska.

Poza Gawłem nagrodę otrzymali dwaj przedsiębiorcy z Niemiec i jeden z Węgie

Obserwuj wątek
    • Gość: Zbychu Re: Mc donalds IP: 213.25.171.* 27.03.06, 08:42
      - GAA przyznawana jest restauratorom ponadprzeciętnym, pracujących z pasją i
      będących wzorem do naśladowania - mówi Krzysztof Kłapa, z McDonald's Polska.
      Ponadpasyjny restaurator bułek z parówkami.Chyba preziu przegiąłes.Zreszta jak
      lubisz to czemu nie?
      • Gość: prezes Re: Mc donalds IP: 62.93.41.* 27.03.06, 10:15
        tu nie chodzi czy lubie czy nie lubie...jak go nazwałeś "Ponadpasyjny
        restaurator bułek z parówkami" wybrał Krosno a nie Przemyśl...a ja bym wolał
        zeby zrobił porzadek przy jagiellonskiej
        • rychu_z_przemysla Re: Mc donalds 27.03.06, 11:22
          Gość portalu: prezes napisał(a):

> tu nie chodzi czy lubie czy nie lubie...jak go nazwałeś "Ponadpasyjny
          > restaurator bułek z parówkami" wybrał Krosno a nie Przemyśl...a ja bym wolał
          > zeby zrobił porzadek przy jagiellonskiej

A tak, super porządeczek, w postaci czerwonej budy
          sprzedającej kotlety w bułce.

• Gość: M Na Wiosne.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 09:32
      [12:52] M: Co dalej z terenem przy Jagiellońskiej (za przystankami MZK)?
      [12:53] PREZYDENT: WLADZE MC DONALDSA W WARSZAWIE OBIECALY WROCIC DO SPRAWY W
      BIEZACYM ROKU ZAPOWIADAJA SWOJ PRZYJAZD DO PRZEMYSLA NA WIOSNE

www.przemysl.pl/serwis/index.php?url=info&id=500
      • Gość: voyto Re: Na Wiosne.... IP: 212.160.138.* 27.03.06, 11:22
        raz w życiu byłem w md, i nie planuję tam więcej zaglądać...Mięso przywożone ze
        stanów w beczkach w jakiejś tajemniczej zalewie i bez smaku..o nie. ale
        rozumiem, że są ludzie którzy chetnie tam będą sie stołówać i ok, tolerancja
        przede wszystkim. osobiscie wolałbym jednak aby powstała np. prawdziwa
        naleśnikarnia. Podoba mi sie ta w Opolu, gdzie zawsze maja tłumy (okragły,
        przeszklony budynek, widać przez szklane ściany, jak robione są
        nalesniki,kompozycji smakowych kilkadziesiąt - z szynką, serem, szpinakiem,
        salami, owocami...naprawde super
        • Gość: prezes Mc IP: 62.93.41.* 27.03.06, 12:33
          powtórze jeszcze raz nie jestem fanatykiem McD,chodzi mi dlaczego opłaca sie
          otwierac juz druga restauracje w Krosnie -miescie mniejszym o 20 tys
          mieszkanców- a u nas nie !!Cos musi byc nie tak??Mamy byc miastem turystycznym-
          to oprócz restauracji miejskich potrzeba tez takich z "nazwa" np.
          Mc ,sphinks,kfc itp.
          • Gość: Zbychu z Przemysla Re: Mc IP: 213.25.171.* 27.03.06, 13:25
            Poczytaj Preziu.Takie ni to ni owo, znaczy Rysiuniu, on ma czelność cos
            dyktować komuś.Rychu, szanuj się!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Maniek Re: Mc IP: 213.25.171.* 27.03.06, 19:56
            Nie jest istotne czy komuś smakuje bułka z parówką czy też nie. Chodzi o to, że
            Mc jest zawsze zadbanym obiektem, posiadającym łądne zadbane otoczenie, a nie
            obsiusianym cuchnącym skwerem. Ulica Jagielońska będąca główną ulicą Przemyśla
            tak naprawdę oprócz miedzią krytego kościoła i ładnego budynku, w którym
            znajduje się sklep CCC i apteki na rogu Kamniennego Mostu nie posiada innego
            godnego uwagi obiektu. Wszystko inne jest szare obskórne i odrapane. Obiekt Mc
            zmieni otoczenie w taki sposób jak elegancka ciastkarnia na Kazimierzowskiej
            spowodowała, że ta ulica jest szczególnie wybierana na spacery po mieście.
            • Gość: P Re: Mc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:59
              MC to nie tylko parówka z bułką. to także różne rodzaje sałatek. Więc każdy je
              to co chce. Nie lubisz MC to po prostu do niego nie wchodzisz.
              Mam nadzieję, że w końcu dojdzie do budowy MC w Przemyślu, przynajmniej teren na
              Jagiellońskiej nabierze wyglądu.
              • rychu_z_przemysla Azjatycki wygląd hamburgerowni 29.03.06, 08:03
                Gość portalu: P napisał(a):

> przynajmniej teren na
                > Jagiellońskiej nabierze wyglądu.

Tak czerwona buda w sercu historycznego miasta,
                zapewni mu... azjatycki "wygląd".

• rychu_z_przemysla Wygląd Jagiellońskiej 29.03.06, 08:06
              Gość portalu: Maniek napisał(a):

> Ulica Jagielońska będąca główną ulicą Przemyśla
              > tak naprawdę oprócz miedzią krytego kościoła i ładnego budynku, w którym
              > znajduje się sklep CCC i apteki na rogu Kamniennego Mostu nie posiada innego
              > godnego uwagi obiektu.

"Godne uwagi obiekty" są, tylko ty ich nie chcesz dostrzegać.
              Wymagają remontu!
              Czy czerwona buda hamburgerowni nada
              europejski charakter miastu czy azjatycki?

• Gość: Maniek do Rycha_z_przemyśla IP: *.mcon.pl 29.03.06, 21:00
                Rychu napisał....
                "Godne uwagi obiekty" są, tylko ty ich nie chcesz dostrzegać.
                Wymagają remontu!
                Czy czerwona buda hamburgerowni nada
                europejski charakter miastu czy azjatycki?

Uderz w stół a nożyce się odezwą. Rychu wiem kim jesteś. Ty jesteś uczulony na
                rozwój tego miasta. Tobie by na tym skwerze pasował najlepiej dom pielgrzyma.
                Nic nie masz do roboty, dobrze żyjesz i bzdety wypisujesz. "Godne uwagi
                obiekty" - które ?
                • Gość: voyto Re: do Rycha_z_przemyśla IP: *.chello.pl 29.03.06, 21:14
                  popieram Rycha, dosyć jest w mieście przykładów bylejakości, byle budek,
                  straganików, obskurnych blaszaków... Jagiellońska jest miejscem
                  b.reprezentatywnym dla miasta, choćby przystanki ma tam swoje najwięcej
                  autobusów...a taki MD tylko szpeciłby wizerunek miasta, które ponieważ nie ma
                  co samo zaproponować, pozwala stawiać plastikowe modele jakimś
                  amerykańcom...czyżbyś,my nie mieli własnej kultury? Turysci maja w tym
                  miescie "podziwiać" straganiki z hamburgerami, których NA PEWNO mają dosyć na
                  codzień? Otóż mówię NIE! Lepiej zachować zieleń, bo wkrótce o niej będziemy
                  marzyli, nie znajdując cienia w upalne lato...Może jakiś mini ogród z fontanną,
                  rybkami i ciekawą roślinnością, zadbany i monitorowany
                  • Gość: ... Re: do Rycha_z_przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:05
                    Że tak spytam kolegów.

Czy widzieliście kiedykolwiek budynki stawiane przez Mc, żyjemy już w XXI wieku.
                    Panowie... pora się obudzić - zaspaliście.
                    • rychu_z_przemysla Re: do Rycha_z_przemyśla 30.03.06, 10:54
                      Gość portalu: ... napisał(a):

> Że tak spytam kolegów.
                      > Czy widzieliście kiedykolwiek budynki stawiane przez Mc,

Tak, wielokrotnie.

• Gość: Marek Re: do Rycha_z_przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:15
                    Zieleń, człowieku jaka zieleń tam ledwo trawa rośnie. Ten teren jest za drogi
                    żeby jakieś dżungle w centrum tworzyć. To jest teren przeznaczony pod zabudowę.
                    Łąki i pola wypoczynkowe masz poza miastem.
        • Gość: Bart Re: Na Wiosne.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 11:41
          Naleśnikarnia w Opolu nazywa się Grabówka i budynek wcale nie jest okrągły:-)
          Wiem bo mieszkałem w Opolu i nie raz tam jadłem pyszne naleśniki. Ale to
          szczegół. Sam pomysł jest doskonały. Myślę, że taka naleśnikarnia przyjęłaby
          się w Przemyślu. Może jakaś franczyza?:-)
          • Gość: Bart Re: Na Wiosne.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 11:42
            Aha, wszystkim zainteresowanym jak funkcjonuje McDonald's polecam film "Super
            Size Me". Wtedy zobaczycie jak zdrowe są sałatki w McDonald's:)
            • Gość: Romek Re: Na Wiosne.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 11:57
              A mi smakują i chcę MC w Przemyślu.
              • rychu_z_przemysla Wyrazy współczucia dla fanów hamburgerowni 29.03.06, 08:07
                Gość portalu: Romek napisał(a):

> A mi smakują i chcę MC w Przemyślu.

Wyrazy kulinarnego współczucia.

• Gość: marcin Re: Na Wiosne.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:25
                Romek, nie chce Cie straszyc, ale sklad produktow z MC to dluga lista substancji
                zaczynajacych sie na E (wszelkie spulchniacze do mrozonych buleczek, zapachy do
                rocznego miecha, dodatki smakowe do kawalka gumy czyt.kotlecika...)

Pytanie jest proste, czy jedzac cos takiego rzeczywiscie karmisz swoj organizm
                (np.bialkiem) czy zaspokajasz swoj glod zapachem i smakiem?

• lex-przemysl Re: Na Wiosne.... 29.03.06, 22:52
                  popieram w 100% powstanie w tamtym miejscu mcd. wśród zieleni, plac zabaw dla
                  dzieci, doskonele położone miejsce, przy trasie prowadzącej np. z dworca
                  PKS/PKP do Muzeum i dalej na nasze stare miasto. W mcd bułki niedobre, niedobre
                  mięso. A w dziesiatkach innych barów w miescie dobre???Najlepiej pozamykac
                  wszystkie!!!!Te na bazarze, te przy dworcu itd. Skąd wiesz co ci do pizzy
                  wkładają???Chore rozumowanie. Jeśli czytają to ludzie z Krakowa, Wrocławia,
                  Rzeszowa, Warszawy, rzeszowa itd. to chyba uważają nas za Polske D!!!
                  • Gość: marcin Re: Na Wiosne.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 23:48
                    Mi nie chodziło o Polskie D (czyli zacofanie). Tylko o swiadomosc tego co jemy.

Osobiscie to Rychu_z_przemysla ma pelna slusznosc. Zauwaz, ze (chyba) nie
                    wykluczyl istnienia McD, ja tez McD nie neguje, ale jak ma powstac (a kiedys to
                    sie stanie) to Jagiellonska strategicznie (dla zarobkow McD) jest dobrym
                    miejscem, ale estetycznie nie. W Przemyslu sa sliczne kamienice, ktore wystarczy
                    odremontowac, a miasto stanie sie niczym z bajki. I wiedz, ze dla tej bajki
                    pojawia sie turysci (juz sie pojawiaja) - nie dla wszechobecnych hamburgerow z
                    McD - szybciej przyjada na goraca czekolade (patrz inny temat).

Popatrz z drugiej strony. Ludzie tak "na gwalt" chcacy McD (i inne), nie wazne
                    gdzie, kiedy i po co tylko dlatego, ze "przemyslaki bulki z McD nie widzieli"
                    tworza Polske nie D ale Z... to jest dopiero wiocha.
    • Gość: Romek Nie będzie hamburgerów w synagodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:07
      Znalazłem ciekawy artykuł w Super Nowościach.

Nie będzie hamburgerów w synagodze
      PRZEMYŚL. Synagoga na ul. Grunwaldzkiej nie zostanie wyburzona, a na jej
      zgliszczach nie będzie Mc Donald'sa- dementuje pojawiające się w Przemyślu
      pogłoski, właściciel terenu i synagogi Robert Błażkowski.

Niektórzy mieszkańcy Przemyśla, szczególnie ci młodzi, czekają na Mc Donald'sa w
      Przemyślu. Obiekt miał powstać na ul. Jagiellońskiej, jednak do realizacji
      inwestycji nie doszło. – Słyszałem, że powstanie obok stacji paliw na ul.
      Grunwaldzkiej, tam, gdzie stoi synagoga. Czy to prawda?- dopytują się czytelnicy
      Super Nowości dzwoniąc do redakcji. –Nie jest to prawdą- odpowiada Robert
      Błażkowski, właściciel budynku i terenu wokół niego. –W tym roku porządkuję
      teren i z rozpoczęciem żadnej z inwestycji się nie spieszę.

Dodaje, że w synagodze, której zburzyć nie może, bo jest zabytkiem, zamierza
      zrobić pawilon handlowy. Zastanawia się także nad stworzeniem parkingu, bowiem
      brakuje w mieście miejsc do parkowania.

ds.

Super Nowości z dnia 28_03_2006
      • Gość: Imac Re: Nie będzie hamburgerów w synagodze IP: *.chello.pl 30.03.06, 02:33
        Przeczytałem ten wątek i mam wrażenie, że nie zrozumieliście intencji autora wątku.

1. Nikt nie musi kochać Mc Donalda, ale argument w stylu "to nie mamy własnej
        kultury?" jest śmieszny.
        Proponuję pozamykać większość knajp w mieście - puby, wywodzące się z tradycji
        angielskiej i irlandzkiej, wszystkie pizzerie, popularną włoską restaurację i
        włoską kawiarnię-cukiernię. Nie mówiąc o wspomnianej francuskiej(!)
        naleśnikarni w Opolu.

2. Mc Donalds jest firmą jedną z wielu. Skoro inwestuje w mniejszych miastach, a
        nie inwestuje w naszym, coś musi być na rzeczy.
        Czyżby niesprzyjający klimat? Skoro jedna firma nie jest specjalnie
        zainteresowana budową baru, nie dziwmy się, że inne nie chcą budować fabryk,
        domów towarowych czy kin.

3. Osobiście nie przepadam za ww. firmą, ale jej zaletą, jest fakt, że wszędzie
        na świecie jest taka sama. Sam będąc w kraju, o bardzo wątpliwych tradycjach
        gastronomicznych, błądząc w labiryncie podejrzanych, lepkich i brudnych bud
        gastronomicznych, z ulgą odnalazłem czysty, czynny do późna w nocy Mc...

4. W zeszłym roku na Zamku, usłyszałem dialog pewnej turystki z obsługą
        kawiarenki "Artystycznej" - "gdzie tu jest jakiś Mc Donald?"
        Można się z tego wyśmiewać, kpić, ale tacy są ludzie, turyści zwłaszcza i nic
        nie zapowiada, aby to się miało zmienić. Nie widzą żadnego atrakcyjnego miejsca,
        to pójdą do Mc i zjedzą to, co zawsze.

Podróżowanie i smakowanie lokalnej tradycji kulinarnej jest kosztowne, wymaga
        ryzyka i może stanie się popularne, za jakiś czas. Zresztą tej lokalnej tradycji
        w Przemyślu jakoś nie dostrzegam (pierogi ruskie?:-). Co Przemyśl ma do
        zaoferowania, placki przy dworcu?
        Trudno wymagać od (najczęściej przypadkowego) turysty, że nie stać go na
        jedzenie w knajpie, więc woli kanapkę za 5 złotych. Albo, że nie ma ochoty, na
        słynne placki, dla niewtajemniczonych wyglądające na straszną spelunkę, żywe
        muzeum PRL.

5. Nikt nie może zakwestionować, że otoczenie Mc jest zawsze zadbane i czyste.
        Sytuacja z Jagiellońską przypomina trochę Statoil na Grunwaldzkiej. Zasadniczo,
        istnienie w tym miejscu stacji jest błędem - to samo centum i mógłby w tym
        miejscu powstać jakiś ciekawy budynek. Ale kiedy przypominam sobie, jak ta
        okolica wyglądała wcześniej (pamięta ktoś?) i jak widzę zadbane trawniki, to
        Statoil przeszkadza mi znacznie mniej.
        Znacznie większym błędem był kompleks "mini Mal" - można było zmienić oblicze
        tej dzielnicy, a postawiono obskurny blaszak,koszmarny nawet w porównaniu z
        marketami w innych miastach, a otoczenie jest brudne, chaotyczne i zniechęcające.
        Jednak Mc tak nie postępuje.

6. Przespaliście 5 lat. Mc Donalds juz dawno nie buduje słynnych "bud z
        czerwonym dachem". Mają teraz znacznie lepsze projekty, co mogę zaświadczyć, bo
        widzę je codziennie. Rolą miasta jest dopilnowanie, aby firma wybrała projekt
        pasujący do otoczenia. To samo jest z wnętrzem, które w niczym nie przypomina
        znane Mc Donaldy sprzed lat, ze sztucznymi kwiatami i jednakowymi krzesłami.

7. Nikt chyba nie powie, że przez Mc zbankrutują jakieś inne bary w mieście.
        Zawsze to kilkanaście dodatkowych miejsc pracy w mieście o 20% bezrobociu.

7. Argument, że coś jest nieodpowiedznie, bo ja tego nie lubię (uważam, że jest
        niezdrowe, niesmaczne i obce kulturowo - dla przykładu), jest kiepskim
        argumentem. Komuś innemu może smakować, ktoś inny może uważać, że film
        "Supersize me" jest manipulacją, może się tam żywić i czuć się zdrowy, a dla
        kogoś innego kultura amerykańska może być bardziej swojska od rosyjskiej,
        gruzińskiej, nie wspominając o już o chińskiej.
        Istnieją kryteria obiektywne, jak wygląd obiektu, jego dopasowanie do tkanki
        miasta, zgodność z planem zagospodarowania, wygląd otoczenia, rozwiązania
        komunikacyjne. Resztę reguluje rynek, czyli podaz usług gastronomicznych i popyt
        na nie. Nikt nie będzie chciał tam jadać, to zbankrutuje i wyniesie się.
        Pozdrawiam
        • lex-przemysl Re: Nie będzie hamburgerów w synagodze 30.03.06, 11:11
          wkońcu mądrze ktoś pisze...
          • Gość: Marek Re: Nie będzie hamburgerów w synagodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:42
            Imac, lepiej tego ująć nie można było. Zgadzam się z Tobą w 100%.
            Rychu co jakiś czas na forum widzę, że zasłania się naleśnikami itp przy dworcu
            głównym, ale Imac dobrze napisał. To wygląda jak... speluna z PRL. Powinni to
            wyburzyć wzdłuż budynku i postawić tam jakiś biurowiec.
            • Gość: voyto Re: Nie będzie hamburgerów w synagodze IP: *.chello.pl 30.03.06, 18:51
              za mc donaldem wejdzie KFC i pizza hut, potem elepizza...Jak najbardziej jestem
              za!!! Ale czy takie firmy musza powstawac własnie w najbardziej
              reprezentatywnych miejscach miasta? Moim zdaniem niekoniecznie...Wyobraźcie
              sobie kraków, który pozwala leszczom z usa postawić obskurną budke z
              hamburgerami przy suniennicach, albo na dziedzińcu wawelu...Toż to wstyd na
              całą Europę
              • Gość: Imac Re: Nie będzie hamburgerów w synagodze IP: *.chello.pl 31.03.06, 12:02
                Porównanie Jagiellońskiej do przemyskiego Wawelu, albo Sukiennic, jest
                (delikatnie mówiąc) nieco przesadzone :-)
            • rychu_z_przemysla Re: Nie będzie hamburgerów w synagodze 31.03.06, 14:17
              Gość portalu: Marek napisał(a):

> Rychu co jakiś czas na forum widzę, że zasłania się naleśnikami itp przy dworcu
              > głównym,

Czy możesz sprecyzować o co ci chodzi?
              Nie rozumiem twojej wypowiedzi.
              Najlepiej podaj link(i).

• Gość: prezes Re: Mc donalds IP: 62.93.41.* 30.03.06, 21:02
      ponoc ogladali jakies kamienice w rynku..ale zadna im nie podpasiła :(:( W
      ramach rewitalizacji =>przebudowy rynku głównego ma byc wybudowana kamienica
      (obecnie stoi tam kiosk i budki tel) niech miasto zaproponuje im miejsce w tej
      kamienicy i po sprawie. Dla chcacego nic trudnego.
    • Gość: SDFG Re: Mc donalds IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:08
      OCZYWIŚCIE BUDUJCIE W PRZEMYŚLU
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka