Dodaj do ulubionych

Skandal Wstyd Oszustwo... MZK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:07
SKANDAL - WSTYD - OSZUSTWO, tak w kilku słowach można określić to co zdarzyło
się dzisiaj w jednym z autobusów MZK Przemyśl.
Wracając do domu w godzinach południowych postanowiłem skorzystać z miejskiej
komunikacji autobusowej. Po wyczekaniu 15 minut na przystanku w pocie czoła i
zmęczony upałem w końcu doczekałem się jak zawsze punktualnie spóźnionego
autobusu.
Niestety było w nim jeszcze gorzej, nie wiedziałem czy wszedłem do sauny czy
kierowca autobusu włączył ogrzewanie. Wszystkie okna, które normalnie w czasie
upałów powinny być otwarte, były pozamykane. Jedynie dwa włazy dachowe ktoś
zdążył otworzyć. Niestety wszelkimi możliwymi sposobami okien nie dało się
otworzyć (Jakiego kleju używa MZK?).
Czy MZK nie stać na uchwyty do okien przesuwnych?
Czy prezes MZK wie jak wygląda codzienna jazda autobusem - szczególnie w dni
upalne - ze strony pasażera?
Czy kierowcy nie mogą na pętlach lub przed wyjazdem z zajezdni ruszyć czterech
liter i spróbować się pomocować z oknami?
Za co płacę codziennie 1,80zł - skoro autobusy są na gaz co powinno spowodować
oszczędności... a i tak większość pojazdów nie nadaje się do jazdy (przy
okazji tutaj zagadka: Ile lat liczy pojazd o numerze bocznym 281?)
Obserwuj wątek
    • Gość: pasażer mzk Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 08:17
      To i ja dorzucę swoje 3 grosze do burdeliku w MZK. Wczoraj omal nie spóźniłem się na poranny autobus którym od czasu do czasu jeżdżę do pracy - przyjechał 3 minuty za wcześnie. Co to ma być do ku.. nędzy. Ale i tak na łopatki mnie kładzie kierowca autobusu o numerze służbowym 150, który odprawia sobie poranną mszę w autobusie jakby to była prywatna kaplica - włącza na cały regulator Radio Maryja. Na zwrócenie uwagi, że to nie jest jego prywatny autobusy, otrzymałem odpowiedź - "Ta ty komuchu...".
      • Gość: voyto Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: 212.160.138.* 04.08.06, 09:51
        W sumie nie ma wielkich różnic miedzy Polską a Libanem. W obu krajach rzadzi
        Hezzbollah ("paria boga" która u nas nazywa sie czasem PIS a czasem LPR a i tak
        szefuje jej ojciec dyrektor)...Budowa swiątyni opatrzności jest zadaniem
        narodowym nr 1 jak mawia kaczorek (nie pamiętam który), wyrzucenie żydów i
        komuchów jest jedynym argumentem istnienia tych ugrupowań i celem ich
        działania, liczba wprowadzanych do władz nieudaczników w tyle zostawia czasy
        lat 60'-70'...a kwity są narzedziem do respektowania bezwzględnego
        posłuszeństwa braciom maniakom...
        • Gość: mieeeeeeeetek Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: 80.51.122.* 04.08.06, 11:37
          rapapo ty widzisz post wyżej i nie grzmisz? nie cenzurujesz? nie wykreślasz?
          Obudź się!!!! Bo ci po premii pisiory pojadą
        • Gość: Imac Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.chello.pl 04.08.06, 13:57
          A ja się zastanawiam, czy jedyną możliwą odpowiedzią na tanią demagogię, musi
          być równie tania demagogia???
          Ale to tylko dygresja.

Sytuacja w MZK jest moim zdaniem największą klęską prezydenta Chomy. Tym większą
          chyba, że od początku prezydent zupełnie zlekceważył ten problem.
          W twn sposób mamy jeden z gorszych MZK, na tle podobnych miast Polski. Autobusy
          stare i brudne, jezdzące według beznadziejnego rozkładu, nie korzystanie ze
          środków UE, brak jakiejkolwiek wizji rozwoju... Nic mnie już nie zdziwi.
          • Gość: olo Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:27
            No właśnie. Zakup nowych autobusów na gaz można spokojnie podciągnąć pod
            ekologię. UE napewno dała by kase.
            Ale oczywiście MZK woli siedzieć z założony rękami i pierdzieć w stołek!
            • Gość: pazager Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:39
              czy to ważne ???
              Ważne że Pan Jeju prezes ma ciepłą posadkę i okragłą sumkę terminowo co miesiac
              • Gość: wąsal Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:26
                Jak prezio nie umie prezesować to niech się przyzna i zwolni posadę dla osoby
                która umie kierować firmą. Przynajmniej będzie brała uczciwie pieniądze za
                uczciwie wykonaną robotę.
                A Panu ...... już podziękujmy niech odejdze... w siną dal.
                • Gość: JP II Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.mcon.pl 05.08.06, 23:38
                  Teoretycznie masz rację, ale prezes ksywa "Jojo" to też rodzina pana Ch.i jak
                  tu na niekorzyść familii działać? Notabene, "Jojo" nie jest jeszcze najgorszy w
                  porównaniu z Dyzmami z PGM czy MPEC.
                  • Gość: Imac Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.chello.pl 06.08.06, 02:22
                    > Notabene, "Jojo" nie jest jeszcze najgorszy w
                    >
                    > porównaniu z Dyzmami z PGM czy MPEC.

A wydawało mi się, że nie może być już nic gorszego... :-)
                  • Gość: Dra Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.ptvk.pl 06.08.06, 11:38
                    JPII, a nie wiesz czasem kto odpowiada za położenie nierównego asfaltu na Sikorskiego? Bo na pewno Choma nie będzie tego mógł dorzucić do swojego sukcesu. Asfalt niby nowy, ale nierówny i lada moment a będzie zjeżdzał jak na Glazera
                    • Gość: olo Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:02
                      Czy aby napewno na Sikorskiego już zakończyli roboty?
                      • Gość: Dra Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.ptvk.pl 06.08.06, 18:10
                        z tego co zauważyłem to jest położona wierzchnia warstwa asfaltu
                        • Gość: nieżyt Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:07
                          Została pętla i skrzyżowanie z Glazera w kierunku cmentarza.
                          Rzeczywiście,można było spodziewać się nawierzchni równiejszej;)
                          • Gość: Dra Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.ptvk.pl 06.08.06, 21:44
                            a za dwa lata będą garby i będziemy zapierda..ać jak w młockarni. Ale podczas samorządówki to będzie sukces!
                            • Gość: pasager Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:51
                              coz o ile sam prezio ma sukcesy i to mu przyznac trzeba o tyle czesc
                              jego "wojska" daje mu tak w d..pe ze z niektorych spraw trudno bedzie w czasie
                              kampani wyborczej (jak Bog da i partia pozwoli) sie wytłumaczyć
                              MZK
                              PGM
                              MPEC
                              "hitlerek" i inne
                              • slon251 Re: Skandal Wstyd Oszustwo... MZK 07.08.06, 18:48
                                Spółki MZK, EMPEC, PGM jadą na deficycie. Prezesi biorą pieniadze w myśl starej
                                zasady "czy się stoi, czy sie leży kilka tysięcy się należy".Rozwalają co
                                możliwe, a kto ich rozliczy? My Przemyślanie, płacac podatki opłacamy tych
                                nieudaczników.Oto przykład - MZK ma ponad 600 000 zł długów, a w czerwcu radni
                                na czele ze złotoustym viceprzewodniczącym dołożyli tej spółce 60 000 zł.
                                I co wy na to? Kruk krukowi oka nie wykole, a może trzeba by!!!
    • Gość: didu Po co im nowi kierowcy?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:03
      W dzisiejszym ŻP jest ogłoszenie, że MZK poszukuje kierowców...
      • Gość: olo Re: Po co im nowi kierowcy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:22
        Dziwne to MZK. Likwidują i tną linie, potem zwalniają, a teraz znowu przyjmują.
        Wie ktoś ile zarabia kierowca w MZK?
        • Gość: P II Re: Po co im nowi kierowcy?! IP: *.mcon.pl 10.08.06, 00:09
          Podobno jeszcze ciut więcj niż 850 zł brutto. W MPEC trwa "przegląd stanowisk"
          (inaczej standaryzacja), który ma na celu urwac ludziom kilkaset tysięcy
          rocznie po to, aby Kazik S. mógł triumfalnie obnwieścic wszem i wobec, że jego
          plan "naprawczy" się powiódł. Podobne sukcesy osiąga Duszyk w PGM.Sam mniód.
          • Gość: voyto Re: Po co im nowi kierowcy?! IP: 212.160.138.* 10.08.06, 10:10
            może to zapowiedź powrotu komunikacji miejskiej na ulice Przemyśla? Bo dziś
            działające linie, które maja 1-3 czy nawet 7 kursów na dobę nie śmiałbym nazwać
            linią komunikacji miejskiej. Może oszczędności z tyt. zasilania gazem wreszcie
            przełożą się na regularne kursowanie autobusów (regularne czyli np. 7.15, 7.45,
            8.15, 8.45, 9.15....)
            • Gość: Marek Re: Po co im nowi kierowcy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 11:33
              Nie będzie dobrych i wygodnych połączeń, dopóki nie powstaną dwa planowane mosty
              (część obwodnicy i drugi na wysokości kmieci).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka