Dodaj do ulubionych

M. Kuchciński i art

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:19
w ogólnopolskim wydaniu Gazety jest dzisiaj artykuł o p. Kuchcińskim, w
odniesieniu do jego przemyskiego życia, młodości , ludzi z Przemyśla. Czytał
ktoś ?
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: M. Kuchciński i art IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.06, 16:30
      Moze jakis link do tego artykulu?
    • Gość: Gość Re: M. Kuchciński i art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:04
      Ja mam papierową wersję Gazety i nie umiem znaleźć artykułu na internetowej
      stronie G.
      Właściwie to jest reportaż autrostwa Włodzimierza Nowaka str 23 i 24
      tytuł- Penelopa w IV RP
      Trochę mylący tytuł bo właściwie cały tekst odnosi się do młodości i niewiele
      właściwie jest o IV RP i teraźniejszości. Głównie lata przemyskie, łacznie z
      ludzmi-wymienia się między innymi
      Mundka ( Edmund Gorzelniany?), starego hipisa który hoduje konie w
      Bieszczadach, Jakaś Ewa( dziś graniczna mrówka) itp.
      Dla kogoś z Przemyśla fajny tekst do poczytania.
      • Gość: aaa Re: M. Kuchciński i art IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.06, 18:02
        Dziekuje za informacje. Gdyby ktos trafil na jakis link, to poprosze.
        • jobrave Re: M. Kuchciński i art 18.11.06, 18:21
          Włodek Nowak był tu przez tydzień, ludzie chętnie rozmawiali z nim rozmawiali
          ale "off record", reportaż b. dobry jak na to czym dysponował Z tego co mi
          dzisiaj mówił wycięto mu parę smakowitości, bo redaktorzy z dz. reportażu "GW" i
          prawnicy "Agory" uznali te fragmenty za "niebezpieczne".Już bał sie, ze nic nie
          napisze ale Mundek (Gorzelany a nie: Gorzelniany, jedna z kluczowych postaci
          reportażu) w samą porę wrócił z bieszczadzkiej eskapady.Udało mu sie też cudem
          dorwać Kuchcińskiego, był akurat w Komańczy i dał Włodkowi godzinę na
          rozmowę.tekst pierwotnie miał "iść" w "Dużym Formacie" ale było za mało zdjęć
          więc capnęła go "Swiateczna". Szykuje sie następny materiał z wiekszą liczbą
          bohaterów PiSowskiej proweniencji, a dokładniej ekipe przemysko-rzeszowską. Na
          razie trwa zbieranie materiałów, tekst gdzieś w przyszłym tygodniu ale juz nie
          autorstwa Nowaka. Ewa "mrówka", to zupełnie inna osoba. to tyle.
          • Gość: JP II Re: M. Kuchciński i art IP: *.mcon.pl 18.11.06, 20:23
            Szkoda, Joe, ze nie przeszło o tej kasie od Forum Biznesu. Dokładnie 3
            października mineło 10 lat, jak nasz dzielny MK pokwitował czek na 5000 PLN od
            organizacji, w której składki płacili (a więc Kuchcińskiego i jego gości z
            bliźniakami włącznie sponsorowali)także prowadzący działalność gospodarczą i
            należący do Forum oficerowie b.SB, o czym zreszta sam MK donosił w
            swoim "poufnym memorandum" do K.Kłaka. Tak hartowała się stal, żadne pieniądze
            nie śmierdziały, ani nie parzyły...
            • jobrave Re: doJPII 18.11.06, 20:50
              Gość portalu: JP II napisał(a):

> Szkoda, Joe, ze nie przeszło o tej kasie od Forum Biznesu. Dokładnie 3
              > października mineło 10 lat, jak nasz dzielny MK pokwitował czek na 5000 PLN od
              > organizacji, w której składki płacili (a więc Kuchcińskiego i jego gości z
              > bliźniakami włącznie sponsorowali)także prowadzący działalność gospodarczą i
              > należący do Forum oficerowie b.SB, o czym zreszta sam MK donosił w
              > swoim "poufnym memorandum" do K.Kłaka. Tak hartowała się stal, żadne pieniądze
              > nie śmierdziały, ani nie parzyły...

No niestety sporo nie poszło ale wszytsko jest do naprawienia, ja w srode jade
              w sprawie drugiego tematu, do Rszeszowa
              • Gość: olala Re: doJPII IP: *.sdb.przemysl.pl 22.11.06, 11:51
                i jak zawsze skopiesz dobry temat
        • jobrave Re: M. Kuchciński i art 18.11.06, 18:23
          Napewniejszy link- Biblioteka Miejska w Przemyślu ul. Słowackiego, czytelnia
          drugie pętro, poprosic o sobotnie wydanie "GW".pozdrawiam
          • Gość: aaa Re: M. Kuchciński i art IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.06, 19:07
            Dziekuje bardzo za link do biblioteki. Juz sobie rezerwuje bilet z Londynu do
            Rzeszowa na poniedzialek. Jeszcze tylko poprosze o informacje w jakich godzinach
            jest czynna biblioteka.
            • jobrave Re: DoAAA 18.11.06, 19:42
              wie Pan z linkami, to jest różnie. Przypuszczam, że tego reportażu jeszcze w
              wydaniu internetowym nie ma. Najpewniejszy "link" to biblioteka, ja przynajmniej
              tak robię, bo jak Panu wiadomo róznie z tymi wydaniami interentowymi jest. Nie
              było moim zamiarem zakpić sobie z Pana ale jeśli odniósł Pan takie wrażenie, to
              przepraszam. Taka niezręczność.
            • Gość: zdziwiony link do artykułu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 02:03
              www.gazetawyborcza.pl/1,76498,3742026.html
          • Gość: aaa Re: M. Kuchciński i art IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.06, 19:08
            ps. wyslalem maila na adres gazetowy, prosze odpowiedziec
    • Gość: G. Re: M. Kuchciński i art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:25
      przepraszam za pomyłke w nazwisku,
      • Gość: Prawdziwymężczyzna Re: M. Kuchciński i art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:02
        Owszem,artykuł jest w papierowym wydaniu,lecz w dodatku rzeszowskim.
        • jobrave Re: M. Kuchciński i art 18.11.06, 20:46
          Gość portalu: Prawdziwymężczyzna napisał(a):

> Owszem,artykuł jest w papierowym wydaniu,lecz w dodatku rzeszowskim.
          Proponuje jednak, żeby Pan Prawdziwymężczyzna sprawdził to jeszcze raz, strona
          23 głowne wydanie "GW", żeby sie mylić pierwsze co robie , wyrzucam wkładkę
          rzeszowska i wówczas mam jasność, Panu tez radze , nic Pan nie straci.
          • Gość: bv Re: M. Kuchciński i art IP: *.ptvk.pl 19.11.06, 07:41
            No to p. Kuchciński może spać spokojnie. Jego przeszłość nie wypadła tak źle,
            jak mógł się spodziewać. Popatrzcie co władza robi z człowiekiem: od
            nieszkodliwego wariata do jednowładcy wypowiadającego mądre myśli o stanie
            finansów w państwie. Z drugiej strony to zabawne, że ogrodnik kreuje się ( lub
            go kreują ) na fachowca z gospodarki. Co do jakiś finansowych zarzutów to jest
            to zwyła złośliwość ze strony jego wrogów. Poprzednia ekipa kradła setki tysięcy
            z kasy miasta i jakoś nikt tego nie mówił głośno. Dopiero p. Kuchciński i jego
            ludzie odsunęli łobuzów od władzy. ( Porównajcie składniki budżetu miasta z
            czasu poprzedniej ekipy z obecnym. Niestety tam gdzie nie było ewidencji sprawa
            nie jest do udowodnienia, więc to tylko moja opinia. )
            • Gość: JoBrave Re: M. Kuchciński i art IP: 217.116.110.* 19.11.06, 11:20
              Jednak co by nie powiedzieć, Kuchciński nie zły. Znam go od dziecka, świnią
              nigdy nie był i nie wydaje mi się, żeby był, przesiąkł trochę chorymi wizjami
              Jarusia
              Kaczora i Felka Ludwika Dorna-Dzierżynskiego, wielu ludziom pomógł, jest
              otwarty, nie jest aferzystą,moim zdaniem jedno co mu można zarzucić, i jest to
              wbrew pozorom zarzut bardzo ciężki: promowanie debili przez co wielu osobników
              niespełna rozumu uzyskało przepustki do życia politycznego ale może w tym jest
              równiez metoda, po co znikać w tłumie mędrców skoro można jawic się mędrcem na
              tle głupków.
              • Gość: bv Re: M. Kuchciński i art IP: *.ptvk.pl 19.11.06, 13:13
                Nie znam p. Marka, za młody jestem. Jednak wiele osób mówi, że rzeczywiście
                jest uczciwy. W tv jawi się jako " siła spokoju ". Nie dziwi mnie, że
                Gosiewskiego zastąpił. Co do jego ludzi to uwżam odwrotnie - nie są głupi,
                wiedzą jak pilnować swoich interesów, jednak na swoją małą i żałosną skalę.
              • Gość: Dra Re: M. Kuchciński i art IP: *.ptvk.pl 19.11.06, 21:33
                Bardzo dobry jest ten cytan z mędrcami głupkami. Wolałbym jednak nasiąkać po cichu mądrością, niż wydatkować energię wśród głupków. I to że MK przebywa wśród głupków nie świadczy bynajmniej o jego mądrości. Poza tym jego wypowiedzi są bezsensowne, wystarczy posłuchać jakimi banałami i frazesami szafuje.
    • Gość: abba jozef Re: M. Kuchciński i art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:06
      No doczekałem się na tym forum parę pozytywnych zdań o panu.M.K.
      Bo wywlekanie jego grzechów z lat młodzieńczych to tylko zwykła złośliwość.

Szalom
      • Gość: b. Re: M. Kuchciński i art IP: *.chello.pl 19.11.06, 14:43
        www.gazetawyborcza.pl/1,76498,3742026.html a oto artykuł ;-)

niestety, mnie pan Kuchciński nie zachwycił. nie umie się przyznać do błędów, i
        to niekoniecznie tych z młodości. co ze sprawą pomówienia pana K. wspomnianego w
        reportażu? co ze zwrotem pieniędzy za proces? eee... ogrodnik i tyle, żadnen tam
        polityk.
        • jobrave Re: M. Kuchciński i art 19.11.06, 16:00
          Gość portalu: b. napisał(a):

> www.gazetawyborcza.pl/1,76498,3742026.html a oto
          artykuł ;-)
          >
          > niestety, mnie pan Kuchciński nie zachwycił. nie umie się przyznać do błędów, i
          > to niekoniecznie tych z młodości. co ze sprawą pomówienia pana K. wspomnianego
          > w
          > reportażu? co ze zwrotem pieniędzy za proces? eee... ogrodnik i tyle, żadnen ta
          > m
          > polityk.

"Chennsey Gardner" z powieści Kosińskiego czy ogrodnik jako "tylko ogrodnik"? No
          tak , to racja, ze nie przeprosił itd. ale ja miałem na mysli, to ze na tle
          innych polityków a nie na tle wszytkich ludzi ale polityka, to bardzo brudna
          robota i ktoś ja musi robić.
          • Gość: Yogi Re: M. Kuchciński i art IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:03
            No, Jobrave głaskaj, głaskaj, a skoro jeszcze znasz osobiście to może jakiś
            come back na szpalty?
          • Gość: Kiks Re: M. Kuchciński i art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:54
            Młynek, nie pij przed południem.
            • Gość: Dra Re: M. Kuchciński i art IP: *.ptvk.pl 19.11.06, 21:35
              No i rozszyfrowali nam Młynka
              • Gość: JoBraveMłynek Re: M. Kuchciński i art IP: 217.116.110.* 19.11.06, 23:18
                No i co z tego, ze głaskam ale i tak pisiam na PiS tak jak przedtem pisiałem na
                PiCzkę, ot taki pissing. Zaręczam, ze jestem ostatnim człowiekiem, którego
                Kuchciński wziąłby na szpalty,a zreszta kto powiedział, ze chciałbym? Mógłbym
                oczywiscie napisac, ze Kuchcinski to ch... ale dlaczego. Napisałem po prostu
                swoje zdanie. I co? Jak nie jest negatywne to znaczy, że mu włąże do tyłka. A w
                czym on mi może pomóc?
                • Gość: JP II Re: M. Kuchciński i art IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.11.06, 17:35
                  Od 10 dni MK milczy jak kamfora w sprawie TW "Krzysztof", a cholernie ważnej,
                  bo oznaczającej (gdyby zarzuty się potwierdziły) zmianę na stanowisku
                  prezydenta miasta średniej wielkości.
                  • Gość: XXX Re: M. Kuchciński i art IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:56
                    JP II rozwiń wątek bo nie wiemy o co chodzi.
                    • Gość: JP II Re: M. Kuchciński i art IP: *.mcon.pl 21.11.06, 20:08
                      Dla XXX rozwijam wątek (na ile moge publicznie): poszkodowany przez SB (ma
                      papiery z IPN itd.) bardzo znany były działacz przemyskiej "S" posiadł wiedzę,
                      że w ostatnich wyborach na stanowisko prezydenta miasta średniej wielkości
                      startował człowiek, który w okresie studiow kooperował z esbecją jako
                      TW "Krzysztof". Powiadomił o tym MK, który w bezpośredniej rozmowie (długo
                      przed wyborami) przyznał, że o tym słyszał jeszcze przed ... poprzednimi
                      wytborami. Inny ważny funkcjonariusz (pan Z.)z partii, która takiego kandydata
                      do wyborów wystawiła powiedział, że to było kiedyś, w czasie studiów i nie ma
                      teraz znaczenia. 10 listopada protestujacy przeciwko takiemu potraktowaniu
                      sprawy działacz "S", jako poszkodowany przez SB i wyborca, a w koncu także
                      mieszkaniec tego miasta średniej wielkości - złozył oficjalne pismo w biurze
                      poselskim MK i nie otrzymujac wiążącej odpowiedzi przystąpił do realizacji
                      tego, czym "postraszył" posła w swoim pismie, czyli do upublicznienia sprawy.
                      Pracuje nad tym już kilka tytułów (na nasze trudno liczyć, niestety). Na razie
                      to tyle. Jeden z przegranych w wyborach zwrócił uwagę, że "usterkowany"
                      kandydat nie podjął rękawicy i nie upublicznił swojego zaświadczenia z IPN. Nie
                      wiem jak było, bo nie widxziałem, ale tez nie słyszałem, aby facet tym się
                      chwalił, choc ma ogromne ku temu mozliwości, że tak powiem, techniczne.
                      • Gość: Malakser Re: M. Kuchciński i art IP: *.mcon.pl 21.11.06, 20:21
                        Masz chyba Besz mocne argumenty.Nie boisz sie, że ktoś q....a w końcu zapyta
                        skąd to masz?Jeśliś taki odważny to opublikuj kwity, a nie bedziesz straszył.Z
                        ciebie chyba sie śmieją.Opamietaj się ludzki przypadku.Robisz sobie nie tak.
                        • Gość: JP II Re: M. Kuchciński i art IP: *.mcon.pl 21.11.06, 21:28
                          Szefa nie ma, pracuje w Rzeszowie w papierach nad wątkiem "Drukarza".Jak wróci,
                          sugestię przekażę niezwłocznie. Nie ma się co denerwować, przyda się zapas
                          mocnych nerwów na bardziej trudne czasy, które niewątpliwie nadejdą, bo muszą.
                          W końcu "o take" IV Najjaśniejszą walczylismy, nie?
                        • Gość: JoBrave Re: do Malaksera IP: *.orange.pl 21.11.06, 22:15
                          Panie Malakser, skoro Pan taki demaskator jesteś i tak odważnie "walisz" po
                          nazwisku demaskując B., to bądź w swej odwadze konsekwentny i podpisz się pod
                          pod swoim tekstem imieniem i nazwiskiem.Alboś Pan mężczyzna albo burek wiejski,
                          co to ucapi i ucieka.Nb. pełno tu, na tym forum takich bohaterów, którzy
                          zapominają sie podpisać w takich sytuacjach.
                  • Gość: ter Re: M. Kuchciński i art IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 20:01
                    Kto jest TW Krzysztof??????
                    • Gość: Imac Re: M. Kuchciński i art IP: *.chello.pl 21.11.06, 16:11
                      Przeczytałem ten artykuł.
                      Jest napisany raczej z życzliwością. Wprawdzie eksponuje istotne różnice
                      pomiędzy aktualnymi poglądami pana MK, a jego bujną i huczną młodością, ale robi
                      to w sposób de facto sprzyjający bohaterowi reportażu.

Podejrzewam, że wiele osób uważających dotąd pana MK za osobę kostyczną,
                      dogmatyczną i pozbawioną polotu (taki obraz wyłania się z TV), po przeczytaniu
                      tego reportażu spojrzało na niego o wiele łaskawszym okiem.
                      • Gość: JoBrave Re: M. Kuchciński i art IP: *.orange.pl 21.11.06, 22:04

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka