Gość: Gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:19 w ogólnopolskim wydaniu Gazety jest dzisiaj artykuł o p. Kuchcińskim, w odniesieniu do jego przemyskiego życia, młodości , ludzi z Przemyśla. Czytał ktoś ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: M. Kuchciński i art IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.06, 16:30 Moze jakis link do tego artykulu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: M. Kuchciński i art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:04 Ja mam papierową wersję Gazety i nie umiem znaleźć artykułu na internetowej stronie G. Właściwie to jest reportaż autrostwa Włodzimierza Nowaka str 23 i 24 tytuł- Penelopa w IV RP Trochę mylący tytuł bo właściwie cały tekst odnosi się do młodości i niewiele właściwie jest o IV RP i teraźniejszości. Głównie lata przemyskie, łacznie z ludzmi-wymienia się między innymi Mundka ( Edmund Gorzelniany?), starego hipisa który hoduje konie w Bieszczadach, Jakaś Ewa( dziś graniczna mrówka) itp. Dla kogoś z Przemyśla fajny tekst do poczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: M. Kuchciński i art IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.06, 18:02 Dziekuje za informacje. Gdyby ktos trafil na jakis link, to poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: M. Kuchciński i art 18.11.06, 18:21 Włodek Nowak był tu przez tydzień, ludzie chętnie rozmawiali z nim rozmawiali ale "off record", reportaż b. dobry jak na to czym dysponował Z tego co mi dzisiaj mówił wycięto mu parę smakowitości, bo redaktorzy z dz. reportażu "GW" i prawnicy "Agory" uznali te fragmenty za "niebezpieczne".Już bał sie, ze nic nie napisze ale Mundek (Gorzelany a nie: Gorzelniany, jedna z kluczowych postaci reportażu) w samą porę wrócił z bieszczadzkiej eskapady.Udało mu sie też cudem dorwać Kuchcińskiego, był akurat w Komańczy i dał Włodkowi godzinę na rozmowę.tekst pierwotnie miał "iść" w "Dużym Formacie" ale było za mało zdjęć więc capnęła go "Swiateczna". Szykuje sie następny materiał z wiekszą liczbą bohaterów PiSowskiej proweniencji, a dokładniej ekipe przemysko-rzeszowską. Na razie trwa zbieranie materiałów, tekst gdzieś w przyszłym tygodniu ale juz nie autorstwa Nowaka. Ewa "mrówka", to zupełnie inna osoba. to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP II Re: M. Kuchciński i art IP: *.mcon.pl 18.11.06, 20:23 Szkoda, Joe, ze nie przeszło o tej kasie od Forum Biznesu. Dokładnie 3 października mineło 10 lat, jak nasz dzielny MK pokwitował czek na 5000 PLN od organizacji, w której składki płacili (a więc Kuchcińskiego i jego gości z bliźniakami włącznie sponsorowali)także prowadzący działalność gospodarczą i należący do Forum oficerowie b.SB, o czym zreszta sam MK donosił w swoim "poufnym memorandum" do K.Kłaka. Tak hartowała się stal, żadne pieniądze nie śmierdziały, ani nie parzyły... Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: doJPII 18.11.06, 20:50 Gość portalu: JP II napisał(a): > Szkoda, Joe, ze nie przeszło o tej kasie od Forum Biznesu. Dokładnie 3 > października mineło 10 lat, jak nasz dzielny MK pokwitował czek na 5000 PLN od > organizacji, w której składki płacili (a więc Kuchcińskiego i jego gości z > bliźniakami włącznie sponsorowali)także prowadzący działalność gospodarczą i > należący do Forum oficerowie b.SB, o czym zreszta sam MK donosił w > swoim "poufnym memorandum" do K.Kłaka. Tak hartowała się stal, żadne pieniądze > nie śmierdziały, ani nie parzyły... No niestety sporo nie poszło ale wszytsko jest do naprawienia, ja w srode jade w sprawie drugiego tematu, do Rszeszowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olala Re: doJPII IP: *.sdb.przemysl.pl 22.11.06, 11:51 i jak zawsze skopiesz dobry temat Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: M. Kuchciński i art 18.11.06, 18:23 Napewniejszy link- Biblioteka Miejska w Przemyślu ul. Słowackiego, czytelnia drugie pętro, poprosic o sobotnie wydanie "GW".pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: M. Kuchciński i art IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.06, 19:07 Dziekuje bardzo za link do biblioteki. Juz sobie rezerwuje bilet z Londynu do Rzeszowa na poniedzialek. Jeszcze tylko poprosze o informacje w jakich godzinach jest czynna biblioteka. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: DoAAA 18.11.06, 19:42 wie Pan z linkami, to jest różnie. Przypuszczam, że tego reportażu jeszcze w wydaniu internetowym nie ma. Najpewniejszy "link" to biblioteka, ja przynajmniej tak robię, bo jak Panu wiadomo róznie z tymi wydaniami interentowymi jest. Nie było moim zamiarem zakpić sobie z Pana ale jeśli odniósł Pan takie wrażenie, to przepraszam. Taka niezręczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony link do artykułu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 02:03 www.gazetawyborcza.pl/1,76498,3742026.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: M. Kuchciński i art IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.06, 19:08 ps. wyslalem maila na adres gazetowy, prosze odpowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: M. Kuchciński i art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:25 przepraszam za pomyłke w nazwisku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwymężczyzna Re: M. Kuchciński i art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:02 Owszem,artykuł jest w papierowym wydaniu,lecz w dodatku rzeszowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: M. Kuchciński i art 18.11.06, 20:46 Gość portalu: Prawdziwymężczyzna napisał(a): > Owszem,artykuł jest w papierowym wydaniu,lecz w dodatku rzeszowskim. Proponuje jednak, żeby Pan Prawdziwymężczyzna sprawdził to jeszcze raz, strona 23 głowne wydanie "GW", żeby sie mylić pierwsze co robie , wyrzucam wkładkę rzeszowska i wówczas mam jasność, Panu tez radze , nic Pan nie straci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bv Re: M. Kuchciński i art IP: *.ptvk.pl 19.11.06, 07:41 No to p. Kuchciński może spać spokojnie. Jego przeszłość nie wypadła tak źle, jak mógł się spodziewać. Popatrzcie co władza robi z człowiekiem: od nieszkodliwego wariata do jednowładcy wypowiadającego mądre myśli o stanie finansów w państwie. Z drugiej strony to zabawne, że ogrodnik kreuje się ( lub go kreują ) na fachowca z gospodarki. Co do jakiś finansowych zarzutów to jest to zwyła złośliwość ze strony jego wrogów. Poprzednia ekipa kradła setki tysięcy z kasy miasta i jakoś nikt tego nie mówił głośno. Dopiero p. Kuchciński i jego ludzie odsunęli łobuzów od władzy. ( Porównajcie składniki budżetu miasta z czasu poprzedniej ekipy z obecnym. Niestety tam gdzie nie było ewidencji sprawa nie jest do udowodnienia, więc to tylko moja opinia. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoBrave Re: M. Kuchciński i art IP: 217.116.110.* 19.11.06, 11:20 Jednak co by nie powiedzieć, Kuchciński nie zły. Znam go od dziecka, świnią nigdy nie był i nie wydaje mi się, żeby był, przesiąkł trochę chorymi wizjami Jarusia Kaczora i Felka Ludwika Dorna-Dzierżynskiego, wielu ludziom pomógł, jest otwarty, nie jest aferzystą,moim zdaniem jedno co mu można zarzucić, i jest to wbrew pozorom zarzut bardzo ciężki: promowanie debili przez co wielu osobników niespełna rozumu uzyskało przepustki do życia politycznego ale może w tym jest równiez metoda, po co znikać w tłumie mędrców skoro można jawic się mędrcem na tle głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bv Re: M. Kuchciński i art IP: *.ptvk.pl 19.11.06, 13:13 Nie znam p. Marka, za młody jestem. Jednak wiele osób mówi, że rzeczywiście jest uczciwy. W tv jawi się jako " siła spokoju ". Nie dziwi mnie, że Gosiewskiego zastąpił. Co do jego ludzi to uwżam odwrotnie - nie są głupi, wiedzą jak pilnować swoich interesów, jednak na swoją małą i żałosną skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dra Re: M. Kuchciński i art IP: *.ptvk.pl 19.11.06, 21:33 Bardzo dobry jest ten cytan z mędrcami głupkami. Wolałbym jednak nasiąkać po cichu mądrością, niż wydatkować energię wśród głupków. I to że MK przebywa wśród głupków nie świadczy bynajmniej o jego mądrości. Poza tym jego wypowiedzi są bezsensowne, wystarczy posłuchać jakimi banałami i frazesami szafuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba jozef Re: M. Kuchciński i art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:06 No doczekałem się na tym forum parę pozytywnych zdań o panu.M.K. Bo wywlekanie jego grzechów z lat młodzieńczych to tylko zwykła złośliwość. Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: M. Kuchciński i art IP: *.chello.pl 19.11.06, 14:43 www.gazetawyborcza.pl/1,76498,3742026.html a oto artykuł ;-) niestety, mnie pan Kuchciński nie zachwycił. nie umie się przyznać do błędów, i to niekoniecznie tych z młodości. co ze sprawą pomówienia pana K. wspomnianego w reportażu? co ze zwrotem pieniędzy za proces? eee... ogrodnik i tyle, żadnen tam polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: M. Kuchciński i art 19.11.06, 16:00 Gość portalu: b. napisał(a): > www.gazetawyborcza.pl/1,76498,3742026.html a oto artykuł ;-) > > niestety, mnie pan Kuchciński nie zachwycił. nie umie się przyznać do błędów, i > to niekoniecznie tych z młodości. co ze sprawą pomówienia pana K. wspomnianego > w > reportażu? co ze zwrotem pieniędzy za proces? eee... ogrodnik i tyle, żadnen ta > m > polityk. "Chennsey Gardner" z powieści Kosińskiego czy ogrodnik jako "tylko ogrodnik"? No tak , to racja, ze nie przeprosił itd. ale ja miałem na mysli, to ze na tle innych polityków a nie na tle wszytkich ludzi ale polityka, to bardzo brudna robota i ktoś ja musi robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: M. Kuchciński i art IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:03 No, Jobrave głaskaj, głaskaj, a skoro jeszcze znasz osobiście to może jakiś come back na szpalty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: M. Kuchciński i art IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:54 Młynek, nie pij przed południem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dra Re: M. Kuchciński i art IP: *.ptvk.pl 19.11.06, 21:35 No i rozszyfrowali nam Młynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoBraveMłynek Re: M. Kuchciński i art IP: 217.116.110.* 19.11.06, 23:18 No i co z tego, ze głaskam ale i tak pisiam na PiS tak jak przedtem pisiałem na PiCzkę, ot taki pissing. Zaręczam, ze jestem ostatnim człowiekiem, którego Kuchciński wziąłby na szpalty,a zreszta kto powiedział, ze chciałbym? Mógłbym oczywiscie napisac, ze Kuchcinski to ch... ale dlaczego. Napisałem po prostu swoje zdanie. I co? Jak nie jest negatywne to znaczy, że mu włąże do tyłka. A w czym on mi może pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP II Re: M. Kuchciński i art IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.11.06, 17:35 Od 10 dni MK milczy jak kamfora w sprawie TW "Krzysztof", a cholernie ważnej, bo oznaczającej (gdyby zarzuty się potwierdziły) zmianę na stanowisku prezydenta miasta średniej wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: M. Kuchciński i art IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:56 JP II rozwiń wątek bo nie wiemy o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP II Re: M. Kuchciński i art IP: *.mcon.pl 21.11.06, 20:08 Dla XXX rozwijam wątek (na ile moge publicznie): poszkodowany przez SB (ma papiery z IPN itd.) bardzo znany były działacz przemyskiej "S" posiadł wiedzę, że w ostatnich wyborach na stanowisko prezydenta miasta średniej wielkości startował człowiek, który w okresie studiow kooperował z esbecją jako TW "Krzysztof". Powiadomił o tym MK, który w bezpośredniej rozmowie (długo przed wyborami) przyznał, że o tym słyszał jeszcze przed ... poprzednimi wytborami. Inny ważny funkcjonariusz (pan Z.)z partii, która takiego kandydata do wyborów wystawiła powiedział, że to było kiedyś, w czasie studiów i nie ma teraz znaczenia. 10 listopada protestujacy przeciwko takiemu potraktowaniu sprawy działacz "S", jako poszkodowany przez SB i wyborca, a w koncu także mieszkaniec tego miasta średniej wielkości - złozył oficjalne pismo w biurze poselskim MK i nie otrzymujac wiążącej odpowiedzi przystąpił do realizacji tego, czym "postraszył" posła w swoim pismie, czyli do upublicznienia sprawy. Pracuje nad tym już kilka tytułów (na nasze trudno liczyć, niestety). Na razie to tyle. Jeden z przegranych w wyborach zwrócił uwagę, że "usterkowany" kandydat nie podjął rękawicy i nie upublicznił swojego zaświadczenia z IPN. Nie wiem jak było, bo nie widxziałem, ale tez nie słyszałem, aby facet tym się chwalił, choc ma ogromne ku temu mozliwości, że tak powiem, techniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malakser Re: M. Kuchciński i art IP: *.mcon.pl 21.11.06, 20:21 Masz chyba Besz mocne argumenty.Nie boisz sie, że ktoś q....a w końcu zapyta skąd to masz?Jeśliś taki odważny to opublikuj kwity, a nie bedziesz straszył.Z ciebie chyba sie śmieją.Opamietaj się ludzki przypadku.Robisz sobie nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP II Re: M. Kuchciński i art IP: *.mcon.pl 21.11.06, 21:28 Szefa nie ma, pracuje w Rzeszowie w papierach nad wątkiem "Drukarza".Jak wróci, sugestię przekażę niezwłocznie. Nie ma się co denerwować, przyda się zapas mocnych nerwów na bardziej trudne czasy, które niewątpliwie nadejdą, bo muszą. W końcu "o take" IV Najjaśniejszą walczylismy, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoBrave Re: do Malaksera IP: *.orange.pl 21.11.06, 22:15 Panie Malakser, skoro Pan taki demaskator jesteś i tak odważnie "walisz" po nazwisku demaskując B., to bądź w swej odwadze konsekwentny i podpisz się pod pod swoim tekstem imieniem i nazwiskiem.Alboś Pan mężczyzna albo burek wiejski, co to ucapi i ucieka.Nb. pełno tu, na tym forum takich bohaterów, którzy zapominają sie podpisać w takich sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter Re: M. Kuchciński i art IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 20:01 Kto jest TW Krzysztof?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: M. Kuchciński i art IP: *.chello.pl 21.11.06, 16:11 Przeczytałem ten artykuł. Jest napisany raczej z życzliwością. Wprawdzie eksponuje istotne różnice pomiędzy aktualnymi poglądami pana MK, a jego bujną i huczną młodością, ale robi to w sposób de facto sprzyjający bohaterowi reportażu. Podejrzewam, że wiele osób uważających dotąd pana MK za osobę kostyczną, dogmatyczną i pozbawioną polotu (taki obraz wyłania się z TV), po przeczytaniu tego reportażu spojrzało na niego o wiele łaskawszym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś