Gość: angrusz2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:32 Czy niskie emerytury są skutkiem niskich zarobków i krótkiego stażu pracy czy jakiejś niesprecyzowanej i niezależnej od pracownika siły ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jobrave Re: Emerytury 23.02.07, 15:00 Zarobki i staż są podstawą tzw. naliczania wysokości emerytur i rent (inczej jest tylko w przypadku rent socjalnych, bądx rent i emerytur specjalnych, przyznawanych (zatwierdzanych) na wniosek Prezesa Rady Ministrów,zazwyczaj osobom zasłuzonym dla kraju, które z niezwinionych przez siebie przyczyn pozostały bez srokdów do życia, bądź środki te są niewystarczające). Odpowiedz Link Zgłoś
adamk1940 Re: Emerytury 24.02.07, 17:10 jobrave odpowiadasz na prowokację. (inny wątek angrusza to: kto przeputał Polskę) Sprawdż forum Częstochowa i forum Szczecin. Kocham Przemyśl, dlatego często Was czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 13:57 Do Jobrave No własnie , masz rację . Te dwa czynniki są głónymi czynnikami wpływającymi na wysokość emerytury. Stąd wniosek , że jesli któś ma najniższą to oznacza , że mało pracował ( krótko i na niskopłatnym stanowisku ) . Więc użalanie się na " głodowe " emerytury niech ci ludzie skierują przede wszystkim do siebie. Płace np nauczycieli zwłaszcza młodych - też są głodowe. A słyszę komentarze , że nie muszę pracować jako nauczyciel , ze mogę wyjechać . Mogę i jeśli juz nie będę miał nadziei to wyjadę - nauczyciel angielskiego . Ale nie wszyscy na tym forum potrafią dyskutowac rajonalnie , uczciwie i spokojnie. Oni wolą opluć dyskutanta, ośmieszyć ( to zwyczaj pewnej Gazety ) Ot nawyki esbeckie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: Emerytury IP: *.mcon.pl 25.02.07, 15:36 Angruszu niezorientowany, kliknij w googlach emerytury i po sprawie.Jeśli ktoś przepracował 50 lat to mało?I bierze netto 702 złote to według Ciebie się lenił? To ile zarabiać ma nauczyciel stażysta?Spoko, będzie awansował i po uzyskaniu stopnia nauczyciela dyplomowanego i 10 latach pracy dostanie na łapkę W PRZEMYŚLU(to ważne)1500 zł. I jeszcze jedno, niech zaczną się martwić przyszli emeryci z poza ZUSu.Ich emerytury to będą dopiero kokosy.Ze śmiechu się nie powstrzymaja kiedy zainkasują 6 stówek miesięcznie.Jurek U. pisał o tym łajdactwie kilka lat temu.Ale Jurka U.zawsze olewają, a ten sku..el zawsze ma rację.Vivat emeryci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: Emerytury IP: *.mcon.pl 08.03.07, 13:06 Albo zadajesz pytanie lub poruszasz problem, albo przytakujesz jakiemus zasrancowi co nazywa ludzi ciężko pracujących "pijawkami".Co gorsze przytakujesz jakiemus gó..arzowi!!!!Spadaj!Jesteś kretynem.TEŻ ku.. bedziesz stary. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz2 Re: Emerytury 04.03.07, 07:39 Kto słuchał sejmowej debaty i rządowej informacji o emeryturach i ZUS-ie ten z pewnością przyzna mi rację . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeden taki... Re: Emerytury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 07:49 Pijawki,są przyczyną,pijawki!I to niekonicznie czerwone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 15:23 Do Jeden taki : Tak masz rację to ci co poszli na dete renty , choć zrowe byki , to ci co jęczą , że mają głodowe emerytury i im się podnosi a pracowali krótko i zarabiali mało, to ci co mieli windowane zarbki w ostatnim roku by na ich podstawie miec obliczona wysoka emeryturę ( był taki czas ) Tak pijawek jest wiele . Ale przeciez tez sa i obiektywne przyczyny . Pracujących czyli płacących składki jest coraz mnie a emerytów coraz więce, Ot tak to z demografii wynika . No i coś z tym trzeba zrobić W rodzinie obniża się wydatki . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: Emerytury 07.03.07, 18:21 Niestety, jedynym wyjściem, jak się wydaje, jest doprowadzenie do wyżu demograficznego ale na mnie , niestety, liczyć już nie możecie. Odpowiedz Link Zgłoś