Gość: czytelnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 11:42 Czy TBS coś buduje aktualnie w Przemyślu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytelnik Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 12:11 Gość portalu: fidżi napisał(a): > Tak Fajnie, a gdzie konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Master B. Re: Osiedla TBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 14:05 Na ul. Brudzewskiego, (za rzeznia), cena 2800 zl m/kw, z tego co wiem jest jeszcze wiele mieszkan do sprzedazy, moim zdaniem troche przesadzili z cena. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
jozef47 Re: Osiedla TBS 12.04.07, 20:06 Gość portalu: Big Master B. napisał(a): > Na ul. Brudzewskiego, (za rzeznia), cena 2800 zl m/kw, z tego co wiem jest > jeszcze wiele mieszkan do sprzedazy, moim zdaniem troche przesadzili z cena. > Pozdro taaak przesadzili , jak za 3 latka dostaniesz to swoje wymarzone M ileś na górce to zapłacisz 3800 zł m/kw. pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela/ryba/ Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 22:32 dzisiaj byłam w TBS , dwupokojowych juz prawie nie ma kawalerek rowniez/załapałam sie na ostatnia na 3 piętrze/ teren fajny, centrum miasta a na "uboczu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidżi Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 12.04.07, 14:05 Na Brudzewskiego ma powstac jeden blok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 21:11 Budują na Wodociągach 4 bloki i na Wysockiego 1, ale juz dawno nie ma miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
day-trader Re: Osiedla TBS 12.04.07, 21:27 To może już lepsze są bloki w Ostrowie i na Budach, które ma stawiać JHP Holding czyli P. Kopeć. Cena podobno 1.700 zł za m. W Ostrowie fundamenty już są (sam sprawdzałem). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Roch do day-trader IP: *.uninet.com.pl 12.04.07, 21:30 day-trader mozesz powiedziec cos wiecej na temat tych bloków w Ostrowie ?? tzn Ile ich bedzie, ile pięter i czy to podbone bloki do TBS bo cena jakas dziwnie atrakcyjna. czekam na odp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 21:35 W Ostrowie? Kurde, powinni włączyć w całości ten Ostrów bo nie wiem o jaką część chodzi. Czy o tą przyłączoną do Przemyśla czy ten drugi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 21:38 Właśnie znalazłem stronę JHP: www.jhpholding.pl/developer.html Odpowiedz Link Zgłoś
day-trader Re: Osiedla TBS 12.04.07, 22:33 Jeżeli chodzi zaś o to który Ostrów wchodzi w rachubę,to niestety ten należący do gminy wiejskiej Przemyśl.mam nadzieję, że zanim powstaną bloki to będzie to już Przemyśl. Całe życie mieszkam w mieście a tu nagle wieś .... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 21:45 1 700 to chyba za oborę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidżi Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 12.04.07, 22:08 Doczytałem sie ze ma tam powstac az 13 bloków kazdy pieciokondygnacyjny , cztero klatkowy. Było by to najwieksze nowe osiedle w Przemyśłu. Zastanawia mnie czy beda budowac tak jak Energetyk po 2 bloczki , czy wiecej czy moze odrazu 13. day-trader z twjego wpisu dowiedzialem sie ze byles w miejscu budowy, fundamety sa wylane pod ile bloków ?? Odpowiedz Link Zgłoś
day-trader Re: Osiedla TBS 12.04.07, 22:25 Wylanych jest chyba 3 fundamenty pod bloki w Ostrowie przy drodze do żwirowni,jakieś 200-300 metrów za Kościołem. Stoją budki dla robotników i jakieś maszyny ,tak więc nie jest to wymarła budowa. Widziałem te bloki na planie u pośrednika Mazurka (urzęduje na ulicy Franciszkańskiej) - mają być 2 piętrowe,ładne i zgrabne przynajmniej te blisko ulicy.Może coś się zmieniło w planach ( widziałem towe wrześniu 2006). Co zaś do ceny 1.700 zł metr to tylko taką cenę usłyszałem od kolegi,który miał się dowiedzieć,tak więc to nic pewnego.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 22:30 www.jhpholding.pl/osiedle-ostrow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidżi Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 12.04.07, 22:54 Z tego co pisze na stronie to moją mieć 3 piętra plus poddasze (piec kondygnacji) i ma powstac w sumie ponad 460 mieszkan ;) oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
day-trader Re: Osiedla TBS 12.04.07, 23:00 Właśnie,jak na warunki przemyskie do wielka inwestycja budowlana. Oby się wszystko udało, bo właściciel firmy nie ma krysztalowej przeszłości. Ale może pierwszy milion trzeba ukraść a następnie uczciwie zarobić np.na deweloperce. Ciekawi mnie tylko cena.Wziąłem telefon i jutro dzwonię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawoj Re: Osiedla TBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 23:11 czy ktoś może zna cenę za m2 tych nowych mieszkań w Ostrowie i na Budach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Osiedla TBS IP: *.prz.edu.pl 14.04.07, 23:31 dzisiaj sie troche dowiedziałem o "włascicielu" i osobiscie bym sie musiał długo zastanawiac zanim bym kupił u niego mieszkanie .W Rzeszowie mu nie poszło (w innych dziedzinach)zobaczymy co u nas stworzy(z deweloperka) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefaz Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 14.04.07, 23:35 Oby wypaliło to osiedle w Ostrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JHP Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:15 Witam Kilka konkretów dla zainteresowanych na temat osiedla w Ostrowie. Obecnie budowane są 3 bloki Do oddania w tym roku - 2 bloki Planowany termin oddania - październik - listopad 2007 Reszta w ciągu 3-4 lat Cena jeszcze nie jest ustalona, ale jest to nowe budownictwo i będzie ona na pewno wynosić powyżej 3000 za m kw, więc w porównaniu do ofert na rynku lokalnym wynoszących od 2500 do 3000 za m kw i dotyczących budownictwa z tzw. wielkiej płyty, nie będzie aż tak wygórowana. Osiedle bardzo ładne, a widoki wspaniałe - na żwirownię. Sprzedaż w pażdzierniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Osiedla TBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 17:58 Cena pow.3tys za merr pod Przemyslem jest niewygórowany???!!Sam sobie robisz kuku pisząc takie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYśKU Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 24.04.07, 19:49 Jaki jest postep w pracach, cos juz jest zrobione poza fundametami ;.?? Odpowiedz Link Zgłoś
day-trader Re: Osiedla TBS 26.04.07, 20:45 Niestety tylko fundamenty. A cena 3.000 zł za metr niestety juz jest cena transakcyjną za ładne mieszkanie w MIEŚCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 13:20 3000 jest to cena za ładne mieszkanie w mieście, ale używane i niestety w płycie. Ja osobiście wolałabym zapłacić tyle ale za nowe. Taka sama cena była jakiś czas temy za nowe mieszkania w Żurawicy i poszły od ręki.Więc nie ma co narzekać, tylko się cieszyć, że nie są po 5000 za metr tak jak w Rzeszowie. Poza tym wydaje mi się, że mieszkanie na blokowisku za takie pieniądze to nic fajnego. Ostrów to tylko ok 5 km od miasta, więc koszty dojazdu nie są takie duże. Poza tym za jakiś czas włączą go do miasta - to jest nieuniknione, już teraz jest to "sypialnia" Przemyśla. P.S. Znalazłam ostatnio ofertę na allegro - mieszkania na Rycerskim w bloku - cena za mtr wychodziła ok. 3900 zł i atrakcją miał być widok na miasto - drogi widok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarrou Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 27.04.07, 14:58 Było budowane jakies nowe osiedle w Żurawicy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
day-trader Ostrów - osiedle 27.04.07, 22:32 Coś budowano,ale to tylko 1 lub 2 małe bloki. Faktycznie mieszkania się szybko sprzedały,ale nie znam szczegółów.Wracając do Ostrowa też jestem zdania, że 3 tys. za metr w nowoczesnej technologii (nie w płycie) to nie jest wygórowana cena za położenie, ciszę i spokój. Tylko ta cena raczej w praktyce bedzie jeszcze wyższa. Wykonawca na pewno w umowie zastrzegnie sobie mozliwość podwyższenia ceny w zależności od faktycznie poniesionych kosztów. W sytuacji drozejących cen mat.budowlanych może to być sporo więcej. Jutro podjadę doostrwa i zobaczę jak wygląda postęp robót. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maku Re: Ostrów - osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:06 Żurawica: rzeszowiak.pl/szukaj.html?fraza=% BFurawica&kod=szukaj&kategoria=0&podkategoria=0 Jeden budynek z 12 mieszkaniami (zostało jeszcze 6 mieszkań). Ostrów: www.jhpholding.pl/osiedle-ostrow.html Planowanych jest 13 budynków (432 mieszkania). Tak więc z tą ciszą i spokojem to może być różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roller Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 08:06 Wiecie może, kiedy zostaną oddane mieszkania przy Rosłońskiego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maku Re: Osiedla TBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 10:33 TBS planuje oddanie w 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
day-trader Ostrów - Osiedle 29.04.07, 16:47 A w Ostrowie budowa 2 blokow wychodzi z ziemi. Fundamenty zrobione i widać już zbrojenia powyżej piwnic. Nawieziono sporo pustaków i innych materiałów. Nawet w sobotę kilku robotników ostro pracowało przy wykopach. Wygląda na to ze termin jesien 2007 oddania do użytku jest jak najbardziej realny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawoj Re: Ostrów - Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 13:24 Ja na szczęście zdążyłem zarezerwować mieszkanie w TBS za Policją, 2800/m2 , bez możliwości podniesienia ceny. Mieszkanie w mieście, 5 min do Billi i na rynek. Ostrów ? To już lepiej kupić dom do remontu lub wybudować się ciut dalej. I tak trzeba dojeżdżać i tak. A do maja 2008 mogę poczekać. Mam nadzieję , że nie będzie takich jaj jak w Energetyku,TBS ma lepszę opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maku Re: Ostrów - Osiedle IP: 195.117.22.* 30.04.07, 13:50 Gość portalu: slawoj napisał(a): "...2800/m2, bez możliwości podniesienia ceny." Masz to zagwarantowane w umowie z TBS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawoj Re: Ostrów - Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:03 Jeszcze nie. Umowy przedwstępne podpisywane będą w maju. Pytałem o to w TBS, ma być 2800 bez żadnych zapisach o możliwości podniesienia ceny np o 5% jak to było w Energetyku. Prezes twierdzi,że ta cena ma obowiązywać. Należy jednak zauważyć, że mieszkania będą w stanie surowym, same tynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maku Re: Ostrów - Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 21:54 No właśnie "ma być", "prezes twierdzi". Jak podpiszesz umowę to daj znać, czy faktycznie zrobią tak jak mówią (2800zł/m i bez żadnych podwyżek do końca budowy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawoj Re: Ostrów - Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:03 OK. W maju mamy podpisywać umowy przedwstępne więc będę miał na papierze. Dam znać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maku Re: Ostrów - Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 23:43 p.s. przyjacielu, ale koniecznie doprowadź do podpisania tej umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego. Inaczej możesz sobie wsadzić tą umowę w ... buty. Pozdoro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 30.04.07, 13:27 A ja juz zarezerwowalem mieszkanie w Ostrowie w 2 bloku, bardzo mi sie podoba ta okolica i bloki bardzo ładne ;) i fakt ze nie bedzie to jakies odludzie bo bedzie bloków az 13 i do tego blisko żwirowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 22:33 a za 2 miesiące oddadzą na rosłońskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jordi Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 30.04.07, 22:54 Jest w planie rozbudowa Rosłońskiego ??, bo wie mze była w planie rozbudowa osiedla Focha, ale mieli problemy z dogadnaiem sie z włascicielami w sprawie wykupu gruntów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 09:41 stoi juz tam 4 nowe bloki, tylko wykanczają w środku plytki, panele itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larry Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 02.05.07, 16:32 Elewacja juz jest ?? pytam bo zadko kiedy tamtedy przejeżdżam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syku Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 08.05.07, 11:06 Ciekawe czy kiedys doczekamy sie wysokościowca w nowym budownictwie ?? takiego który ma przynajmniej 8 pieter ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
szwedzki_kucharz Re: Osiedla TBS 08.05.07, 12:42 Gość portalu: Syku napisał(a): > Ciekawe czy kiedys doczekamy sie wysokościowca w nowym budownictwie ?? takiego > który ma przynajmniej 8 pieter ; ) MPZP zabrania budowania budynków mieszkalnych wyższych niż pięciokondygnacyjne, tak że nie ma szans (bo i po co) na postawienie jakiegokolwiek wieżowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Osiedla TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 15:54 Jak to po co? Dzięki temu na tej samej powierzchni mamy dwa razy tyle mieszkań. Ale w Przemyślu jest tyle wolnych terenów, że mogą sobie pozwolić na budowanie niskich budynków. Może to nawet dobrze, bo dzięki temu szybko wyczerpią się zapasy i trzeba będzie powiększyć miasto ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syku Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 08.05.07, 18:44 Dlaczego zabrania ?? jaki jest powód ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władek Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 12.05.07, 17:48 Te bloki ktore budują w Ostrowie widac z żwirowni ??? bo widizlem ze jest tma jakas budowa ale nie jestem pewien czy to wlasnie tma budują te bloki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maku Re: Osiedla TBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:37 Tak, widać je ze żwirowni. To "tma" budowa i właśnie "tma" budują te bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maku Re: Osiedla TBS IP: 195.117.22.* 31.05.07, 12:22 Gość portalu: slawoj napisał(a): OK. W maju mamy podpisywać umowy przedwstępne więc będę miał na papierze. Dam znać na forum. No i co podpisaliście umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawoj Re: Osiedla TBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 14:24 W TBS jeszcze nie było podpisywania umów. Dzwoniłem tam, na razie wysłali do ludzi faktury za umowy rezerwacyjne (5350zł - odliczane potem od ceny mieszkania). Umowy maja być w czerwcu. Dam znać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soku Re: Osiedla TBS IP: *.uninet.com.pl 31.05.07, 13:43 Ktoś wie jak tam sie mniewa budowa osiedla w Ostrowie ? Odpowiedz Link Zgłoś