Dodaj do ulubionych

Polacy I Ukraińcy

• romanpidlaszuk Pro akcju "wisla" w ukrTV-27.04.07 hodyna19- LIVE 27.04.07, 19:42
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=61499560
      7
    • romanpidlaszuk "Nasze Slowo"- prohrama widznaczen 60littja "a.w." 28.04.07, 08:21
      "Nasze Slowo"- prohrama widznaczen 60littja "akcji Wisla"

nslowo.free.ngo.pl/index_1024.htm
    • romanpidlaszuk 60 rokiw wid "Akcji Wisla" 29.04.07, 10:22
      www.harazd.net/novyny/index.php?879
      121
    • Gość: awz3 Mam złe doświadczenia z pobytu Ukraińców !!!!!!!!! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 29.04.07, 21:39
      Kilku ukraińców z Lwowa zatrudniałem 3 lata temu przez 2 lata ( na szczęście )
      na plantacji malin na północy Polski. Ponieważ bardzo dobrze mówili po.polsku
      rozmawialiśmy trochę o akcji Wisła, UPA. Wypierali się rękomami i nogami że
      UPA mordowała polskich obywateli a w szczególności polskie dzieci. Rozmowa z
      nimi nie miała jakiegokolwiek sensu ponieważ stalinowska propaganda zrobiła im
      ogomne pranie mózgu, a tak po za tym byli w miarę uprzejmi a reszta to same
      wady niezyscyplinowani ( można było ich 100 razy przez 60 min prosić żeby nie
      zbierali zgniłych owoców a i tak po odejściu robili po swojemu ),byli strasznie
      pazerni,nie przestrzegali higieny osobistej, w stosunku do siebie przestawali
      być ziomkami w momencie wypłaty ( przykład 2 nauczycielki mało się nie pobiły
      ponieważ jedna zamoczyła 100zł sokiem malinowym )Szkoda słów. Gdybym wcześniej
      zobaczył szokujące zdjęcia zamordowanych polskich dzieci połączonych drutem
      kolczastym i powieszonych na drzewach nigdy bym ich nie zatrudnił. Teraz tego
      żąłuję tym bardziej że wszyscy zatrudnieni to nauczyciele i rżnięcie durniów że
      mordów Polaków prawie w ogóle nie było jest obrzydliwe !!!!!!!!!
      • Gość: Jo Re: Mam złe doświadczenia z pobytu Ukraińców !!!! IP: *.ptvk.pl 01.05.07, 12:56
        bo to zwykle zaklamane bydleta niegodne miana czlowieka
        • Gość: guest Re: Mam złe doświadczenia z pobytu Ukraińców !!!! IP: 217.153.60.* 07.05.07, 09:40
          Nie wiem jak ludzie byli zdolni do tego typu czynów, czy my Polacy w czasie
          zaborów czy wojen w tak bestialski sposób mordowaliśmy Niemców czy Rosjan (wraz
          z kobietami, dziećmi itd). Czy nasi księża zachęcali z ambon do masowych rzezi ?
          Czego nikt sie nie upomina, nie postawi nawet 1 pomnika setkom tysięcy ofiar na
          Kresach ?

"Dni grozy i łez"
          Stanisław Berenda-Czajkowski
    • Gość: jERZY Re: Polacy I Ukraińcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 22:26
      MIESZKAM WŚRÓD uKRAIŃCÓW w Przemyślu i ani mi sie sni zmieniać miejsca
      zamieszkania. to wspaniali, uczynni ludzie. Jak we wszystkich społecznosciach
      jest róznie ale generalnie ich sąsiedztwo jest lepsze anizeli z Polakami.
    • romanpidlaszuk >> Xpиcтoc Bocкpec ! << 27.04.08, 06:12
      XPИCTOC BOCKPEC !
      BOICTИHY BOCKPEC !
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=78847392&a=78873708

13
      • Gość: Z RODU POLAK!! Re: >> Xpиcтoc Bocкpec IP: 217.97.167.* 28.04.08, 19:03
        a ja jestem polakiem z obywatelstwa i korzeni i powiem tak ..
        RZESZÓW i UKRAIŃCÓW (tych ktorzy ryzate i te sprawy) wszystkie
        nazwiska rozpoczynające sie na samo H typu Hryniszyn to nazwiska
        ukraińskie (jesli chodzi o ukraine to lubie tylko sprzedawac ich
        fajki skupczykom oraz cukierki no i polski Lwow ) a rzeszowa nie
        Lubie bo sie napina i ich wladze okradaja wojewodztwo moim marzeniem
        jest nie zalezne wojeworztwo PRZEMYSKIE !!!!!!!!!!!
        LIBERA REGIA CIVITAS -wolne królewskie miasto
        • Gość: jawol Re: >> Xpиcтoc Bocкpec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 19:54
          jestem za niech zyje wolne królewskie miasto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka